végrehajtás kérdések

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.15. 22:42

(Akartam én is mondani, hogy ha én az adókivetésből tudom meg, hogy van néhány autóm, akkor lehet, hogy kifizetem az adót, és követelem az autók kiadását.)

gerbera317 # 2017.02.15. 20:36

Az a sztori olyan, mint amikor valakinek azért nyomják fel az autóját, hogy oda betegyenek egy zsák pénzt, csak azért, hogy az autóssal jól "kitoljanak".

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.15. 14:51

Hamis szerződéssel nyilván nem lettél tulajdonos, és ha nem vagy tulajdonos, adófizetési kötelezettséged sincs.
Csakhogy eljárásjogi szempontból ez nem ilyen egyszerű. Mert ugye, honnan tudhatná azt az adóhatóság, hogy te nem vagy tulajdonos? Ja, hogy te mondod? Nos, az kevés lesz.

mackomacko # 2017.02.15. 13:50

Tisztelt fórumozók.

A következő problémára szeretnék választ kapni.
Vissza éltek a személyi adataimmal és személygépkocsikat irattak a nevemre.Ebből lett is egy bírósági itélet ahol elmarasztaltak ez ügybe.A helyi önkormányzat viszont súlyadót akar tőlem beszedni ami én ugy tudom törvénytelen.
Engem ugy tájékoztattak,hogy olyan gépjármü ami büncselekmény utján került valaki nevére arra nem szedhető semmilyen adó. Tud -e erről valaki valamit? Hálás lennék ha azt is esteleg meg írná,ha igy van,hogy milyen törvény melyik paragrafusa irja ezt

facsiga77 # 2017.02.14. 20:50

Először is ebben a döntést az esetleges következő végrehajtás ellen indított végrehajtást megszüntetés iránt indított perben a bíróság fogja meghozni.
Ha lesz következő végrehajtás és ha te el akarod sütni az elévültségre hivatkozást.

Én úgy gondolnám, hogy attól hogy a végrehajtást törölte a bíróság x napon, attól az x nap előtti végrehajtási cselekmények legális, törvényes végrehajtási cselekmények voltak.
Itt egy sor körülményt lehet hozzá cizellálni a történethez, hogy pl a vh kérő jóhiszemű volt vagy rosszhiszemű, lehetett volna gondosabb vagy sem, stb.

Nyilván lehet ezt máshogy is értelmezni, azt majd leírja más.

Vadsuhanc # 2017.02.14. 17:06

Tisztelt facsiga77!

Elgondolkodtam, de mint szakbarbár nem tudok állást foglalni. Kérlek segíts!

Amennyiben törlik a végrehajtás alapját képező okiratra hivatkozott végrehajtást, hogyan értelmezhető annak elévülése ?

Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm:-)

facsiga77 # 2017.02.14. 16:40

Ez neked jó hír, de azért azon elgondolkodnék, hogy a végrehajtási cselekmények nem szakíthattak-e elévülést attól függetlenül hogy a vh záradék szabálytalanul lett kiállítva.

Ugyanis a vh kérő joggal hihette hogy a végrehajtás szabályosan zajlik, és a vh kérő nem tehet arról ha a bíró/közjegyző hibát ejt.

Szerintem ez nem biztos hogy lefutott meccs.

A megszűnt végrehajtást követően a végrehajtó feladatai között van a bejegyzett vh jogok törlése iránti lépések megtétele (ingatlan, gépjármű, egyéb foglalások).
Nem keresgetek jogszabályt ott lesz a megszűnt/lezárult végrehajtásoknál.

Nekem 4 vh jog törlése történt mostanában egy megszüntetett végrehajtásomnál automatikusan, pedig az sem lezárult vh volt hanem végrehajtási lap visszavonása miatti megszüntetés.

Vadsuhanc # 2017.02.14. 16:17

facsiga77

Elévülni nem biztos hogy elévült, mert a vh kérő végrehajtás iránti kérelme megszakíthatja az elévülést.

