idegesados,
Nem, a törvény szerint sincs rendben, szünetelnie kellene a végrehajtásnak.
Ugyanakkor nem ez volt a kérdésed. Hanem az, hogy visszakaphatod-e, erre pedig a helyes választ kaptad.
idegesados,
Nem, a törvény szerint sincs rendben, szünetelnie kellene a végrehajtásnak.
Ugyanakkor nem ez volt a kérdésed. Hanem az, hogy visszakaphatod-e, erre pedig a helyes választ kaptad.
Miért, mit gondoltál, nincs időigénye annak, hogy a végrehajtó értesítse a munkáltatódat arról, hogy már nem kell letiltania? Még az is lehet, hogy nem is jogerős az a részletfizetési kedvezmény.
Nem szerencsés dolog, ha valaki csak a saját önös (és aktuális) érdekei szerint képes értékelni a világ dolgait - például a jogszabályokat.
Elnézést, félreérthető, amit írtam. Abszolút reális, hogy 2-3 napnál hosszabb időt vesz igénybe a letiltás felfüggesztése. Számítottam is arra, hogy még nem fogok teljes nyugdíjat kapni. Ott érzek problémát, hogy a végrehajtónak/végrehajtást kérőnek nem kell visszautalnia a letiltott részt legalább akkor, ha kérem. No de ha ez van, hát ez van.
Köszönöm szépen az információkat!
„Ott érzek problémát”
Ne érezz ilyen problémát. Emlékezz vissza a végrehajtó legelső intézkedésének a címére: bírósági végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére. Ebből a címből többminden kiolvasható: 1. A tartozást egyösszegben vagy köteles megfizetni, amit pedig már megfizettél vagy behajtottak tőled, az nem jár vissza. 2. A tartozásodat haladéktalanul, vagyis azonnal vagy köteles megfizetni, nem pedig valamikor később, részletekben. Az rendben van, hogy végül mégiscsak részletekben fizetsz de amit már megfizettél vagy behajtottak tőled, az nem jár vissza. 3. A végrehajtó egyösszegű és haladéktalan teljesítésre szólított fel, nem pedig részletfizetésre, vagy pedig arra, hogy bármiféle kérelmet terjessz elő teljesítés helyett.
Ez a jelenlegi baki is a te hibád, mert az ilyesmit nem közvetlenül bérszámfejtés előtt kell intézni, hanem még jócskán időben. Úgyhogy ebbe a hirtelen jött dupla összegű teljesítésbe bele kell törődnöd - ne felejtsd el, eleve egyösszegben kellett volna fizetned, ahhoz képest még ez mostani is könnyített fizetés volt.
Köszönöm szépen neked is! Mindegy, majd valahogy megoldom a helyzetet, legalább hamarabb ki lesz fizetve a tartozás.
Soha többet végrehajtás! Annak idején is nélkülöznöm kellett egy nagyobb összeget és ott nem én voltam a hibás. Miután az inkasszó részben sikeres volt, a végrehajtó nem jelezte a NYUFIG-nak, hogy kevesebbet kell letiltani, pedig én szóltam neki, hogy jelezze. Azt a pénzt természetesen visszakaptam, de akkor is.
"Ez a jelenlegi baki is a te hibád, mert az ilyesmit nem közvetlenül bérszámfejtés előtt kell intézni, hanem még jócskán időben."
Engem is múlt héten, 10-én hívtak a követelés kezelőtől, hogy elfogadták az egyösszegű végtörlesztési kérelmemet. Pénteken el is utaltam a megállapodás szerinti összeget, a héten szeretném a végrehajtóval is elintézni a letiltás megszüntetését, hogy a jövő havi bérszámfejtésig megérkezzen a határozat a munkáltatómhoz.
Szeretnék még egy fontos kérdésben választ kapni tőletek a fellebezzéssel kapcsolatban. A testvéremmel közösen figyeltük az árverést. Elkerülte a figyelmemet, hogy Ő elkövett egy hibát, mert az első árverési szakasz elején tett egy érvénytelen licitet a második szakasz legalacsonyabb vételi ajánlatának összegével. Ezzel mi kizártuk magunkat a szakaszban való további előárverezői jogunkból? Ez ugye nem indok arra, hogy 16.00 órakor zárt a szakasz. Az elutasításban ez is szerepel indokként. Bár, ahogy a bírósági titkár hivatkozik a Vht. 132/F §-ra és még meg is magyarázza, hogy az árverési szakasz 30 azaz harminc napig tart, ezek után kétségeim vannak, hogy érvényt tudok szerezni az igazságomnak. A további fellebbezéshez jó lesz a felragasztott 15 ezer Ft-os okmánybélyeg?
