végrehajtás kérdések

Demetriosz # 2017.12.02. 14:32

Nem hisztizek, egy ügyvéd iroda ajtó min. 5000.-ért nyilik ki.Egyébként Én mentem a szolgáltatóhoz,Én kértem,hogy fizethessek,és fizettem,amit kért.
Mi a f...z közöm van ahhoz,hogy egy idióta alkalmazott,vagy ügyintéző nem képes a munkáját elvégezni.Ha Ő hibázott,miért nem az alkalmazott fizet?

gerbera317 # 2017.12.02. 15:01

Ha Ő hibázott,miért nem az alkalmazott fizet?
Ez nem így működik. Hibázott, de ezt korrigálva közölte, hogy mennyit kell még fizetni. Ezt a korrekciót tudomásul kellett volna venni, nem pedig leszarni.
Megint az önérzet szól belőled, nem a józan belátás. Ha így folytatod, egész életedben mindenért a húszszorosát fogod fizetni. Ez nem egyszeri dolog nálad, hanem rossz szokás. Most még talán időben vagy, változtass ezen.

Boni1983 # 2017.12.04. 10:41

Tisztelt Fórumozók!
Gerbera help!

Mit tehetek ha egy olyan lezárt, megtérült- telefontársasággal szemben fennálló ügyemet egy végrehajtó ismét elővett és a fizetésemet jogtalanul terheli?
Az Intrummal felvettem a kapcsolatot és közölték, hogy valóban nem tartozom már feléjük, azaz a telefonszolgáltatónak, így e hónapban felkeresték a végrehajtót, hogy állítsa le a végrehajtást, amit a végrehajtó november 20. napján át is vett. Felkerestem őt már többször, hogy állítsa le ezt a végrehajtást, de nem történt semmi.
Felhívtak ma reggel a munkáltatóm részéről, hogy a végrehajtótól a mai napig nem érkezett okirat arra vonatkozóan, hogy a tiltás már nem él, tehát jogtalanul lesz a fizetésem tiltva.

drbjozsef # 2017.12.04. 12:04

gerbera,

az szerinted teljesen normális ügymenet, hogy elszámolsz velük, ők pedig 3 hónappal később jelentkeznek, hogy ja bocs elszámoltuk, még tartozol ennyivelmegannyival? És mi van akkor, ha aláírunk ott papírt, hogy elszámoltunk, további követelésünk nincs egymás felé? Akkor is kitalálhatnak még tartozásokat (tegyük fel, jogost), mert hibázott az ügyintéző?

gerbera317 # 2017.12.04. 12:14

@boni
Egy végrehajtó nem vesz elő és nem folytat befejezett ügyeket (kivéve a tartásdíjat). Mire alapozod, hogy az egy "lezárt, megtérült" követelés? És nem "feléjük".

@drb
Kivel számoltál el? Ha a végrehajtóval (vagy a végrehajtást kérővel, és azt a végrehajtónak is bejelentette), a végrehajtó 3 hónap után nem fogja azt elővenni és folytatni az ügyet. Ha a végrehajtást kérővel történt az elszámolás, de végrehajtás még nem fejeződött be, akkor az rendben lehet. Feltéve, hogy nem olyat követelnek, ami a végrehajtható okiratból nem igazolható. És nem "egymás felé".

drbjozsef # 2017.12.04. 12:39

gerbera,

feléért bocs, a többi pedig nem végrehajtás, hanem csak Demetriosz nyűgje volt, ő írta, hogy 3 hónappal később kereste meg az extelefonszolgáltatója. Nem jogilag, hanem józan észileg abszurd, hogy hónapokkal később virítsanak elő valami tartozást. Jogilag persze nem.

gerbera317 # 2017.12.04. 14:56

Ja, hogy Demetriosz ügye?
Nos, ha kapott egy lezárásról szóló (téves) nyilatkozatot (vagy valamit), arra hivatkozva a fizetési meghagyásnak ellentmondhatott volna, és nyert volna. Nem tette.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.04. 15:10

Miről beszélsz? Hiszen tényszerűen elvesztette a pert.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.04. 15:11

És mi van akkor, ha aláírunk ott papírt, hogy elszámoltunk, további követelésünk nincs egymás felé?
Mi van, ha Izland hadat üzen nekünk? (Item: ha Sári néninek töke lenne, ő lenne Pista bácsi.)

gerbera317 # 2017.12.04. 15:13

Ja, már régi az előzmény, nem olvastam vissza odáig. Tényleg. Akkor meg eleve nem volt igaza. Fizetnie kellett volna. Nem tette.

