viszont a kezes "csak" egy konkrét tartozásért kezes, a beltag meg a fene tudja mekkora buktáért is...
a hurikkal tényleg nehéz versenyezni.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
viszont a kezes "csak" egy konkrét tartozásért kezes, a beltag meg a fene tudja mekkora buktáért is...
_Wasp_
és felesleges megoldása
korrekció:
viszont a kezes „csak“ egy konkrét tartozásért felel, a beltag meg a fene tudja mekkora buktáért is…
_Wasp_
és felesleges megoldása
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni.Kb 5 éve elmentem kezesnek egy személyi kölcsön miatt.Az adós természetesen nem fizetett és külföldre költözött.A vége az lett,hogy az én fizetésemből 33%-ot tiltanak ezmiatt.
Természetesen KHR,stb...
Mit tudok ebben az esetben csinálni? Az illető a leveleimre nem válaszol,nem tudom utolérni.
Engem teljesen ellehetetlenít ez a helyzet,gyermeket nevelek,albérletben élek és szinte minimálbérért dolgozom.
Milyen lehetőségem van arra,hogy visszakapjam a pénzemet vagy mit lehet tenni,hogy ő külföldön él,dolgozik és él,mint Marci hevesen?
Nagy szükségem lenne a segítségre,már teljesen el vagyok keseredve.
Minden választ előre is köszönök!
Fizetési meghagyás, per.
Tisztlet KBS!
Egy kicsit részletezné nekem? Annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz ... ,sajnos.
Ha a kezes helytáll a nemfizető adós helyett, akkor követelheti az adóstól, hogy fizesse meg neki, azt amit helyette teljesített. Ha az adós erre önként nem hajlandó, akkor a kezes bíróságtól kérheti, hogy kötelezze az adóst. Ennek egyik módja, hogy a kezes fizetési meghagyás kibocsátását kéri az adóssal szemben; a másik, hogy peres eljárást indít. Ha a követelés nem éri el az egymillió forintit, akkor csak a fizetési meghagyásos eljárás áll nyitva. Kivéve azt az esetet, amikor az adósnak nincs magyarországi lakó- vagy tartózkodási helye; ilyenkor ugyanis kisebb összegre is keresetet lehet illetve kell benyújtani.
Már most szólok, hogy a bírósági kötelezés nem jelenti azt, hogy pénzt kapsz. Vonakodó adós ellen végrehajtást kell kérni, ami csak akkor lesz eredményes, ha van végrehajtás alá vonható vagyona.
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszát.
Még annyit kérdeznék,hogy az ő külföldi fizetéséből nem lehet letiltást kérni? (Amennyiben legális dolgozik ott kint.)
Ha az adott állammal van egyezményünk a végrehajtásra, akkor valószínűleg lehet.
Ezután hol tudok utánanézni? (Angliáról van szó.)
???
Uniós tagállam, főszabályként végrehajtják a magyar bíróság határozatát.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Minden jót kívánok!
Üdvözlöm a Fórum látogatóit!
Az én problémám egy szolgáltatóval kötött kézkezességi szerződéssel kapcsolatos. Annyi lenne a kifogásom, hogy a számla nem annak a nevére szól akire a kezességet vállaltam. A szolgáltató azzal érvel, "csak elírás történt". Most azt igérték, a jogásszal beszélnek és felhívnak. A kérdésem az lenne, köteles vagyok-e fizetni a kötelezett helyett?
A számla hiánya, vagy helytelen kitöltése legfeljebb jogosulti késedelmet eredményezhet, ami a késedelmi kamatfizetési kötelezettséget zárhatja ki, de a tőketartozásra semmilyen hatással sincs.
Tisztelt ObudaFan!
Köszönöm a választ, de akkor bárkinek a nevére kiállított számlát követelhetnek rajtam?
A szerződés sem a számlán szereplő személyre lett megkötve, hanem akire vállaltam a kezességet. Így kin hajtsam be a tartozást?
Nyilván ki fogja javítani a számlát a cég.
ObudaFan!
Köszönöm a segítséget.
Nincs mit.
Üdv Mindenkinek a Fórumon!
Egy kis szakmai segítségre lenne szükségem.A történetem a következő:
Pár évvel ezelőtt egy Bt-nél dolgoztam mint alkalmazott, ugyanakkor kültag is voltam. A tulaj (az akkori főnököm) "megkért", hogy legyek készfizető kezes egy céges hitelhez. Sajnos belementem. Egy jó ideig nem is volt gond. Egy idő után otthagytam a céget, de maradtam kültag. Nemrég kaptam egy fizetési felszólítást, mivel a cég nem fizette a törlesztést. Már nem is a banktól, hanem egy faktoring cégtől. Az összeget egy összegben nem tudom visszafizetni.Több kérdésem is lenne:
És még egy hülye kérdés (nem volt még dolgom soha bírósággal) Kapok én is értesítést arról hogy bíróságra került az ügy, vagy már csak a végzést?
Elnézést hogy ilyen hosszadalmas voltam de egyáltalán nem vagyok járatos jogi ügyekben, pláne ilyenben!
Köszönöm előre is a segítségeket!!!!
ladavfts
2. kérheted de sokra nem mész vele mert készfizető kezes vagy és nem sortartó
3.csak ha ő is tulajdonos
4.igen .Sőt ha a vh jogot bejegyzik a bank azonnal felmondja a hitelt és egy összegben fogja követelni(jezálog jogosultként bekapcsolódik a vh-ba.)
Ja és kapsz értesítést(fizetési meghagyást) az ügyről a bíróságról.Ha elfogadod jogerős lesz,ha nem (ellent mondasz) perré alakul ahol mindenki bizonyíthatja az igazát.
Köszi!
Még egy kérdés! Halasztást, részletfizetést, kérhetek?
Ha igen mikor és hogy? (bíróságon?)
Bocsi még egy!
Az esetleges végrehajtás során, van valamilyen sorrend, nem igazán akarok eljutni az ingatlanig!
A faktoring cégek rendszerint szoktak részletet engedni.Halasztást azt nem tudom de nincs kizárva.Inkább egyezkedj velük mert sokszor ők is elengedik a kamatokat csak fizess nekik rendesen.
„Az esetleges végrehajtás során, van valamilyen sorrend,”
Munkabér letíltás,ingó vh,ingatlan vh.De addig még rögös hosszú az út.Ja és költséges...
Köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02