@idegesados:
Úgy tudom, a NYUFIG adott hónap 20-án zárja a következő hónap számfejtését, tehát a 05.27-én küldött részletfizetési kérelmed alapján a letiltás felfüggesztése leghamarabb csak a 07. hónapban kifizetésre kerülő nyugdíjra lehet hatással.
Beszélj a végrehajtást kérővel, lehet visszafizetik amit a 06. hónapban nekik utalt a NYUFIG - a próbálkozással nem vesztesz semmit.
.
@B.Trixi: A fellebbezés illetéke 7.000 Ft.
Tisztelt Szakértők! MBVK árverési oldalán megtetszett egy lakóingatlan. A hirdetmény 05.05-én kelt. Ma lekértem az ingatlan tulajdoni lapját, és az árverés kitűzés feljegyzése iránti kérelem 05.07. óta széljegyen szerepel. Mire utalhat az, hogy még nincs bejegyezve?
„Mire utalhat az, hogy még nincs bejegyezve?”
Vagy egy (vagy több) el nem intézett másik széljegy, vagy pedig csak vakarózik a földhivatal. Az árverés kitűzésének ténye nem érdemi bejegyzés a tulajdoni lapon, ezért, ha esetleg megbukik valahol az árverés, annak nem ez lesz az oka.
@gerbera317: köszönöm szépen! Az tűnt fel, hogy a tul. lapon az adós tulajdonjoga 1/2, 1/2-ként van feltüntetve két külön bejegyzésként, az árverési hirdetményben pedig 1/1-ként. Ilyesmibe sem lehet belekötni? Bocsánat, lehet túlzottan óvatoskodó vagyok.
1/2+1/2=2/2=1/1
Ebbe nem lehet belekötni :)
zozo135,
A tulajdoni lapon mindig így szerepel, ha különböző időben ésvagy különböző jogcímen szerzi a tulajdonos a részeket. Ennek jelentősége van pl. adózásnál, az egyes részek után külön kell számolni, de nincs jelentősége árverésnél, ott csak a Kogéza által is prezentált matematika számít, semmi más.
„1/2+1/2=2/2=1/1 Ebbe nem lehet belekötni”
Dehogynem. Csak ha a végrehajtó megmagyarázza, akkor a bíróság is belátja, hogy "ja, télleg". :-)
Jò estèt. Az èrdekelne, mire kell kèszülnöm, ha olyan levelet találtam a postaládádban , hogy a bìròsági vègrehajtó, lakás felnyitást helyezett kilàtásba, ha a lakásba bejelentett rokon , nem jelentkezik nála tartozás kiegyenlìtès miatt. A rokon nem fog jelentkezni, nem tudjuk merre van, sosem lakott nálam , de ide van bejelentve. Elindìtottam kb 1 hónapja ellene a fiktiválást, a kormány hivatal befogadta, de ez hosszadalmasabb eljárás. A rokon a nejem , testvère.
Praktikusabb lenne, ha ezt a végrehajtónak írnád meg, nem nekünk.
Esetleg írásban nyilatkozni a végrehajtónak, hogy az adós oda csak szívességből van bejelentve, de egyébként ott nem lakik, vagyontárgyak ott nincsenek?
De ez még mindig csak passzív együttműködés. Ha igazán kedvében akarsz járni a végrehajtónak, az adós tényleges tartózkodási helyét is elárulod neki.
Adott egy ingatlan 1/2, 1/2 tehát két különböző magánszemély tulajdonában.
Az egyik tulajdoni hányad dugigvan VH joggal a másikon még csak egy van kissebb összeggel magánszemély általi VH kéréssel.
Kérdés: külön-külön a két részt vagy egybe fogják árverezni ezt az ingatlant?
Illetve ha a nagyon terhelt részt nekemajándékozzák terhekkel együtt, sőt a másik rész is a nevemre kerül terhekkel együtt akkor viszont már 1/1-ben árverezhetik tőlem?
Vagy ha az egyik fele nekem, a másik fele a feleségem nevére megy akkor már külön árverés lesz?
Cél az olcsó lakhatás és utánna az árverésen esetleges vételi ajánlat tevése, ami ugye olcsóbb lenne ha 1/2-ben írják ki...
Sziasztok!
