Khmmm, a kérdező kárigénye egész' véletlenül nem res iudicata?
végrehajtás kérdések
Köszönöm szépen az eddigi segítséget! :D Mivel abszolút nem vagyok jártas,ezért kérdeztem,hogy milyen lehetőségek vannak.Tudom,hogy én bajom,de rohadt dühtő,hogy veszek vmit,ellopják,több évig áll benn a pénzem és csak x összeget állapít meg a bíróság.Munkába járáshoz,illetve munkához kellett,mert a párom munkájának egy része motoros ellátást "követel". Immaculata-nak külön köszi,az elmaradt vagyoni előny említéséhez.Ilyenekre gondoltam.
Genkas
Szerintem kérjél, azzal, hogy a motorod értékét megtérítik, azzal még a károd nem térül meg teljes mértékben. A kár nem merül ki a motorod értékében, ide tartozik még az elmaradt vagyoni előny, és ha összefüggésben áll a betegségeddel, akkor kérhetsz nem vagyoni kártérítést is.
Azért kérne kártérítést, mert négy évvel ezelőtt félt a garázsba egyedül lemenni egy darabig pusztán azért, mert valaki más is járt ott és ellopta a motort. Kérni mindent lehet, de nem fogsz kapni.
Az ítélettel beballagsz az első fokon eljárt bíróság végrehajtási lajstromába, és kéred az ítéletben foglalt követelésed végrehajtásának az elrendelését, megtoldva azt a teljesítési határidő eltelte óta, a teljesítés napjáig felszámítható késedelmi kamattal.
„kérhetek-e kártérítést (nem vagyoni kártérítés?)”
Mi???
Tisztelt Fórumozók! 2010.decemberében elloptak egy tulajdonomat képező motort.A lopás egy társasház mélygarázsából történt,ahova az esetet követően hónapokig nem mertem egyedül lemenni,illetve a lakásban is féltem,minden esetben zártam az ajtót,sötétben nem mertem kimenni.2011-ben megtalálták a járművet,de csak 2013.december 3-án született jogerős bírói ítélet,melyben szerepelt a kár rendezése is,de a mai napig nem történt kifizetés(a motort átépítették,nem teljes mértékben az eredeti,ezért nem kapom vissza).Érdeklődnék,hogy a bírósághoz benyújtott végrehajtási kérelmen kívül milyen lehetőségeim vannak,hogy rendezve legyen az ügy?A tőketartozáson kívül kérhetek-e kártérítést (nem vagyoni kártérítés?),ennek mi lenne a menete? A válaszokat előre is köszönöm!
Tűrni kell, és meg kell várni, míg letelik az inkasszó 35 napos sorbaállítási ideje.
Tisztelt vàlaszadò!nekem egy olyan kèrdèsemm lenne hogy végre halytàs miatt vontak le a szàmlàmrôl pènzt,de amaradèkot nem tudom levenni!azt ìrja ki hogy nem tàmogatott tranzakciò!most mit tegyek?vàlaszàt előre is köszönöm.
Kedves tudatlan_a_köbön,
A végrehajtó felhívásával egyidejűleg kaptál egy végrehajtható okiratot is. (Pontosabban: a végrehajtható okirat mellé, puszta szívességből, kaptál egy összegzést is arról, hogyan kell értelmezni a végrehajtható okiratot.) Akkor most leülsz, és kielemzed a vh-okiratot, és szépen eldöntöd, hogy a végrehajtónak mész-e neki, vagy az elrendelő bíróságnak, vagy az ügyvédednek, vagy csak simán magadhoz nyúlsz. Menni fog?
Nem tudhatjuk. Attól függ, ki rontotta el - ha elrontotta egyáltalán valaki.
Kaptam a vh-tól értesítést hogy 100000ft fizessek meg.Az itéletben csak40000ft van , mert a tulajdoni hányad figyelembe vételével osztotta meg a bíróság.(Közös költség tartozás).
A vh ennek ellenére 100000ft ról küldte ki a felhívását.
Mit tudok tenni?Végrehajtót cseszegessem vagy bírósági vh ügyintézőt?Kinek kell kijavítania?
köszönöm a választ.
Ha a végrehajtható döntés rendelkezik a kamatokról, de a végrehajtási lapon nem kérték, akkor az bizony már elévült. (Valószínűbb egyébként, hogy már az alapügyben sem kérték a kamatot. Ott könnyebb elfeledkezni róla, mint a vh-lapon.)
„Utólag kérhetem én a több milliós tartozásra a kamatokat?”
Nem. (Vagy ha lesz erre ellenvélemény, akkor az.)
