végrehajtás kérdések

walowilag # 2016.06.10. 18:30

runningnak
valszeg engedélyezni is fogja a követelést a nagynénje anyósának.
kérdésem: hogyan engedélyeztetheti?
Kösz

Letiltások

walowilag # 2016.06.10. 18:28

köszönöm gerbera és runningnak is igaz erősen beszólt de leírta amit tudni akartam!
Az erős beszólásától runningnak eltekintek, mert nem tudja az alaphelyzetet.
kösz

Letiltások

gerbera317 # 2016.06.10. 11:03

egy 7 évvel ezelőtti címemre küldözgették a leveleket

Tehát mégiscsak volt lakcímváltozás? Tessék.

tcxbalage # 2016.06.10. 10:57

@gerbera317

Mert hogy tévedsz, mégpedig mindenben, abban biztos vagyok.

Nos azért itt kérdezgettem, mert tegnap délután már nem volt elérhető a végrehajtó és szerettem volna valami hasznos infót kapni. Ma már elértem és korántsem tévedtem mint gondolnád, egy 7 évvel ezelőtti címemre küldözgették a leveleket. Nem vagyok fiatal, rengeteg munkahelyem volt és soha nem kérdeztek letiltásról. Akár elhiszed, akár nem, nem érdekel. Nagy megkönnyebbülésedre már nem fogok többet kérdezni, bár az még most sem világos, hogy minek írogatsz egy jogi fórumra (ahol jó eséllyel joghoz nem értő emberek fognak segítséget kérni), ha neked ekkora fájdalmat okoznak a számodra együgyű kérdések. Senki nem tart kést a torkodhoz, hogy márpedig neked reagálnod kell a hozzászólásaimra. Sajnállak, mert nagyon lapos lehet az életed, ha ezzel tudod csak kitölteni a napjaidat, hogy mások jellemhibái vagy bizonyos témákban való járatlanságán tudsz lovagolni, nem sok barátod lehet.
Ebben meg én vagyok biztos.

További szép napot!

runningman # 2016.06.10. 10:41

A vh költség nagy részét a végrehajtást kérő előlegezi. Addig amíg nem előlegezi meg,addig a vhajtó hozzá se kezd az ügyhöz. Amit (esetleg) sikerül rajtad behajtani, abból 8-10%-t eltesz sikerdíjként a vhajtó, az előre kifizetett költségeket visszaadja a vhkérőnek, és még valamennyit utólag felszámol amit beszed az adóstól. Gerbera ezeket tudja fillérre.

/Igen, mínuszba fog menni a vhajtást kérőd, mert az előre befizetett költségeit is továbbküldik a vele szemben folyó végrehajtásokra ha a követelésről tudomást szerez az ő végrehajtója. Ezért ha a vhajtást kérődnek esze lenne, engedményezné a követelést az anyósa nagynénjére mielőtt lefoglalják./

Bankot, fucktoringot, külföldi közművet (akár hazait is ha szemét), parkolócéget, telefontársaságot, adóhatóságot ha szemét szivatni, velük kitolni teljesen rendben van, sőt dícséretes dolog, de amit te tervezel a magánember hiteleződdel szemben aki maga is adósságban fuldoklik, főleg ha te szóltál be neki az görénység.

gerbera317 # 2016.06.10. 09:22

Mi???

walowilag # 2016.06.10. 08:40

köszönöm gerbera!
Még az a kérdésem, hogy az ellenem vh-át kérőnek előre be kell-e fizetnie ezt a 200000Ft-ot az én vh-ámnak?
aztán meg utólag rólam vonják le az alaptartozással?
valamint ha az ő vh-ának utalják az összeget az ő adósságára, akkor ezt a 200ezer forintot az ő vh-ja kapja meg? Vagy vissza adják neki a saját zsebébe??

Letiltások

gerbera317 # 2016.06.10. 06:53

@tcxbalage
A bank pontosan ismeri a lakcímemet
Ebben az esetben a tényleges címeden indult ellened a végrehajtás. Ebben az esetben pláne neked kell tudnod, miért nem értesültél a végrehajtásról.

Nem is az volt a kérdés, hogy a bank mennyi ideig hagyhatja kamatozni az összeget, hanem a végrehajtó.
A végrehajtónak nem áll érdekében ez. Valószínűleg nem is tette, csak te nem vagy nagyon képben a saját dolgaiddal kapcsolatban. A végrehajtók nem régóta doktorok, úgyhogy ez egy igencsak fiatal ügy lehet, ahol a végrehajtó sem nagyon kamatoztathatta a tartozásodat.

