DunaCorp

Andras F. # 2013.06.18. 20:44

ártatlan1:

Ezt nem tudtam, hogy egy szobára vannak egymástól.

ártatlan1 # 2013.06.17. 09:25

András.F!!!

Milyen ügyvéddel???? a Hódosi ügyvédirodával akik őket képviselik ráadásul egy helyen tanyáznak,egy szoba választja el őket röhejes,ha egyezkedni akar akkor a közjegyzővel egyezkedjen,vagy menjen bíróságra.

ártatlan1 # 2013.06.17. 09:21

joci!!!

Ne higgy nekik,a törvény értelmében ők csak egy kintlévőség kezelő cég akiknek a feladatuk a te befizetett összegedet le könyvelni,ennyi és nem több a hatáskörök,ezt sokan nem tudják sőt még ők sem akarják elfogadni.
Amúgy meg ha ennyi idő elteltével sem léptek akkor lehet őket perelni szándékos félrevezetéssel szándékos plusz költség felhalmozásával amellyel tégedet megkárosít.

maresz75 # 2013.06.12. 20:31

Joci0509

Legközelebb mond meg a hölgynek, hogy küldje a FM a közjegyző, abba le van írva az összeg és akkor is lehet részletfizetést kérni a közjegyzőtől. De még ott van az ellentmondás lehetősége is.
Akkor tudod mennyit és meddig kell fizetned.

Szerinted miért nem írják le a futamidőt meg a végösszeget, mert akkor nem tudnának minél többet kicsalni tőled.
Én ezekkel sem álltam szóba. Még egy levelet sem küldtek, hogy kicsoda vagy micsoda cég ez. Ennyi erővel bárki hívhatna bárkit, hogy tartozik és fizessen.

végrehajtó1 # 2013.06.12. 11:48

Mondta, h ö közvetlen kapcsolatban van a közjegyzövel,

óóóóóóóóóóóóó ez király

akkor tárgyalni fog az én ügyembe,

ez még jobb

Amíg szar van addig veréb is akad..:)

joci0509 # 2013.06.12. 10:37

Sziasztok! Ismét meg kerestek egy behajtó cégtöl:
CREDIT LINE GROUP. Beszéltem egy hölgyel aki elég rendes volt momdta, h ö most az én érdekeimet védi.
Elmondot mi mennyi a tartozásom, miota nem fizettem szóval nagyon részletese el mondot mindent.
Mondta, h ö közvetlen kapcsolatban van a közjegyzövel, és h akkor most választhatóm a könnyebben járható utat, vagy a nehezebbet.
A könyebbik, h meg bszélünk egy összeget 60eze/hó.
addot egy haladékot. jun 12.
Ma ismét hivott, h sikerült-e befizetnem a megbeszélt pénzt, mondtam neki nem sikerült, mert nincs ennyim.
Kérdezte mennyim van mondtam neki valamit, mondta jó akkro azt fizesembbe, meg küldjem el neki faxon is h befizettem. azt mondta ha ezt az összeget befizetem, akkor tárgyalni fog az én ügyembe, h ezt az összeget 6 honapig fizetem, és utánna a 60ezer/hó.
Fogalmam nincs mit csináljak.
Egyszerüen nem értem az egészet, h ezt nem kéne papiron le irni, h mikor mennyit fizetek mennyi ideig?? mert igy nem tudom, h meddig kell fizetni és mennyi. Erre azt mondta, majd ö jeltkezik, h ennyi nem kell többet utalnom.
Hát szerintem ez igy nem kerek. sose tudom, h mennyi pontosan még a futam idö, mennyi a tartozás pontosan stb.

Válaszokat elöre is köszönöm.

Andras F. # 2013.06.04. 12:58

bigmancs:

Nem. Semmi ilyesmi jogkörül nincs. Ugyan azokkal a jogokkal rendelkeznek, mint a bank csak most ők kezelik a követelést. Ezeket a kijelentéseket csupán megfélemlítésre használják, hogy az ember fizessen.

Semmi hasonlónak ne dőlj be, csak ha már az ügyvédtől kapod a levelet vagy fizetési meghagyást kapsz a közjegyzőtől.

Addig ne hagyd, hogy megfélemlítsenek.

Sajnos és az előtt kerültem velük kapcsolatba, hogy ráleltem volna erre a fórumra és már befizettem nekik egy nagyobb összeget, de azóta nem kommunikálok velük. Próbálnak hívogatni, de szerencsére amúgy is akkor, mikor nem érnék rá.

Ha sokáig keménykednek és további undorító módszerekhez folyamodnak, nyugodtan jelentsd fel őket a PSZÁF -nél, valamin ha esetleg felkeresnek személyesen, akkor hívd ki a rendőrséget. Ha csöngetnek, akkor mindig vidd magaddal a telefonod és azonnal üsd be a rendőrség számát.

