Közlekedési baleset


android # 2014.12.30. 20:21

Kedves Kovàcs Béla Sàndor.
Nem sajnos nincs ügyvédre pènzünk.Nègy gyermeket nevelünk van hova tenni pènzt,csak sajnos kis faluban meg vagyunk lőve kocsi nèlkűl sajnos.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.30. 15:25

Futómű, ezt ugye, nem gondoltad komolyan?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.30. 15:20

Nincs ügyvédetek? Legyen!

android # 2014.12.30. 14:58

Kedves fórumozók!
Negyed ève történt velünk egy közlekedési baleset.
Férjem lakott területen belül haladt s a tàvolból làttunk egy kocsit aki meg szeretett volna fordulni az úton egy ívben de ez nem sikerűlt neki.Így visszatolatott egészen a felezővonaig a màsik sàvba majd megàllt nem mozdult,időközben odértünk s màr mikor ott voltunk tőle pàr méterre hirtelen kikanyarodott elènk.A pàromnak nem volt sok vàlasztàsi lehetősège s azt látta jobbnak hogy az ütközèst elkerűlje jobbra ràntotta a kormànyt így az útmenti àrkot megszàntva sikerűlt a jàrdàn megàllnunk.Így utólag nem is bànom hiszen akkor utolsó idős terhes voltam ès a hàtunk mögött jöttek mèg pàran.Így is nyolc napon belül gyógyuló sérülèst szenvedtem.A màsik kocsi söfőrje nem àllt meg csak lelassított s kikiabàlt a kocsiból hogy nem az ő hibàja majd elhajtott,s nem csak ő senki sem àllt meg segíteni.Kihívtuk a rendőröket a leírt rendszàm alapjàn keresni is kezdtèk majd egy jó negyedóra múlva visszajött a helyszínre.A kiérkező helyszínelő eggyèrtelmüen elmondta neki hogy nem adta meg a részünkre az elhaladàsi elsőbbséget ezèrt ő felelős.Egy óràig ment a huza vona hogy elismerje e a felelőssègèt majd közölte hogy a kressz szerint hibàzott de nem érzi magàt felelősnek a baleset helyszínèt azért hagyta el mert a felesége lekéste volna a vonatot.Így s helyszínelès meg lett tartva. megkaptuk a rendőrsègi hatàrozatot miszerint a "közúti közlekedès rendjènek megzavaràsa miatt bizonyítottsàg hiànyâban felmentik de viszont közúti közlekedèsi szabàlyok kisebb fokú megsértése miatt figyelmeztetèsben rèszesítik."A tènyàllàs tusztàtàzàsa soràn nem lehetett egyértelműen bebizonyítani hogy XXXFerenc a közlekedèse sorân folyamatosan a forgalmat nem akadàlyozva hajtotta végre az "Y" manővert vagy a forgalomba való bekapcsolódàsa soràn hirtelen indult volna el" termèszetesen a hatàrozat ellen kifogàssal éltünk s totâlkàronak minősített kocsinkat a biztosítója nem akarja megtèríteni szàmunkra.Kérdèsem az lenne hogy eztel az üggyel kapcsolatban hova érdemes mèg fordulni?lassan az jön le higy igenis mi voltunk a hibàsak s a kicsink a sajàt hibânkbol tört össze.

Zsolt528 # 2014.12.24. 12:06

Tisztelt fórumozók!

Egy koccanásos balesetről szeretném kikérni véleményeteket.
A történet röviden: tegnap a CBA-ban voltam vásárolni, a parkolót megközelítve egy sorompón haladunk keresztül, itt rögtön ha balra fordulnánk lerövidítenénk az utat, mert ott lenne a parkoló és innen a kijárat is. Azonban ezt nem tehetjük mert balra ki van téve egy behajtani tilos tábla, valamint záróvonal és az úttestre felfestett egyenes haladási irány. Tehát ahhoz, hogy ki tudjunk menni egy kört kell leírni a parkoló körül.
Tegnap én vásárlás után így is tettem, leírtam a kört és kifelé haladva a sorompónál megálltam.
Az előttem lévő autó szerencsétlenül pont egy kereszteződés közepén állt meg és nem tudtak tőle közlekedni a párhuzamos úton, ezért tolatnia kellett, így nekem is.
A tolatás előtt belenéztem a középső tükörbe és az én sávom szabad volt mögöttem üresnek látszott a terep, azonban a bal oldali visszapillantóba nem néztem, hiszen ott volt a záró vonal és a befele menőknek az úttestre festett haladási irány, tehát ahogyan a Kresz-t tanultam onnan nem érkezhet autó.
Tévedtem, mert egy hölgy a másik sáv haladási irányával szemben érkezve, a záróvonalat átlépve mögém állt és összekoccantunk. A hölgy nekem esett, hogy milyen dolog az, hogy csak úgy össze vissza tolatok anélkül, hogy a tükörbe néznék, én hiába mutogattam neki a záróvonalat és a haladási irányt, nem ismerte el felelősségét, ezért ragaszkodtam hozzá, hogy rendőrt hívjunk.
Két fiatal rendőr érkezett felvázolva nekik a helyzetet azt mondták, hogy a hölgynek van igaza, mert hiába, hogy a forgalommal szembe haladva, a záróvonalat átlépve állt mögém, mivel a CBA parkolója zárt magánterületnek számít itt nem érvényesek a Kresz szabályai és mivel én tolattam álló autóba így én vagyok a felelős.
Szerintük a legjobb ha megegyezünk, elismerem a felelősségem, mert egyébként csak polgári peres úton érvényesíthetném igazam.
Én még háromszor kérdeztem rá, hogy biztosan én vagyok-e a felelős, a rendőrök azt mondták, hogy igen, ezért a betétlapon elismertem a felelősségem.
Azonban a dolog egész éjszaka nem hagyott nyugodni, bújva az internetet azt találtam, hogy a forgalom elől el nem zárt magán parkolóknál igenis a kresz szabályai érvényesek.
Szerintem mivel a CBA parkolóba bárki behajthat igy nem minősülhet forgalom elől elzárt magánútnak.
A kár kb 50-50 eFt. nekem a saját autóm javíttatásán kívül még a biztosításom is emelkedni fog, ami nekem sok pénznek számít.
Egy hozzáértő véleményét szeretném kérni, hogy valóban igaza volt-e a rendőröknek, hogy engem hoztak ki hibásnak, ha így van elfogadom, de nagyon bánt a dolog mert 15 év vezetés után még soha nem volt balesetem, koccanás sem.

