végrehajtás kérdések

gerbera317 # 2014.04.16. 14:15

Khmmm, a kérdező kárigénye egész' véletlenül nem res iudicata?

Genkas # 2014.04.16. 13:45

Köszönöm szépen az eddigi segítséget! :D Mivel abszolút nem vagyok jártas,ezért kérdeztem,hogy milyen lehetőségek vannak.Tudom,hogy én bajom,de rohadt dühtő,hogy veszek vmit,ellopják,több évig áll benn a pénzem és csak x összeget állapít meg a bíróság.Munkába járáshoz,illetve munkához kellett,mert a párom munkájának egy része motoros ellátást "követel". Immaculata-nak külön köszi,az elmaradt vagyoni előny említéséhez.Ilyenekre gondoltam.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.16. 13:17

Genkas

Szerintem kérjél, azzal, hogy a motorod értékét megtérítik, azzal még a károd nem térül meg teljes mértékben. A kár nem merül ki a motorod értékében, ide tartozik még az elmaradt vagyoni előny, és ha összefüggésben áll a betegségeddel, akkor kérhetsz nem vagyoni kártérítést is.

pazs # 2014.04.16. 12:53

Azért kérne kártérítést, mert négy évvel ezelőtt félt a garázsba egyedül lemenni egy darabig pusztán azért, mert valaki más is járt ott és ellopta a motort. Kérni mindent lehet, de nem fogsz kapni.

gerbera317 # 2014.04.16. 12:50

Az ítélettel beballagsz az első fokon eljárt bíróság végrehajtási lajstromába, és kéred az ítéletben foglalt követelésed végrehajtásának az elrendelését, megtoldva azt a teljesítési határidő eltelte óta, a teljesítés napjáig felszámítható késedelmi kamattal.

kérhetek-e kártérítést (nem vagyoni kártérítés?)

Mi???

Genkas # 2014.04.16. 12:44

Tisztelt Fórumozók! 2010.decemberében elloptak egy tulajdonomat képező motort.A lopás egy társasház mélygarázsából történt,ahova az esetet követően hónapokig nem mertem egyedül lemenni,illetve a lakásban is féltem,minden esetben zártam az ajtót,sötétben nem mertem kimenni.2011-ben megtalálták a járművet,de csak 2013.december 3-án született jogerős bírói ítélet,melyben szerepelt a kár rendezése is,de a mai napig nem történt kifizetés(a motort átépítették,nem teljes mértékben az eredeti,ezért nem kapom vissza).Érdeklődnék,hogy a bírósághoz benyújtott végrehajtási kérelmen kívül milyen lehetőségeim vannak,hogy rendezve legyen az ügy?A tőketartozáson kívül kérhetek-e kártérítést (nem vagyoni kártérítés?),ennek mi lenne a menete? A válaszokat előre is köszönöm!

gerbera317 # 2014.04.11. 09:43

Tűrni kell, és meg kell várni, míg letelik az inkasszó 35 napos sorbaállítási ideje.

liliom0321 # 2014.04.11. 06:53

Tisztelt vàlaszadò!nekem egy olyan kèrdèsemm lenne hogy végre halytàs miatt vontak le a szàmlàmrôl pènzt,de amaradèkot nem tudom levenni!azt ìrja ki hogy nem tàmogatott tranzakciò!most mit tegyek?vàlaszàt előre is köszönöm.

gerbera317 # 2014.04.10. 13:03

Kedves tudatlan_a_köbön,

A végrehajtó felhívásával egyidejűleg kaptál egy végrehajtható okiratot is. (Pontosabban: a végrehajtható okirat mellé, puszta szívességből, kaptál egy összegzést is arról, hogyan kell értelmezni a végrehajtható okiratot.) Akkor most leülsz, és kielemzed a vh-okiratot, és szépen eldöntöd, hogy a végrehajtónak mész-e neki, vagy az elrendelő bíróságnak, vagy az ügyvédednek, vagy csak simán magadhoz nyúlsz. Menni fog?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.10. 10:25

Nem tudhatjuk. Attól függ, ki rontotta el - ha elrontotta egyáltalán valaki.

tudatlan3 # 2014.04.10. 10:16

Kaptam a vh-tól értesítést hogy 100000ft fizessek meg.Az itéletben csak40000ft van , mert a tulajdoni hányad figyelembe vételével osztotta meg a bíróság.(Közös költség tartozás).
A vh ennek ellenére 100000ft ról küldte ki a felhívását.
Mit tudok tenni?Végrehajtót cseszegessem vagy bírósági vh ügyintézőt?Kinek kell kijavítania?

köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.10. 09:25

Ha a végrehajtható döntés rendelkezik a kamatokról, de a végrehajtási lapon nem kérték, akkor az bizony már elévült. (Valószínűbb egyébként, hogy már az alapügyben sem kérték a kamatot. Ott könnyebb elfeledkezni róla, mint a vh-lapon.)

gerbera317 # 2014.04.10. 08:53

Utólag kérhetem én a több milliós tartozásra a kamatokat?

Nem. (Vagy ha lesz erre ellenvélemény, akkor az.)