Csak az ügyvéddel egyezkedjél vagy ha odáig fajul a dolog hosszú idő után, akkor a végrehajtóval, de ezeknek ne fizess, mert az utolsó forintot is ki fogják zsigerelni belőled ha hagyod magad.

bigmancs@citromail.hu # 2013.06.03. 13:56

üdvözlet

Engem is a dunacorp-tól "zaklatnak" igaz ez idáig csak 1-szer telefonáltak. Megfenyegetett az ügyintéző hölgy hogy ha nem fizetek akkor az önkormányzati bérlakásomat is elvehetik tőlem, erre én megkérdeztem a kettőnek mi köze egymáshoz? Ha fizetem a lakbért rendesen, tényleg tehetnek ilyet?

maresz75 # 2013.05.30. 17:53

Tegnap írtam, hogy a munkáltatómnál üzentek a bérosztályról. Elmentem, ahol az ügyintéző hölgy átadott egy levelet amit a cégem címére küldtek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy nagyobb borítékban lehetett az én részemre küldött levél, mert amit kaptam borítékot nem volt rajta címzett csak feladó. A boríték fel volt bontva, és a levél tartalmát az ügyintéző fel is olvasta. A nevemen kívül semmilyen más adat (lakcím, születési adat) nem volt beleírva. Címzettként a munkahelyem címe van megadva. Le volt benne írva, a tartozás összege és hogy ha 48 órán belül nem fizetem ki de legkésőbb 05.31-ig a megadott tartozást jogi eljárást indítanak. Meg amit ilyenkor írni szoktak.
Ügyintéző hölgy adott is egy igazolást, hogy ő adta át nekem ezt a levelet.
Egyeztetek egy ügyvéddel ezek után.

Dr.Attika # 2013.05.30. 09:35

A leánykának fogalma sincs a fizetési meghagyás iránti kérelem jogi jellegéről. Ő arra gondolt, amit a szelet hámozó főnökei küldözgetni rendelnek általuk.

ius latratus # 2013.05.30. 07:27

"A telefonáló ügyintézők nem szélhámosok, hanem napi pár ezer forintért dolgozó egyetemisták. Beszéltem eggyel személyesen. Elmondta, hogy nagyon szégyenli magát, dehát "pénz az úr"."

Én is beszéltem eggyel. Kértem, hogy lépjenek már végre egyet, s várom az fmh-t. Azt mondta a kedves, s igen türelmetlen leányka, hogy már küldtek kettőt. (!!)
Na, erre mit lehet mondani?
:)

Dr.Attika # 2013.05.29. 19:18

Akkor jó. Mire a kérdése? A videóból is látszik, hogy ez a Dunacorp szélhámosok gyülekezete. Miért fizetnek neki emberek? Miért gondolják, hogy velük bármiben is egyeztetni kellene? A telefonáló ügyintézők nem szélhámosok, hanem napi pár ezer forintért dolgozó egyetemisták. Beszéltem eggyel személyesen. Elmondta, hogy nagyon szégyenli magát, dehát "pénz az úr".

maresz75 # 2013.05.29. 18:59

Dr. Attika!

Láttam a HírTV adását és ezért is vagyok kíváncsi, milyen levelet küldtek. Akármilyen levelet is küldtek feljelentést teszek.

Fizettem már olyan tartozást meg amire FM-t adtak ki. Részletekben fizettem minden probléma nélkül. Mikor megfizettem az egész tartozást erről kaptam egy visszaigazolást és megírták, hogy adataimat törlik az adataimat a rendszerükből. A másik meg én is indítottam végrehjtást bírósági FM-sal.

Dr.Attika # 2013.05.29. 18:09
maresz75 # 2013.05.29. 18:05

Tisztelt fórumozók!

Tegnap délután kaptam ismét egy SMS-t a Credit Line-tól, hogy amennyiben nem veszem fel a céggel a kapcsolatot a jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően a munkáltatómnál fizetésletiltást kezdeményeznek. Ezidáig ettől a cégtől csak 3 db sms-t kaptam semmi mást még egy levelet sem. Sem a Dunacorptól sem a Credit Linettól semmilyen FM nem jött.

Ma kaptam egy üzenetet a cég bérosztályától, hogy holnap SOS-ben keressem fel őket. Kíváncsi leszek milyen letiltást küldtek a cégnek.

Pysti # 2013.05.29. 09:06

Szeretnénk Önnel felvenni a kapcsolatot,ezért kérjük, hogy válaszlevélben adja meg a telefonos elérhetőségét, vagy keresse ügyintézőnket a 30/571-9366 telefonszámon az esetleges jogi eljárás elkerülése érdekében.
A fenti tartalmú levelet kaptam a Dunacorp-tól.
Úgy döntöttem, nem veszem őket figyelelmbe, úgymint a többi behajtó céget sem.

runningman # 2013.05.25. 13:25

"mit tegyek?"

Szerintem semmit. Várd meg az FMH-t majd mondj ellent. Keress egy jó ügyvédet ha kitűzték az első tárgyalási napot és ott kössetek beléjük ahol lehet. Az adósság keletkezésének körülményei a kezdő lépés, a dunacorp követelése az utolsó.

