végrehajtás kérdések

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.02. 19:56

Csak nem igazolási kérelemmel megspékelt kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelemmel fordulsz a végrehajtó felé?

A kézbesítési vélelem megdöntésében igazad is lehet. De mire megy vele?

ingatlanok # 2012.01.02. 19:49

Tisztelt Szakértő!
Külföldön dolgozom, állandó magyarországi lakcímem van, de ideiglenesen kijelentkeztem az országból. Végrehajtás fog ellenem indulni kezességvállalás miatt. Az állandó bejelentett lakcímem a szüleim lakása. Veszélyben van az ott lévő ingóság? Semmi nincs a nevemen, velem mit tudnak kezdeni? Köszönettel

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.02. 17:50

ius latratus

akkor hát a gyengébbek kedvéért:

Ha mondjuk neked van Mo-i állandó bejelentett lakcímed, de ugyanakkor külföldi tartózkodási és esetleg munkavállalói engedélyed is van, külföldön is tartózkodsz és - ne adj Isten - igazolni tudod, hogy haza sem dugtad az orrodat, én pedig fizetési meghagyást intézek ellened, az meg "nem kereste"-vel visszajön, akkor ugyebár végrehajtható.
Te egyszer csak hazajössz és tudomást szerzel erről a huncutságról.
Erre Te mit teszel?
Csak nem igazolási kérelemmel megspékelt kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelemmel fordulsz a végrehajtó felé?
Mert ha nem, kérlek szólj ha 2 hétnél hosszabb időre távozol otthonról:-)

ius latratus # 2012.01.02. 15:49

Nincs érdemi válaszom.
Csak én nem értem, amit írtál. Ha meg értelmezni próbálom...
De biztos bennem van a hiba, előfordul itt velem.

Bocs.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.02. 15:12

ius latratus

valami érdemit esetleg?

ius latratus # 2012.01.02. 14:39

vegrehajtasugyintezo

mracsi-nak csak hülyeségből írtad mindazt, ugye?

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.02. 12:55

Emiatt nem aggódnék (behajthatatlan követelés marad) viszont érdekes kérdés, ha angliában vagy (igazoltan), hogy emelkedett jogerőre itthon az ítélet?
Egy finom kis "kézbesítési vélelem megdöntése" után egyezkednék peren kívül az ingatlanossal:-)

mracsi # 2012.01.01. 20:16

Sziasztok! A házunk értékesítése után a CHF-s építési hitelünket családi összefogással még vissza tudtuk fizetni, de az ingatlanközvetítőre már nem maradt... Azóta Angliában élünk és dolgozunk. Nemrég született egy jogerős bírósági végzés az ingatlanközvetítős tartozással kapcsolatban, határidőre vissza kell fizetnünk a pénzt, kb.: másfél millió ft-ot. Otthon Mo-on nincs semmi a nevünkön, kérdésünk, hogy itt Angliában be tudják-e hajtani a fizetésünkből a pénzt. Nyilván itt sincs semmi a nevünkön, albérletben élünk és próbáljuk az életünket újrakezdeni. Köszönettel: Mracsi

kataba # 2012.01.01. 08:09

Tisztelt Szakértő!

A problémám a következő lenne.Tartozásom volt egy szolgáltató felé 53 ezer alaptőke erre mindenféle ügyintézési díj összesen 80 ezer.Átadták a végrehajtónak
aki letiltatta a fizetésem,rátette a lakásomra és két régi autóra amiből az egyiket ráadásul már rég üzembetartóival eladtam.Én közbe befizettem a szolgáltató számlájára összesen 57 ezret kértem egy igazolást a szolgáltatótól hogy már csak 26 ezer a tényleges tartozás.Azt mondták hogy ezt mutassam be a végrehajtónak.Ez meg is történt mire közölte hogy ő már elindította az egészet.Tehát még egyszer behajtja a 80 ezret. Ezt megteheti hogy nem veszi figyelembe hogy
már nem annyi a tartozás? És még az ő munkadíja ami 20 ezer bár a papíron 500 ezer alatti összegnél 10%

Előre is köszönöm válaszát
Kata

ObudaFan # 2011.12.30. 22:05

Nincs mit.

Doloresg # 2011.12.30. 20:05

Köszönöm.

ObudaFan # 2011.12.30. 20:02

Pedig be kellene nézni az iratokba a végrehajtónál, mert csak úgy nem lesz jogerős határozat ebből, amíg pedig az eljárás folyt, az elévülés megszakadt. Az iratok tartalmától függően lehet elgondolkodni a végrehajtás megszüntetési iránti per megindításán, vagy a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelem mellett az ellentmondáson.

