végrehajtás kérdések

Babett43 # 2016.12.08. 18:18

drbjozsef

Köszönöm a választ de nem vagyunk összeházasodva pont ez miatt! -)
Sót élettartási papírunk sincs.
Azzal viszont elszomorított,hogy soha nem fog letelni a tartozásom a kamatok miatt!!!!!!!!!!!

drbjozsef # 2016.12.08. 09:04

Babette,

a hazasparoknal hiaba van jegyzik be a tulajdoni lapra csak az egyik félt, attol meg a masik fel is tulajdonos (kiveve, ha egyertelmuen bizonyithato kulonvagyonrol van szo), egy valas eseten a masik fél kerheti hogy jegyezzek be, es meg is kapja a felet. Ezt hivjak ingatlan-nyilvantartason kivuli tulajdonosnak.

Ez elettarsak eseten is fennallhat. Ha a vegrehajto utanamegy, es bizonyitani tudja, hogy a valosagban az auto vagy az ingatlan is legalabb reszben a Te tulajdonod, akkor pert indithat, es ha bejegyzik rad, akkor ezekre inditja is a vegrehajtast. Nem konnyu ilyet bizonyitani, peldaul bankszamlakivonatokkal, ha megis volt penzmozgas a reszedrol is. Vagy ha a fiadnak nincs eleg jovedelme, hogy megvehesse az autot. Vagy barmivel, ami eszebe jut. Szoval sok mindennel probalkozhat a birosagon, de nem veletlenul nem szoktak ilyet inditani gyakran, mert a bizonyitas nehezkes. De nem lehetetlen!

Viszont az, hogy ezek letelnek a fizetesedbol, arrol ne is almodjal. Egy 20+%-os gyors/szemelyi kolcson, ha egy-ketmillional nagyobb osszeg, akkor annak a fizetesbol letiltott 33-50%-a altalaban meg arra sem eleg, hogy a keletkezo kamatokat torlesszed, a tokere egy fitying sem marad, es igy a hatralek nem csokken, hanem folyamatosan nő. A tied igy biztosan nem fog elfogyni, esetleg akkor, ha hétszámjegyű a havi nettód...

Babett43 # 2016.12.08. 01:51

runningman

Nagyon kedves de Én beletörődtem ebbe a helyzetbe,hogy meglettem szinte életem végéig csonkítva! :(
Csak egy példát írok.Budapest banknál felvettem egymillió kétszáz forintot és négymillió hatszázat kell vissza fizetnem+a végrehajtói költség.
Cib Banknál a 300.000ft gyors kölcsönömből egymillió forint lett+a végrehajtó költség!
15-16 év alatt csak letelik még a jövedelmemből aktív dolgozóként folyamatosan letiltják a munkabéremből.
Nem kizárt,hogy egyszer elborul az agyam a sok tartozás miatt és főleg,hogy a bankok az ötszörését kérik vissza,hogy a Dunának megyek!

Babett43 # 2016.12.08. 01:35

Kovács Béla Sándor!

Nem értem abszolút a válaszát.
Én nem vagyok tulajdonos csak haszonélvező.
Nem értem,hogy miért gond az,hogy a háznak a párom a tulajdonosa,Én pedig a haszonélvező?
Rengeteg ilyen esetről hallottam már!
Örülök neki,hogy egy ilyen rendes párom van,aki ezt is bevállalta,holott tudta Ő is,hogy a haszonélvezői jog erősebb mint a tulajdonos!

georgh # 2016.12.05. 06:26

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

groszfater@gmail.com # 2016.12.04. 18:13

Dehogynem! Néhány kattintás és már meg is van, még az elérhetősége is...

gerbera317 # 2016.12.04. 17:57

Hát, nem egészen. :-) Ugyanonnan, mint ahol beadtad a vb-kérelmet: a bíróságtól.

groszfater@gmail.com # 2016.12.04. 16:18
georgh # 2016.12.04. 16:12

Tisztelt Gerbera!
Hogyan tudom meg/kitől/, hogy ki a végrehajtó?

gerbera317 # 2016.12.04. 16:08

Költségrészt nem a bíróságnak kell fizetni, hanem a végrehajtónak. Előbb azt kell megtudni, ki a végrehajtó.

groszfater@gmail.com # 2016.12.04. 16:02

Keresd a végrehajtót!

georgh # 2016.12.04. 15:58

Milyen módon kezdeményezhetem a fizetést? Erre semmiféle felszólítást nem kaptam.

groszfater@gmail.com # 2016.12.04. 15:54

Fizess, mert addig nem történik semmi.

georgh # 2016.12.04. 15:22

Nem, nem kértek, csak átvették a bíróságon. Levélben sem szólítottak fel.