Ha netán veszítenél, nem lenne hátrány ha nem lenne mit végrehajtani rajtad.

Abban az esetben ha közokiratba lenne foglalva a tartozásod tényleg indítható a végrehajtás FMH nélkül is. De ez a dunacorpnál valószínűtlen, közokiratos tartozást nem adtak volna át/el nekik.

Kenderice # 2013.05.25. 13:16

Végrehajtást jogerős fizetési meghagyásra vagy bírósági végzésre adhatnak ki.
Csak úgy nem.

joci0509 # 2013.05.25. 10:25

Sziasztok!
El telt 1 honap, ismét meg kerestek tartozásommal kapcsolatban,igaz most a dunacorpnak társ cége a Credit Line. itt egy elég normális hölgyel beszéltem.
Aki ismertette velem, h ö a végsö állomás, innen már csak a közjegyzö van hátra, vagyis el fogják inditani a végrehajtást, ha nem kezdek el részletekben fizetni.
Azt mondta közvetlen kapcsolatban van a közjegyzövel , h csak egy pecsét kell, és már el is indul a végrehajtás.
Fel ajánlot egy összeget, h mennyit kéne fizetnem havonta. érdekes mondom, most nem a cib banknak kéne utalnom pénzt, hanem most az otp-nek. Nem tudom, h ez most mi, kérdeztem semmi papirt nem kéne allá irnom ehez?
azt mondta nem kell semmi. Munkáltatomat is fel hivták, a közvetlen feletesemet is.
mit tegyek?
válaszokat elöre is köszönöm.

porcmistrec # 2013.05.23. 10:22

Még az sms-re sem kellett volna válaszolni, innentől új lendülettel fognak zaklatni, mert látják hogy felültél nekik.

maresz75 # 2013.05.23. 06:31

Tisztelt Fórumozók!

A DunaCorp újból támadásnak indult és erre a társcégét használta fel a Credit Linet. Múlt hét elején kaptam egy üzenetet a céges e-mailemre egy adminisztrátortól (itt hozzá teszem több 1000 fős cégnél dolgozom, tehát ismeretlen számomra az adminisztrátor), hogy egy J. Zsuzsanna többször keresett hívott telefonon és nem ért el ezért őt kérte meg, hogy adja át a telefonszámát. Itt gyanússá vált a dolog mert a családtagjaimon kívül senki nem hívott az idő tájt. 2 napra rá jön a FELSŐ (tehát majdnem igazgatói szintű) vezetőm, hogy őt hívta a fent említett személy adósságom miatt és, hogy adja át a telefonszámát. Még mindig nem sejtettem ki áll e dolog mögött.
Nem hívtam fel a hölgyet, mert már beleestem a DunaCorp-nál abba a hibába, hogy visszahívtam őket miután a főnökömmel üzentek és onnantól a főnökömön keresztül hívogattak mindig.
Tegnap délután a következő SMS-t kaptam:
Tisztelt XY adós!Tájékoztatom munkáltatójával a béregyeztetés megtörtént! J. Zsuzsanna Credit Line!

Maradva e "hivatalos" formátumnál SMS vissza kértem küldje gyorsan el a jogerős FM ügyiratszámát ami alapján a munkáltatómnál eljárnak utána szeretnék nézni a dolognak, mert fogalmam nincs, hogy Ön kicsoda és mi ügyben zaklat. Válasz az volt a levelet postáztuk, de Ő a DunaCorp-os tartozás miatt jár el.
Ma utána járok a cégnél, hogy valós e a hölgy állítása a béremmel kapcsolatban.

Dr.Attika # 2013.05.22. 18:35

Jelentse fel őket csalás bűncselekménye elkövetése miatt, ahogy a filmben lévő panaszos is tette.

rita0426 # 2013.05.22. 18:05

Kösznöm a válaszokat a kis filmet is megnéztem.Velem is ugyan ez történt pár honappal ezelött.Mégegy kérdésem lenne,hogy mit lehet elenük tenni?Mert már arra is volt példa az elmult egy honapban ,hogy a feletesemet hivták fel telefonon és rajta keresztül kerestek engem.Ez már számomra az a kategoria ami nagyon felháboritó.

Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

Dr.Attika # 2013.05.22. 16:19

A követelésbehajtókkal foglalkozott a Panaszkönyv c. műsor
Sokan panaszkodnak manapság, hogy zaklatják őket a követelésbehajtók. Sajnos sokszor folyamodnak ezek a cégek etikátlan módszerekhez.

Ezzel a témával foglalkozott a HírTV Panaszkönyv c. műsora. A műsorban többek között nyilatkozik e blog szerzője is, Dr. Béres-Deák Attila.

Az adás itt nézhető meg:

http://mno.hu/…osan-1151323

tv, panaszkönyv, követelésbehajtás, zaklatás

Vissza a bloghoz

Kenderice # 2013.05.22. 14:53

Mi a jó nekik ebben?
Megijedsz és fizetsz mert azt gondolod, hogy jobban ismerik a jogszabályokat, mint te...