végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2010.08.01. 18:09

héten nyitottunk a gyerekemnek is diákszámlát.Ide kellene kérnem a pénzem,hogy ne legyen inkasszózva az én számlámon?

így van.utaltassa ide.

És még arra szeretnék választ kapni,hogy mivel,hogy 1banknál van tartozásom,akkor is úgy fogják vonni,hogy 33%+17%

ha egy letíltása lessz akkor 33% ha ez után érkezik még egy a munkáltatóhoz akkor 50%.Az teljesen mindegy hogy melyik és hány banknál van tartozása.

szeged # 2010.08.01. 19:29

Volt feleségem nem hajlandó kifizetni válásunkkor részemre megítélt 3 milliót. Ez időközben jogerős és végrehajtható lett, az ügy már egy éve a végrehajtónál van. Már több mint négy és fél millió amit jelenleg fizetnie kell a kamatok miatt. Mindenét ügyesen ide-oda átirogatta - korábbi házasságából hozott gyerekeire -, semmi nincs a nevén ami az ő vagyona. Kérdésem, hogy örökölhető-e a tartozása?

végrehajtó1 # 2010.08.02. 07:42

Hogy írogatta át a gyerekek nevére?Ha ajándékozással akkor indíts pet szinte 100% hogy meg fogod nyerni.Aztán végrehajthatsz..

Helga1 # 2010.08.02. 11:37

Végrehajtó1!
Köszönöm szépen a válaszát.

hudis # 2010.08.02. 19:27

Tisztelt Vegrehajto!

egy igen kacifantos dologban kernem a kedves tanacsat.
ferjemmel (aki cseh) csheorszagban lakunk, egy hazban ami a volt aratnojevel vett egyutt.
a lanynak az allando lakcime itt van, es persze a fele tulajdonosa a haznak. a haz a hitelek miatt a banke.
a lany felhalmozott mas hiteleket is ezert a vegrehajto ceg a mi hazunkhoz kuldi a leveleket.
ez a haz nagyon nagy es tobb lakoja is van.
4 lakasbol all a haz es allando lakcimmel rendelkezik 2 berlonk, a ferjem, es a volt baratno. Nekem csak bejelentett lakcimem van itt, hiszen magyar allampolgar vagyok.
attol felunk hogy a vegrehajtok kijonnek a mi lakasunkba vagy a berloink lakasaba a lany tratozasa miatt. egyebkent a lany nem lakik mar a hazban majdnem egy eve, de nem akarja megszuntetni az allando lakcimet, pontosan azert hogy ha vegrehajtasra kerulne sor akkor az minket erintsen.
kerdesem a kovetkezo lenne:
lehetseges e hogy a vegrehajto ceg a mi lakasunkbol vigyen el dolgokat, vagy a berlonk lakasabol, ha a haz tobb lakasra van osztva es jonnek a volt baratno utan?
kitudjuk e vedeni valahogy vagy van e valami modja bizonyitani hogy a volt baratno nem lakik itt?

tudom hogy mi nem magyaroszagon vagyunk, de gondolom EU-n belul ezek a dolgok hasonlokepen mukodnek.

elore is koszonom kedves valaszat!

Adrienn

végrehajtó1 # 2010.08.02. 19:55

Fogalmam sincs.
Csak ennyit tudok:

