végrehajtás alá vonható jövedelem

tildusmama # 2010.05.05. 23:10

Tisztelt Végrehajtó...

Ismételten jelentkeznék, ma voltam bennt a végrehajtó irodában és annyit közöltek velem, hogy a főnökömnek meg kellene küldenie az ő általuk nyomtatványt kitöltve, amely tartalmazza a levonható összeget....vagyis a 2000 ft-os összegre vonatkozóan...de a főnőköm továbbra is köti az ebet a karóhoz, hogy küldjék meg neki a pontos összeget....hogy menni is az....A kérdésem a következő lenne, hogy ezt a papírt én nem adhatom én a postára, már le van bélyegezve , aláírva....
Valamint, hogy mennyi a pontos összeg ami ebből levonható.....?Valamint a főnőkömnek elég csak ezt feladnia vagy kell tennie egy nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy xy dolgozónak ennyi a jövedelme és csak ennyi terhelhető le...vagy hogy mükődik ez?
Kérem szíves segítségét...ill. válaszát....mert tényleg nem tudom, hogy mit tegyek....

Tisztelettel:Tildus

Tisztelt Végrehajtó....

Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....
Én jelenleg Gyesen vagyok

tildusmama # 2010.05.05. 23:14

Annyit még , hogy mivel kis összeg fel adásáról van szó, az lehet 1250 ft is...vagy pontosan mennyi is az amit le lehet vonni....

És bocsi, hogy ennyit zaklatom........................

Tisztelt Végrehajtó....

Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....

végrehajtó1 # 2010.05.06. 06:22

Egyszerű matematika:

nettóbér - öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege ------------------------------------------
  • letíltás
tildusmama # 2010.05.06. 14:25

Köszi a választ, de még azt szeretném kérdezni, hogy a papírt amit ki küldve el küldünk az mellé kell még valami nyilatkozat, hogy a dolgozónak ennyi a fizu, és azért csak ennyi a levonás vagy elég azt az 1 papírt kitöltve feladni...amin bekérik a letíltható összeget ill. azon szerepel a nettó fizu is.....

És tényleg nagyon köszi minden választ.....

Üdvözlettel: Tildus

Tisztelt Végrehajtó....

monalisa1 # 2010.05.06. 15:33

Én még nem láttam ilyen papírt - szerencsémre, ettől függetlenül vélem azon bizonyára rajta van, hogy a kérelmező az aláírásával büntetőjogilag felel hogy a kitöltött adatok a valóságnak megfelelnek.

Ha ez mégis kevés -bár nem valószínű hogy a nyomtatvány külön kérné-, még mindig lehet csatolni aktuális jövedelemigazolást.

"Lisa"
laikus hozzászóló

végrehajtó1 # 2010.05.07. 05:53

Nem kell semmi más nyilatkozat.

tildusmama # 2010.05.07. 15:07

Köszi szépen a választ....és további szép napot kívánok!

Üdvözlettel: Tildus

Tisztelt Végrehajtó....

monalisa1 # 2010.05.07. 19:17

Erre a kérdésre előzőekben már kaptál itt választ végrehajtó1-től # e-mail 2010.04.30. 09:06.

ml.

zizi42 # 2010.05.08. 06:58

Tisztelt Végrehajtó jelenleg gyesen vagyok és minden tájékoztatás nélkül a Farkas és Társai végrehajtó iroda levonta a gyesemet a családi pótléomat és a gyerektartásomat amit végül is a 3 kiskoru gyermekem kap.Igy itt maradtam eggyetlen fillér nélküla 3 kiskoru gyermekemmel. Kérdezem én hogy gyesből családipótlékból és gyerektartásból milyen jogon vonnak,és a gyerekeimet miből etetem és nevelem .Vagy a végrehajtónak mindenhez joga van ?????????????????????? Válaszát előre is köszönöm

nandy # 2010.05.08. 09:51

A gyes-ből és a Családi pótlékból csak jogosulatlanul felvett gyes/csp. miatt vonhatnak. Gyerektartásból pláne.

Tegyél végrehajtási kifogást az illetékes bíróságon.