Köszönettel: Zsolt

Futómű # 2014.12.16. 04:26

Tiszteletem,

Egy balesetről, valamint annak tanúságáról írnék pár sort.

16:00 körüli csúcsforgalomban:

  • Autómmal jelzőlámpás mellék útról egy párhuzamos közlekedésre alkalmas útkereszteződéshez érve, ott az adott forgalmi szituációban a sárga jelzés ellenére mivel,
  • BIZTONSÁGOSAN megállni már nem tudtam (előttem jobbra akart lefordulni és a sárgára vészfékezett, plusz egyéb okok miatt a kereszteződésen):
  • KELLŐ körültekintéssel,
  • Ugyan azzal a sebességgel, ugyan abba az irányba egyenesen(jobbra besorolt autós mellett),
  • Személyt-vagy vagyontárgyat nem veszélyeztetve mielőbb egyenesen átakartam haladni.
  • Amikor a körúton át próbáltam haladni, észleltem, hogy balról a körút bal belső, az ott 2egyenesen +1balra kanyarodó forgalmi sávban a zöld jelzésre várakozó gépjárművek mellől, nagy sebességgel mozgó a bal belső forgalmi sávot, annak is a bal belsejéből azt balról elhagyó, velem teljesen ellentétes irányba(ő végig balra nézett én jobbról jöttem) néző, de egyenesen haladni próbáló(egyenes utamat keresztezve) teljesen vakon közlekedő motorost.
  • Én az ütközés elkerülése végett a kormányt jobbra csapva így a körútra rákanyarodva, annak bal belső forgalmi sávján túl, az ott lévő forgalom elöl elzárt területre fordultam.
  • A motoros még mindig nem látott és autóm bal oldalának ütközött.
  • Autóm bal első(jobbra alászedett) kerekétől a bal hátsó sárvédőig -mivel már egy irányba voltunk- autóm összetörte/végighúzta, a motoros motorjával súrlódás/ütközéstől eldőlt, és a körút(a motoros haladási irányával) szembe sávjára került.
  • Én az ütközés erejétől, mivel a motoros a bal első kormányösszekötőm eltörte, tovább az autó nem volt kormányozható, csak vissza fele(haladási irányomhoz képest) keresztbe a körút bal oldalán a külső forgalmi sávban a padkához gurultam.(kvázi fordított U alakot írtam le).
  • Kiszálltam, hogy történt-e valami komolyabb baja a motorosnak, valamint a mentőket rendőrséget értesítettem.
  • Addigra többen is, a baleset előtt a körúton a lámpánál a szabad jelzésre váró autósok vezetői, utasai autójukból kiszállva a sérültet körbeállták, nyugtatgatták, rendőrt-mentőt értesítve fokozott hangulatban, volt aki higgadtan beszélték tárgyalták az esetet.
  • Én is ideges voltam, nagyon sajnáltam a motorost, holott tudtam hogy totálisan szabálytalanul-nagyon veszélyesen közlekedett.
  • Természetesen mentők rendőrök kiértek, a motorost bokatöréssel(bal bokája 'dobbantástól') kórházba szállították.
  • Én a rendőröknek elmondtam a fent leírtakat, valamint hogy én a fenti okok miatt átakartam kelni a kereszteződésen, valamint a nekem jobb szélen(m. jelző vonal mellett) lévő lámpa sárga majd a kereszteződésben(kb 6 méterre) elhelyezett ismétlő lámpa már talán pirosra válthatott.

Jöttek a korona tanuk:

