Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


végrehajtás kérdések

lewho # e-mail 2011.02.28. 09:35

A könnyebb érthetőség kedvéért: a vh kérő és a zálogjogosult 2 külön személy! Nem a zálogjogosult "indítja" a vh-t!

lewho # e-mail 2011.02.28. 09:02

.

lewho # e-mail 2011.02.26. 22:08

nandy, tudom. De ha nem a zálogjogosult a végrehajást kérő, és a vh kérő kifizeti az előleget, akkor nem fog szünetelni a vh (gondolom, nincs olyan, h csak az egyik hitelező vonatkozásában szünetel), ergo árverés is lesz.

Namármost miután a zálogjogosult bekapcsolódik az eljárásba, és nem fizet, de a záloggal terhelt ingatlant elárverezik, miért nem fogják kielégíteni, legfeljebb levonják a költséget a részéből?

Az előleg fizetésének elmulasztása szerintem nem eredményezheti azt, hogy ha egyébként elárverezik az ingatlant, a bekapcsolódott zálogjogosult nem nyer kielégítést. A Vht.-ban csak annyit találtam, hogy a vh szünetel, ha felhívásra nem fizeti ki a vh-t kérő (ilyen jogállású a zálogjogosult is) az előleget. De a vh mégsem szünetelhet, hiszen ellenkező esetben arra az abszurd eredményre jutnánk, hogy a zálogjogosult megakadályozhatja az árverést pusztán azzal, h nem fizet előleget.

nandy #   2011.02.26. 19:31

lewho:

biztosan tudod Te is, hogy a végrehajtás eljárás (bizonyos kivételekkel..) csak akkor indul meg, ha a vh. kérő megelőlegezi a vh. költségeket. A végrehajtás során befolyt összegből pedig elsősorban a vh. költségeket kell jóváírni. Ha ezen felül marad pénz, akkor abból lehet kielégíteni a zálogjogosultat stb...

lewho # e-mail 2011.02.26. 12:13

valaki?

lewho # e-mail 2011.02.25. 12:50

Illetve a költségeket is levonhatja a végrehajtó a befolyt vételárból!

lewho # e-mail 2011.02.25. 11:50

végrehajtó1 köszi a választ!

Nem fogják kielégíteni? Miért nem?

az előleg megnemfizetése nem csak azt eredményezi, hogy a vh szünetel? És ha a vhkérő befizeti, akkor olyan nem lehet, hogy szünetel, el fogják árverezni az ingatlant, a zálogjogosult bekapcsolódását pedig már engedélyezte a bíróság.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.25. 11:31

emdé

Sok mindent nem.Próbálj egy 2 havi részletet kicsikarni.Ha nem megy akkor fizesd be.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.25. 11:24

lewho

nem

lewho # e-mail 2011.02.25. 09:10

Sziasztok!

Mi a szankciója a vh előleg megfizetés elmulasztásának, ha csak a zálogjogosult nem fizeti meg?

Az eljárás nem fog szünetelni, hiszen a vh-t kérő kicsengette az előleget, el is árverezik az ingatlant. A befolyt vételárból kielégítik a zálogjogosultat vagy nem?

lewho # e-mail 2011.02.25. 07:00

pötty

emdé # e-mail 2011.02.24. 15:03

Üdvözlet,
2010.03.04.én megbüntettek egy volán buszon,mondanom sem kell,hogy nem fizettem be a bírságot mivel,nem volt miből. Levelező tagozaton tanulok a főiskolán, s nincs semmiféle keresetem, ingóságom.. Az állandó lakcímem a szüleim házára van bejelentve.
A mai napon kaptak egy ajánlott levelet egy végrehajtótól (ill. kaptam,az én nevemre jött),hogy 5 napon belül fizessem be a tartozásom. Átvették..pedig tudo,hogy egy év után elévült volna,de mivel átvették így ez lényegtelen.. Vagy számít h nem én vettem át? Miután a szüleim átfaxolták,írtam egy emailt a behajtónak,hogy mégis ez mi? Mert akkor konkrétan nem is tudtam,hogy tavaly tavasszal megbüntettek,de aztán eszembejutott,hogy nem volt viszonylatigazolásom a bérletemhez,s én hülye odaadtam az irataimat az ellenőrnek.
5 napon be kell fizetnem a bírságot vagy továbbküldik a bírósági végrehajtónak!
Mit lehet ilyen esetben tenni?

lewho # e-mail 2011.02.24. 13:50

Sziasztok!

Mi a szankciója a vh előleg megfizetés elmulasztásának, ha csak a zálogjogosult nem fizeti meg?