Cassy # 2010.06.09. 13:21

Sziasztok, kérek egy kis segítséget! Adótartozás miatt jövedelem-letiltásról értesített az Apeh. A levélben nem szerepel, h hány %-ot tilt le, csak a letiltandó összeg. Van a fix munkabér (minimálbér) átutalással, és van kiküldetési díj, utólag elszámolva, kp-s kifizetéssel. Meg tudnátok mondani, mire számíthatunk a letiltásnál: mennyit és miből szokás ilyenkor levonni? Köszönöm!

nandy # 2010.06.09. 13:43

A nettó munkabér 33%-át lehet levonni.
Kiküldetésre kapott összegből csak a költségek, adók levonása után maradt jövedelemből lehet vonni.

sziszi77 # 2010.06.09. 13:46

inkaszozni tudnak olyan számlát amire csak családi pótlék,gyes,és gyerektartás megy????,

végrehajtó1 # 2010.06.09. 13:48

igen

sziszi77 # 2010.06.09. 13:52

De ha banki hitelt követelnek rajtam és az teljesen más banknál van akkor is ha végrehajtó letudja?Még nem biztos mert a volt férjem vette fel,de lehet rajtam is kövelek holott nem is tudtam róla.

sziszi77 # 2010.06.09. 14:11

Amugy a végrejtó honnan tudja meg ha van egy másik banknál mondjuk számlám?

nandy # 2010.06.09. 14:15

Általában érdeklődik a nagyobb bankoknál. Lelkiismeretes végrehajtó a kisebbeknél is :)

Cassy # 2010.06.09. 15:34

Nandy, köszi! Szabad még kettőt? (Mármint kérdést)

• akkor milyen esetekben van az 50 % letiltás?
  • és ha nem kiküldetési hanem napidíjként van elszámolva?
Cassy # 2010.06.10. 10:28

Nandy, jársz erre?

nandy # 2010.06.10. 10:54

50% akkor, ha több letiltásod is van.

A napidíj mindenképpen (adóköteles) jövedelem, véleményem szerint abból tilthatnak.

Cassy # 2010.06.10. 10:55

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Zacsi # 2010.06.15. 21:29

Sziasztok! A következőben kérnék segítséget! Felmondák a lakáshiteünket és végrehajtás kezdődött ellenünk! A gond az hogy feleségem bankszámláját leinkasszózták és az összes megspórolt pénzünket leemelték, amit közműtartozás rendezésére gyűjtünk ( ki van kapcsolva a vizünk az elmaradt csatorna díj miatt)! Ez az a pénz is amiből élünk mivel a nekem kiszámíthatatlan jövedelmem. Van erre mód hogy teljesen kisemmizenek? Holnap miből veszek kenyeret, miből fizetem ki a számláimat stb? Beszéltem a végrehajtóval neki is elmondtam hogy holnap hozzá megyek vacsorázni, annyit mondott hogy adjak be hozzá inkasszó elleni fellebezést! Mit kell ilyenkor tenni? Visszakaphatom a pénzem? Kihez forduljak, tényleg a végrehajtóhoz?? Várom válaszototkat!

végrehajtó1 # 2010.06.16. 06:12

Holnap miből veszek kenyeret, miből fizetem ki a számláimat stb?

nem tudom de tudtad hogy tartozol tehát nem kell meglepődni ha a hitelezők be akarják hajtani a pénzüket.

annyit mondott hogy adjak be hozzá inkasszó elleni fellebezést! Mit kell ilyenkor tenni? Visszakaphatom a pénzem?

vh kifogást adjál be a vh elrendelő városi bíróságra.
De a pénzt nem kapod vissza..:(

Csak1 anya # 2010.06.16. 06:29

Végrehajtást kértem egy régi(8év)tartozásra.kölcsön adtam papírozva lett.A bíróság jogosnak tartotta követelésemet,így vh lett belőle.
Most az adós részletfizetést kér,melyhez beleegyezésem szükséges a végrehajtó szerint.
Az adósom 24hónap részletet kér(260ezer ft),mert egyedül álló,két tartósan beteg gyermeket nevel indokok alapján.
Kérdésem:Mennyi törvényesen a max adható részletfizetési idő??

végrehajtó1 # 2010.06.16. 13:20

Mivel a te pénzedről van szó ezért annyit adsz amennyit akarsz.De ha nem egyezel bele és vita van akkor a vh-tó beterjeszti a bírósághoz.És a bíróság hoz (szükség esetén a felek meghallgatásával) döntést.