  • Volt egy hölgy aki azt mondta, hogy ő körúton a motorossal szembeni 2egyenesen haladó 1balra kanyarodó sávosztású (motoros sávelosztásának tükörképe)sávban várta a zöld jelzést, és neki zöldre váltott a lámpa amikor én elütöttem a motorost.
  • Mondtam neki, hogy kezdjük azzal hogy a motoros jött nekem. Továbbá:
  • Megkérdeztem tőle, hogy miért nem indult el a zöld lámpa ellenére(autója ugyan ott a megállást jelző útburkolati jelnél állt rendőri képeken is látszik) amire a válasza az volt, hogy idézem:
  • "Akkor ütöttem el a motorost és én nekem már piros volt".
  • Arra, hogy miért a forgalom elöl elzárt területen már majdnem az ő sávjába történt az ütközés nem tudott válaszolni.
  • Arról nem is beszélve, hogy pont a motoros volt aki nekem jött és nem fordítva!
  • A koronatanú nő lámpám jelzését valamint autóm helyzetét a megállást jelző útburkolati vonalhoz képest(kb 25 méterről), valamint az ott kialakult vészhelyzetről semmit sem láthatott! Lehetetlen pontosan rálátni illetve elmondása szerint az ő lámpáját figyelte, ahol zöldet kapott mikor 'elütöttem' a motorost!
  • Azt, hogy én piroson hajtottam a kereszteződésbe, abban ő, ezek ellenére biztos mert neki már zöld volt mikor a neki szembelévő motorost a kereszteződés közepénél 'elütöttem'
  • Ugyancsak a Nő melletti(nő egyenesen a balesetet szenvedő motorossal szemközti ugyan csak 2db egyenessáv belsősávjából) balra kanyarodó sávból, a balra bekanyarodásra várt egy motoros (neki piros mert az egyeneseket ugye hamarabb engedi).
  • Ő ugye az én alárendelt útszakaszomra akart kanyarodni később.
  • Ő sem láthatta a lámpám színét valamint az ott kialakult forgalmi/vészhelyzetet.
  • Lehetetlen, és amúgy is mondta, hogy "intett a a vele szemben lévő" motorosnak.
  • A motoros pontos helyét/helyzetét megmondani nem tudta de szerinte állt és teli zöldnél indult.
  • Volt olyan(a sérülést szenvedő motorossal egyenesen ugyan arra indulni készülő) aki azt mondta, hogy a motoros a körút bal belső forgalmi sávjából az ott zöld -szabad jelzésre- várakozó autóknak balról a lámpához előregurulva majd a jelzőlámpa PIROS-SÁRGA jelzésére "kövér gázzal" lendületből mindvégig a balra nézve a kereszteződésbe hajtott(azon egyenesen, utamat keresztezve át akart menni).
  • Volt aki azt mondta nem is a körút 2bal belső forgalmi sávban várakozó autók baloldalánál, hanem már mellette, a balra kanyarodó sávból startolt a PIROS-SÁRGA jelzésre.
  • Autóikkal - motorjaikkal a kereszteződésbe nem hajtottak be, -SENKI- ugyan ott a megállást jelző vonalnál a lámpa alatt álltak(mindkét irányban tömött sor volt a körúton)!
  • A 3forgalmi sávból + a motorosnak(irányának) szemben lévő ugyancsak 3forgalmi(2egyenes 1 balra kanyarodó) sávból senki sem indult el csak miután segítettek, beszélgettek, kinézelődték magukat.
  • Természetesen a fenti utolsó 2tanunak nyoma veszett, talán előkerülnek...(pech)
  • Többeket a kiérkező rendőrök küldtek el mert muszáj volt a a helyszínt biztosítani valamint a közlekedés zavartalanságáról intézkedni.
  • A helyszínelőknek felelősségem részben elismertem, mert sajnáltam és ha egyenesen padlógázt nyomva vagy 1-2másodperccel később indulok el otthonról akkor nem történik meg a baleset.
  • Nyilván sokkolt az eset mert sérült az ember, mentők rendőrök, motorosnak infúzió, emellett fullon a körút, meg erre jött a 'nő' pirosazása,
  • Meg a 'nő' mellett a bal belső, balra bekanyarodni kívánó piros jelzésnél(neki az volt mert neki szemből illetve mellőle 2sáv egyenesen hamarabb kap zöldet) váró motoros tuti pirosazása.
  • Elmondtam a helyszínelőnek, hogy:

1,

  • Én a telisárgán hajtottam a kereszteződésbe mivel biztonságosan megállni már nem tudtam az adott szituációk együttes hatása miatt.

2,

  • Beláttam a kereszteződést, azon biztonságosan át is értem volna, mindenki állt a 6db, nekem balról-jobbról lévő sávokban, ugyanis várták a zöldet!

3,

  • A motorosnak nem szabadott volna a kereszteződésben lennie, pláne nem az elforduló autóm bal oldalának, mindezt a forgalom elöl elzárt területen ütközni, azt a bal hátsó sárvédőmig végig horzsolni.

4,

  • A motoros vagy lendületből az előresorolásából vagy állva( amúgy kamu, később a sérült motoros elmondta, lentebb kitérek rá)

5,

  • A többi lámpánál várakozó autó nem mozdult, kiszálltak mert látták az ütközést.
  • Se jobbról se balról mert a zöldet várták majd csatt és zöld.

6,

  • Mindenki a helyén maradt, mi ketten CSAK mi ketten a kereszteződés közepén a forgalom elől elzárt területen ütközve,a motor és vezetője a 'koronatanú nő' előtt a szembe sávban-.

