Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


végrehajtás kérdések

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.10. 13:35

ittik

Ha tietek a lakás akkor lefoglalható a tartozás fejében.De ha bérled akkor nem.

Milyen költsége van, ha le akarom vetetni magam mint tulajdonos?

mi az hogy le vetettni?Eladni?

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.10. 13:31

munkabérem hány százalékát vonhatják meg illetve milyen munkajogi szabályok vonatkoznak rám?

Max.50%-át.
Rád nem vonatkozik semmi.A munkáltatóra vonatkozik a VHT.

Hol milyen jogszabályoknak nézzek utána ha a levonás összegét elviselhetetlenül magasnak érzem?

1994.LIII Tv

Ezt azért írtam le mert talán a levonás mértékét befolyásolja az egy háztartáson belül élők egy főre eső jövedelme.

Nem befolyásolja.

ittik # e-mail 2011.02.10. 12:43

Testvéremmel közös tulajdonunk van egy bérlakásban fele-fele arányban. Édesanyánk a kizárólagos haszonélvező.
Lehet, hogy egy hitel nem fizetése miatt végrehajtásra kerül sor. Megterhelhetik az ingatlant az én hitelemmel ? Milyen költsége van, ha le akarom vetetni magam mint tulajdonos?

tudatlan74 # e-mail 2011.02.10. 11:47

Tisztelt Fórumozók!

Két kiskorú gyermeket nevelek két különböző tartozásom miatt a munkabérem hány százalékát vonhatják meg illetve milyen munkajogi szabályok vonatkoznak rám? Hol milyen jogszabályoknak nézzek utána ha a levonás összegét elviselhetetlenül magasnak érzem? Segítségeteket előre is köszönöm. A pontosabb válaszok véget egy kis plusz info: Házasságban élek a párom négy órás munkavégzés mellett minimálbért kap én rendes munkaviszony mellett kb brutto 200.000ft-ot keresek a gyerekek után járó gyed vagy gyes pontosan most nem tudom melyik (5 és 10 évesek) támogatáson kívül egyéb jövedelmünk nincs. Ezt azért írtam le mert talán a levonás mértékét befolyásolja az egy háztartáson belül élők egy főre eső jövedelme.

szbetti82 # e-mail 2011.02.04. 13:45

Tisztelt Fórumozók!

5 évig volt egy veszteséges vállalkozásom.
felhalmozódott 1,4 millió adótartozásom és közel 2 millió büntetés, mert a könyvelőm nem készítette el az adóbevallásom 2009. évtől, ezért apeh készítette el helyette.
Most végrehajtásra adták a fent említett összegeket és a kérdésem ehhez kapcsolódik.

1.Élettársi kapcsolatban élek, őt érinti e végrehajtás valamilyen formában?

2.Nincs jövedelmem, mert a vállalkozást 1 éve megszüntettem, viszont örököltem 1/3 részt egy ingatlanban, ami jelzáloggal terhelt Édesapám a tulajdonos és 3 testvérem. Tudom, hogy árverezésre kerül, de nem tudom őket ez mennyire érinti?

3.Ha sikerül elhelyezkednem akkor fogom tudni fizetni,de jelenleg élettársam külföldön dolgozik és 3 gyerekkel vagyok itthon ezért fogalmam sincs mikor tudok munkát vállalni.Ez esetben, hogy tudnak eljárni?

Sajnos jogi kérdésekben nem vagyok jártas ezért szeretnék a tanácsot kérni.

Előre is köszönöm!

adós # e-mail 2011.02.03. 17:55

SOS!
Kérem segítsenek!Van egy vh.ügyem nem vagyoni kár címen.Mint adós.2004-2006-ig fizettem,és levélben kértem a vh-t kérőt,hogy a kamat egy részéről mondjon le.Válasz levelemre nem érkezett,lerendeztem a végrehajtót,költségek.stb.2010-ben jelentkezett ismét a behajtó ,hogy befejezze a végrehajtást.Magamhoz nem tértem,mert majd 5 év elteltével és ráadásul a tőke maradt-nem lett csökkentve tehát nincs maradványösszeg-részfizetés elszámolva nincs.Van viszont újabb kamat!
Megtettem a szükséges intézkedésta bíróságnál,az I.fokú helybenhagyta a követelést.II.fokon színtén.A végrehajtó a kérővel együtt egy nagy halandzsát leadtak-ezt a végzésből tudtam meg-fellebbezni nem lehet!

Kérdésem! Mit tehetek,igaz eltelt 2 hónap a döntés óta,azóta bújom a Pp.-Vht.?

Szeretném elszámoltatni a vh-t kérőt és a csökkentett .illetve a maradványösszeggel.Ez szerintem a végrehajtó feladata lenne,mit nem tett meg.Az általam számolt maradványösszeg kamatait kifizettem eddig,most jönne a csökkentett tőke. Hova fordulhatok,hogy a részteljesítést elismerje?
Perre gondoltam,de azt milyen formában tegyem? Összegszerűség vitatása a végrehajtást kérő ellen...? Nem késtem el vele?Jogos a kérésem? Nem vagyoni kár esetéről van szó.De szeretném a végrehajtót is felelősségre vonni jogi úton ,talán a kamaránál tegyem?

Kérem segítségüket! Köszönettel!

végrehajtó1 # e-mail 2011.01.18. 10:19

A bíróságra be kell menni és a fogadóórán minden segítséget megadnak.

Animal # e-mail 2011.01.18. 08:42

A végrehajtást még nem próbáltam, és nem is tudom hová kellene fordulnom.

végrehajtó1 # e-mail 2011.01.16. 11:20

végrehajtást próbálta már?

