Elolvastam a hozzászólásokat!Biztosan állitom,hogy mindeggyikre megoldást adhat a D.A.S.jogvédelmi zrt!
Miben?Hogyan?Mit?Mennyiért?06/20-5736335
Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?
Elolvastam a hozzászólásokat!Biztosan állitom,hogy mindeggyikre megoldást adhat a D.A.S.jogvédelmi zrt!
Miben?Hogyan?Mit?Mennyiért?06/20-5736335
Kedves Zsolt!
Azt meg tudnád nekem mondani,hogy ha aláírja valaki az ajánlatot/szeződést, akkor minimum hány évre szól a szerződés? Tehát hány évre kötelezi el magát éves díj fizetésre a szerződő?
Engem érdekelne a dolog.
Tisztelt Fórumozók
2009.05-ban szerződést kötöttem a T-mobillal mobil internetre, 2 év hűség nyilatkozatta 3GB, amit sajnos nem tudtam használni, mert külföldre vitt a munkám, ennek ellenére rendszeresen fizettem a havi díjat, ami nem gond. A gond ott kezdödött, hogy decemberben haza jöttem és egy kölcsön kapott laptop-al inditottam el, a gépen a tulaj letöltést inditott el amire én nem figyeltem csak jó pár óra elteltével vettem észre. Ekkor már sejtettem, hogy át léptem a 3Gb-ot ezért azonnal hívtam a T-mobilt, de nem tudtak tájékoztatni a felgyült összegről, a következő napokban személyesen is szerettem volna rendezni a tartozást,mivel jan.02-án nekem vissza kelett utaznom Dániába de az ügyintéző azt mondta, hogy amig nincs kiszámlázva, addig nem adhat felvilágosítást.Ápr.12-én jöttem haza, addigra várt egy 45000,-ft jan 12. dátummal, elmentem a T-mobilhoz, hogy rendezzem a számlát, de ott közölték, hogy kiadták a tartozásomat egy behajtó cégnek és ök már semmiben nem tudnak segíteni, de a tartozás már 110000,-ft, mert a szerződést is felbontották.
Kérdésem:
1.Minden előzetes értesítés nélkül, hogy bonthatnak szerződést?
2.a tartozás összegéröl nem kelett volna értesítést kapnom?(mert a januári 45000,-ft számlán kívül semmit nem kaptam, sem felszólitást, stb)
3.Nem kelet volna legalább 3 hónapot várjanak a behajtó bevonásával?
4. Mit tegyek?
Tisztelt hozáértők
Kérem mondana valaki valamit az előzö bejegyzésemre?
Tegnap du-án jött a CREDITEXPRESS-től a csekk, már 115000,-ft.
Tiszetlt hozzáértők!
Azt szeretném megkérdezni, ha a T-Mobile egy 200.000 forintos tartozást átad egy behajtó cégnek, és azok polgári pert indítanak ellenem, annak lehet az a vége h leütetik börötnbe velem a tartozást??
Várom válaszukat
Köszönettel Roland
Kedves Roland!
Önmagában polgári perben hozott határozat alapján nem ültethetnek le ha nem tudsz fizetni.
Nem "ültetnek le", de joguk lehet ahhoz, hogy akár még a majdani myugdíjadból is levonjanak...
Tisztelt szakértők!
Segítséget kérnék az alábbi ügyben. Egy bt folyószámlahitelt vett fel, melyhez a tagok kezességet vállaltak. A hitelhez a Hitelgarancia Zrt vállalt kezességet. Mivel a cég nem tudta visszafizetni a tartozást, a bank felmondta a szerződést. A Hitelgarancia Zrt a hitel 80%-át átutalta a bank részére, tehát a bank beváltotta a kezességet. Most érkezett levél a Hitelgarancia Zrt behajtási osztályáról, hogy a kezesek 8 napon fizessék meg az összeget, ellenkező esetben megteszik az intézkedéseket a követelés behajtása érdekében. Az ígényérvényesítéssel a bankot bízták meg. Ez mit jelent pontosan? Ha nem fizetnek a kezesek 8 napon belül, akkor fizetési meghagyást bocsátanak ki? vagy polgári peres eljárást indítanak? Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Mennyi idő az átfutása ennek az egésznek?
Ha 1M Ft alatti a tartozás, akkor biztosan fmh-val kezdődik a dolog, de ha afölötti, akkor is valószínű. Bírósága válogatja, a Fővárosban eltelhet fél év, mire a kötelezett az fmh-t megkapja.
Köszönöm a választ!
A tartozás jóval 1 millió Ft feletti. A szerződésben az áll, hogy a felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság ill. a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki. A cég ill. a kezesek vidékiek. Ez mit jelent?