7,

  • Mindenki jött oda azonnal, senki sem haladt el mellettünk, még lassan sem csak később.
  • Nem is tudtak volna mert a sávok tömve voltak a körúton és a kereszteződés előtt, a lámpa alatt állók blokkolták a forgalmat(kiszálltak, jöttek oda)
  • Persze az én alárendelt útszakaszomról csordogáltak jobbra rá a körútra).
  • Amerre meg én tovább akartam haladni egyenesen ott meg alig pár méterre -kissé balra bent- a törött motor meg a sérült. Onnan meg azért nem jöttek, még a későbbi zöldnél sem.
  • Én a lehető legtöbbet megtettem, amennyire bírtam a balesetet próbáltam, elkerülni de az autók közül ki startoló motoros nem arra nézett, sávját elhagyva 10métert, ismétlem 10métert(a neki megállást jelző útburkolati jeltől számítva) teljesen VAKON vezetett.
  • A vakon vezetése miatt sodródott a bal belső sávjából attól balra a kereszteződés közepén lévő, forgalom elől elzárt területre, ezért nem látott engem ott és ezért autóm baloldalának ütközött!
  • Én igazából a balesetet megelőzendően menetirányomhoz képest 180fokot jobbra elfordulva,
  • Valamint annak bekövetkezését előre látva(mivel a motoros ismétlem minimum 10méterig végig balra nézett), annak maximális enyhítéséről gondoskodva, vele -a motorossal- egy irányba voltam...
  • Másnap a kórházban felkerestem segítségemet kínáltam és sajnálatomat fejeztem ki a történtekért, tényleg sajnáltam(keményebb sérülésnek nézett ki a helyszínen egy bokatörésnél).
  • Majd mobiltelefonjába beírtam a nevem-mobilszámom és mondtam akár mikor hívhat amiben tudok segítek neki.
  • Megkérdezte, hogy mi történt, mert ő csak arra emlékszik, hogy a körúton a bal belső forgalmi sávban, a zöld jelzésre várakozó autóknak, a bal oldalán előre ment, "előrecsorogtam" mondta a lámpákhoz majd ahogy az "bevillant" -fogalmazott- PIROS-SÁRGÁN gázt adott, majd utána a földön találta magát!
  • Kérdeztem, hogy mit nézett annyira végig balra, miért nem nézett jobbra, vagy előre mert akkor egyértelműen látott volna.
  • Erre azt válaszolta idézem:
  • "Hidd el mindig szét szoktam nézni nem tudom, hogy most miért nem néztem be jobbra, vagy előre"(a haladási irányának megfelelően tovább a körútra)
  • "Nem láttalak" mondta többször...
  • Én mondtam sajnálom, majd mondtam neki hogy amint egészsége, gyógyulása engedi mint OTT kiderült, eltört a bokája, hívjon fel hogy a baleseti bejelentő lapot kitöltsük, adatainkat, biztosítónkat egyeztessük a biztosító társaságot értesítsük, hogy minél hamarabb el lehessen kezdeni a járművek javítását.
  • A baleset okozásáért felelőst, majd a rendőrség-helyszínelők-szakértők-bírók eldöntik, mivel 8napon túli a sérülése így nyomoznak.
  • Ő mondta hogy rendben, majd jobbulást kívántam neki és elmentem.
  • Pár nap múlva csörgött a telefonom, felvettem mondta hogy ő az a motoros, már haza is engedték, otthonában gyógyulgat.
  • Mondtam neki hála az égnek semmi komolyabb baja nem lett, és kérdeztem tőle mikor tudunk adatokat cserélni, továbbá a baleseti bejelentő lapot mikor tudjuk kiölteni, valamint a biztosítók felé bejelentést tenni a balesetről, továbbá figyeljünk oda nehogy kifussunk a kötelező bejelentési időből!
  • Nem utolsó sorban pedig a javításokat minél hamarabb meg tudjuk kezdeni.

NA ITT JÖN A ROCK&ROLL!

  • Ő erre azt mondta a telefonba hogy ő nem ad meg semmilyen adatot, nem tölt ki semmit, semmit se ír alá az ügyvédje jelenléte és annak beleegyezése nélkül.
  • "Ügyvéééééd"? kérdeztem,
  • "Hát csak adatokat kellene cseréljünk, valamint a baleseti bejelentő ránk eső részét kitöltenünk"

Erre Ő:

  • Meg ő már beszélt is vele, ő a balesetkor amúgy is állt csak a lámpánál le volt téve a lába, várta a zöldet majd mikor zöldre váltott a lámpa, szépen figyelmesen elindult, erre én a piroson átjöttem és elütöttem.
  • Tanuk is látták -mondta-(persze az általam említett két első koronatanú valamint egy mögöttem, velem azonos irányban a körúton áthaladni kívánó biciklis)

Pill.:

  • Itt megjegyezném, a mögöttem tekerő biciklissel én is beszéltem még a helyszínen, ő ott azt mondta:

"Sárga volt igaz, de a lámpa felettem mikor odaértem pirosra váltott"!
(tehát a motoros nem jöhetett zöldön csak ha 5-10el mentem volna)

  • A marha ellenem idéztette aki engem igazol!

Tovább:

Erre megállt bennem az élet alig tudtam szóhoz jutni, majd mikor kérdeztem tőle, hogy

  • "A kórházban nem ezt mondtad, most miért hazudsz, egyáltalán tudod-e milyen büntetés várhat rád ha kiderül a kórházban mást mondtál".

Erre azt válaszolta:

  • "Be voltam nyugtatózva nem emlékszek mit mondtam!"
  • Oké, mondtam, hajrá ha ennyire gerinctelen ember vagy, találkozzunk.
  • Jöjjön az ügyvéded, egyeztessük adatainkat és töltsük ki a papírokat.
  • Jó-jó felelte,
  • Majd ő mond egy időpontot amikor az ügyvédje ráér menjek el hozzá adatokat cserélni, bejelentőt kitölteni.
  • Én tudomásul vettem, majd vártam mikor hív legközelebb. Hívott is később, hogy valamelyik nap ráér az ügyvédje és menjek el hozzájuk.
  • Én ezek a pofátlan, aljas hazugságok után hangrögzítésre alkalmas telefonommal, a megbeszélt időben jelentem meg náluk és az ott elhangzottakat rögzítettem.
  • Minden benne van, arról hogy tényleg nem látott mert végig balra nézett, illetve ügyvédjével együtt, egyedül az én felelősségemre plusz pénzt akartak még kérni.