Cseh Köztársaság

A bírósági határozatok végrehajtását kizárólag a Sudni exekutor–ok és a bíróság alkalmazottai végzik. Kézbesíthetik az iratokat és tarthatnak árveréseket. A végrehajtók függetlenül, szabadon működnek, kb. 113 személy képviseli őket, akiket az Igazságügyi Minisztérium nevez ki. Ebből 30 nőt tartunk számon. Körülbelül 1000 személyt alkalmaznak. A szakma szigorú fegyelmi és működési szabályokhoz kötött. Az Exekutorska komora Ceske Republiky képviseli a szakmát nemzeti szinten.
A jelentkezni vágyó személyeknek cseh állampolgárnak kell lenniük, feddhetetlen erkölccsel kell rendelkezniük ill. egy jogi diplomával (mely öt éves képzéssel szerezhető meg), ezután egy három éves szakmai gyakorlaton kell részt venniük. Ezután megkapják az Igazságügyi Minisztérium kinevezését. Egy állandó, fakultatív képzés jött létre Csehországban a cseh végrehajtók felkészítése céljából.
A bírósági határozatok végrehajtásáért a Soudni Exekutor és a bíróság alkalmazottjai a felelősek. A hitelező választhat, hogy melyik végezze a végrehajtást.
A hitelező közvetlenül kapcsolatba léphet a Soudni Exekutorral, szabadon megválaszthatja őt. Ha a hitelező a bíróság alkalmazottját kéri fel, azt a bíróság választhatja meg.
A végrehajtó lefoglalhatja az adós teljes vagyonát, beleértve az ingóságait, és az ingatlanokat. A végrehajtó felelős a végrehajtás kimeneteléért. Előzetes engedélyt kérnek a végrehajtáshoz, aminek a megadásához kb. 15 nap szükséges. 130000 végrehajtást végeznek évente átlagban. Reformok várhatóak arra vonatkozóan, hogy a végrehajtók előzetes engedély nélkül is eljárhassanak. Ha a végrehajtást egy bírósági alkalmazott végzi, a bíró instrukcióit kell követnie.
A végrehajtó információt szerezhet az adós vagyonáról, a társadalmi és adózási szervektől, a bankoktól, a biztosítótól….stb. Titoktartás kötelezi ezen információkat illetően.
A végrehajtó beavatkozását az adós fizeti.
A végrehajtók kézbesíthetik az iratokat a végrehajtás keretében, más esetben ez a Posta feladata. Az iratot személyesen adják át a címzettnek, ha nem találják, egy ott tartózkodó személynek is átadhatják. A kézbesítésről a végrehajtók jegyzőkönyvet készítenek. Az 1348/2000-es rendeletet nem alkalmazzák jelenleg a végrehajtók.
A végrehajtó nem végezheti a kinnlévőségek behajtásának rendezését.
A végrehajtó végezhet árveréseket a végrehajtás keretében, nem készíthet ténymegállapítást, képviselheti a feleket a bíróság előtt a végrehajtás keretében, adhat jogi tanácsot kliensének. A végrehajtó nem gyakorolhat egyéb tevékenységet.

joshee # 2010.08.04. 11:58

Kedves Végrehajtó!
Egy nagyon nagy kérdéssel fordulok Önhöz mert már nem tudom mit tehetnék!
Van egy személyi kölcsönöm amit sajnos 2008 decemberétől nem tudtam fizetni mert nem volt rá lehetőségem, és ezért a bank végrehajtónak adta át. Most (2010) márciusától kezdve sikerült újra munkába állnom, de a bankkal már nem tudok beszélni ez ügyben, és az e havi fizetésemet amit ma reggel kaptam meg és 1 az 1-ben lefoglalták, de semmien más jövedelmem nincs és nem tudom hogy mi tévő legyek. Válaszát előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.08.04. 12:48

Mi az hogy lefoglalták 1az 1-ben?

Moira # 2010.08.04. 14:26

Tisztelt Végrehajtó!
Bankszámlára előző hónap elsejétől az APEH inkasszót tett 2800 ezer ft értékben. A múlt hónapban a számlámra érkezett nagyobbik gyermekem után járó csp, melyet felvehettem teljes összegben (nem érte el a nyugdíj mnimumot), majd a férjem ide érkező fizetéséből vontak már.
Eddig rendben is lett volna, ám ebben a hónapban már kisebbik gyemekem utn is jött csp, és mivel ez emelt összegű volt, a két gyerek után járó összeg 36 ezer ft-ra jött ki.
Tegnap megpróbáltam pénzt felvenni a bankomnál, de hosszas huzavona után csak 5000 ft-ot fizettek ki.
Ahogy olvastam, csak a 28500 ft feletti részből vonhattak volna, ugye?
Ilyenkor a banknál tehetek panaszt, vagy menjek egyből az APEH-hez?
Kérhetem a bankot, hogy vegye figyelembe, hogy csp-ből, iletve a gyedemből ne vonjon pénzt?
Köszönettel: Moira

Moira # 2010.08.04. 14:26

Elnézést, elírtam, 280 ezer.
bocsánat

végrehajtó1 # 2010.08.04. 17:22

A bankkal semmire nem megy.Neki le kell vonnia.

Vállalkozói vagy magánszemély tartozás?

Moira # 2010.08.04. 18:41

Magán

végrehajtó1 # 2010.08.05. 15:01

Munkabér letíltás volt?

