DunaCorp

vikoka79 # 2013.07.23. 14:06

A mai nap kiderült,hogy a dunacorp egy nyilatkozatot vitt be a munkáltatómhoz,hogy én hozzájárulok hogy a fizetésem 33 %-át nekik utalják fizetés letiltás címén.
Na ez már rendőrségi ügy....
De egyes egyének csak nyugodtan írják ide a védőbeszédüket a dunacorpos bűnözőket védve!!!!!!!!!

sm41 # 2013.07.23. 11:55

"Itt és az eos-os és az intrumos topikban miért nem lehet ezt felfogni, és végre abbahagyni az alaptalan hisztit?"

Menj és puszilgasd meg őket!!! Kezd a Dunacorp-al.

Semmi baj nem lenne, ha az ilyenkor előírt jogi utat választanák.

Egyébként a Dunacorp nem felelt meg az etikai normáknak, ezért nem is tagja a Pénzügyi faktorcégek szövetségének.

Erről ennyit!

gerbera317 # 2013.07.23. 09:31

de nem keselyűknek és nem a sokszorosát

A Ptk. nem ismeri a "keselyű" fogalmát, ellenben ismeri és szabályozza az engedményezést. Ha a Dunacorp engedményes, akkor minden további nélkül követelheti, ami neki jár.

A "sokszorosával" az a a gond, hogy az engedményes nem követelheti a sokszorosát, csakis annyit, amennyit az engedményező is követelhetne. Az adóst számtan szempontból tehát nem éri hátrány. Hátránya csak annyi, hogy az engedményező nem volt rámenős, az engedményes pedig az.

Itt és az eos-os és az intrumos topikban miért nem lehet ezt felfogni, és végre abbahagyni az alaptalan hisztit?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.22. 13:02

Miért? Mert az a véleménye, hogy az adósnak illene fizetni hőbörgés helyett? Akkor én is a Dunacorp embere vagyok.

vikoka79 # 2013.07.22. 11:01

Tisztelt infó8.

Na Te is a dunacorp embere lehetsz...

vikoka79 # 2013.07.21. 18:42

Sajnos nálam már odáig fajult a helyzet,hogy befűzték a munkáltatómat fizetés letiltás címén,elvileg már augusztustól.
Se egy hivatalos bírósági,vagy közjegyzői levél,se semmi,csak egy levél a munkáltatómtól,hogy jövő hónaptól vonni fogjak.
Persze nem hagyom,de a bérszámfejtő nem tudja,hogy xsak bírósági végzéssel lehet fizetésből letiltani..:

infó8 (törölt felhasználó) # 2013.07.20. 14:56

Én nem értem, hogy miért van mindenki felháborodva azon, hogy ki kell fizetnie a tartozását. Én is tartozom ennek a cégnek, de nem akarok tüntetni, összefogni, feljelenteni... Ez mire jó?? Ettől nem törlik el a tartozásomat, ettől nem változik meg az a tény, hogy elköltöttem a bank pénzét.
Nekem is volt konfliktusom ezzel a céggel. Még pedig azért mert nem éppen a kellő hangnemet és stílust engedte meg velem szemben az ügyintéző.
Mit tettem??
Betelefonáltam a központi számukra és jeleztem, hogy másik ügyintézővel szeretnék a továbbiakban beszélni.
Na és mi történt??
Átadták egy másik ügyintézőnek az ügyemet, aki minden hónapban megkérdezi, hogy mikor fizetem be az aktuális részletemet én megmondom és ennyi.
Az, hogy különféle dolgokkal fenyegetnek ez nagyon érdekes.
Én a céggel 1,5 éve állok kapcsolatban, egyszer volt konfliktusom velük, amikor az ügyintéző bal lábbal kelt fel.
Az, hogy az itt panaszkodók nem akarják rendezni a tartozásukat nem értem miért vannak meglepődve bármin. Nekem magán jellegű kintlévőségem van egy ismerősömnél, sajnos. És megtudom érteni, mi az, hogy nem kapom meg a jogos pénzemet! Kicsit reálisabban kellene látni a dolgokat...
Kedves fórumozók! HA ANNYI ENERGIÁT FEKTETNÉTEK ABBA, HOGY MEGOLDJÁTOK EZT A PROBLÉMÁT ÉS RENDEZZÉTEK AZ ADÓSSÁGOTOKAT, MINT AMENNYIT ABBA, HOGY INTERNETEN PANASZKODTOK ÉS MOCSKOLÓDTOK, LEHET, HOGY NEM ITT TARTANÁTOK.

sm41 # 2013.07.19. 13:58

Tisztelt drgergelymatyas !
Én is szeretnék jelentkezni, mert már elegem van belőlük.

Mariskanéni # 2013.07.16. 17:51

SZiasztok!Csatlakoznék én is!Amúgy annyit azért megkérdeznék,hogy mindezeknek mi köze van a gyámhivatalnak???

vadvirág 30 # 2013.07.14. 18:06

Tisztelt drgergelymatyas !