Összeget nem nevezett meg az ügyvédje csak pár fillérrel példálódzott és a közvetítői eljárást erőltette nekem.

  • De nekem eszem ágában sem volt azt a hazudozást amit kitaláltak illetve ahhoz asszisztálni.

Inkább a 22es csapdáját lőttem nekik:

  • Mondtam, hogy csináltassa meg az autóm oldalát, vagy fizesse ki mert ő is tudja nagyon jól, hogy ő a felelős a balesetért, a PIROS-SÁRGÁN nem indulhatott volna illetve figyelmetlen volt, vakon vezetett kb 10métert, amarra nézve másodperceken keresztül.
  • Ezenkívül a kórházban mondottakhoz képest hazudozik, valamint az adatait nem adja át illetve most sem akarja a baleseti bejelentőlap ráeső részét kitölteni.

Elváltunk, mondta menjek el egy szerelőhöz ő jól ismeri és majd ott megcsináltatja nekem olcsón.

(Én is ismertem azt a szerelőt tudtam hogy olcsón nem fogja megcsinálni. Nagy cégről van szó, több biztosítóval van leszerződve... Esze ágában sem lesz ebben részt venni.)

  • Azért elmentem az általa elküldött szerelőhöz aki mondta, hogy 200,000alatt nem tudja megcsinálni.
  • Én ezt jeleztem a motorosnak aki kivitette magát oda, valakivel és meghallgatta a szerelőt.
  • Ezután én többször hívtam, hogy adatait adja meg mert már eltelt az idő, és én semmit se tudok róla pontosan, sem azok hitelességét.
  • Azóta se adta meg adatait, biztosítója nevét, rendőri segítséget is kértem, ott sem segítettek.

Kihallgatásra is beidéztek mint piroson áthajtó ámokfutót, de a motoros adatairól kérésemre se tájékoztattak.

  • Azt mondták kérjem el a helyszínelőktől.
  • Vagány- feleltem majd kikísértek...

2hónapja nem tudom a motoros adatait, ő nem adja meg az adatait, folyamatosan akadályoz csak az időt húzza.

  • Sajnos sikerült is neki mert a biztosítómtól pár napja jött egy levél amiben értesítenek, hogy károkozóként nem adtam be 5napon belül a bejelentő lapot. Ezért ez+az lesz amennyiben nem pótolom.
  • Ááá mondom ilyen van?
  • A motoros bement a biztosítómhoz és mint okozót jelölt meg...
  • Férfinak nem nevezhető sunyi alak.
  • Arra a kérdésemre, hogy hogy tud ennyire aljas lenni csak az ügyvédjével takarózik, hogy ő azt mondja, meg azt csinálja amit az ügyvédje mond neki.
  • Én amikor náluk voltam mondtam:
  • Vagy elmondjuk az igazat és ahogy igazából történt amit a kórházban is elmondott, hogy
  • Kellő körültekintés nélkül a PIROS-SÁRGA bevillanásakor
  • Padlógázzal lendületből, vagy állóhelyzetből(tökmindegy) behajtott,
  • Minimum 10métert vakon vezetve,
  • Forgalmi sávját(kereszteződésben a képzeletbeli sávját) elhagyva,
  • Forgalom elől elzárt területen,
  • Autómnak nekiütközött, annak baloldalát végigzúzta.
  • Vagy folytatják a hazudozást, hogy nem emlékszik a kórházban a sok nyugtatótól, továbbra is akadályoznak az adataik, a biztosítója adatai átadásáról a baleseti bejelentő lapot nem tölti ki, hamis vádat csinálnak ellenem stb...
  • Felhívtam a figyelmét hogy amennyiben a szakértők őt hozzák ki felelősnek (más igazság szerint nem igen lehet) hamis vádért is felelnie kell majd, illetve nem kap semmit a biztosítótól.
  • Továbbá tájékoztattam, hogy a náluk tárgyaltakról, az ott hallottakról hangfelvételt készítettem, amit a rendőrségen részben be is mutattam.
  • Elmondtam neki, hogy megvan minden egyes szó, amikor elküldött a szerelőjéhez, az ügyvédje pedig biztosított arról, hogy nem kapok pénzbüntetést mert ő azt elintézi nekem KÖZVETÍTŐI eljárásban, csak vigyem el a "balhét".

Ezt az esetet csak azért írtam be, hogy mindig készítsünk képeket, videót, hangfelvételt!

Ilyen esetekben SOHA nem lehetünk biztosak, inkább legyen fotó, videó, hang (még a telefonos beszélgetésekről is) felvételünk ha nem lesz rá szükség majd letöröljük!

Baleset, hamisan vádlók és -a realitástól elrugaszkodó, a lehetetlent váltig állító- önjelölt koronatanúktól mentes közlekedést, kívánok mindenkinek

Üdv.

dmarton # 2014.08.15. 17:12

Kedves Mindenki!

