végrehajtás kérdések

gerbera317 # 2016.06.10. 06:41

@walovilag
1,5 milliós ügyérték esetén a végrehajtási költség kb. 206.535 Ft.
Az ügyérték a végrehajtást kérő javára behajtandó összeg. Lejjebb azt írod, hogy a tőke 1,5 millió, úgyhogy lesz az az ügyérték 2 millió is.

walowilag # 2016.06.09. 18:34

köszönöm gerbera!
és az mennyi másfél millió végrehajtatáskor? Körülbelül is jó nekem, ha leírod!

Letiltások

gerbera317 # 2016.06.09. 17:52

A vh-költség így is, meg úgy is ugyanannyi, akár 33%-ot, akár 17%-ot vonnak, vagy akár ha egyben kifizeted az egészet.

walowilag # 2016.06.09. 17:26

mennyi a vh-költség, ha a jövedelmemből letiltanak 33%-ot? valamint a v-hát kérőnek a kamat, kb. 1.5 millió után?
Köszönöm szépen

Letiltások

Immaculata # 2016.06.09. 17:13

:)) Gratulálok!

limma # 2016.06.09. 16:48

Megnéztem volna a matektanár ofőjének a fejét, mikor javította :-D

limma # 2016.06.09. 16:47

Helló Imma, hogy s mint?

Fiamnak, aki mindig kettes volt matekból, 5-ösre sikerült az érettségije :-)

Immaculata # 2016.06.09. 16:11

Esetleg keresd meg az egykori tanárodat.

:D Ha ekkora forgalomra kell egy tanárnak számítania, akkor már az elején más pályát választ.

tcxbalage # 2016.06.09. 15:42

Inkasszó: Vht. 82/A. §
Köszönöm, átolvasom.

„van bejelentett lakcímem” - amit a bank nem ismer, mert nem jelentetted be neki a változást.
Nem értelek sajnos. A bank pontosan ismeri a lakcímemet, azt a címet adtam meg amikor nyitottam a számlát. Nem értem kinek és milyen címet kellett volna még megadnom.
Nem kötelezi a törvény a végrehajtót, hogy az inkasszó, vagy fizetési meghasgyás előtt, után kiértesítsen a hivatalos címemen?

Nem a bank hagyta, hanem te
Nem is az volt a kérdés, hogy a bank mennyi ideig hagyhatja kamatozni az összeget, hanem a végrehajtó.

Munkabér-letiltás. Még soha nem hallottál róla? Vht. IV. fejezet 58. §§
Sok dolog van még égen és földön amiről nem halottam, nem tudom mi ebben a meglepő, de utánaolvasok az Általad adott törvénynek, köszönöm.

gerbera317 # 2016.06.09. 15:34

Inkasszó: Vht. 82/A. §

van bejelentett lakcímem” - amit a bank nem ismer, mert nem jelentetted be neki a változást. A végrehajtás a rendelkezésre álló címeden indult ellened. Ez a te mulasztásod miatt van, amire nem hivatkozhatsz előnyszerzés céljából.

nem kötelező válaszolni ha szerinted hülyeséget kérdezek
A százalékszámítás hatodikos számtan. 120 ezer forint - hitelkártya esetén minimum 40%-kal számolva - 48 ezret kamatozik évente. Plusz a költségek.

mennyi ideig hagyhatják kamatozni a tartozásom
Nem a bank hagyta, hanem te azzal, hogy nem fizetted meg időben. Lécci, ne röhögtess már...

Kifejtenéd kérlek mit takar az a letiltás?
Munkabér-letiltás. Még soha nem hallottál róla? Vht. IV. fejezet 58. §§

tcxbalage # 2016.06.09. 15:26

Továbbá még arra kérnék választ (ha tudja valaki), hogy hol tudok utánanézni, hogy ez az inkasszó dolognak mi a törvényes menete. Csak mert én - ezek szerint naivan - úgy gondolnám, hogy a meglévő vagyonomból vesznek el, de ez, hogy minuszba megyek ezt nem értem. A bank megelőlegezte a végrehajtónak az összeget? Hogy fog a bank hozzájutni?

tcxbalage # 2016.06.09. 15:23

Köszönöm a hozzászólásokat.

