Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?


boy__ # 2009.04.09. 12:55

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Sajnos van egy elhúzódó tartozásom a Pannon GSM-nél! Hogy hogy és miért, azt hagyjuk, én voltam a hülye! Tegnap kaptam egy ajánlott levelet egy bírósági végrehajtótól, hogy 8 napon belül fizessem meg a tartozásom+kamat+egyéb díjak, összesen 67.000 Ft-ot! És egyben adjam meg a munkahelyem adatait, ellenkező esetben bírságra számíthatok!
Mellékelve volt még egy bírósági végzés is!

A gondom az, hogy ez az összeg egy kicsit húzós ahhoz, hogy mellényzsebből kicsengessem!

Lehet a végrehajtónál részletfizetést kérni, vagy esélytelen?
Vagy az is elég, ha a követelt összeg egy részét, kifizetem, és akkor úgy értékelik, hogy a törlesztést megkezdtem?
Az is benne volt a levélben, hogy amennyiben nem rendezem a tartozásom időben, úgy az összeg növekedni fog!

Remélem, hogy tudtok segíteni!

Előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.04.09. 16:16

Lehet részletfizetést kérni.

Bété # 2009.05.05. 12:09

Sziasztok!
Albérletbe adtam ki a lakásom, az albérlő mint kiderült felhalmozott 370.000 Ft távhőtartozást. A számlákat hiába írattam át a nevére, a tartozást tőlem mint tulajdonostól követeli a szolgáltató. Már a bíróságon van az ügy. A hölgy a hőszolgáltatónál azt mondta, hogy ha meglesz a végzés lehet kérvényezni a végrehajtónál, hogy az albérlő fizetéséből vonják le a tartozást, mivel ő volt a fogyasztó és ne az enyémből.

Valóban lehetséges ez? A számla a beköltözésekor az ő nevére lett írva, ő is van feltüntetve a papírokon, mint fogyasztó.

Szóval: kérhetem az ellenem elindult végrehajtáskor hogy rajta hajtsák be a pénzt?
Hálásan köszönöm a válaszokat
Bété

Egyjogász # 2009.05.05. 12:25

A távhőtörvény szerint a felhasználó a lakás tulajdonosa, így azt kellett volna csinálni, hogy a számlák összegét elkéred az albérlőtől, és te fizeted be.

A végrehajtó meg csak jogerős határozatot hajthat végre és kizárólag az ellen, aki ellen a határozatot (ítéletet) a bíróság hozta. Így ha te vagy a perben az alperes, azt csak rajtad hajthatja végre a vh.

Az egy más kérdés, hogy te viszont valószínűleg alappal perelheted be az albérlődet a tőled behajtott összeg megfizetésére, ha azt a pert megnyered az ítéletet már valóban az albérlővel szemben fogják végrehajtani.

zituci # 2009.05.10. 09:25

Kedves Bété!

Nekem is volt egy ilyen ügyem, nem a távhővel, hanem a Tigázzal.
Ha át van írva a név akkor már vele szerződtek. Lehet hogy a távhő szerződésre ez nem vonatkozik, nem ismerem. Máskülönben mi értelme lenne az átírásoknak????
Igaz, hogy 2 évembe került, nem volt bírósági ügy, mert végül az Energia Felügyelethez fordultam, leírtam a storyt, és láss csodát, nekem adtak igazat, a Tigáz meg bocsánatkérő levelet írt.
Harcolj, ne tegyenek védtelen emberekkel bármit ezek a szemét közművek.Hajtsák be azon aki elhasználta.
Sok sikert, üdv:
zituci

Gerdus # 2009.05.15. 07:29

Sziasztok! Igazándiból gyakorlott ügyvédek válaszát várnám a következő problémára. Kölcsön és jelzálogszerződést kötöttem egy hitelezővel 20 millió Ft értékben. Amikor aláírtam a jelzálogszerződést az ügyvéd nem kérte le a tulajdoni lapot, elfogadta, hogy a barátommal, a hitelezővel, kijelentettük, én vagyok a tulajdonos. Valójában csak haszonélvező vagyok. A szerződéseket kértük nem beadni a földhivatalba. Én kifizettem a barátomnak a kölcsönt, de nem készült a visszaadásról papír. Eltelt azóta majdnem 3 év. Most a barátom perelni akar és a teljes összeget kéri. Az ügyvédemet is perelni akarja. Kérdés: ha találok egy tanút, aki ott volt a pénz átadásnál, az elég lesz-e egy perben? Az ügyvédemnek ebből lehet valami baja? Őt tudom valahogy mentesíteni ez alól bármilyen papírral? Mert a barátom ügyvédje az ügyvédi kamaránál ki akarja záratni az ügyvédemet és vele szemben is perelni akarja a 20 milkát.
Köszi a gyors és segítő javaslatokat. SOS lenne a kérdés. Sajnos.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.05.15. 07:32