2018-ban egy pénzügyi ügyintézőt bíztam meg, hogy milyen hitelek vannak, nézzen körül…Sajnos én naívan saját és szüleim, édesanyám/édesapám adatait, OTP Direkt Felhasználónév, jelszót, bankszámlaszámot mindent megadtam. Majd ez a hölgy több hamis tartalmú munkáltatói igazolással több személyi kölcsönt vett fel nevemre és szüleim nevére is, összesen 8-10 darabot. Feljelentéseket megtettük, voltunk kihallgatáson is a tavalyi évben, voltak rögzített telefonhívások az OTP bp-i igazgatóságától is, közben az ügyet a Budapesti Rendőrkapitányságnak adták át, azóta nincs hír, érdeklődésemre kaptam levelet pár napja, hogy 6 hónappal az ügyészég meghosszabbítja a nyomozást, 2022 január 9 ig.
Majd jöttek a levelek, fizetési felszólítások, tavaly nyáron - majd 2020 novemberében megjelent a végrehajtó is. Elmondtuk neki a helyzetünket, az illetékes járási bírósághoz mindhárman adtunk be kérelmet a végrehajtási eljárás felfüggesztésére, amit 2021.03.31-ig meg is kaptunk. Majd adtunk be kérelmet hosszabbításra, azt már elutasította az illetékes bíróság. Szinte itt állunk tehetetlenül, az OTP faktoring hajlana részletfizetésre, de fejenként 2 2-3 millió forintot nem tudunk visszafizetni részletekben sem, úgy hogy nem mi vettük fel… bevételünk havonta 87.000 forint, ennyiből élünk hárman, édesapám nyugdíja, édesanyám háztartásbeli közel 35 éve nincs jövedelme, én pedig nem találok munkát a tavalyi járvány óta, elvileg most augusztustól tudok majd dolgozni. Milyen lehetőségeink lennének? Hová fordulhatunk még? Segítséget szeretnénk kérni, el akarjuk kerülni, hogy az autónkat és édesapám traktorát elárverezzék, illetve a családi házunkat.
Esetleg még gondolkoztunk a családi csődvédelmen is, az igényt beadni.
Üdvözlettel: Kiss László
„úgy hogy nem mi vettük fel… ”
De, lényegében igen. Legalábbis nagyfokú gondatlansággal lehetővé tettétek - és ezért felelősséggel tartoztok.
(Egy nagyon egyszerű példával: megadom neked a bankkártyámhoz a pin kódot. Te egy ATM-ből felveszel vele, mondjuk, fél millió forintot, de a számlámon csak 300K volt, 200K már a hitelkeretből megy. Szerinted ezt a 200K-t nem kell a banknak visszafizetnem, hiszen - a te gondoltameneted szerint - nem én vettem fel?)
Sziasztok urak, szió Hölgyek!
Végrehajtást kérőm nem talál lefoglalható vagyont a nevemen, ezért önkéntes nyomozásba kezdett: megkereste az iskolát, ahol karbantartó voltam anno föállásban (jelenleg beszámláz helyettem egy ismerősöm a letiltás elkerülése végett), hogy van 1 millió Ft megítélt követelése velem szemben, jár-e valami az iskolától nekem, mert azt lefoglaltatná a végrehajtóval. Nyilván semmi nem jár, az iskola még nem is válaszolt érdemileg, elkezdtek helyette iratokat bekérni a jóembertől (végrehajtást kérőtől), Jogosan kéri mindezt a végrehajtást kérő, jogosan tár fel rólam kompromittáló adatokat? A célja szerintem a befeketítésem, de mit lehet ezzel jogilag kezdeni?
Kérni kérhet rólad információt, hiszen ez nem tilos, viszont nem kaphat.
„A célja szerintem a befeketítésem”
És az eredmény a meglévő feketének melyik árnyalata lesz?
„mit lehet ezzel jogilag kezdeni?”
Sokmindent nem. De gyakorlatilag lehet vele kezdeni: fizesd meg a tartozásodat, és akkor majd lekattan rólad.
„A célja szerintem a befeketítésem,”
nem szép dolog morális kérdést csinálni olyan helyzetben, amikor minden módon kibújsz a kötelezettségeid teljesítése alól :) Az adós a kifizetés napjáig az is marad. Amennyiben neked jobb így ügyködni, te dolgod. De ismétlem, fordítva ülsz azon a fekete lovon (aki lehet, hogy te vagy ;) )
Elég unfrankók vagytok, de a lényegre gerbera végülis választ adott.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02