végrehajtás kérdések


capisca # 2014.02.13. 08:45

Kedves Sándor!

Én tudok egy sokkal jobb megoldást, ha nem tetszik a fórumon a válaszadás formája, tartalma, gyakorisága.

Úg hívják: Ügyvéd

Fel lehet keresni, meghallgatja, válszol és megoldja a problémáját.
Igaz azért valamit fizetni kell.

Ez egy fórum, ahol laikus is válaszolhat nemcsak jogász. Itt mindenki szabadidejében van itt, nem ezért kap fizetést, hogy válaszoljon. Ha nem tetszik a stílus, forma, a viszontkérdés (mely ha tetszik, ha nem szükséges, mivel nem lehet pontos tanácsot adni, ha valaki három sorban írja le a problémáját, de mondjuk kihagy néhány dolgot, mert szerinte nem lényeges, pedig egy jogász számára pont az lehet)

A Jogszervíz oldal olyan szuper, hogy az utolsó hír bejegyzés 2013. októberi. Ráadásul a jogszervíznek nincsen fóruma, oda D.A.S. Jogszervíz tesz ki történeteket és álláspontokat. Amennyiben a D.A.S-nak dolgozol nyugodtan mondjad, nem tilos reklámozni, de így bújtatottan nem szeretem.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.13. 07:38

OFF
Legközelebb segítő szándékkal a Coca-Cola honlapján írj arról, hogy a Pepsi sokkal jobb, és mindenki azt igya inkább.
ON

Sándor Ignácz # 2014.02.13. 07:17

Szerintem akiknek jogi problémáik vannak azoknak igazából az a lényeg hogy a kérdéseikre korekt választ kapjanak. Sajnos ez a jogi fórum nem válaszokat ad hanem valóban kérdésre kérdéseket halmoz fel, aztán meg válasz nélkül hagyják a kérdezőket. Egyébként a netten sok jogi válaszadás folyik van hogy azonnali válaszadásokkal.Egyébként segítségi szándékkal közöltem a közlendőmet, talán ez is elgondolkodtatja a jogi Fórum válaszadóit a tisztességes makulátlan válaszaik adására.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 21:56

Egyébként igazi fórum egyiken sincs.
Az egyiken webes felületen kérdezni sem lehet - tehát nem látszik, hogy milyen arányban válaszolják meg a kérdéseket. A másikon pedig a február 6 óta feltett kérdésekre még nem adtak választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 21:49

Ugye tudod, hogy ezt nagyon nem illik?

Sándor Ignácz # 2014.02.12. 21:43

Javaslom hogy bármilyen jogi kérdéseket a JOGSZERVIZ Valamint a jog.eu portálokon tegyenek fel és kimerítő szakszerű válaszokat adnak a képzett jogi szakemberek. Nem kérdeznek, nem provokálnak, nem mentegetik magukat, a feltett kérdésekre adják a válaszokat. Ajánlom minden kinek.

népmüvelő # 2014.02.12. 13:15

Köszönöm megtisztelő válaszát. Ez is válasz! Ha nem tudnak válaszolni akkor provokáltok. Szégyen gyalázat hogy a jog hallgatók ezt teszik.Ti a kérdésre kérdéseket tesztek fel. Trollok.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 12:54

Ó, már megint te? Azt hittem, valami új ügy.

népmüvelő # 2014.02.12. 11:51

A végrehajtó zártörés megalapozott gyanújának az ügyészségi vizsgálat folyamatában a foglalás alatt lévő ingóságokat feloldotta, és visszaadta adósnak, ezzel ki mentette adóst a zártörés büntető eljárás vizsgálatából.A Másodfokú bíróság megállapította azt hogy a végrehajtó a büntetőeljárás jogerős befejezéséig a büntetőeljárásban érintett ingóságok ügyében nem járhatott volna el. Más részben a végrehajtást kérő írásban igényt tartott a második sikertelen árverést követően az ingóságokra a becsérték egynegyedének fejében.A másodfokú bíróság utasította a végrehajtót a törvénysértései miatt kutassa fel az ingóságokat, és adja át a végrehajtást kérőnek a becsérték egynegyed összeg fejében. Ha ezek az ingóságok már nincsenek meg akkor a végrehajtó behajthatatlanság miatt szüntesse meg a végrehajtási eljárást, e jegyzőkönyvet küldje meg a feleknek, a végrehajtást kérő ezzel a jegyzőkönyvvel külön kártérítési per indítására nyílik lehetősége a végrehajtó által okozott kárának a megtérítésére. E utasításra a végrehajtó semmit nem tesz. Kértem az összeférhetetlenség miatt a végrehajtó cseréjét, mert nyilván való hogy a végrehajtó okozta kármegtérülése érdekében nem fog eljárni. Sajnos az ingóságok már nincsenek meg, ezt az adós írásban részemre megküldte, amit az ügyészségre is megküldött a bírósági fogalmazó.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 10:25

Ez így elég titokzatos. Lehetne konkrétabban? Mit kellene annak a végrehajtónak végrehajtania? Miért nem hajtja végre?