Animal # e-mail 2011.01.16. 01:21

Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy a volt párom el bukta a gyerekelhelyezési pert és a bíróság nekem megítélt 84.500 Ft-ot amit neki 2009 december 10.-ig kellett volna kifizetni. Eddig összesen 10.000 Ft-ot fizetett ki nekem azt is 2010. áprilisában. Neki csak a gyes van és nem hivatalos munkahelye. Kamattal együtt hogyan lehetne behajtani tőle?
Előre is köszönöm a választ!

végrehajtó1 # e-mail 2011.01.14. 11:00

. Viszont vedd figyelembe, hogy kb. 22 munkanapot minden egyes eljárási pontnál számolható. Tehát: 22 nap amíg a Nyugdíjfolyósító letiltja a járandóságodból az elmaradást, 22 nap, amíg a végrehajtó észleli a pénz beérkezését, 22 nap, amíg átutalja a jogosultnak stb.

Micsoda?Mennyi?

Nane...

C a s a b l a n c a # e-mail 2011.01.13. 15:03

Látni kellene a szerződést.

Ugyanis bekövetkezhet az a helyzet, hogy pl: amennyiben elmarad a kölcsön visszafizetése, a pénzintézet a teljes tartozását jogosult érvényesíteni - függetlenül attól, hogy utána kiegyenlítődésre került az elmaradt három részlet. Ekkor viszont már nincs mit tenni.

Az eljárás hosszadalmassága kétségtelen. Viszont vedd figyelembe, hogy kb. 22 munkanapot minden egyes eljárási pontnál számolható. Tehát: 22 nap amíg a Nyugdíjfolyósító letiltja a járandóságodból az elmaradást, 22 nap, amíg a végrehajtó észleli a pénz beérkezését, 22 nap, amíg átutalja a jogosultnak stb.
Nincs mit csodálkozni, ha hónapok múlva érkezik meg a jogosulthoz a behajtott elmaradás. Viszont a késedelmi kamatok mindaddig peregnek, amíg a jogosult ténylegesen be nem könyveli és jóvá nem írja az összeget.

Fentiek alapján nyilvánvaló, hogy néhány hét eljárási/átfutási idővel számolni kell, ami ellen tenni nincs mit... (Azt se felejtsük el, hogy a végrehajtónak ez a munkája és ha Te lennél a jogosult, Te elengednéd a kamatot???)

sztivi # e-mail 2011.01.13. 13:08

Végrehajtás!
Csak a lényeg. Személyi kölcsön törlesztő elmaradás. Bíróság letiltotta a nyugdíjat. Havi dupla törlesztő folyt be amikor 4 hónap után végrehajtást kért a pénzintézet. Nem derült ki hogy a pénz hol pihent és miért nem látták, hogy fizetve van. Kb 200.000Ft volt a hátralék, amikor mindhárom adós számlájáról 530.000Ft tiltottak le, és egy 1.700000 értékű autót is végrehajtás alá vontak, amin banki hitel volt. Mondanom sem kell, hogy minden költséget rám írt a végrehajtó, tehát az adósságom szinte semmit sem csökkent. Az év végi elszámolásnál látom, hogy a levont pénzek, csak hetek múlva látszanak a pénzintézetnél. Elmentem a végrehajtó fogadóórájára, ahol meghallgattam, hogy őneki milyen bonyolult feladata van, és hogy milyen humánusan jár el, és rendre utasított, hogy akkor beszéljek amikor kérdez. A mai alkalommal szintén kérdést szerettem volna feltenni azzal kapcsolatban, hogy az általa decemberben levont 70.000Ft hol pihen, mert a bank nem írta jóvá , és 30% kamatot számol a késedelemre ami ugye nem rajtam múlik, és ráadásul valaki azt ígérte, hogy nem hagynak büntetéseket kiróni. ( A napi jegybanki kamat duplája így is jár.) Őt nem érdekli,(végrehajtó), hogy honnan van pénzem csak fizessek, engem sem érdekel, hogy hogyan oldja meg időbe az átutalásokat, de ne pihentesse a pénzt a számláján. Egyszóval az első kérdés után a végrehajtó a hivatalos lakossági fogadóóráról válasz nélkül kirúgott. Összehasonlítva jogaimat egy fogvatartottal kétségeim merülnek fel, hogy kinn jobb vagy benn, annál is inkább mert mivel kérdéseket mertem feltenni a mindenható bírósági végrehajtónak, akit én előre megfizetek vastagon, és hallgathatom a jótékony dumáját, érdemleges válasz helyett, valószínűsíthető, hogy ezután minden erővel, és a nép által ráruházott hatalommal azon lesz, hogy engem mielöbb börtönbe juttasson, a hitelezőim örömére, mert így várhatnak a pénzükre.
Kérdés merül fel több is.
Mi a tisztességes eljárás? Mit kell elviselnem, mert válság van?
Mi a határa a költségek mesterséges duzzasztásának?
Mi a végrehajtó jogállása?
Mi az arányos mértékű szankció.(jelen tartozásom durván 150.000,és kb 3 hónap alatt elfogy, ha nem tupírozzák)
Egyáltalán ki ellenőrzi mindezt?
Hova lehet panasszal fordulni? (Ahova írtam, Érdekegyeztető tanács, PSZÁF, Takarékpénztárak felügyelete, Bíróság, vagy nem válaszoltak, vagy kitérő, semleges választ adtak)
63 évesen 40 év munka után várom mikor tesznek az utcára, mert a végrehajtóm ÁVO-t idéző módszerei nem hagynak kétséget e felől.
cssztivi