Frufru # 2014.04.07. 12:19

Abban szeretnék segítséget kérni,hogy a volt férjem ellen van,illetve volt végrehajtási ügyem.Most 6 év után ,éppen 2 hete,már szinte az utolsó pillanatban,mert az ingatlan árverésre került volna, rendezte a tartozását,de kamatok nélkül,mert az ügyvédem állítólag nem kamattal kérte a végrehajtást. Utólag kérhetem én a több milliós tartozásra a kamatokat?Köszönöm ,ha ebben a kérdésbe tudna valaki segíteni.Válaszokat előre is köszönöm!

Seffi # 2014.04.07. 11:32

Tisztelt gerbera317!

Köszönöm a gyors választ!

gerbera317 # 2014.04.07. 10:43

Hogy ki ellen indul végrehajtás, a végrehajtást kérőn múlik. Rendes esetben mindeki, tehát adós, adóstárs, kezes ellen egyaránt, ahol mindenki teljes ingó- és ingatlanvagyonával felel a tartozásért. A végrehajtás a fokozatosság elvét követve először a pénzeszközökre, munkabérre terjed ki, majd az ingóságokra, és ha ezek után is aránytalanul hosszú megtérülési idő várható, akkor az ingatlan(ok)ra.

Seffi # 2014.04.07. 09:23

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni:
Bedőlt lakáshitel esetén amihez tartozik egy ingatlanfedezet, egy adóstárs és egy kezes is az adóson kívül, mit/min kezdik el a behajtást?
Gondolok itt ilyenekre, hogy a fizetésből próbálnak levonni először, ha az nem megy, elárverezik a lakást vagy fordítva. Ingóságokat próbálnak behajtani a kettő között stb... Mi a behajtás pontos sorrendje?

Válaszokat előre is köszönöm!

Kisvaki # 2014.03.31. 14:52

Tisztelt Fórumozók!

Abban kérnék segítséget, hogy a testvéremnek van végrehajtó felé tartozása. Most a munkabérét, a barátnője folyószámlájára utalja a munkáltatója. Hozzáférhet ehhez a végrehajtó? Illetve a barátnőnek lehet ebből kellemetlensége? A számla csak a lány nevén van és a testvéremnek hozzáférése sincs a számlához. Előre is köszönöm a válaszokat!

Babra # 2014.03.26. 17:50

Érdeklődni szeretnék: A mai napon becsöngetett hozzánk a behajtó. Az Erste banknál van egy hitelünk, amit sajnos csak késedelmesen tudunk törleszteni. Januárban 2 alkalommal is fizettem, de még az előző elmaradásom volt az. azóta viszont semmilyen felszólitást nem kaptam! Mint kiderült a postás rossz helyre pakolta a felszólitó leveleket, értesítéseket. Így Én egyből a behajtóval találkoztam. Ilyenkor köteles vagyok a behajtónak járó összeget is kifizetni,? Eddig ha megcsúsztam a fizetéssel és küldtek felszólítást (amit meg is kaptam, csak éppen most nem) akkor egyből be is fizettem az összeget. Mit tudok tenni ebben az esetben???

gerbera317 # 2014.03.25. 10:45

Nem kell ehhez ügyvéd. Ki kell tölteni a vh-kérelmet, ahogy gondolja. A legrosszabb, ami történhet, hogy a bíróság a vh-lapot a kérelemtől eltérően állítja ki.

Blackywhite # 2014.03.24. 23:10

Cell Energy

Igen, hiszen nem tetted akkor szóvá, mikor járt volna. A 2. Kérdésnél talán nem buktad, de ezt nézze át ügyvéd.

Cell Energy # 2014.03.24. 22:50

Bemásolom a bírósági végzést:

"X év. január 01. napjától kezdődően minden hónap 5. napjáig előre esedékesen havi Y forint megfizetésére gyermektartásdíj címén, azzal, hogy a forintban meghatározott összeget minden naptári évben az infláció mértékével önként emeli."

szó szerint!

???? akkormost?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.24. 18:43

Meg kellene nézni az az egyezséget, amelyet a bíróság jóvá hagyott. Nem tartom valószínűleg, hogy tényleg benne van az "értékkövetés". Bíróság ugyanis ilyet nem nagyon hagyhat jóvá, tudni illik a végrehajthatósága nagyon problémás.

Cell Energy # 2014.03.24. 18:26

Blackywhite! Köszönöm!

1./ Viszont ez esetben akkor a 10 éve esedékes inflációval növelt emelést is buktam?

2./ a jelenleg elmaradt gytnál a tavalyi inlációt azonban már beleszámíthatom?

Nagyon köszi előre is!

Nonimami # 2014.03.24. 15:31

Sziasztok!
Megteheti a végrehajtó, hogy előbb letiltja a fizetést, amiből minden hónapban vonják a pénzt, majd még az ingatlanra ami az adós nevén van, rárakja a végrehajtási jogot?
Nálunk ez a szitu, vonva van a pénz, de rárakták a házra a vh.jogot. Ezt így szabad? Csak azért kérdezem, mert arról a végrehajtóról van szó, aki még a tv-ben is volt anno hogy jogtalanul csinált ezt-azt. Mert akkor kérek pénzt és elmegyek ügyvédhez.
Köszönöm