A végrehajtás kérő 2010-ben nyújtotta be kérelmét.A vh záradék törlése vagy a vh lap visszavonása a vh cselekményeket um semmisé teszi.

A végrehajtási jogot a végrehajtó hivatalból törölni fogja.

Ezt a végrehajtónak melyik törvény s melyik pontja írja elő kedves Facsiga ?

facsiga77 # 2017.02.14. 14:58

Elévülni nem biztos hogy elévült, mert a vh kérő végrehajtás iránti kérelme megszakíthatja az elévülést.

A végrehajtási jogot a végrehajtó hivatalból törölni fogja.

Vadsuhanc # 2017.02.14. 14:52

Tisztelt gerbera317

Nagyon szépen köszönöm a válaszod. ( fokoznám a köszönetet, ha lehetne )

Kicsit türelmetlen voltam, ma reggel felhívtam a törvényszék végrehajtó irodáját. Az előadó közölte velem, hogy a végrehajtási lap visszavonása ügyben beadott kérelmem helytálló a végrehajtási lap törvénytelenül lett kiállítva. A vh kérő és a végrehajtó megkeresésére azért került sor, hogy az esetleges befizetéseimet igazolják és a visszkeresetem igényét megalapozzák. ( ezt úgy gondolom nem szakszerüen írtam le )

Az a kérdésem felmerült, hogy a végrehajtási lapot törlik ugyan, de az ingatlanomon lévő zálogjogot hogyan tudom töröltetni ( hozzájárulását kieszközölni )a végrehajtást kérővel.?

A követelés szerintem így elévült ( 2010-2017 ).

gerbera317 # 2017.02.14. 12:32

A kért intézkedésnek akkor van helye, ha a végrehajtást a törvény megsértésével rendelték el, magyarán: ha az elrendelés törvényi feltételei nem álltak fenn, és ennek ellenére történt az elrendelés.
Mivel az ilyen szabálytalanság csak az elrendelő hatóság eljárásában merülhet fel, arra irányuló kérelem vagy indítvány alapján a hatóság csak a saját eljárását vizsgálhatja, és ebbe nem igazán van beleszólása sem a végrehajtónak sem a végrehajtást kérőnek.

Vadsuhanc # 2017.02.13. 16:33

Tisztelt Fórumozók!

A végrehajtási lap visszavonása ( záradék törlése ) kapcsán beadott kérelem vonatkozásában a bíróság ( közjegyző ) az adós vagy a végrehajtó megkeresésére hivatkozással meddig halaszthatja el a kérelemmel kapcsolatos döntését.

Nem találtam a Vht.-ben olyan jogszabályhelyt, hogy a végrehajtási záradék törlésével kapcsolatosan a végrehajtást kérő véleményét ( állásfoglalását ) ki kell kérni. Azt sem, hogy a végrehajtó véleényét ki kell kérni.

Nem tudom érthetően írtam-e le....

Köszönöm a megtisztelő választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.11. 11:54

Ugyanazért, amiért sokan megnéznének, ha ordítva beszélgetnél az utcán.

sanyiboy # 2017.02.11. 11:14

nem tudom miért baj illetve miért zavar a sok felkiáltó jel??!!! de azért köszi a válaszokat mindenkinek!.

gerbera317 # 2017.02.11. 08:32

Legegyszerűbben (!) úgy tudhatod meg, ha felhívod a végrehajtót (vagy bemész hozzá!), és megkérdezed tőle, mennyi az _előírás_ (sic!). Ne foglalkozz vele, hogy ez mit jelent, ő érteni fogja! Amit erre válaszolnak, annak a kamattal növelt összegét fogják tőled levonni! Vágod?!?