Doloresg # 2011.12.30. 19:22

Tisztelet hozzáértők!

Tegnap kaptam egy levelet , egy végrehajtó irodától, hogy 250 ezer ft os üzletrészemet lefoglalja.
Telenor számla tartozás miatt.
2006 ban volt egy telefonvásárlásom a fiam barátnője használta, és ő is fizette a számlákat.
Sajnos az én nevemen volt.Erre jött most ki az a 2006 os tartozás.

Soha nem kaptam levelet, hogy tartozás lenne.
Kerestem volna a végrehajtó irodát de csak jövő héten lesznek.
Ha semmit nem vettem át 2006 tól , mivel távközlési tartozás 1 év az elévülése?

Attól félek a fiam volt barátnője nem e vett át levelet, hogy ne tudjak a tartozásról.
De 2007 től már nem lakik velünk .

Ilyenkor mi lehet az üzletrészemmel?

Köszönöm ha valaki segítene, hétfőig tiszta ideg leszek, még elérem a végrehajtót.

henri # 2011.12.30. 15:31

Obudafan köszönöm , hogy vagy!

ObudaFan # 2011.12.30. 14:56

Ha fizetési meghagyás jön közjegyzőtől, feltétlenül mondj ellent 15 napon belül.

henri # 2011.12.30. 14:51

Köszönöm a tanácsokat.

pazs # 2011.12.30. 14:48

henri: ne aggódj.

henri # 2011.12.30. 14:37

Tisztelt Obudafan. Akkor emiatt ne aggódjak vagy mit tegyek. Írjak az ügyvédnek, vagy hagyjam az egészet.

ObudaFan # 2011.12.30. 14:35

Alfrédó

Tulajdonjog-fenntartás esetén lehet végrehajtani. Függőben tartás esetén nem.

ObudaFan # 2011.12.30. 14:34

Jól tudod, egy év.

henri # 2011.12.30. 14:32

Tisztelt Szakértők.
Tegnap kaptam egy levelet a Pannon által megbízott ügyvédi irodátol hogy 300ezer forintot fizessem meg elmaradt számlatartozás miatt.
Az utolsó számla esedékessége 2010.08hónap.
Kérdésem: rosszul tudom ,hogy telefonos tartozás esetén 1év az elévülési idő? Semmilyen tértivevényes fizetési felszólítást nem kaptam, a mostani ügyvédi levél is csak sima levél volt. Köszönöm előre is.

Alfrédó # 2011.12.29. 20:18

Érdeklődnék le szeretnék foglalózni egy ingatlant 1.mft tal de akié az ingatlan ,lehetséges hogy lesz végrehajtás ellene.Mert csődbe ment vállalkozása és ezért félek más végrehajtástól nála!! Még tiszta a tulajdoni lapja, de ha lefoglalózom és a földhívatalba rátetetem széljegyzetként előszerződést, terhelhet e végrehajtó vagy apehk az ingatlanra a maradék 3 hónap alatt amíg kifizetem a maradék 5 mft ot??? És ér e vele valamit?? Köszönöm válaszukat.

gerbera317 # 2011.12.29. 13:57

salvator

1. Máskor ne vállalj kezességet!
  2. A feleséged bankszámlájához nem nyúlhatnak, hacsak nem közös számla. A nettó fizetésedet fogják letiltani, és ha tudomást szerez a végrehajtó a tiszteletdíjadról, akkor azt is.
  3. Bármi, amit az adós helyett kfk-ként kifizetsz, azt később érvényesítheted ellene.
gerbera317 # 2011.12.29. 13:53
  1. Rendezze a tartozását a végrehajtónál, és akkor megszabadul a végrehajtástól, és az autója is szabad lesz.
  2. Jelentse be ezt követelésként a felszámolónál. Nem ártott volna, ha már júniusban megteszi, de még akármi is lehet.
inizin # 2011.12.29. 11:14

Ma kaptam egy végrehajtási lapot amiben az állt hogy a"Végrehajtást kérő kéri a végrehajtót,hogy az alábbi terjedelemben foganatosítsa az adós vagyontárgyaira a 11.pontban foglalt vagyontárgyakra.A végrehajtó kérő az adós bárhol fellelhető vagyona tekintetében kéri a végrehajtást."Közszolgáltatónak tartozom,ebben az esetben kérhetek részletfizetést?Illetve másik kérdésem ha ebben a 11.pontban foglaltak szerint járnak el akkor a munkabérből is levonásra kerülhet vagy ebben az esetben vagyoni tárgyakra vonatkozik kizárólag?Köszönöm a választ!