Tisztelt Jogi Fórum!
Véleményüket szeretném kérni az alábbi helyzetben:
2008.12.30-án szerződést kötöttünk a T-mobillal, Mobil Internet csomagot vettünk 5GB-osat, ekkor még élt a korlátlanság. Egy évvel késöbb tájékoztattak minkrt, hogy megszüntetik a korlátlanságot és új díjcsomagokat állítanak össze. Ekkor nekünk felajánlottak egy olyan lehetőséget, hogyha mi havonta 1500Ft-al többet fizetünk nem kell új csomagba belépnünk, hanem tovább élhet a díj fejében a korlátlanság. Természetesen elfogadtuk. A számlákat élettársam édasanyja fizette vidékről, ezzel segítve a fővárosba az életünket.Mint kiderült tegnap az ügyfélszolgálaton a T-mobil küldött még május.1-je előtt mindenkinek felvilágosítást akik szintén ezzel a lehetőséggel éltek, hogy máj.1-étől ez megszünik és automatikusan átkerülnek egy másik csomagba. Leendő anyósom emlékezett is valami T.mobilos levélre, de kidobta a többi reklámanyaggal együtt. Tegnap váratlanul lecsapták a netünket, így kerültünk az ügyfélszolgálatra. Ott tájékoztattak minket, hogy a jelenlegi tartozásunk 170.000Ft. Szeretnék segítséget kérni, hogy ilyenkor mi a teendő? Én arra gondoltam, hogy írok egy fellebezést, hogy az ilyen fontos változásokról miért nem ajánlott levelet küldtek, hiszen annak mégis csak nyoma maradt volna. Illetve szociális helyzetünkre akarok még rátérni és kérni, hogy az összegnek legalább egy részét töröljék.A maradékot pedig megoldhatnánk. e törlesztéssel. Illetve nem tudom a törlesztés nálam mennyire megoldható, hiszen még 3 évig egyetemista vagyok, tehát nem rendelkezem rendszeres jövedelemmel. További hivatkozási pont lenne az is, hogy miért csak levélben tájékoztattak és miért ne küldtek egy sms.t a hálózaton keresztül. Ma is próbálkoztam az ügyfélszolgálaton ki akartam kérni annak a levélnek a fénymásolatát amit kiküldtek, de sajnos a rendszerükben ez már nem elérhető.
Azt szeretném megkérdezni mit tudna tanácsolni, nem akarok ma kamatos kamat körforgásába kerülni.
Válaszát előre is köszönöm!
Hol vannak a havi számláid ?
Abból nem derült ki ?
Szia MajorDomus!
Minden hónapban 7000Ft-ot kelllett fizetnem, az összeg a csekken nem változott, csak az ügyfélszolgálaton közölték a nagyobb összeget.
Szerinted ilyenkor mit lehet tenni?
Gondolm ez a szép kis összeg a következő csekken szerepelt volna, hiszen május 1-től halmozódott fel.
Kérlek iteket, hogyha valakinek volt hasonló tapasztalata írjon!!!
TISZTELT JOGI FÓRUM!
SEGITSÉGET,TANÁCSOT SZERETNÉK KÉRNI!
VAN EGY JÓAKARÓM,AKI MEGKESERIRI AZ ÉLETEMET.
SOK FURCSA DOLOGGAL KISÉRLETEZETT,MOST OTT TARTUNK HOGY BIRÓSÁGHOZ FORDULT,AZZAL A TÉNNYEL,HOGY 140000 NEZER FORINTOT ADOTT NEKEM KÖLCSÖN.
A BIRÓSÁG NEM VIZSGÁLTA AZ ÜGYET,/SZERZŐDÉST,SZÁMLÁT NEM CSATOLT/.KAPTAM EGY VÉGZÉST,HOGY FIZRESSEM NEKI VISSZA A KÖLCSÖN ADOTT PÉNZT.AMIT Ő ÁLLITÓLAG NEKEM ADOTT.
KÉRDÉSEM AZ LENNE MIT TEHETEK EZ ÜGYBEN.
KÖSZÖNÖM HA VALAKI SEGIT!
mnikolett hülyeségeket beszélsz, ráadásul félretájékoztatsz mindenkit. Valóban volt (nekem is volt/van) ilyen 5GB+korlátlan opciós mobilnet csomag. A korlátlan opció egy évig volt érvényben(havi 1000 forint volt), máj.1-től megszünt, erről kaptál levelet. Két lehetőséged volt, amit írtak a levélben is; 1. átlépsz relax csomagba, ami szintén korlátlan, csak a sebességet veszik vissza 7GB után... 2. nem váltasz, maradsz a 5GB csomagban, de 10ft/k ha átléped. Tény, hogy aljas volt a szolgáltató, de te is hibás vagy.