Ha ez a te mulasztásod miatt van, akkor rendben van.
Nem tudom mit értesz azalatt, hogy az én mulasztásom, van bejelentett lakcímem, arra nem kaptam semmilyen értesítést ezügyben az elmúlt 4-5 évben.

Ez hatodikos számtan, nem a fórumot kéne ezzel piszkálni. Esetleg keresd meg az egykori tanárodat.
Bocs, nem kötelező válaszolni ha szerinted hülyeséget kérdezek.

„miért nem korábban próbálták behajtani?”
Rosszul foglamaztam. A kérdés helyesen ilyesmi lenne: mennyi ideig hagyhatják kamatozni a tartozásom mielőtt inkasszóra kerülne? Nincs valami törvényes határidő amin belül érvényt kell szerezniük a követelésüknek? Ilyen erővel akkor 20-30 év múlva is benyújthatnák a számlát?

35 nap elteltével elmúlik. Addigra lesz helyette letiltás. Meg autófoglalás. Meg.
Kifejtenéd kérlek mit takar az a letiltás? Nincs ingó ingatlan vagyonom. Mit tiltanak le pontosan és honnan?

gerbera317 # 2016.06.09. 15:07

nem kaptam semmilyen értesítést a bejelentett lakcímemre, ez így rendben van?
Ha ez a te mulasztásod miatt van, akkor rendben van.

az normális, hogy a 120.000 Ft-s tartozásból 700.000 lett?
Ez hatodikos számtan, nem a fórumot kéne ezzel piszkálni. Esetleg keresd meg az egykori tanárodat.

miért nem korábban próbálták behajtani?
Te magad írod, hogy megpróbálták.

mi lesz azzal a nagy minusszal a bankszámlámon
35 nap elteltével elmúlik. Addigra lesz helyette letiltás. Meg autófoglalás. Meg.

limma # 2016.06.09. 15:04

1. „nem kaptam semmilyen értesítést a bejelentett lakcímemre, ez így rendben van?

eleinte kaptam pár fenyegető levelet” : ez volt az értesítés

2. „az normális, hogy a 120.000 Ft-s tartozásból 700.000 lett?

költség (tetemes a végrehajtás munkadíja), kamat, tőke - bizony normális, főleg ha jó pár év telt el

3. „miért nem korábban próbálták behajtani?

eleinte kaptam pár fenyegető levelet”: próbálták

mi lesz azzal a nagy minusszal a bankszámlámon, ha nem érkezik rá pénz? mert nem érkezik, ha csak én nem rakok rá.

4. ott marad, de előbb-utóbb megtalálják az élő bankszámládat is, vagy ha nincs, ne félj, gondoskodnak, hogy ne évüljön el soha a követelés, és csak hízik, hízik....

tcxbalage # 2016.06.09. 14:56

Sziasztok,

Olyan problémám van, hogy a mai napon megjelent a bankszámlámon egy cirka -700.000 Ft-os terhelés. A bankot felhívva azt az infót kaptam, hogy inkasszót tetetett rá Dr X. Y (Önálló Bírósági Végrehajtó). Mivel a számlámon 5000 Ft volt így nagy vidáman ott figyel ez az iszonyatos negatív összeg :)
Volt egy hitelkártya tartozásom kb. 8 éve, eleinte kaptam pár fenyegető levelet (elveszik a nem létező ingó és ingatlanjaimat, a bélyeggyűjteményemet, a lelkemet, stb) próbáltam többször is megegyezni a bankkal, majd valami behajtóval is, sikertelenül, aztán el is felejtettem, egész a mai napig.
Kérdéseim:

• nem kaptam semmilyen értesítést a bejelentett lakcímemre, ez így rendben van?
  • az normális, hogy a 120.000 Ft-s tartozásból 700.000 lett?
  • miért nem korábban próbálták behajtani?
  • mi lesz azzal a nagy minusszal a bankszámlámon, ha nem érkezik rá pénz? mert nem érkezik, ha csak én nem rakok rá.

Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, segítséget.

Szép napot, Balázs

gerbera317 # 2016.06.09. 10:05

Na de ennyi?” - Igen, ennyi.
Hiszen nem történt végrehajtás.” - Hát dehogynem. Ezért fizetsz. Végrehajtási kényszer nélkül a bank még mindig csak várna a pénzére.
És az ezután fizetendő részletek után is?” - Igen.

mokus123 # 2016.06.09. 09:21

Na de ennyi? Hiszen nem történt végrehajtás. És az ezután fizetendő részletek után is?

gerbera317 # 2016.06.09. 09:20

Vht. 34. § (1) A végrehajtás során felmerülő költséget - ha a törvény másképpen nem rendelkezik - a végrehajtást kérő előlegezi, és az adós viseli.
(5) Ha az adós a végrehajtási eljárás során a végrehajtást kérőnek fizette meg a követelés összegét, a végrehajtást kérő köteles a végrehajtási költségek kielégítéséről is gondoskodni.

Ez a gyakorlatban úgy is megvalósulhat, hogy a végrehajtási költségeket nem a végrehajtást kérő szedi be az adóstól és fizeti meg a végrehajtónak, hanem az adós külön fizet a vh-kérőnek, és külön a végrehajtónak.

hiszen nem került végrehajtásra

Hát dehogynem.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.09. 09:15

A végrehajtót megilleti a jutalék. Mondjuk, erre figyelmeztethettek volna az egyezségkötéskor is - de sok választásod úgy sem volt.

mokus123 # 2016.06.09. 08:27

Ja és a hátralévő tartozás, amit részletekben kell még fizetni a faktoring felé kb 2 millió.

mokus123 # 2016.06.09. 07:42

Tisztelt fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni!!!
Van a családban egy felmondott forintosított frankhitel. Amikor felmondták a hitelt, átadták a végrehajtónak. Mivel adóstárs vagyok, én kötöttem újabb megállapodást a faktoringgal. Azóta a végrehajtás szüneteltetve van.(2013-tól)Azóta nincs elmaradás. A napokban kaptam a végrehajtótól levelet, miszerint nekik kell fizetnem 275 ezer Ft-ot nekik, és amíg a hitel le nem telik mindég kell fizetnem bizonyos összeget a befizetett csekkek után.Nem értem mire kell ilyen sokat fizetni, hiszen nem került végrehajtásra. És ezután miért kell még mindig fizetni a befizetett csekken utáni összegekre.
Köszönöm ha valaki tud erről valami felvilágosítást adni.

gerbera317 # 2016.06.08. 13:23

Igazából tényleg nincs szükség a felfüggesztés megszüntetésére. A végrehajtó erre csak mint mondvacsinált okra hivatkozva tartja letéten az összeget, várva, hogy elbukd a pert, majd az újonnan elrendelt végrehajtásban a saját letéti számlájáról lefoglalja ezt az összeget. Ugyanezt pedzegeti KBS is.

Bogacska # 2016.06.08. 13:08

gerbera 317
mert a közjegyző szerint nem kell visszavonnia a felfüggesztést az ügyvéd szerint sem.
mivel az már kiderült hog nem tudok fogalmazni ebből kifolyólag törvényeket sem tudok értelmezni.
úgy gondoltam egyszerűbb ha itt rákérdezek van e erre vonatkozó jogszabály (ja mert az ügyvéd pont nem rá máról holnapra)
de mindenkitől elnézést

gerbera317 # 2016.06.08. 12:51

Ja, tehát visszavonták a vh-lapot. Előtte pedig felfüggesztették a végrehajtást, és ezt a felfüggesztést azóta sem szüntették meg. Hallatlan.
OFF Nekem szűk másfél sorba belefért ugyanaz a tényállás. ON
De hát miért nem kéred a közjegyzőt, tegyen valamit ez ellen?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.08. 12:19

Van ebben egy kis tévedés. Valójában nem adják neked vissza az inkasszózott összeget, legfeljebb nem fizetik ki a végrehajtást kérőnek.
Majd ha megnyered a pert, akkor visszakaphatod a pénzt.