(Letiltás) Sok dolog van még égen és földön amiről nem halottam
Túl sok munkahelyed még nem lehetett. Ugyanis minden leszámoláskor meg munkába álláskor pedzegetik, van-e letiltásod. Ha még nem tűnt ez fel neked, akkor nagyon fiatal lehetsz.

Nem látom be, miért itt kérdezgetsz, ahelyett, hogy a végrehajtónál érdeklődnél. A nevét tudod, az elérhetőségét pedig megtalálhatod a mbvk.hu oldalon, vagy a google segítségével millió helyen a netetn. Ő rögtön helyre tesz a tévedéseiddel kapcsolatban. Mert hogy tévedsz, mégpedig mindenben, abban biztos vagyok.

gerbera317 # 2016.06.10. 06:41

@walovilag
1,5 milliós ügyérték esetén a végrehajtási költség kb. 206.535 Ft.
Az ügyérték a végrehajtást kérő javára behajtandó összeg. Lejjebb azt írod, hogy a tőke 1,5 millió, úgyhogy lesz az az ügyérték 2 millió is.

walowilag # 2016.06.09. 18:34

köszönöm gerbera!
és az mennyi másfél millió végrehajtatáskor? Körülbelül is jó nekem, ha leírod!

Letiltások

gerbera317 # 2016.06.09. 17:52

A vh-költség így is, meg úgy is ugyanannyi, akár 33%-ot, akár 17%-ot vonnak, vagy akár ha egyben kifizeted az egészet.

walowilag # 2016.06.09. 17:26

mennyi a vh-költség, ha a jövedelmemből letiltanak 33%-ot? valamint a v-hát kérőnek a kamat, kb. 1.5 millió után?
Köszönöm szépen

Letiltások

Immaculata # 2016.06.09. 17:13

:)) Gratulálok!

limma # 2016.06.09. 16:48

Megnéztem volna a matektanár ofőjének a fejét, mikor javította :-D

limma # 2016.06.09. 16:47

Helló Imma, hogy s mint?

Fiamnak, aki mindig kettes volt matekból, 5-ösre sikerült az érettségije :-)

Immaculata # 2016.06.09. 16:11

Esetleg keresd meg az egykori tanárodat.

:D Ha ekkora forgalomra kell egy tanárnak számítania, akkor már az elején más pályát választ.

tcxbalage # 2016.06.09. 15:42

Inkasszó: Vht. 82/A. §
Köszönöm, átolvasom.

„van bejelentett lakcímem” - amit a bank nem ismer, mert nem jelentetted be neki a változást.
Nem értelek sajnos. A bank pontosan ismeri a lakcímemet, azt a címet adtam meg amikor nyitottam a számlát. Nem értem kinek és milyen címet kellett volna még megadnom.
Nem kötelezi a törvény a végrehajtót, hogy az inkasszó, vagy fizetési meghasgyás előtt, után kiértesítsen a hivatalos címemen?

Nem a bank hagyta, hanem te
Nem is az volt a kérdés, hogy a bank mennyi ideig hagyhatja kamatozni az összeget, hanem a végrehajtó.

Munkabér-letiltás. Még soha nem hallottál róla? Vht. IV. fejezet 58. §§
Sok dolog van még égen és földön amiről nem halottam, nem tudom mi ebben a meglepő, de utánaolvasok az Általad adott törvénynek, köszönöm.

gerbera317 # 2016.06.09. 15:34

Inkasszó: Vht. 82/A. §

van bejelentett lakcímem” - amit a bank nem ismer, mert nem jelentetted be neki a változást. A végrehajtás a rendelkezésre álló címeden indult ellened. Ez a te mulasztásod miatt van, amire nem hivatkozhatsz előnyszerzés céljából.

nem kötelező válaszolni ha szerinted hülyeséget kérdezek
A százalékszámítás hatodikos számtan. 120 ezer forint - hitelkártya esetén minimum 40%-kal számolva - 48 ezret kamatozik évente. Plusz a költségek.

mennyi ideig hagyhatják kamatozni a tartozásom
Nem a bank hagyta, hanem te azzal, hogy nem fizetted meg időben. Lécci, ne röhögtess már...

Kifejtenéd kérlek mit takar az a letiltás?
Munkabér-letiltás. Még soha nem hallottál róla? Vht. IV. fejezet 58. §§

tcxbalage # 2016.06.09. 15:26

Továbbá még arra kérnék választ (ha tudja valaki), hogy hol tudok utánanézni, hogy ez az inkasszó dolognak mi a törvényes menete. Csak mert én - ezek szerint naivan - úgy gondolnám, hogy a meglévő vagyonomból vesznek el, de ez, hogy minuszba megyek ezt nem értem. A bank megelőlegezte a végrehajtónak az összeget? Hogy fog a bank hozzájutni?

tcxbalage # 2016.06.09. 15:23

Köszönöm a hozzászólásokat.

