végrehajtás kérdések


runningman # 2016.02.15. 11:10

ZollR

Azért éri meg a kp-s fizu, mert akkor legfeljebb a felét vehetik el. Ha bankszámlára érkezik a fele, akkor még - az általad említett kivételekkel és összeghatárokkal - azt is elvehetik, s akkor élhet a majdnem semmiből. A fizu feléből, kétharmadából meg elvegetál amíg meg nem unja a letiltásokat és keres rá megoldást.

gerbera317 # 2016.02.13. 20:15

letsgo1487

A vevő nem megy semmire egy ellened indított perrel. Igénypert kell indítania, de nem ellened, hanem a végrehajtást kérő ellen.

ZollR # 2016.02.13. 15:08

italy7: És nem mellesleg, külföldi bankszámlára nem utal a munkáltató, mivel annak horribilis költségei vannak (a sztenderd munkabér átutaláshoz képest).
Ennél még az is jobb, ha kpban kéred a fizetésedet. De a munkáltatót a végrehajtó kötelezheti, hogy a fizetésed maximum 33%-át a végrehajtónak utalja át. Ha ezt elmulasztja, úgy készfizető kezesként felel a te tartozásodért. A letiltásról a munkáltatód köteles téged értesítsen. Tehát Így vagy úgy, de a végrehajtó meg fogja kapni a pénzedet, vagy a bankszámládról vagy közvetlenül a munkáltatótól.
Mentes a végrehajtás alól az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének megfelelő rész, vagyis a levonásmentes munkabérrész, ami jelenleg 28 500 forint. Ez alól kivétel a gyermektartásdíj és szüléssel járó költség érvényesítése, tehát 28 500 forintot mindenképpen meg kell kapj.

Blackywhite # 2016.02.13. 13:51

italy7

Szinte semmi esélye nincs, a magyar jövedelmedet viszont megtalálja hamar, max. pár hónap.

maholnap # 2016.02.13. 11:56

Tisztelt Szakértő!

Felvilágosítást szeretnék kapni: mit jelent az, hogy a végrehajtó ügygondnokot nevezett ki? Az ügygondok kinek az érdekeit fogja képviselni?

  • az ügygondok azért került kinevezésre, mert a végrehajtó szerint a volt férjem a bejelentett lakcímen nem érhető el ( nem veszi át a leveleket)
  • de van munkáltatója is ( igaz ugyan, hogy másik városban, mint a végrehajtó területe), de itt mégsem próbálja a végrehajtó elérni

Egyébként gyerektartás elmaradása az ügy és van egy végrehajtó által lefoglalt autó, amit a volt férjem nem ad le a végrehajtónál, a végrehajtó pedig nem keresteti.

Ilyen esetben az ügygondnokot miért nevezték ki?
Előre is köszönöm a választ
tisztelettel:
maholnap

italy7 # 2016.02.10. 12:28

Tisztelt Fórumozók!

Hozzáértők segítségét szeretném kérni. Több tartozásom is van (közüzemi díjak, lakáshitel, adótartozás stb.), fizetésemből 33%-t tiltanak. Valamely szomszédos országban szeretnék bankszámlát nyitni, melyről nem küldenek értesítést a magyar állam felé (érdeklődtem efelől). Mennyi az esély arra, hogy a NAV vagy az önálló bírósági végrehajtó erre "rájön"? Bejelentett lakcímem csak Mo-n van, jövedelmem szintén.

Köszönöm előre is.

Grave7 # 2016.02.09. 20:53

@letsgo1487: A vevő hibázott, mert a törvényi határidőben nem intézte el az átírást. Viselje a következményeket. Ha pert indítana ellened, fogadj ügyvédet és nyert ügyed van.
Az nem hivatalos papír, hiszen bárki tud egy olyat körmölni. A végrehajtó pont azért nem oldja fel a foglalást, mert amikor ő lekérdezte a gépjármű-nyilvántartást, te voltál (vagy) a tulajdonos, ezért jogszerűen intézkedett.

.
@sefi62: A bank írásban közölje a végrehajtóval, hogy a tartozás megfizetésre került. Ezt követően a vérgehajtói költségeket meg kell fizetni (adósnak és banknak egyetemlegesen - tehát mindkettő kötelessége, de bármelyik teljesíthet).
Ha a végrehajtói költségei is megfizetésre kerültek, a végrehajtó fogja megküldeni a törlési kérelmet a földhivatalnak.