Moira # 2010.08.06. 09:14

CSak a férjem munkabére érkezik a számlára, ebből vontak múlt hónapban, meg majd gondolom most is. Múl hónapban a csp összege nem érte el a nyugdíj minimumot, valószínű ezért nem vontak csak most, amikor már jött hozzá a másik gyerek után járó emelt csp is.
Most beszéltem az APEH illetékesével, azt mondta, hogy a bankkal egyeztessek.
Még egy utolsó lérdés. Az ügy melyben a tartozás kelettkezett, még a házasságkötésünk előtt történt, tehát a férjemnek semmi köze hozzá - ingatlanszerzéshez kapcsolódó járadák meg nem fizetése. Ebben az esetben nem jogtalan, hogy az ő pénzéből vonnak? Vag ha az én számlámra utalják, akkor mindegy?
Köszönettel: Moira

kg179 # 2010.08.06. 16:13

Tisztelt Végrehajtó!

A következőket szeretném megérdeklődni:

1. Van egy saját lakásom, amire jelzálog-kölcsönt (5.2 millió forint) vettem fel. Az igényléskor fénykép-felvételeket is készítettek a lakásról és az ingóságokról. A törlesztéseket havonta fizetem, de április óta egy havi törlesztéssel el vagyok maradva. Várhatóan csak októberben tudom az elmaradt összeget utólag befizetni. Érdeklődöm, hogy ennek milyen következményei lehetnek?
  2. Több pénzintézet felé is vannak adósságaim, amit sajnos a továbbiakban nem tudok fizetni (egyéb családi okok miatt). Havi rendszeres jövedelemmel (munkabér) rendelkezem.

Kérdésem: hogy ezek után mi várható? A követeléseket a pénzintézetek csak a jövedelmemből vonhatják-e le, vagy esetleg a lakásban lévő ingóságokra is kiterjeszthető-e a tartozások behajtása (foglalás stb) ?
Az összes tartozás a 2. pontban említett pénzintézetek felé, több, mint a havi jövedelmem fele.
Mennyi lenne a jövedelmemből letiltható összeg, illetve melyek az eljárási szabályok?

Válaszát előre is köszönve tisztelettel: kg179

végrehajtó1 # 2010.08.06. 17:07

Moira

Vag ha az én számlámra utalják, akkor mindegy?

Mivel közös számlára megy a pénz ezért mindegy.De sürgősen utaltassa másik saját névre szóló számlára a férje a fizut.Ön pedig utaltassa az ő számlájára a gyerekekkel kapcsolatos pénzeket.

végrehajtó1 # 2010.08.06. 17:13

kg179

1.felmondhatják a szerződést és egy összegben követelhetik

A követeléseket a pénzintézetek csak a jövedelmemből vonhatják-e le, vagy esetleg a lakásban lévő ingóságokra is kiterjeszthető-e a tartozások behajtása (foglalás stb) ?
Az összes tartozás a 2. pontban említett pénzintézetek felé, több, mint a havi jövedelmem fele.
Mennyi lenne a jövedelmemből letiltható összeg, illetve melyek az eljárási szabályok?

A végrehajtás során letílthatnak 50%-ig .(több tartozás esetén)Persze a lakás is vh alá kerül.De az ingóságok foglalásának sincs semmi akadálya.
Szabályok:üsse be itt oldalt a törvénytárba 1994.LIIItv.Abban minden benne van részletesen

balek82 # 2010.08.10. 11:53

Tisztelt Végrehajtó. Röviden a történet ami nem az enyém, csak segítségképpen érdeklődöm. Az egyik ismerősömnek van több tartozása is. A jövedelme 2 különböző tartozással van megterhelve, így jelenleg 50%-át vonják. Pénteken kapott egy levelet a bankjától, hogy 1 másik tartozással megterhelte 241000-ig a végrehajtó a folyószámláját. Lehet ilyet? Nem úgy van, hogy a munkabér legfeljebb 50%-ig terhelhető? A folyószámlájára csak a munkabére érkezik más jövedelem nem. A munkabér 50%-át már utalás előtt leveszik. Ennyi erővel a munkáltatónál is le lehetne tiltatni az egészet. Ilyenkor mit lehet tenni? Nem értem. Válaszát előre is köszönöm.

nandy # 2010.08.10. 12:00

A folyószámla korlátlanul terhelhető. Kérje más folyószámlájára, vagy készpénzben a bérét.