Nagyon ráérsz mostanában...

emi001 # 2009.05.15. 07:54

SOS!!!
A következő a problémám vki kérem segisten.
2009 december elején kint dolgoztam svájcban.A barátnőm elhozta a splolt pénzem tőlem mert visszajött Magyoroszágra.Azt monta hogy odaadja hugomnak a pénzem, nehogy ellopják kint tőlem. 4000 svájci frankot.
Ő találta ki hogy irjunk róla papirt. Megirta a saját kezévelaz egész papirt hogy átvett tőlem 4000 svájci frankot amit odaad hugomnak.
Sajnos ez nem történt meg.
Mire hazaértem sirt hogy a nagymamája korházba került, problémái lettek adjak már még neki 1500 frankot.
Adtem neki, de uj papirt irtunk róla.
Ezt a papirt én irtam 2009 január 15-éig kellett volna nekem ezt visszafizetnie. Aláirta az alábbi tanuk előtt és kipontoztuk a tanuk nevét.
A tanuk utólag irták alá, mert megkért rá (ez ejfélkor volt) hogy ne égessem le hogy milyen nagy a tartozás..
Ez lehet probléma?
Nagyon sok tanum van rá hogy elég komoly drogproblémmak küzködött stb...
Elindult a per azt mondták 1-2 honap az első tárgyasig.
Nem akarok elbukni 1000 000ft-ot amit a legjobb barátnőm ügyesen ellopott tőlem...Fogadjak ügyvédet??
sos
köszönöm emi

Kovács_Béla_Sándor # 2009.05.15. 07:56

Mondom...

Gerdus # 2009.05.17. 12:05

Bocsánat, hogy érdeklődöm megint, de valaki tudna valami hasznosat mondan a lenti ügyemben? Ha nem OK, csak gondoltam megkérdezem. Nem unatkozom, ahogy kbs írja, inkább kicsit el vagyok keseredve az ilyen "barátaim" miatt. Dehát anyagias világban élünk ugyebár, mit is várhatunk.

ObudaFan # 2009.05.17. 16:13

Ha erre találsz tanút, akkor persze te nem tartozol, és a amgánokirathamisításért egy jóval szerényebb büntetést fogsz kapni. Az eljáró ügyvéd természetesen ki lesz zárva a kamarából, ha ez így volt.

limma # 2009.05.18. 11:17

Aha.

Attól függ, hogy a bíró kinek hisz inkább: a felperesnek vagy az alperes tanújának.
Még nincs lejátszva a meccs.

emibaba # 2009.05.19. 14:27

Szükségem van egy ügyvédre!!!!!!!!!!!!!!
Az első tárgyalás kb 1 honap mulva lesz. Semmiképp sem szeretnék pert veszteni.
A papiron 5500 svájci frank van.
A BARÁTNŐM volt...
Ez már nem csak a pénzről szól..

köszönöm

ObudaFan # 2009.05.19. 17:19

Konkrétan miről van szó?

ügyvédjelölt lány # 2009.05.21. 10:38

Kedves emi001!

A bíróságot nem fogja különösebben érdekelni, hogy a barátnőd volt, vagy ki.
Ha a rábízott pénzedet jogtalanul eltulajdonította, az bizony bűncselekmény, méghozzá sikkasztás.


ügyvédjelölt lány
lawyers.advice@gmail.com

Grád András # 2009.05.21. 11:44

Bocs, Ügyvédjelöltlány, hogy Emi001 alias Emibaba ügyben közbeszólok, de ha jól értem, ez nem büntetőper, hanem polgári. Az 5.500 CHF visszaköveteléséről szól. Ez természetesen visszajár, azonban önmagában az az önkéntes teljesítés hiánya még nem eredményez bűncselekményt, főleg nem sikkasztást. Ha egy másik, immár büntetőeljárás során bizonyítást nyer, hogy eleve nem is akarta visszaadni, akkor lehet belőle csalás. Más feltelek bizonyíthatósága esetén talán sikkasztás is, de a csalás szokott inkább ilyen esetekben előkerülni. Ami pedig a polgári pert illeti, az, hogy szükség lesz-e ügyvédre, sokban múlik az ellenfél védekezésén. Pl. vitathatja a szerződés érvényességét stb. de mint tudjuk, minden haditerv addig érvényes, amíg az ellenfél fel nem tűnik a csatamezőn! :-) Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