Menj el a bankhoz, majd a végrehajtóhoz, mert te sem tudod, hogy melyik fázisban akadt el a dolog.

letsgo1487 # 2016.02.09. 20:01

Köszönöm végrehajtó1, de a végrehajtó miért nem engedi átírni az autót? Az egy hivatalos papír 2 tanúval amely a foglalás elött 6 hónappal kelt.

sefi62 # 2016.02.09. 19:49

Üdvözletem !Azt szeretném kérdezni banki hitel miatt végrahajtási jog volt bejegyezve az ingatlanra,ami 2015 juniusban ki lett fizetve a banknál,a bank le is törölte a jelzálogjogot a tulajdoni lapról de a végrehajtó még nem .Kinek kell ezt kérni a banknak vagy nekem és kérhet -e a végrehajtó még valamit?Köszönöm !

végrehajtó1 # 2016.02.09. 18:37

ne ijedj meg. Csak fenyegetődznek.

letsgo1487 # 2016.02.09. 16:00

A problémám a következő: 2014 augusztusában eladtam az autómat amit a vevő nem iratott át így 2015 nárciusában rákerült foglalás akkor az okmányirodából elküldték a végrehajtónak az adásvételit és mivel én azóta nem kaptam levelet azt gondoltam minden rendben van,azonban a vevő pár napja felkeresett hogy még mindig nem tudja átiratni az autót mert rajt a foglalás,a végrehajtó azt mondja nem veszi le a foglalást csak ha kifizetem a tartozást igy a vevők most engem fenyegetnek birósággal holott én tisztán adtam el az autót.Kérdésem az lenne jogos e hogy a végrehajtó fenn tartja a foglalást hiszen az autó már nem az én tulajdonom volt mikor rá tette,mit tudok tenni,illetve a vevők tudnak e engem vmivel feljelenteni,mert én ugy gondolom ők hibáztak hiszen nem iratták át az autót a törvénybe meghatározott ideig.Köszönöm ha valaki tud válaszolni.

Vh-ügyes # 2016.01.31. 05:51

A jogutódlás okán majd alkalmasint átvezetik a zálogjogot...
A végrehajtó - tevékenysége kezdetekor - "végrehajtási jogot" jegyeztet fel... (ha ez elmaradt, úgy volna lehetőséged némi "zavarkeltésre" ami pedig stratégiai pozíciót eredményezhet...)

nikol8 # 2016.01.30. 19:55

Végrehajtás alatt van a lakásom, a tartozásomat engedményezte a bank xzrt.-nek, ő tovább engedményezte egy magánszemélynek. A tulajdoni lapon a banknak tartozok, mert törlésre nem került a vh. de akinek fizetnem kellene az nem szerepel sehol. A végrehajtónak mint jogosult nem kellene rajta lenni a tulajdoni lapon?

gabibá68 # 2016.01.25. 14:46

Kedves fórumozók!
Véleményeteket kérem és köszönöm.
Röviden:
Késedelmes fizetés miatt az Erste Bank, a CHF devizaalapú kölcsönszerződést 2013. július 31-én felmondta és végrehajtási eljárás kezdeményezését indította meg az illetékes közjegyzőnél.
Megkeresésünkre azonban, 2013. augusztus 23-án kelt levelükben, (általunk augusztus 26-án átvett) a Bank 12 hónapos, csökkentett összegű részletfizetést ajánlott fel, a végrehajtási eljárás szüneteltetése mellett.
Az első, szeptember havi törlesztő részletet augusztus 30-án utaltam át, arra gondolva, hogy a kölcsönszerződés alapján, a havi elszámolási időszak, minden hónap 15.-e.
A Bank azonban augusztus hónapra könyvelte le az átutalt összeget és arra való hivatkozással, hogy szeptember hónapban nem történt befizetés, elindította a végrehajtási eljárást. (akkoriban sajnos nem éltünk ellentmondással)

Kényszerből értékesítettük ingatlanunkat (elveszítve otthonunkat), a vételárból 2014.03.07-én a hitelt visszafizettük (végrehajtási költségekkel terhelten), a szerződés megszűnt, albérletbe költöztünk.

Még az elévülési idő előtt kártérítési pert szeretnénk indítani!
Hiba volt aug.30-án utalni a szept.havi részletet, vagy a Bank ezúttal is jogot sértett?

groszfater@gmail.com # 2016.01.25. 14:16

:))) micsoda félelmeid vannak ?!