Az eddig leinkasszált összegek miatt pedig adjon be végrehajtási kifogást.

balek82 # 2010.08.10. 13:13

Nandy! Először is köszönöm a gyors válaszadást. De mit jelent az, hogy az eddig leinkasszált összegek miatt adjon be végrehajtási kifogást? Azt hova kell beadni és egyáltalán van valami értelme? Gondolom azt a pénzt szegény már úgysem kapja vissza.

végrehajtó1 # 2010.08.10. 20:52

No no azért nem korlátlanul 'inkassózható' a bankszámla.
A kifogásnak csak akkor van értelme ha kizárólag bérjövedelem gyes családi stb megy reá.

perplex # 2010.08.11. 16:04

Szép napot Mindenkinek!!!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni!
Tavaly novemberben elváltam a férjemtől, a házunk az Ő nevére került, én a válás kimondását követően azonnali hatállyal ki is költöztem. A házhoz tartozó internet szolgáltatás az én nevemen volt, én pedig jóhiszeműen, azt gondoltam, hogy a volt férjem átíratja a szolgáltatást a saját nevére...hát ez nem történt meg!
Tehát tovább használta a nevemre szóló szolgáltatást, a tudtomon kívül!
Most pedig egy XXX behajtó cég rajtam követeli egyösszegben a tartozást, amit valójában nem is én halmoztam fel november óta. A hölgy akivel telefonon beszéltem, azt mondta, hogy őket nem érdekli, hogy nem lakom ott november óta... a szolgáltatás az én nevemen van, az én nevemen maradt, ezért fizessem ki én!!!
Szószerint fenyegetőznek, hogy levonják a munkabéremből a bankszámlámról...hozzátettem, hogy munkanélküli vagyok két hónapja...de a céget ez sem érdekli... akkor levonják a munkanélküli járulékomból egyösszegben...

A kérdésem a következő: Ilyet tényleg megtehetnek ezek a behajtó cégek??? Mit tudok tenni ez ellen? És valóban jogos e az , hogy rajtam követelik a tartozást? Illetve a munkanélküliből egyáltalán vonhatnak le ilyen tartozást?

üdvözlettel perplex88

végrehajtó1 # 2010.08.11. 18:23

Szószerint fenyegetőznek, hogy levonják a munkabéremből a bankszámlámról…hoz­zátettem, hogy munkanélküli vagyok két hónapja…de a céget ez sem érdekli… akkor levonják a munkanélküli járulékomból egyösszegben

:):):)Add meg nekik a munkaügyiközpont címét azzal hogy csak rajta , amit letiltanak belőle az mind az övék lehet.:)

Jogosnak jogos.De a behajtó semmiből nem tudja levonatni.
Egyébbként a a munkanélküliből még más sem tudja letíltani.

balek82 # 2010.08.12. 05:38

Szóval ismét itt. Miután itt érdeklődtem és egy kicsit viszább is olvastam a fórumban azért mondtam az ismerősömnek hogy kérdezzünk meg valakit akiről tudjuk hogy tényleg ismeri ezeket a dolgokat. Szóval megkérdeztünk egy illetékest aki azt mondta, hogy a végrehajtó egy jogszabályra hivatkozva rendel el inkasszót. Ez a jogszabály tartalmazza, hogy mi az az összeg ami nem tiltható le. Az hogy a bank nem olvasssa el ezt a jogszabályt az a bank hibája. Így fogtuk magunk tegnap és bementünk a bankba. Mivel az ismerősöm egyedül nem igazán talpraesett így én voltam kicsit rámenősebb hogy márpedig én tudom hogy a jogszabály ezt és ezt írja elő. Fiatal maca (ügyintéző) küldi az e-mailt Pestre hogy akkor ilyenkor mi van. fél óra múlva jön a válasz hogy a 36000 forintból egy alkalommal tudnak kiadni 31840 forintot. Mondom a macának hogy akkor mikor megkapják a hatósági letiltást amiben egy jogszabályra hivatkozik a végrehajtó akkor ők azt a jogszabályt nem nézik meg? Persze nem a maca tehet róla, ahogy a végrehajtó se hiszen mindenki a munkáját végzi. De ha nem vagyunk egy kicsit se tisztába a jogainkal akkor azt tesznek amit csak akarnak. Ezt csak azért írtam le, hogy mindenki tudja hogy amikor a végrehajtó leinkasszálja a számlát és a bank viszi az össz jövedelmet akkor igenis a bank hibázik és igenis érdemes a bankba bemenni. Ott pedig mindenki legyen rámenős és ne hagyja magát lerázni.

nandy # 2010.08.12. 07:35

balek:

Hidd el nekem, hogy nem a bank hibázott! A bank kap egy megbízást a végrehajtótól, amit köteles végrehajtani. Nem bírálhatja felül.

a 36000 forintból egy alkalommal tudnak kiadni 31840 forintot.

Ezt meg végképp nem értem... na mindegy.