népmüvelő # 2014.02.12. 10:03

Tisztelettel kérdezem azt ha egy végrehajtási kifogásból eredően a másodfokú bíróság kötelezte a végrehajtót a végrehajtási eljárás folytatására. E kötelezést hogyan és melyik szervnél lehet érvényre juttatni? Mert a végrehajtó semmit nem tesz a másodfokú bíróság jogerős végzésében meghatározott kötelezettségének teljesítésére, tértivevényes leveleimre nem ad választ.A végrehajtást elrendelő bíróság elnöke sem válaszol panaszbeadványomra, de a magyar Bírósági Végrehajtói Kamara sem válaszol az ügyben történő panaszomra három eltelt hónapja.A bírósági panasznapon az ügyben az illetékes ügyészségre egy beadványt terjesztett elő a bírósági fogalmazó kérve a törvényesség felügyeletét az ügyben és a végrehajtót kötelezze az ügyészség a 30 napon belüli végrehajtási eljárás megkezdését a bíróság utasításának megfelelően. Kérdezem az ügyészség a fenti mulasztások ügyében eljárhat? Mivel nem bűncselekmény az ügy?Köszönöm a választ.

bear76 # 2014.02.07. 10:05

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi ügyben kérnék segítséget:

Párom házasságkötésünk előtt lakáshitelt vett fel, amit nem tudott törleszteni, végrehajtásra került,a fizetése 33%-a erejéig. A kérdésem az én béremet, egyéb juttatásokat végrehajtás alá vonhatják e? Az akkori hitelben én nem szereplek adóstársként. Illetőleg a nemrég vásárolt gépjárművet, ami az én nevemen van, foglalhatja -e a végrehajtó?

a választ előre is köszönöm.

gerbera317 # 2014.02.07. 09:39

Valahol a kettő között van árban.

Akkor ezt meg kell venni, az adóst pedig kitetetni onnan.

nickool # 2014.02.07. 07:41

Tisztelt gerbera317!

A telek méreteihez és elhelyezkedéséhez képes drága, de a rajta álló épületet nézve olcsó. Valahol a kettő között van árban.

Válaszát köszönöm!

ius latratus # 2014.02.06. 17:04

gerbera317!

Köszönöm a választ, megoldódott(vagyis: befizettük), s -utólag elolvasva- tényleg zagyva lett, csak pötyögtem, s nem is gondolkodtam.
Az előzménnyel könnyebb, emészthetőbb lett volna, de már nem tudom, hogy hová tettem.
Azért még majd nekifutok, s elküldöm magánban (az előzményekkel együtt) ezt a katyvaszt, ami a Járásbíróság vh-osztálya, meg a végrehajtó, meg a becsérték-kifogást benyújtó között kialakult.
Jelzem: nem az én hibámból.
:)

gerbera317 # 2014.02.06. 10:33

nickool

Nem jó a kérdés. Nem lakóingatlan eleve nem lehet lakott, még akkor sem, ha ott ténylegesen egy lakott lakóház áll. Ha azt megveszed, akkor a terület a rajta álló kastéllyal együtt lesz a tied, aki pedig ott lakik, annak mennie kell. Még a kilakoltatási moratórium sem érvényes rá, mivel ez nem lakóingatlan (hacsak a bíróság másként nem végez). Ha föld áron szerzed meg, akkor ne nagyon érdekeljen, mit csinál az adós a házzal. Ha házas áron veszed meg, az más.

A kikiáltási ár mivel áll arányban? Földdel vagy házas ingatlannal?

gerbera317 # 2014.02.06. 10:22

ius latratus!

Magánba küldd el az előzményt is, ezt is, meg ha lehet, fogd ezt a kérdést rövidebbre, mert első olvasásra nemigen értettem meg a kérdést. Lehet, hogy másodszorra már menni fog, de ha rá tudsz segírteni, azt megköszönöm.

nickool # 2014.02.05. 21:04

Kedves Jelenlévők! Segítséget szeretnék kérni egy vérehajtási ügy kapcsán. A párommal szeretnénk egy végrehajtás alatt lévő ingatlant megvásárolni.

A végrehajítási hirdetményben az alábbi infomációk szerepelnek:
tulajdoni hányad: 1/1,
jellege: lakóingatlan.
Nincs földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földhasználat jog.
Az ingatlan tartozékai és jellemző tulajdonságai: -, Az ingatlan földhivatali megjelölése zártkerben lévő kert, a valóságban az ingatlanon található egy egyemeletes lakóház, amely a tulajdoni lapon nincs felvezetve. A lakóház állapota jó, villany van.
Az ingatlan tehermentes.Az ingatlan összterülete: 1000 m2

Az ingatlan jelenleg lakott. Ilyen esetben, ha sikeres árverésen megveszem a meghirdetett ingatlan, akkor a lakóházban élők megtudják akadályozni azt, hogy birtokba vegyem? És ha igen, akkor én mit tehetek ellene? Illetve mi történik akkor, ha az árverés után a tulajdonos kárt tesz az épületben, ami a hivatalosan nem is létezik?

Segítségüket és válaszukat előre is köszönöm!

ius latratus # 2014.02.05. 17:25

gerbera317

Szia!