kiokawa # 2016.01.25. 13:56

Tisztelt Szakértők !
Gyermekét (rövid ideje nagykorú - tanuló) egyedül nevelő szülő vagyok. Férjem 1 éve elköltözött és lakcímet is változtatott. A házunk 1/2-1/2 arányban közös osztatlan tulajdonú (piaci értéke cca. 16-18 m. ft). Jelenleg van rajta cca. 14 m. Ft. jelzálog hitel, amit rendesen/rendszeresen fizetek. A férjem 1/2 tulajdoni hányadára korábbi zűrös ügyei miatt jelenleg 2 végrehajtás is be lett jegyezve összesen 24 m. ft értékben. Mint értesültem róla, a NAV is be fog jegyeztetni hamarosan további 22 m. ft.-ot adótartozása miatt. Gyanítom, hogy vagy a végrehajtók, vagy a NAV a házat árvereztetni fogja.
Kérdésem, hogy amennyiben valaki megveszi a férjem 1/2- tulajdonrészét, akkor az azt jelenti, hogy be kell engednem a házba az illetőt, illetőket (nagyon nem szeretném) hogy itt lakjon, vagy kilakoltathatnak-e minket, vagy más egyéb kellemetlenségekkel kell-e számolnom ?
Semelyik végrehajtási ügyben nem vagyok érintett.
Válaszát és tanácsait előre is köszönöm.
Üdv

Vh-ügyes # 2016.01.22. 08:23

... és a bírósági ítélet (közvetlen tiltás) kitaposása idejéig fizetési meghagyás :)

végrehajtó1 # 2016.01.21. 05:10

alibi1983

Jelenleg ott tartunk hogy emiatt költözni kezdek. Járható út a tiltás?

Persze. De azért nem kell elköltöznöd.Maradj te is ott.Asszony adja be a keresetet a bíróságra ott az első tárgyaláson egyezzetek meg a gyerektartás összegében a láthatásban ,.stb.ekkor csak csökkentett illetéket kell fizetnetek. Valamint a felperes (asszony) még a tárgyaláson kérje a közvetlen bírósági felhivást a a gyerektartásra .
Ekkor a bíróság röpke időn belül megküldi a munkáltatódnak .

Vh-ügyes # 2016.01.20. 20:18

ha úgy merülne fel a kérdés, hogy a gyerektartási kötelezettség kielégítési sorrendben megelőzi-e a "mindenmást", nos igen.
(a többiek meg csak pislognak...)

megjegyzem, a gyerektartást is lehet többféle módon...

kaliff971 # 2016.01.20. 14:22

alibi1983, igen, járható; de ennél is járhatóbb, ha nem, vagy csak minimálbérrel bejelentett állásban dolgozol, amíg ennyire meg vagyok csúszva az adósságokkal... (és igazán tudhatnád, hogy ilyen kérdésre a hipokrita jogász-sznobok csak pénzért válaszolnak; érted, PÉNZÉRT. az ugyanis üzembiztosan kiiktatja a fenenagy "etikai érzékenységüket".)

ius latratus # 2016.01.20. 13:59

Tényleg komolyan gondolod, hogy jogász (ügyvéd) erre, neked, itt fog felelni?
Érzed a szándékomat a vesszőkkel, ugye?

alibi1983 # 2016.01.20. 10:34

T. Fórum!

A történetem röviden. Az élettársammal való gyermekvállalás alatt mindenünket elvesztettük. Lakás és személyi hitelek mindent felmondtak. A párom gyese mellett én 100-110 ezret kerestem havonta amiből csak a legalapabb dolgokat tudtuk fizetni. Most hogy 6 hónapja ő is dolgozik én is elmentem legális, bejelentett munkára. 3 hónap alatt megtalálták a jövedelmem jövő hótol vonják is az 50% át. A követelés tulaja (I.J. Kft) és a végrehajtó sem tud részletet adni már megkezdett letiltásból. Így viszont azokat a hiteleket sem fogjuk tudni fizetni amiket eddig még nyögtünk a kevésből is. Tanácsként kaptuk (lehet hogy rossz tanács) hogy a gyerekre próbáljon a párom tiltatni a fizetésemből. Jelenleg ott tartunk hogy emiatt költözni kezdek. Járható út a tiltás? Válaszukat köszönöm.

gerbera317 # 2016.01.19. 20:33

Ron,
A végrehajtást nem a felszámolás szünteti meg, hanem a bíróság. Megszüntetett végrehajtást nem lehet folytatni, semmilyen végrehajtási cselekményt nem lehet foganatosítani, és kifizetetlen összegeket sem lehet követelni, főleg pedig behajtani nem lehet.

Immaculata # 2016.01.19. 18:11

Halogen

A súlyos gondatlanságot bíróság állapíthatja meg. Majd ha megállapította, akkor érdemes a kártérítéssel foglalkozni.

Ron70 # 2016.01.19. 17:58

Tisztelt Fórumozók!

Amennyiben a végrehajtási eljárást a felszámolás megszünteti, úgy a felszámolás során a végrehajtó díja a hitelezői sorrendben az első helyen fog szerepelni (felszámolási költség)? Illetőleg a felszámolási eljárás során a végrehajtó a felszámolás alatt álló adós vagyonát felkutathatja vagy az kizárólag a felszámoló feladata?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.