Kedves fórumozók!
Véleményeteket kérem és köszönöm.
Röviden:
Késedelmes fizetés miatt az Erste Bank, a CHF devizaalapú kölcsönszerződést 2013. július 31-én felmondta és végrehajtási eljárás kezdeményezését indította meg az illetékes közjegyzőnél.
Megkeresésünkre azonban, 2013. augusztus 23-án kelt levelükben, (általunk augusztus 26-án átvett) a Bank 12 hónapos, csökkentett összegű részletfizetést ajánlott fel, a végrehajtási eljárás szüneteltetése mellett.
Az első, szeptember havi törlesztő részletet augusztus 30-án utaltam át, arra gondolva, hogy a kölcsönszerződés alapján, a havi elszámolási időszak, minden hónap 15.-e.
A Bank azonban augusztus hónapra könyvelte le az átutalt összeget és arra való hivatkozással, hogy szeptember hónapban nem történt befizetés, elindította a végrehajtási eljárást. (akkoriban sajnos nem éltünk ellentmondással)
Kényszerből értékesítettük ingatlanunkat (elveszítve otthonunkat), a vételárból 2014.03.07-én a hitelt visszafizettük (végrehajtási költségekkel terhelten), a szerződés megszűnt, albérletbe költöztünk.
Még az elévülési idő előtt kártérítési pert szeretnénk indítani!
Hiba volt aug.30-án utalni a szept.havi részletet, vagy a Bank ezúttal is jogot sértett?