Talán emlékszel még: becsérték kifogást nyújtottam be (ügyfél nevében) a Járásbíróságnak, s égen-földön én voltam az egyetlen, aki mindezt a jogszabályhely(ek)nek megfelelően készítette el, s rótta le a díjakat.
Te voltál az, aki ide is linkelted a szakaszt, s nyugtattál meg, hogy helyesen jártam el, csak éppen nem ez a gyakorlat.
Ha emlékeznék, hogy hol volt erről szó, most könnyebb dolgom lenne.
A lényeg: Mai napon megkaptam a Nyíregyházi Járásbíróság Végzését, melyben arról értesíti adóst, hogy megelőlegezendő a szakértői költségeket, helyezzen letétbe 50E Ft-ot a Gazdasági Hivatalnál.
Mindezt adós megtette azonban -emlékszel- a végrehajtási kifogás (becsérték kifogás) benyújtásakor (ahogyan -ugye- a jogszabály is szól, meg ahogyan arra a végrehajtó fel is hívta a figyelmet), s a befizetést igazoló dokumentummal ma fel is kerestem a Gazdasági Hivatalt. (Egyébként nem 50-et fizettünk be, hanem 58.500-at, ahogyan a százalékszámítás alapján kellett.)
Ott kerek-perec közölték velem, hogy -bocsánat, ha nem jól mondom- valamilyen függőben tartott letétben(???) látja a pénzt, de azon nem jó az ügyszám, mert a Járásbíróság nem ugyanazon az ügyszámon tartja nyilván az aktát. Persze, mert az az ügyszám akkor keletkezett, MIUTÁN már én benyújtottam a kifogást, a VÉGREHAJTÓI ügyszámra való hivatkozással.
Én az adós fizesse MOST be az ötvenest, ha majd tisztázódik, akkor nyugodjunk meg, a pénzt visszakapjuk. Fontos: a tisztviselő hölgy TUDTA, hogy én hogyan nyújtottam be a kifogást, s azt is tudta, hogy én jól nyújtottam be, de NEM ez a gyakorlat, mert az a jogszabály rossz.
A csudába!
Még egyszer: a csudába!!!
Kérdeztem, hogy ő is jogász-e. Igen, megért, de...
Annyit tett meg, hogy adott egy Értesítést, amit a Járásbíróságnak címzett (ő a másodikon tanyázik, a végrehajtási csoport a földszinten), s hogy milyen számon kívánják nyilvántartásba venni. Nos, ezzel a papírral fáradjak le a földszintre, a adjam át a végrehajtási csoportnak.
Ott már adós alperesként (...) volt nyilvántartva, de a lényeg, hogy őket nem nagyon érdekelte a szakértői díjelőleg -címen befizetett összeg, meg az Értesítő, kaptam egy csekket, hogy azon rójunk le újabb 50-et, mert olyan szakértő egyébként sincs, aki 58.500-ért (ha ezt is látnák legalább valahol, de nem...) dolgozik.
Nem a plusz ötven, csak maga az eljárás nem kicsit fura - jogászként nézve.
Hiszen a szakértői díjazás -ezt mondjuk nem tudom- szabályozva van. Namármost: ha nekem a végrehajtó 58.500-ra taksálta ezt, akkor a plusz 50-et milyen jogcímen kapja majd meg a szakértő?
Vagy tényleg úgy kellett volna benyújtanom a vh.kifogást, hogy nem fizetek semmit? Már tudom, hogy mindenki így tesz, de hát az igya a levét a fals gyakorlatnak, aki a jogszabálynak megfelelően jár el?
Szóval: csapjak holnap még egyszer az asztalra, vagy fizessünk, s aztán csapkodjak?

atyrozi # 2014.02.03. 15:55

Miért és hol keresnének 20-30000.-ről van szó nem hiszem hogy bárkinek is be kellene számolnom ekkora bevételről..
az meg hogy nálam van senkinek semmi köze hogy miért nem vitte el a tulajdonosa,nem ért rá nincs szüksége rá befektetés stb......

pazs # 2014.02.03. 13:44

És a vételárat sem fogják keresni.

gerbera317 # 2014.02.03. 13:34

Az teljesen jó. A bíróság biztosan nem fogna gyanút egy igényper esetén.

atyrozi # 2014.02.03. 09:45

Igen eladom mindenem adásvételivel csak itt marad.

gerbera317 # 2014.02.02. 12:47

Úgy érted, a háztartásodban található összes vagyontárgyról be fogsz tudni mutatni adásvételi szerződést, hogy azokat eladtad másnak, és már nem a tieid? :-)

atyrozi # 2014.01.31. 17:47

Jó napot kívánok.Segítségét szeretném kérni sajnos banki tartozás végett végrehajtás elé nézek,és azt szeretném kérdezni hogy mit vihetnek el illetve ha írok adásvételi szerződét a műszaki cikkekről(tv,mosógép,szárítógép)el viheti-e a végrehajtó?Illetve a családnak van egy 16 éves autója ami a kiskorú fiam nevén van én csak üzembentartó vagyok,hozzányúlhatnak-e?Előre is köszönöm a segítségét.
Üdv