Furcsa baleset történt ma velem.
A dologban ketten vettünk részt, jómagam és előttem egy merci.
Kereszteződésből indultunk, ahol mindketten jobbra fordultunk (volt egy zebra a mi utcánkban is, illetve ahova kanyarodtunk is) - ő a középső sávba hajtott, én a szélsőbe. Kanyarodás után elengedtem a gyalogosokat, majd lassan folytattam utamat, majd a merci már a középső sávból kivágott elém, ebből lett egy koccanás, az én kocsim orra végigszántota az övének az oldalát.
Eddig az ügy tiszta lenne, csakhogy a rendőrnek a hölgy azt állította, hogy én vágtam be az ő sávjába, nem pedig ő az enyémbe. A rendőrök felvették jegyzőkönyvet (már a párhuzamos közlekedésre hivatkozva, tehát a merci a középső sávban ment, én a külsőben), majd a közlekedési hatóságra hagyták az ügyet. Kamera szerencsére van a kereszteződésben, de a főtörzs úr szerint nem biztos, hogy épp oda nézett.
Tanú csak a mellettem lévő barátnőm van, aki velem ért egyet.
Ha egyetértenénk abban, hogy ki merre hajtott tiszta lenne az ügy, de az ő verziója szerint én vagyok a felelős, holott ő vágott ki elém - azaz a két jegyzőkönyv pont a lényegi részben ellent mond egymásnak.

Ha nem kerül elő a felvétel, mire számíthatunk? A biztosítással ilyenkor mi van?

Üdvözlettel és köszönettel
D.Márton

Véleményem # 2014.02.26. 10:26

A helyszínelés és a későbbi vallomások, tanúk, körülmények eldöntik. Itt ez ilyen formában nehéz.

Goauld # 2014.02.26. 09:25

A jobbra kanyarodó nagy ívben kezdte meg a kikanyarodást, az úttest melletti sövénytől nem látta be jobbra az utat. A kanyarodás közben észlelte a jobbról érkező gépkocsit, ezért fékezett és még úgy meg tudott állni, hogy nem lépte át a képzeletbeli felezővonalat. A jobbról érkező az úttest közepén -fele gépkocsi a bal, fele jobb oldalt- közlekedett, amikor észlelte a tőle balról érkezőt, már olyan közel volt, hogy jobbra elrántotta a kormányt, de így is összeütköztek, az egyenesen haladó bal első sarkával a kanyarodó bal elejének. Ezek alapján -szerintem- mindkettő hibázott. A kanyarodó jobbra nagy ívben kanyarodott, illetve úgy kezdte meg a kanyarodást, hogy nem győződött meg arról, hogy az útszakasz ahova ráhajt "szabad-e". Az egyenesen haladó pedig nem tartott jobbra, az úttest közepén közlekedett.

gerbera317 # 2014.02.26. 08:42

Ez nem elsőbbségi kérdés. Az elsőbbség a továbbhaladás joga a forgalom más résztvevőivel szemben, ami csak akkor merül fel, ha a közlekedők útvonala keresztezi vagy érinti egymást úgy, hogy a továbbhaladás sorrendjét külön szabályozni illetve szervezni kell.
Az itt felvázolt helyzetben - ha korrekt a leírás - az elhaladók útvonala nem érinti egymás, ha az elhaladók egyébként szabályosan közlekednek (magyarán: nem merült fel elsőbbségi kérdés), és csak azt kell vizsgálni, hogy mindenki a saját (képzeletbeli) sávjában közlekedett-e, vagy pedig megszegte a jobbra tartást előíró szabályt.

Az a "jobbra nagyív" lehet, hogy nem elírás, hanem beismerő vallomás?

Goauld # 2014.02.26. 08:41

Nem, semmilyen útburkolati jel nem volt. Igen, jobbra nagy ívben fordult, viszont az ütközéskor még nem lépte át annak az útnak -amelyikre kikanyarodott- a képzeletbeli felezőpontját. Sőt kb. a két-harmadáig hajtott be.

Goauld # 2014.02.26. 00:02

Ki a felelős a következő balesetben?

Adott egy T alakú, egyenrangú útkereszteződés. Egy "A" személyautó érkezik a kereszteződés szára irányából és jobbra nagy ívben megkezdi a kanyarodást. Jobbról érkezik egy "B" személygépkocsi az úttest közepén, egyenesen haladva. Az "A" személygépkocsi a kereszteződésbe behajtva észleli a "B" személygépkocsit, ezért fékez és még úgy meg tud állni, hogy nem hajtott át a képzeletbeli felezővonalon. A jobbról érkező "B" gépkocsi ekkor már olyan közel volt, hogy csak jobbra tudta rántani a kormányt, de így is összeütköztek.

manocs.ka # 2013.02.12. 13:16

Tisztelt balesetijogasz!

2013. jan. 28-án szenvedtem gázolásos balesetet, egy külföldi állampolgár ütött el szgk-val, kijelölt gyalogátkelőhelyen. Mentő vitt a kórházba, ahonnan 12 órás megfigyelés után hazaengedtek, zárójelentésemre 8 napon belül gyógyuló hámsérüléseket írtak. Egy hét múlva, kontrollvizsgálaton derült ki, hogy térdemben ínszalagszakadás keletkezett a baleset miatt, aminek a gyógyulási ideje bőven túllépi a 8 napot, azóta (harmadik hete) csak térdrögzítővel, fájdalmak és nehézségek árán tudok járni, a kórház emiatt még nem nyilvánított gyógyultnak. A gázoló ellen a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett. A rendőrségtől elkértem az elkövető adatait, amit meg is kaptam, ám az igazoláson Ismeretlennek van feltüntetve mind a biztosítója, mind a felelősségbiztosításának száma. Kártérítési igénnyel szeretnék élni, de így a biztosítójához nem tudok fordulni, mivel ismeretlen. Tudsz segíteni, hová fordulhatok? Bele merjek-e vágni egyedül, vagy jobb, ha ügyvédi segítséget kérek?
Köszönettel: manocs.ka

gerilege # 2013.01.11. 16:42

Amit én tudok hozzátenni, mint valaki, aki volt már részese kisértetiesen hasonló balesetnek, csak nyolc napon belül gyógyuló sérülés volt.