georgh # 2016.12.04. 15:22

Nem, nem kértek, csak átvették a bíróságon. Levélben sem szólítottak fel.

groszfater@gmail.com # 2016.12.04. 15:09

Fizettél előleget ?

georgh # 2016.12.04. 14:53

Tisztelt Fórumozók!
Ez év márciusában a Fővárosi Törvényszék kötelezte az ellenérdekű felet 1.500.000 Ft értékkiegyenlítés megfizetésére. Mivel ennek nem tett eleget, ez év szeptemberében végrehajtási lapot töltöttem ki a panasznapon, az elsőfokú bíróságon, amit a bírósági titkár beadásra alkalmasnak talált.
Mai napig semmiféle választ nem kaptam. Önök szerint, mire lehet számítani.

runningman # 2016.12.03. 06:17

(Babett43
20 évvel a nyugdíj előtt azért nem feltétlenül kell beleállni egy statikus élethelyzetbe. Még tanulhatsz, továbbfejlődhetsz, okosodhatsz, jobb munkád lehet, vállalkozásod, máshol dolgozhatsz - akár nem is Magyarországon - vagyonra tehetsz szert, feltalálhatsz, kiépíthetsz valamit. Ebbe persze belefér az is, hogy a végrehajtónak "nem engedsz teret" már amennyire a lehetőségeid engedik - de azokat meg holnaptól szélesítheted ha akarod. Szóval szerintem még tudsz változtatni sok mindenen. Nem kell egy állóháborúba belemerevedni. Pl tíz évvel egy vállalkozás elindítása után az életed még nyomokban sem fog emlékeztetni arra ami előtte volt - különösebben nem is kell, hogy átütő legyen az ötlet, bele se kell dögleni a gürizésbe csak MINDIG ott kell lenni a piacon akármilyen átlagosan szar ajánlattal is. Van amikor a tiéd lesz az egyetlen elérhető ajánlat...)

gerbera317 # 2016.12.02. 13:12

Ha ennyire bánt a dolog, miért nem teszel ellene? Például azzal, hogy érthetően és a valóságnak megfelelően vázolod fel a tényállást.

MKJu # 2016.12.02. 08:11

Sajnos igaz.
Remélem szép estéd volt! :)
Köszönöm a jó szándékú segítséget...

gerbera317 # 2016.12.01. 20:25

A legkevésbé sem érthető. Talán nem is igaz.
Ha vitatod a végrehajtó díjfelszámítását, 15 ezer Ft-tal leilletékelve tolj be egy vh-kifogást. Akkor a bíróság fogja megvizsgálni a díjfelszámítást, és nem a te előadásod alapján, hanem az iratok alapján, úgyhogy valószínűleg a bíróság érteni fogja. És valószínűleg el is fog utasítani.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.12.01. 13:07

Remélem érthető.
Nem.

MKJu # 2016.12.01. 09:12

Kedves gerbera317!
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Ügyünk:Két jelzáloghitel egy fedezeten.
Az egyik adós nem is volt tulajdonosa az ingatlannak.
A tulajdonos adósságára bejegyzésre került a végrehajtás főkövetelése, ellenben annak ügyében aki nem volt tulajdonos a főkövetelés nem, csak a két egyetemleges részére. Remélem érthető.
Adás-vétel történt egy vevő egy összeg, azonban a végrehajtó szétszedette a bankkal a vételárat a két ügyletre.
Így kétszer számlázta ki a 10 millióig járó jutalékot + a 0,3%-ot. Az így jogos?
Még az is jobb lenne, ha 10 millióig kifizetjük a 700.000Ft-ot és a többi rész 0,3%-át.
Amennyiben a bejegyzett részek után járó összegek rendezésre kerültek ki kell adja a törlést?
Köszönettel:
Judit

gerbera317 # 2016.12.01. 08:53

254. § (4) Jutalék a végrehajtási eljárás eredményessége vagy részbeni eredményessége esetén jár a végrehajtónak függetlenül attól, hogy a teljesítés a végrehajtóhoz vagy a végrehajtást kérőhöz pénzben vagy természetben történt.

Nem bonyolult. Fizetsz, vagy marad a foglalás a lefoglalt vagyontárgyon.

MKJu # 2016.12.01. 08:46

Kedves Mindenki!
Kérdésem az alábbi:
Megilleti-e a végrehajtói jutalék a végrehajtót, ha az adós megegyezett a végrehajtást kérővel és rendezve lett a tartozás.
Amennyiben nem, kérnék szépen egy vonatkozó jogszabályt.
Amennyiben igen, lenne még pár kérdésem, mert az ügy igen bonyolult.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel:
Judit