„MIT TEHETEK EZ ÜGYBEN.”
Először is kapcsold ki a Caps Lockot. (Köszönöm.)
Másodszor kérj meg valakit, aki érti is, amit olvas, hogy olvassa el helyetted azt a fizetési meghagyást (így hívják azt a "végzést", amit kaptál), különös tekintettel a keretes részre, abban is, a "ha a kötelezett a követelt összeggel nem ..." kezdetű mondatot.
Ha nincs a környezetedben ilyen írástudó, akkor írj ide megint - lehetőleg még a fizetési meghagyás kézhezvételét követő 15. nap előtt -, és elmagyarázzuk.
Gabi: ha a követelésnek nincsen jogalapja, akkor ellentmondást terjeszthetsz be a bíróságon a fizetési meghagyással szemben 15 napon belül. Ha helyt adnak, akkor perré fog átalakulni az eljárás, és a fizetési meghagyást kérőnek be kell csatolnia a bizonyítékait.
KBS: nem repedt még szét az arcbőröd ekkora arctúltengéstől? Vigyázz rá, mert a plasztikai sebész drága :).
OFF
Sőt, kifejezetten ráncosodik. Félreismersz. Szó sincs nagyképűségről. (Az a Füles problémája, ha jól emlékszem.)
Annyi igaz, hogy ahogy öregszem, egyre kevésbé tolerálom a hülyeséget. Ha valaki hülye, és ugyanakkor engem néz hülyének, azért meg egyenesen harapok.
Nézd meg ezt a kérdést például. Ordít. Modoros ("jóakaróm", "megkeseríti az életem"). Nem képes elolvasni a bíróságtól kapott hivatalos iratot, vagy ha elolvassa nem képes megérteni.
Végül számodra mennyire életszerű, hogy valaki kifizet 6000 forintot - és kockáztat másik 20-30 ezret - csak azért, hogy bosszanthassa a haragosát?
ON
„Ha helyt adnak, akkor perré fog átalakulni az eljárás”
A félreértések elkerülése végett: a bíróság ugyanúgy nem vizsgálja az ellentmondás igazságtartalmát, mint a meghagyás kibocsátása iránti kérelemét. A "ha helyt ad" diszkrecionális jogkört érzékeltet, máspedig itt olyan nincs. Ha a kötelezett ellentmond, akkor az eljárás perré alakul. Pont.
KBS: elég nagy az állatkert, és én simán el tudom képzelni, hogy valakinek megér 6000 Ft-ot is, csak hogy csesztessen valakit. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valaki elolvas egy fizetési meghagyást, és nem érti, hogy miről van szó. Az a tapasztalatom, hogy sokan ha megkapnak egy hivatalos dokumentumot csak annyit olvasnak el belőle, hogy fizetniük kell a többit vagy nem értik, vagy nem foglalkoznak vele.
Valószinű én is ilyen hülyén állnék, ha például értelmeznem kellene egy beltéri klímaberendezés sematikus rajzát, és az alapján ki is kellene építenem.
OFF
„Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valaki elolvas egy fizetési meghagyást, és nem érti, hogy miről van szó.”
Én is. De hadd bosszankodjak már rajta, hogy annak is egy szavazat van a választásokon, aki ennyire képes.
ON
Udv,
Tanácsokat szeretnék kérni. Az ugyem roviden arrol szol, hogy a szuleim nagyon rossz anyagi helyzetbe kerultek, apám agyvérzést kapott és lebénult, állando ápolásra és felugyeletre szorul. Anyám ápolja, ezért nem tud dolgozni, amugy is már nyugdijas. Két kis nyugdijbol vegetálnak, gyakran alapveto élelmiszerre sincs pénzuk. Segitek ahogy tudok, de az en forrásaim is végesek mint egyetlen gyermek. Konkrétan a helyzet az, hogy anyám tetemes mennyiségu hitelt halmozott fel amit persze nem tudott visszafizetni, a suzukiját lefoglalták, tobb millioval tartozik es a behajtok zaklatják oket.
Kérdésem: ha egy tartozást egy osszegben esetleg ki tudok egyenliteni helyettuk, van lehetoség a pénzintézettel valo megegyezésre egy bizonyos rész vagy kamattartozás elengedésére? Van ilyesmire lehetoseg?
koszonom elore is a válaszokat,
Mimi
Van.
A banknak is érdeke hogy pénzhez jusson !
Mérd fel a tartozásokat, s ott ,,avatkozz be,, ahol a legnagyobb a veszély. Számold ki hogy hol tudod az ,, erőforrásaidat, a leghatékonyabban bevetni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02