Az eljárás nem fog szünetelni, hiszen a vh-t kérő kicsengette az előleget, el is árverezik az ingatlant. A befolyt vételárból kielégítik a zálogjogosultat vagy nem?

csemege1 # e-mail 2011.02.21. 17:02

Üdv,
a bíróság meghatározott számomra egy polg.peres ügy kapcsán kártérítést egy cégnek 3mil.HUF értékben. Külföldi állampolgár vagyok, magyarországon élek, és dolgozom, 4-órás munkarendben. vagyonom nincs, munkabérem nettó 30000,-Ft. Külföldön vagyonom egy kisebb értékű szgkocsi. 1 gyermeket tartok el.
Kérdésem az lenne, ha nem tudom egyösszegben fizetni, csak a munkabéremből tudnak végrehajtani, külföld felé elmegy e a végrehajtó (pl.autó, kinti egyéb pénzbeli juttatások), és milyen formában teszi ezt.

IMAP # e-mail 2011.02.21. 16:41

Nagyon köszönöm!
Zene füleimnek!!!

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.21. 16:35

Válaszok:

  • igen
  • igen
  • pénzintézeti nem
  • max:50%-át de a 33 % a biztos

Hová forduljak közjegyzőhöz, végrehajtóhoz??

Munkáltatójához.

IMAP # e-mail 2011.02.21. 13:50

Tisztelt Végrahajtó!

Érdemi információt szeretnék kérni a következő esetben mit tegyek?

1 családtagomnak kölcsön adtam 7M ft-ot. Kölcsön szerződés készült, és az adós elismeri a tartozást, de megadni nem tudja egyenlőre. Mivel a szerződésaláírásával egyidejüleg aláírt egy fizetés átutalási nyilatkozatot (melyben az szerepel, hogy felhatalmazza és kéri a munkáltatóját hogy munkabére terhére a hatályos jogszabályok által megengedett kölcsöntartozás törlesztése jogcímen a havi nettó munkabéréből átutalni szíveskedjenek nekem.

Ma beszéltem vele és azt mondta adjam be a munkáltatójának ezt az íratot és akkor vonni fogják a fizetéséből.

Kérdéseim:

  • tényleg levonják a fizetési nyilatkozat alapján?
  • ez letiltásnak számít?
  • és ha máshonnan is jön neki pénzintézeti hiteltartozás miatt letiltás, akkor az beelőzi az én beadványom?
  • hány százalékát kaphatom meg a bérének?

Hová forduljak közjegyzőhöz, végrehajtóhoz??

Előre is köszönöm a választ!

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.21. 12:36

Zugló

Nem ezt a levelet ugy vedd mint a végrehajtó küldte.
Lefoglalhatják az autódat és még a munkabéredet is.
Írj kérelmet a vh-nak hogy max 6 havi részletben tudnád fizetni.

melindaanyu # e-mail 2011.02.21. 12:13

Kedves Hozzáértők!

Volt élettársamnak az esedékes tartásdíjat minden hónap 20. napjáig kell megfizetnie két közös gyermekük után (1 és 4,5 évesek).
A tartásdíj összege havonta 30.000,- Ft/ gyermek, azaz 60.000,- Ft. Ezen felül az apuka 90.000,- Ft hátralék megfizetésére köteles hátralékos tartásdíj jogcímén, melyet havonként 10.000,- Ft-os részletekben törleszt 2010. június hónaptól. Így havonta 60.000,- Ft + 10.000,- Ft összeget kell részemre megfizetnie.
Mivel novemberben mát két havi tartásdíjjal tartozott, és többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségének, végrehajtást kértem (ez egyébként az ő édesapja "tanácsolta" nekem, mikor kértem, hogy próbáljon "hatni" a fiára...)
Jelenleg 180.000,- Ft hátraléka van....
A végrehajtó elindított az végrehajtást, és első körben a 3 cégében lévő üzletrészét lefoglalta, valamint a cégekben kérte a fizetéséből a tartásdíj levonását. (Apuka egyébként vállalkozó, a bíróságon szó nélkül elfogadta a tartásdíj összegét, mivel az életkörülményei ezt megengedték, de azóta is folyton panaszkodik, hogy milyen rosszul áll anyagilag...)

Most, hogy a végrehajtás elindult, mire számíthatok a gyakorlatban? kb. mennyi idő, míg be lehet rajta hajtani az hátralékát? megteheti, hogy egyik cégben sem ad magának fizetést?

A "felelős" apuka meg, gondolom ezért, hogy nem lehessen büntetőjogilag felelősségre is vonni, közben havonta 15-15e Ft-ot utalgat tartásdíj gyanánt (ezt jelzem a végrahajtónak)....ami természetesen alig elég vmire...(én GYED-en vagyok, a szüleimnél élünk, kvázi ők tartanak el)

cs.gabi77 # e-mail 2011.02.21. 11:12

Tiszeteletem!