Boni1983 # 2017.12.04. 16:58

Gerbera valóban nem jogos a követelése, azaz a fizetés tiltása.
Ez már le van zsírozva, el is ismerte.
Ma kaptam is rá választ tőle.

gerbera317 # 2017.12.04. 17:44

Mert? Talán nulla a követelés?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.04. 20:55

Ha a végrehajtást kérő bejelenti, hogy a követelése korábban már megtérült, akkor akár visszvégrehajtásnak is helye lehet.

gerbera317 # 2017.12.04. 21:54

Ezt tudjuk, talán még ércsük is. De letiltást csak nem nulla követelésre lehet kiadni. Tehát az a követelés nem volt "lezárt, megtérült", a vegrehajtó pedig nem "ismét elővette", hanem csak szimplán tette a dolgát. Boni felvetése pedig már mint kérdés sem igaz.

Vadsuhanc # 2017.12.05. 07:19

Boni1983

Az lehet, hogy Te megegyeztél az Intrummal és ki is fizetetted neki a tartozásod, de erős a gyanúm, hogy a végrehajtót annak költségeit kifelejtettétek a megállapodásotokból.

Olvasd el a Vht.34.§(5) bekezdését és megérted, hogy a végrehajtást kérővel egyetemlegesen feleltek a költségek megfizetésért ami azt jelenti, hogy akár az egész összeget is levonhatják Tőled.

Röviden:

Tartoztál az Intrumnak 100.000. forinttal Ő végrehajtást kezdeményezett ellened. A végrehajtásban a 100.000. forintot kifizetted, de a végrehajtás költségeit ( végrehajtó díja, a felmerült költségei, a behajtási jutalék, a végrehajtási eljárásmegindításakor megfizetett illeték, a végrehajtás-kérés költség stb. ) nem. Pedig az elrendelt végrehajtásban ezek megfizetése az első.

Szerintem.

Boni1983 # 2017.12.05. 07:29

Nos ez 111.000,- Ft-os telefontartozás volt, amiből a végére 245.000,- ft lett...és a bérpapíromon folyamatosan levezették, hogy mi mennyi, pl végrehajtás költségei, szóval úgy gondolom, hogy ez mind megtérült.
Tudni kell, h ezt az ügyemet "x" végrehajtó hajtotta be, azonban ő most börtönben van és az ügyeket ez végrehajtó vette át. Intrum ügyintézője azt mondta, hogy nem értik, hogy mi történt.
A letiltási okiratban ugyanez a 111.000,- Ft és a végrehajtás ktségeit kéri rajta számon a végrehajtó, tehát ugyanazt az ügyet vette elő.
Tisztességes ember vagyok és nem szeretnék senkit becsapni, voltak nehéz időszakaim, amit most próbálok egyenesbe hozni, ezért Gerbera ne nevezz hazugnak, ezt a stílust nem viselem.
Tegnap azt írta a végrehajtó, hogy elküldi a módosított letiltásról szóló végzést a munkáltatómnak, de már késő volt, mert levonta az egészet..
A módosított okiratban a végrehajtó leveléből az derül ki, hogy 10.397,- Ft-ot követel rajtam, végrahjtási költség gyanánt.
Én fizessem meg azt, hogy újra elővette az ügyem és nem járt sikerrel??????
Ha rámegy a gatyám, akkor is perre viszem...erkölcsileg amit átélek a munkahelyemen az borzasztó.

Boni1983 # 2017.12.05. 07:36

Kovács Úr kifejtené, hogy mi az a visszvégrehajtás? Köszönöm!

Vadsuhanc # 2017.12.05. 07:52

Boni1983

Miért állítod, hogy újra elővette az ügyed, azért mert eddig szünetelt? A munkáltatódnak meg pontosan tudni kellett volna mennyit kellett volna levonni ezt neki kellett volna kiszámolni először ott verd ki a balhét.

Az, hogy a végrehajtást kérő bejelentette, hogy a követelése megszűnt a végrehajtó meg elővette a szünetelő ügyedet és megállapította, hogy még tartozol 10.000. forinttal nem jogellenes.

Boni1983 # 2017.12.05. 08:10

Hogy szüneteltetés után 111.000,Ft és végrehajtási költségek maradtak még úgy hogy 245.000,- Ft-ot már kifizettem? Még mindig nem értitek...Ez az összeg ugyanaz, mint amit már egyszer levont tőlem....végrehjatási költségekkel együtt....Az Intrum nov. 20-án kérte is a végrehajtót, hogy állítsa le végrehajtást, mert ez már megtérült...és a végrehajtó költségei is...nem arról van szó, hogy a fennmaradt végrehajtási költséget szeretné levonni a végrehajtó, hanem az eredeti tőke (111.000,- Ft és költségei) A 111.000 ,- Ft-ból 245.000,- Ft-ot fizettem ki. Nincs más ilyen ügyem, ami miatt vonhatott volna.
A munkáltatóm minden hónap 5-ig fizeti ki a munkabéremet, tegnapig várt, de nem küldte át ezek szerint a módosító okiratot a végrehajtó, ezért kénytelen volt letiltani a fizetésem.