Burn Out # 2017.02.11. 07:27

2016 novemberétől fizeted! még ki se fizetted!!! a munkáltató megkapta, hogy mennyit kell levonnia! ha majd szerinted kifizetted, akkor ballagj be a végrehajtóhoz és kérdezd meg tőle, hogy még mennyit kell fizetned! ha normális vagy, akkor nagy valószínűséggel ő is az lesz veled!

raktam egy csomó felkiáltójelet az üzenetbe, mert láttam, hogy te is csak ezt ismered!!!

sanyiboy # 2017.02.11. 07:00

cakk pakk a teljes tarotásom 228.000 Ft !!! ebben ügyvédi munkadij,kamat.a tartozásom,annak a kamatja minden levan részletezve! a 228.000 Ft tól 1 ft al se vonhat le többet semilyen jogon!a munkáltatom viszont még azt se tudja hogy mennyi a teljes tartozásom,ő csak átutalja amit kér a végrehajtó havonta a fizetésemből! legalább is ezt mondták!

Grave7 # 2017.02.09. 07:55

@sanyiboy: Ha letiltás megnevezésű dokumentum táblázatában szereplő összegeket adtad össze, akkor az nem a teljes tartozás.
Alatt szerepel, hogy a kiállítást követő naptól a kifizetés napjáig folyamatos kamatszámítás is történik; valamint a végrehajtást kérőnek levont összegek után 8%-os behajtási jutalékot is kell levonnia munkáltatónak a végrehajtó részére.

A letiltásra kerülő tartozás kiszámítása a munkáltató feladata, tehát ha jól csinálják bérszámfejtésen, akkor nem lesz túlvonás.

sanyiboy # 2017.02.09. 06:09

az az értesitőn rajta volt minden! ugy kér 228.000 et! de akkor ez lehet 500.000 Ft is????

Burn Out # 2017.02.09. 04:59

számolj még késedelmi kamatot és végrehajtói munkadíjat is

sanyiboy # 2017.02.09. 03:59

Üdv!
Van egy tartozásom 228.000 Ft amiből sajnos jelenleg is birósági végrehajtás van a mai napig! vonják a fizetésemből 2016.11. hónaptól ideáig 37.000 Ft ot most emelkedett a fizetésem és már 46.000 Ft nál tartunk!
Az lenne a kérdésem hogy ugye én kiszámoltam ezt a 228.000 Ft ot durván 6 hónap alatt le kellene mennie,ha beszorzom a 37 vagy is már most 46.000 Ft !! szóval 6 hónap,után automatikusan vissza kell hogy adják a rendes fizetéésemet nem de? mert halottam olyat is hogy tovább vonják hiába telt le!!!

Hugo66 # 2017.02.08. 15:38

Nagyon köszönöm! A végrehajtót kerestem többször,de nem lehet elérni, a titkár viszont nem jutott eszembe, őt holnap megkeresem.

gerbera317 # 2017.02.08. 10:01

Szerintem ezek nem adódnak össze. De célszerű volna inkább magát az eljáró végrehajtót megkérdezni, hogy ő ezt hogyan értelmezi, ha pedig bizonytalan a válasz, akkor a felfüggesztő titkárt is meg lehet kérdezni.

Hugo66 # 2017.02.08. 07:10

Tiszteletem! Egy rövid kérdésem lenne. Ha egy kilakoltatási végrehajtás 90 nap hosszabbítása alatt, amit a végrehajtó engedélyezett, a bíróság 6 hónapra felfüggeszti az eljárást, akkor a 6 hónap lejártával a félbeszakadt 90 nap maradéka úgymond tovább "ketyeg", vagy a 90 nap hosszabbítás "nullázódott" a bírósági felfüggesztés kezdetekor? Előre is köszönöm a tájékoztatást!

Aniita # 2017.02.08. 07:03

Köszönöm a rengeteg választ. Az nem teljesen világos, hogy a fizetéslevonásokból egyébként is megkapta havonta a készkiadásokat jutalékokat stb. Ami ugye kényszerített fizetés volt, viszont ha önként fizet vki, akkor milyen jogon számol fel rá bárki behajtási jutalékot? Na de lehet csak nekem nem áll össze. Lezárással kapcsolatos kiadásokat még meg is értem de mindegy is. Köszönöm a segítségeteket. :)