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy a volt férjem ellen van,illetve volt végrehajtási ügyem.Most 6 év után ,éppen 2 hete,már szinte az utolsó pillanatban,mert az ingatlan árverésre került volna, rendezte a tartozását,de kamatok nélkül,mert az ügyvédem állítólag nem kamattal kérte a végrehajtást. Utólag kérhetem én a több milliós tartozásra a kamatokat?Köszönöm ,ha ebben a kérdésbe tudna valaki segíteni.Válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelt gerbera317!
Köszönöm a gyors választ!
Hogy ki ellen indul végrehajtás, a végrehajtást kérőn múlik. Rendes esetben mindeki, tehát adós, adóstárs, kezes ellen egyaránt, ahol mindenki teljes ingó- és ingatlanvagyonával felel a tartozásért. A végrehajtás a fokozatosság elvét követve először a pénzeszközökre, munkabérre terjed ki, majd az ingóságokra, és ha ezek után is aránytalanul hosszú megtérülési idő várható, akkor az ingatlan(ok)ra.
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni:
Bedőlt lakáshitel esetén amihez tartozik egy ingatlanfedezet, egy adóstárs és egy kezes is az adóson kívül, mit/min kezdik el a behajtást?
Gondolok itt ilyenekre, hogy a fizetésből próbálnak levonni először, ha az nem megy, elárverezik a lakást vagy fordítva. Ingóságokat próbálnak behajtani a kettő között stb... Mi a behajtás pontos sorrendje?
Válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelt Fórumozók!
Abban kérnék segítséget, hogy a testvéremnek van végrehajtó felé tartozása. Most a munkabérét, a barátnője folyószámlájára utalja a munkáltatója. Hozzáférhet ehhez a végrehajtó? Illetve a barátnőnek lehet ebből kellemetlensége? A számla csak a lány nevén van és a testvéremnek hozzáférése sincs a számlához. Előre is köszönöm a válaszokat!
Érdeklődni szeretnék: A mai napon becsöngetett hozzánk a behajtó. Az Erste banknál van egy hitelünk, amit sajnos csak késedelmesen tudunk törleszteni. Januárban 2 alkalommal is fizettem, de még az előző elmaradásom volt az. azóta viszont semmilyen felszólitást nem kaptam! Mint kiderült a postás rossz helyre pakolta a felszólitó leveleket, értesítéseket. Így Én egyből a behajtóval találkoztam. Ilyenkor köteles vagyok a behajtónak járó összeget is kifizetni,? Eddig ha megcsúsztam a fizetéssel és küldtek felszólítást (amit meg is kaptam, csak éppen most nem) akkor egyből be is fizettem az összeget. Mit tudok tenni ebben az esetben???
Nem kell ehhez ügyvéd. Ki kell tölteni a vh-kérelmet, ahogy gondolja. A legrosszabb, ami történhet, hogy a bíróság a vh-lapot a kérelemtől eltérően állítja ki.
Cell Energy
Igen, hiszen nem tetted akkor szóvá, mikor járt volna. A 2. Kérdésnél talán nem buktad, de ezt nézze át ügyvéd.
Bemásolom a bírósági végzést:
"X év. január 01. napjától kezdődően minden hónap 5. napjáig előre esedékesen havi Y forint megfizetésére gyermektartásdíj címén, azzal, hogy a forintban meghatározott összeget minden naptári évben az infláció mértékével önként emeli."
szó szerint!
???? akkormost?
Meg kellene nézni az az egyezséget, amelyet a bíróság jóvá hagyott. Nem tartom valószínűleg, hogy tényleg benne van az "értékkövetés". Bíróság ugyanis ilyet nem nagyon hagyhat jóvá, tudni illik a végrehajthatósága nagyon problémás.
Blackywhite! Köszönöm!
1./ Viszont ez esetben akkor a 10 éve esedékes inflációval növelt emelést is buktam?
2./ a jelenleg elmaradt gytnál a tavalyi inlációt azonban már beleszámíthatom?
Nagyon köszi előre is!
Sziasztok!
Megteheti a végrehajtó, hogy előbb letiltja a fizetést, amiből minden hónapban vonják a pénzt, majd még az ingatlanra ami az adós nevén van, rárakja a végrehajtási jogot?
Nálunk ez a szitu, vonva van a pénz, de rárakták a házra a vh.jogot. Ezt így szabad? Csak azért kérdezem, mert arról a végrehajtóról van szó, aki még a tv-ben is volt anno hogy jogtalanul csinált ezt-azt. Mert akkor kérek pénzt és elmegyek ügyvédhez.
Köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02