Vadsuhanc # 2017.12.05. 08:35

Az Intrum csak azt jelentheti be, hogy az Ő követelése megszűnt a tartozás kifizetésre került. A végrehajtás költségeihez nincs köze Ő nem állíthat olyat, hogy az is ki van fizetve.

A munkáltatódnak meg pontosan ki kellett volna számolni, hogy mennyit kell levonni a végrehajtó utasítása alapján. A munkáltatódat is csesztetheted ezért.

Arról, hogy ujra le akarja vonni a végrehajtó a fizetésedből az egész tartozást milyen iratból értesültél?

Grave7 # 2017.12.05. 08:37

@Boni1983: Ügyfélfogadási időben menj be a végrehajtóhoz és kérj egy részletes kimutatást, amiben jogcímenként külön fel van sorolva: 1. mennyi lenne a teljesítés nélkül számított tartozás ("előírás"), 2. ebből mi került megfizetésre (levonásra munkabéredből, illetve a végrehajtást kérő bejelentése alapján).
Ezt kell összehasonlítanod azzal ami munkáltatód közöl, miket vont le eddig.

Egyúttal a letiltás korlátozásáról szóló iratot (másodlatát) is kérd el, hogy bevidd személyesen munkáltatódnak.

Boni1983 # 2017.12.05. 08:48

A munkáltatómnak küldte meg a végrehajtó a fizetés letiltásáról szóló okiratot, amit nekem emailben megküldött a munkáltatóm. Az összeg pontosan az volt, mint évekkel ezelőtt.
Tegnap ellenőrizték a béremet és a bérgazdálkodástól felhívott az ügyintéző, hogy még mindig nem kapott semmit a végrehajtótól arra vonatkozóan, hogy a letiltást állítsa le. Erre megkerestem a végrehajtót, aki délután válaszolt, hogy elküldi a munkáltatómnak a módosító okiratot,(adjak email címet-amit meg is tettem, elküldtem) miszerint egyszeri csak 10.397,- Ft-ot vonjanak a béremből végrehajtási kts gyanánt...Ma reggel pedig kaptam a fizut és szomorúan láttam, hogy le lett vonva az összeg. Felhívtam a Bérgazdálkodást és ott közölték nincs módosító. Tehát a munkáltatóm jogosan járt el, mert az előző letiltást tartalmazó okiratban szerepelteknek megfelelően járt el.
Elismerte a végrehajtó ezzel, hogy egyszeri "csak" 10.397,- Ft akar behajtani rajtam (nem az egész összeget), s nem a 111.000,- Ft és annak költségeivel.
Ilyenkor most mit tehetek?
Mindenképp bemegyek hozzá. Nem hagyom annyiban.

Boni1983 # 2017.12.05. 09:00

Tehát nem a 10.397,- Ft lett levonva, hanem a követelt összeg "x" %-a... Bocsánat a zagyva írásért, igyekszem normálisan leírni, hogy mi történt.
Az munkáltatóm email címét kérte a végrehajtó, amit el is küldtem, de nem kapott emailt a munkáltatóm semmi módosítóról.
Ha kell az Ügyvédi Kamarához fordulok; perre viszem, ha a gatyám rámegy akkor is, mert ilyet nem tehet a végrehajtó!

gerbera317 # 2017.12.05. 09:21

Te nem érted.
Először is: letiltáskor nem a végrehajtó von az adós béréből. Ő a letiltással csak utasítást ad a munkáltatónak, hogy vonjon az adós béréből. Az utasítás alapvetően úgy van kiadva, hogy a munkáltató a végrehajtónak járó összegeket a végrehajtó számlájára utalja, a végrehajtást kérőnek járó összgeket pedig a végrehajtást kérő számlájára. Így a végrehajtó nem tudja, legfeljebb csak közvetett úton szerezhet róla tudomást, hogy a végrehajtást kérőnek milyen megtérülése származott, a végrehajtást kérő pedig pláne nem tudhatja, hogy a végrehajtó költségei megtérültek.
De azért osszad csak az észt, hátha tényleg okosabbak leszünk.

Boni1983 # 2017.12.05. 09:30

Teljesen tisztában vagyok mindazzal, amit leírtál. Olvasd vissza, amit írtam Gerbera!
Itt most nem ez volt a kérdés.
A munkáltatóm az alapján terheli a fizetésem, amit a végrehajtó megküldött neki. Ergó azt, hogy "x" %-ig terhelje meg. (számszerint: 111.523,- Ft és végrehajtási ktsek)Tiszta sor.
DEEEE! Tegnap a végrehajtó leírta nekem emailben, hogy csak egyszeri 10.397,- Ft-ot von le a fizetésemből végrehajtási kts-ként, és az erről szóló módosító okiratot emailben megküldi a munkáltatómnak, amit a mai napig nem tett meg, így suttty, oda a pénzem...nyeljem le?