Hogyan lehet Nálad jelenkezni??
Engem is zaklatnak sött rámküldték már a helyi Polgárört és a napokban a Szüleimet is kinyomozták Öket is hivógatják már holott Öket aztán mér végkép nem kéne zaklatni szereintem nincs joguk hozzá!!Már 10 éve nem lakom otthol!!!Söt a gyámhatósággal is fenyegetöznek,és nagyon de nagyon csúnya hangnemben beszéltek-beszélnek Velem!!

drgergelymatyas # 2013.07.08. 13:17

Tisztelt Fórumozók!

Olyan személyeket keresek, Akik a Dunacorp Faktorház pofátlan gerillamódszereit megelégelték és hajlandóak ellenük összefogni. Jó dolog a fórumozás is, de a PSZÁF-nél is nagyobbat durran, ha több "sértett" együtt nyújt be panaszt, és ami még fontosabb, szerintem büntető feljelentés is indokolt lehet, persze ismeretlen tettes ellen (zaklatás, valamint visszaélés személyes adattal, stb.

Várom a jelentkezéseket.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.27. 11:17

Naaaa. Eddig ezt komoly jogásztól még nem olvastam.
Szvsz valaki ellopta Egyjogász jelszavát.

szuszko # 2013.06.27. 10:49

Még mindig zaklatnak mit tegyek???

Egyjogász # 2013.06.27. 09:19

Ezért lehetne bejelentést tenni az Adatvédelmi Hatóságnál is.
Az, hogy tartozol bárkinek, bármennyivel a te személyes adatod, amit semmilyen formában nem hozhat a te hozzájáulásod nélkül harmadik személy tudomására.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.27. 08:44

Bankok is, ha nincs saját faktorcégük. Bár tőlük elsősorban Faktorház Díjbeszedőt láttam (Budapest, CIB pl.).

Berényi Miki # 2013.06.27. 06:23

Bár érzelmi alapon szeretnék, de észérvekre hallgatva és személyes érintettség híján sose osztoztam a "bankok tehetnek mindenről nullázuk le őket" mentalitásban, azért az mégis megdöbbentő, hogy egy ilyen behajtócéggel szóba állnak egyes intézetek, sőt még eladják nekik a követelésüket. Komoly bankok is ezt csinálják, tömegesen mind vagy csak egynéhány, esetleg "csak" hitelintézetek?

Andras F. # 2013.06.26. 19:54

Azt még hozzátenném, hogy szemétláda hazudozónak hívott a kedves hölgyike a telefonban, aki "levadászta" édesanyámat.

PSZÁF -nek a levelet elküldtem az ügyintéző nevével és telefonszámával együtt.

Andras F. # 2013.06.26. 12:27

Azt hiszem ma jelentem fel először a DunaCorp -ot a PSZÁF -nél!

A szomszédon keresztül keresték meg az édesanyámat és olyan alpári hangnemben beszéltek vele, hogy ha valaha találkozok egy DunaCorpos emberrel az megnézheti magát. Egyáltalán a szomszédon keresztül milyen jogon keresik fel az édesanyámat??? Neki semmi köze a tartozásomhoz!!! ÉN VETTEM FEL A KÖLCSÖNT! Ezek ekkora állatok? Tényleg arra utaznak, hogy egyszer lehúzassák velük a rolót?

Persze jött a szokásos duma, hogy gyorsított eljárásban átadják végrehajtónak és mindenféle engedély vagy előzetes értesítés nélkül bejöhetnek a házba.

Már fogalmazódik bennem a levél, még ma postára adom elsőbbségivel ajánlva a PSZÁF -nek!

Anna8557 # 2013.06.25. 13:30

A Dunacorpnak van végrehajtási joga, vagy csak fenyegetőznek vele?

greenpeace # 2013.06.22. 07:16

végrehajtó1!

Szia! Jogutódlási nyilatkozatot kaptunk, és egy nyilatkozat feliratú "sajtpapírt", amin felajánlják hogy 2 havi és 4 havi törlesztést fogadhatunk el. Természetesen ezt nem töltöttük ki, és vissza sem küldtük, ennek ellenére fenyegetőznek hogy Kedd 16-óráig fizessük be a lejárt tőketartozást, és a többi fennmaradó késedelmi kamatot, ami 450e ft és majd ők megtárgyalják hogy hány havi részletre kapjuk meg. Amennyiben nem mondjuk meg keddig hogy mit szeretnénk, akkor megindítják a feljelentést vagy mit a közjegyző felé...
Hétfőn megyünk a Bankba (akkor hívnak állítólag vissza a banktól, hogy válaszoljanak arra a kérdésünkre, hogyan fordulhatott elő, hogy a kérelmünkre nem válaszoltak, hanem azonnal átadták a végrehajtónak az ügyet, annak ellenére hogy nem ezt mondták a bankfiókban lassan 3 hete). Hétfőn ki is fizetnénk az összeget, de csak a Banknak vagyunk hajlandóak fizetni, mert nem akarok még +50e ft-ot a behajtócégnek adni. Ja, és a DunaCorp már késedelmi kamattal küldte a nyilatkozatot az összegről. Ők úg gondolták, hogy már ráteszik a hasznukat, mert kiküldik a levelet. Tehát a banki jogutódlási nyilatkozathoz képest azonnal megugrott az összeg 55e ft-al! Ezért nem fogok nekik fizetni, mert azért hogy kiküldték már etikátlan a magatartásuk, gondolom mi történne ha részletfizetést kérnénk. Bele sem merek gondolni...