Van 2 felmondott hitelem egy takarékszövetkezetnél,az egyik 1.5millió jelzálog alapú,a másik 500.000személyi hitel(2 kezessel).Végrehajtásra került mindkettő tavaly nyáron.Kérelemmel éltem,miszerint fizetném,választ nem kapva,az egyik kezes autójára végrehajtást rendeltek el,a másik kezesem fizetéséből azóta vonják a 30%ot.kb 7 hónapja.Januárban megkaptuk a papírt miszerint a fennálló tartozásunk ugyanannyi mint 7 hónapja,valamint adjuk át az autót,és a földhivatal is kiküldte a határozatot miszerint a jelzálogosított ingatlanra 1.9 millió forintot jegyeztek be.Ismét kérelmeztem a fizetést,csak szüntessék meg a végrehajtásokat.Engedélyeztek havi 25000ft fizetést,a fizetési letiltás valamint a végrehajtás felfüggesztése mellett.Fizettem,rá pár napjára ismét jött a földhivatalból levél miszerint a másik kezes lakására is bejegyeztek 1.9millió ft,és a napokban megint kaptam egy levelet a földhivatalból hogy egy házból amiben örökségem van,is bejegyzett a földhivatalná 1.9 milliót.Bár mindegyik korábbi dátumozással van mint amivel a takarékszövetkezettel megállapodást kötöttünk,de nem értem ezt az egészet.Fellebezhetek 30 napon belül 10000ért,de az előző kettő már lejárt,mert a kiállítástól számítva 3 hét múlva kaptam meg őket.Mit jelent pontosan a végrehajtás felfüggesztése?Attól még a bejegyzések fent maradnak a földhivatalnál?Telefonáltam többször a t.szövetkezetbe,ahol annyit mondtak ha nem fizetek 15.ig minden hónapban visszaállítanak minden végrehajtást,kérdésemre hogy meddig fizetem és meddig fogják tiltani a fizetést,a válasz:amíg el nem fogy,de a késedelmi kamatokkal minden nap nő,és lerakták a telefont.Se egy papírt se egy számlát nem kaptam és nem kapok,hogy fizetem,hogy meddig,és hogy mennyi a kamat,mennyi a tőketartozás.Jogosan járnak el?Hova forduljak?Nem mindegy hogy 20 évig vagy 10 évig fogom fizetni,és így követni sem lehet hogy hol tartok!
Köszönettel:Norbert

Zugló # e-mail 2011.02.21. 11:03

Tisztelt Hozzáértők.

A Magyar telekom felé van egy 22.000 ft-os tartozásom amiről én megfeledkeztem, költözés miatt nem is tudtak értesíteni. A minap kaptam egy Önálló Bírósági Végrehajtótól levelet amelyben felszólít a tartozás kifizetésére ami 68.000 Ft lett időközben. A kérdésem: Ezt a levelet úgy vegyem mintha a bíróság küldte volna?
Lefoglalhatják az ingóságom (autó)? Mi a menete ennek? Nem írhatok a Bíróságnak egy részletfizetési kérelmet?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel: Laci

2fiúanyukája #   2011.02.21. 10:46

Tiszteletem!

Végrehajtó
Kérdeztem a végrehajtót,miért nem történik utalás,választ 2 hónapja nem kaptam.
Köszönöm a segítséget.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.21. 09:30

Neked nem kötelességed a vh-t minden hónapban tájékoztatni.

A végrehajtást elrendelő bíróságra adjál be vh kifogást..
De elötte kérdezd meg miért nem vonják.

2fiúanyukája #   2011.02.21. 07:47

Tiszteletem!

Segítséget kérnék a következőkben.
Az önálló bírósági végrehajtónak van e felettes szerve ahol panasszal élhetek?

A végrehajtónak meg van adva az adós munkahelye ahonnan a letiltást kellene eszközölnie még sem kaptam utalást 3 hónapja.Kinek a kötelezettsége a letiltást eszközölnie ha nem a végrehajtónak?

Ha nekem kötelességem minden hónapban a végrehajtó felé jeleznem kaptam e az adóstól bármekkora összeget-mert Ő nem tudja:)-akkor a végrehajtónak nem kötelessége e engem tájékoztatni arról,miért nem kapok utalást?

Választ előre is köszönöm.

monalisa1 #   2011.02.20. 17:32

33+17 =50%-ig bezárólag terjed a jövedelemből történő letiltás, egálig. Azt hogy ingóságokat is lefoglal-e azt itt nem tudni, és ugyanez vonatkozik az ingatlanra is, azaz adósságfüggő.

Ha esetleg van bankszámlájuk és azon netán egy nagyobb öszeg, azt a végrehajtó besöpri. (A nagyobb bankoktól/pénztintézetektől megkérdezi hogy xy-nak van-e náluk számlája.)

Ha a nyugdíj esetleg számlára megy azt is "viszi", és ebben az esetben nem számít az 50% korlátozás, mert a számlán talát összegre nincs ráírva: nyugdíjból.

Külön baj, hogy magas a késedelmi kamat és különböző költségek csapódnak hozzá, melyeket úgyszintén behajtanak.

monaLuis
laikus hozzászóló