Abban, amit leírsz, vannak olyan jelek, amik egy általános esetben arra utalhatnak, hogy valamilyen mértékben hibás lehettél, de sok olyan is van, ami szerint nem, ezt így lehetetlen megmondani. Te voltál ott, te emlékszel, hogy pontosan mi történt, mikor láttad meg és hogy következett be végül az eset. Amit érdemes megemlíteni, hogy a baleset előtt felismerted-e, hogy ittas (gondolom nem, de biztos ami biztos szólok, ha esetleg mégis, mert a KRESZ 43 (4) 2 szerint a vezetőnek fokozottan ügyelnie kell az úttesten ... más ok miatt saját biztonságukra ügyelni felismerhetően nem képes személyek biztonságának a megóvására).

Az emberi oldalához, még ha az is derülne ki, hogy valamilyen mértékben hibás voltál, akkor is nézd azt az oldalát a dolognak, hogy szerencse, hogy nem történt komolyabb baj. Nehéz feldolgozni egy ilyet, de idővel könnyebb lesz, és jobb, biztonságosabb vezetővé fogsz válni, és tudat alatt is jobban fogsz figyelni. Így egy következő, véletlenül adódó alkalommal az elkövetkező évek során könnyen lehet, hogy el fogsz tudni kerülni egy olyan, súlyosabb balesetet, amit a mostani tapasztalat nélkül esetleg nem tudtál volna.

balesetijogasz # 2013.01.11. 16:01

Két eset lehetséges:

  • ha elismered a felelősségedet, akkor lehet közvetítői eljárás, akkor nem kapsz büntetést, és nem is lesz nyoma a baleset okozásának a nyilvántartásban. A sértettel pedig megállapodsz valamilyen jóvátételben. www.balesetijogasz.hu/…eljaras.html
  • de ha úgy érzed, hogy semmiféle felelősség nem terhel, mert olyan váratlanul, rossz látási körülmények között szaladt eléd a gyalogos, akkor nem kell elismerni a felelősséget. Főleg ha a gyalogos úgy nyilatkozott, hogy ő volt a hibás. Ebben az esetben azt kell bizonyítani, hogy a gyalogos féktávolságon belül lépett az autó elé, és nem is volt észlelhető. Az ő felelősségére utal az, hogy nem zebrán ment át, szaladt, ittas volt, így nem volt elég körültekintő. A rendőrség hivatalból kirendeli a szakértőt, és a költségét majd annak kell fizetni akinek megállapítják a felelősségét.

Pénzbüntetés szokott lenni a büntetés.

Emberileg nagyon rossz egy ilyet átélni, de sokat segíthet az eset feldolgozásában, ha kiderül nem a te hibád, illetve te nem tudtad volna elkerülni a balesetet.

Véleményem # 2013.01.11. 14:52

Bandiko

Nem kell ennyire túl aggódni a dolgot, nem fognak lecsukni.
Minden bizonnyal vezethetsz majd továbbra is.

Bandiko # 2013.01.11. 12:42

Történt velem egy közlekedési baleset, ahol én kb:35 km/h sebességgel haladtam és egy nekem balról átfutó gyalogost körülbelül 6 méterre volt a kocsi előtt és fél méterrel a kocsi oldalától vettem észre és nem hogy megállt volna még jobban elkezdett szaladni és így a kocsi motorháztetejének a közepére feküdt fel vettem észre és kb:25km/h sebességgel elütöttem. Nem zebrán kelt át sötétben esőben ittas állapotban balról jobbra átszaladt az úton és én a vizes út miatt már nem tudtam megállni.
Én rögtön mentőt rendőrt akartam hívni, de ő ezt nem kérte mivel azt mondta nem esett baja(erre van 3 tanúm is akiket szintén meggyőzött szerencsére mindegyik telefonszáma megvan)
Ezután kérte ha nem gond vigyem inkább haza, mert tudja hogy az ő hibája miatt történt a baleset, hogy nem nézett körül.
A feleségét is felhívta a mobilomról, hogy mekkora hülyeséget csinált hogy körültekintés nélkül szaladt át az úton és hogy szerencsére nem történt komolyabb baj.
A baleset este 17 óra körül történt én 20 óra körül még visszahívtam, hogy tényleg minden rendben van akkor mire mondta igen a lábát beborogatta de tudja használni.
Másnap is felhívtam hogy jobban van-e mire közölték hogy bedagadt a lába és bevitték a kórházba ahol kiderült, hogy megrepedt a sípcsontja és 8 napon túl gyógyuló sérülése lett a kórház hivatalból megtette a feljelentést. Én ahogy megtudtam azonnal bementem a rendőrségre, hogy én voltam a sofőr. A rendőrség most gyanúsítottként akar kihallgatni, hogy történt az eset.
Az sértettel sokszor beszéltem telefonon a kórházban is meglátogattam, már össze is tegeződtünk.
15 éve vezetek soha nem volt még egy gyorshajtásom sem.
Én lelkileg teljesen összetörtem, az eset óta 10 kilót fogytam idegileg is nagyon megvisel, mivel az életben nem volt dolgom a rendőrséggel.
Nem tudom milyen következményekkel számolhatok az esett miatt a feleségem a 2.5 éves kisfiam és a családom tartja bennem a lelket, mert attól félek le akarnak majd csukni.
Kérdésem még az lenne, hogy hallottam van lehetőség közvetítői eljárásra is ha engem hoznak ki hibásnak de akkor beismerő vallomást kell tennem hogy miért nem vettem észre.
A balesetben kisebb mértékben érzem magam hibásnak mint a gyalogos ennek ellenére érdemes beismerő vallomást tennem?
Kérlek segítsetek, ha tudtok mert már idegileg nagyon megvisel az eset, hogy tudott meggyőzni engem is és a tanukat is, hogy végül mindenki hitt neki és senki sem értesítette a rendőrséget.
Ebben az esetben meggyanúsíthatnak például elsősegélynyújtás elmulasztásával?