Ha ez a te mulasztásod miatt van, akkor rendben van.
Nem tudom mit értesz azalatt, hogy az én mulasztásom, van bejelentett lakcímem, arra nem kaptam semmilyen értesítést ezügyben az elmúlt 4-5 évben.

Ez hatodikos számtan, nem a fórumot kéne ezzel piszkálni. Esetleg keresd meg az egykori tanárodat.
Bocs, nem kötelező válaszolni ha szerinted hülyeséget kérdezek.

„miért nem korábban próbálták behajtani?”
Rosszul foglamaztam. A kérdés helyesen ilyesmi lenne: mennyi ideig hagyhatják kamatozni a tartozásom mielőtt inkasszóra kerülne? Nincs valami törvényes határidő amin belül érvényt kell szerezniük a követelésüknek? Ilyen erővel akkor 20-30 év múlva is benyújthatnák a számlát?

35 nap elteltével elmúlik. Addigra lesz helyette letiltás. Meg autófoglalás. Meg.
Kifejtenéd kérlek mit takar az a letiltás? Nincs ingó ingatlan vagyonom. Mit tiltanak le pontosan és honnan?

gerbera317 # 2016.06.09. 15:07

nem kaptam semmilyen értesítést a bejelentett lakcímemre, ez így rendben van?
Ha ez a te mulasztásod miatt van, akkor rendben van.

az normális, hogy a 120.000 Ft-s tartozásból 700.000 lett?
Ez hatodikos számtan, nem a fórumot kéne ezzel piszkálni. Esetleg keresd meg az egykori tanárodat.

miért nem korábban próbálták behajtani?
Te magad írod, hogy megpróbálták.

mi lesz azzal a nagy minusszal a bankszámlámon
35 nap elteltével elmúlik. Addigra lesz helyette letiltás. Meg autófoglalás. Meg.

limma # 2016.06.09. 15:04

1. „nem kaptam semmilyen értesítést a bejelentett lakcímemre, ez így rendben van?

eleinte kaptam pár fenyegető levelet” : ez volt az értesítés

2. „az normális, hogy a 120.000 Ft-s tartozásból 700.000 lett?

költség (tetemes a végrehajtás munkadíja), kamat, tőke - bizony normális, főleg ha jó pár év telt el

3. „miért nem korábban próbálták behajtani?

eleinte kaptam pár fenyegető levelet”: próbálták

mi lesz azzal a nagy minusszal a bankszámlámon, ha nem érkezik rá pénz? mert nem érkezik, ha csak én nem rakok rá.

4. ott marad, de előbb-utóbb megtalálják az élő bankszámládat is, vagy ha nincs, ne félj, gondoskodnak, hogy ne évüljön el soha a követelés, és csak hízik, hízik....

tcxbalage # 2016.06.09. 14:56

Sziasztok,

Olyan problémám van, hogy a mai napon megjelent a bankszámlámon egy cirka -700.000 Ft-os terhelés. A bankot felhívva azt az infót kaptam, hogy inkasszót tetetett rá Dr X. Y (Önálló Bírósági Végrehajtó). Mivel a számlámon 5000 Ft volt így nagy vidáman ott figyel ez az iszonyatos negatív összeg :)
Volt egy hitelkártya tartozásom kb. 8 éve, eleinte kaptam pár fenyegető levelet (elveszik a nem létező ingó és ingatlanjaimat, a bélyeggyűjteményemet, a lelkemet, stb) próbáltam többször is megegyezni a bankkal, majd valami behajtóval is, sikertelenül, aztán el is felejtettem, egész a mai napig.
Kérdéseim:

• nem kaptam semmilyen értesítést a bejelentett lakcímemre, ez így rendben van?
  • az normális, hogy a 120.000 Ft-s tartozásból 700.000 lett?
  • miért nem korábban próbálták behajtani?
  • mi lesz azzal a nagy minusszal a bankszámlámon, ha nem érkezik rá pénz? mert nem érkezik, ha csak én nem rakok rá.

Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, segítséget.

Szép napot, Balázs

gerbera317 # 2016.06.09. 10:05

Na de ennyi?” - Igen, ennyi.
Hiszen nem történt végrehajtás.” - Hát dehogynem. Ezért fizetsz. Végrehajtási kényszer nélkül a bank még mindig csak várna a pénzére.
És az ezután fizetendő részletek után is?” - Igen.

mokus123 # 2016.06.09. 09:21

Na de ennyi? Hiszen nem történt végrehajtás. És az ezután fizetendő részletek után is?