runningman!
Attól tartok, mire a Bíróságra kerülne az ügy, már több milliónál tartana az összeg...

runningman # 2013.06.21. 23:57

Általában nem éri meg fizetni a behajtócégnek, még akkor sem ha ráengedményezték a követelést. Valószínűleg jobb egy per, még ha bukta is van, a Bíróság megmondja mennyi az annyi és nem húznak le róla újabb és újabb pénzeket.
A dunacorpnak meg - szerintem - végképp nem éri meg adni egy kanyi grandot se.

Zsoka60 # 2013.06.21. 19:04

SoS
Tisztelt Jogi Fórum!
Kerdesem az, hogy vadonatúj gépjármű vásárlásnál szabályos e, hogy az óra állás 52 km-en van ? Az auto jövő heten lesz forgalomba helyezve és kerül átírására a nevemre ! Van e valami jogi szempontból amit érvényesíteni lehet a kereskedő felé, mivel én egy 0 km-es új gépjárművet rendeltem meg és akarok vásárolni ?
Kérem tajekoztassanak, hogy mire figyeljek oda az adásvételi szerződés megkötésekor, a gépjárműre vonatkozóan, milyen fontos szempontokat rögzítsenek a szerződésben ! Köszönöm előre is a válaszukat!
Zsoka60

végrehajtó1 # 2013.06.21. 17:51

Engedményezésről kaptál utólag is bizonyíthatóan levelet?Ha igen akkor a behajtó cégnek fizess.Ha nem akkor az eredeti jogosultnak.

greenpeace # 2013.06.21. 16:20

Szép napot mindenkinek!

A hét elején felhívott a Credit Line Group-tól egy hölgy, és tudatta velünk hogy 5 napunk van rendezni a(z) XY banknál 1,5 éve elmaradt tartozásunkat a kamatokkal együtt. Mondtam a hölgynek, hogy 3 hete adtuk be a bankhoz a kérelmet (amire a mai napig nem jött válaszlevél!), hogy kapjunk részletfizetést, mert egyetlen egy felszólító levelet sem kaptunk 1,5 év alatt. A kérelemnek nyoma is van a banknál, hiszen még náluk volt az "ügyünk", az ő elmondások szerint.
2 hete kaptunk levelet a Dunacorp-tól (a kérelmünk beadása ellenére a bank átadta az ügyet nekik 2 héttel később, oly módon hogy nekünk egy elutasító vagy elfogadó válaszlevelet küldtek volna a kérelmünkre vonatkozóan), hogy fizessük meg a Credit Line Group-nak a banki elmaradásunkat 5 napon belül, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor elindítják a végrehajtást.
Nos, a kérdésem az lenne hogy mennyiért vásárolják meg ezek a cégek meg a kintlévőségeket a Bankoktól?

Jogos-e hogy a kamatokon felül, még nekik is köteles vagyok fizetni kezelési költségek miatt a Credit Line-nak közel 50e ft-ot, a banki tartozásomon felül?

Jogosan kérnek-e a részletfizetésre ugyanannyi kamatot, mint a bank?

Mi van akkor, ha csak a tartozás összegét fizetem ki, a majdnem félmilliós kamat nélkül?

Mi történik akkor, ha én bemegyek a bankba (megkerülve a behajtó céget) és kifizetem az összeget? Gondolom a bankból nem zavarnak el 500e ft-al a kezemben, hogy nem kell nekik :)

szage # 2013.06.20. 20:11

Sziasztok!
A dunacorp faktorház zrt felvásárolta hitelem a banktól. Kaptam egy levelet hogy a bank eladta a hitelt.Azóta hívogatnak és fenyegetőznek smm-ben , sőt családtagjaimat is hívogatják illetve szomszédomtól szerezték meg például édesanyám számát. A baj az h nem tudtunk megegyezni a törlesztő részletekben . Nagyon magas összeget akartak kérni amit mondtam hogy nem tudok befizetni. A nevemen nincs ház se autó . 333 000 forintról van szó. Mit tudok tenni ilyenkor? Fizetnék de 2-4 havi részletet kínáltak fel mindössze.