Véleményem # 2013.01.10. 21:51

citizen

Utána kell járni, hogy most akkor mi is volt a sérülésed pontosan. Ha volt törés akkor egyértelmű hogy 8 napon túli, vagy esetleg maradandó sérülés...
Hámsérülések, karcok, sebek, rándulások nem szoktak 8 napon túliak lenni...
Néhány példa volt csak, az orvosi papírjaid számítanak.

citizen # 2013.01.09. 20:30

Novenber elején reggel munkába indultam,majd egy személygépkocsi elütött.Rendőrséget nem tudtamm hívni mivel megsérült a vállam az elkövető berakta a kocsijába a kerékpárt és korházba szálitott.majd távozott!! A baleseti szakorvos megrögenezett és hazaküldött hogy jelentkezzek 1 hét múlva a rendelő intézetben.A rendelő intézetben vizsgálatok során értesitették a rendőrséget mivel 8 napon túli a sérülésem.( Tossy 2)a napokban megkaptam a határozatott hogy megszüntetik az eljárást mivel 8 napon belüli a sérülésem. segitséget szeretnék kérni hogy ez hogy történhet meg.

gerbera317 # 2012.11.18. 19:42

Ennek amolyan fiú-fiú bjútiful frendsip szaga van, ahol az egyik a másikért akár még a börtönt is vállalná. Szerintem ne beszéljétek le semmiről...

helyszínelő # 2012.11.18. 19:29

Z.Tom!
Mi az, hogy lesz valahogy? Eszed ágába ne jusson hamisan vallani senki kedvéért sem, mert akkor mész a sittre!!!
Neked semmi bajod sem lehet "csak " utas voltál, most meg tanu vagy. Tudod én a 22 év alatt nagyon sok ilyen és ehhez hasonló esettel találkoztam. Ahogy a hamis tanuból gyanusitott lett, megszünt a barátság.

http://www.baleset.honlapom.com/web.php?…


Nem az a jó ügy ami vádemelési javaslattal van befejezve, hanem az, amelyiknek érdembeli befejezése van!

Véleményem # 2012.11.07. 14:09

ZTom

Ha nem te vezettél, a te jogsid nem veszik el, mert nincs miért.
A rendőrségi idézés kb. 1 hónapon belül meg lehet.

Véleményem # 2012.11.05. 19:57

ZTom

Megidéznek majd újból rendőrségre. Mond azt amit jónak látsz, és ami a helyes. ( az igazat! ) Ha ellentmondás lesz, akkor buktatok. Ti most először készültök hazudni, aki kihallgat az viszont egy rutinos ember lesz és átlát majd rajtatok. Tehát így álljatok hozzá, hogy hazudtok vagy sem. Sérülés fokát nem tudom, mert ha valakinek 8 napon túli, akkor tuti hogy lesz bírósági tárgyalás is.
A 3. személy kitalálást nagy hülyeségnek tartom, nem is értem hogyan juthat ilyen eszetekbe!
Ha bonyolítjátok kamu dumával akkor biztos nem fogod letudni hamar, el fog húzódni majd...

Atis77 # 2012.10.04. 07:32

Nem érdemes erre pénzt és energiát pocsékolni. Volt hogy én is belegurultam az előttem ok nélkül megálló 10en éves daewoo kocsiba, látszólag semmi baja nem lett 20at kért helyszínen mondom mire? Aztán kért papírt megírtuk, és 300e ft-ot felvett a semmire. Hívtam a biztosítot hogy mire fizetek ki ennyi pénzt, azt mondta az ügyintéző hogy nem tudja pedig látja a kárfelvételi képeket. Buksz egy kis bonust, ne törődj vele.

kriszta2626 # 2012.09.30. 10:01

Sziasztok

Nekem 2012.06.13-án volt egy kis koccanásom. Ki lett töltve baleseti bejelentőlap. Most pár napja kaptam a biztosítótól egy olyan papírt amiben közölték a felmért kárt és elvileg már utalták is a károsultnak. Na most amit én okoztam kárt, az nagyon maximum 300.000 Ft volt és amit kaptam papírt abban 993.000Ft szerepelt. Azt hittem leesek a székről. Ilyen esetben meg lehet támadni, hogy itt biztosítási csalás volt? Ha van fényképem akkor azt be lehet mutatni nekik bizonyíték gyanánt.
Előre is köszönöm a válaszotokat.