ügyvédjelölt lány # 2009.05.22. 07:35

a szándék a releváns. ha eleve a lány kérte, és úgy vitte el a pénzt, akkor csalás, de ha a fiú adta neki és a rábízott dolgot tulajdonította el, akkor lehet sikkasztás


ügyvédjelölt lány
lawyers.advice@gmail.com

emibaba # 2009.05.25. 14:33

Az a lényeg hogy irtunk egy papirt:
Én uzelman emese 183.10.23 hatvan anyja neve miklós gyöngyi 149957 ca a mai napon kölcsönadtam balai nikoettának 1884 08.07 veszprém anyja neve Ónodi iboly 5599280da 5500 svájci frankot tanuk előtt amit 2009.jaunuár 15-ig visszaad.
balai nikolett (aláirás) Uzelma emese (aláirás)

azt tagadja hogy ő irta volna alá, de ezt gondolom hogy irásszakértők meg tudják állapitani..

tanuk: 2 tanu ez persze utólag lett aláirva

Ez igy érványtelen? Hogy a tanuk utólag lettek aláirva? mert éjfélkor kért pénzt tőlem.

Most fizetnem kell még 8 nanpon belül 32 000 ft illetéket megint.

Mindeki a modellügynökség, mind a közös barátaink tudják hogy kért tőlem kölcsön, és azt is tudják hogy elég komoly drogproblémákkal küzködött.
Amikor elvette tőlem a pénzt uj telefont vett és a nagymamáját intézetbe fizette be stb..

Igen megsértettem a személyiségi jogait. Betörtem az emilcimébe és dátummal együtt megfogalmazta a kölcsönszerződésünket dátummal. Ezt kinyomtattam a gépemet is lefényképeztem. Lehet büncselekmény, de én még sem loptam és ez is egy bizonyiték.
Még msn beszélgetés is van rőgzitva.

Szeretnék ügyvédet fogadni
Van rá ésény hogy bebizonyitják az igazamat?
Vajon a pannonál régi telefonbeszélgetéseket ,smsesket vissza lehet hallgatni nézni, vagy inkább forguljak hivatalos behajtókoz???
Nem akarok 5 évet várni az igazamra...
Idegileg kikészültem a legjobb barátnőm miatt....
Valaki tunak segiteni????
KÖSZÖNÖÖÖMMMMM

Kisegér78 # 2009.07.01. 10:13

Aki tudja a választ segítsen! Több bank felé hiteltartozásom van. Jelenleg táppénzen vagyok, ingatlanom úgy van, hogy a testvéremmel van egy telkünk, amin a szüleinknek haszonélvezeti joga van, ingóságom nincs ill. a férjemnek van egy autója, amin banki hitel van. Az lenne a kérdésem, hogy a behajtók elvehetik-e a telket ill. a gépkocsit? Köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2009.07.01. 19:01

A telek rád eső hányadát igen, továbbá ha a bankhitelt a házassági együttélés alatt vetted fel, akkor a kocsit is, kivéve, ha az a férjed különvagyona.

Flanagan # 2009.07.02. 12:59

Legyenszíves aki tud segítsen.

T-mobile tartozásom lassan több mint egy évre nyúlik vissza.Adóságbehajtó cég megkeresett bírósággal fenyegetőzött.Kb 5 hónapja nem történt semmi.A kérdésem az lenne,hogy mennyi az elévülési idő,illetve ha nincs a nevemen semmi származhat-e bármilyen károm ebből.A szüleim lakására vagyok bejelentve itt akadékoskodhatnak-e esetleg?Van-e erre valamilyen törvényhatározat.Segítségüket előre is köszönöm.

_Wasp_ # 2009.07.02. 13:25

fizetésedre, bankszámládra simán vezethetnek végrehajtást, ezek gondolom vannak.

Ebben az esetben a végrehajtási díjjal megnövelt összeget is ki fogod fizetni.

A követelés elévülését egy írásos felszólító levéllel is meg lehet szakítani, szóval ne bízz abban, hogy elévül, hanem csak nő és nő.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

sziszi77 # 2009.07.02. 13:58

Házasság alatt felvett személyi kölcsön ami a férj nevén van,a feleség nem írt alá semmit,követelheti-e válás után a bank a volt feleságen a hitelt ha a férj nem fizeti?Csak olyanok írjanak választ akik biztosra tudják!Köszönöm.

sziszi77 # 2009.07.02. 14:00

jA AZ LEMARADT az elözöröl A volt férjnek nincs munkája most ,és nincs a nevén semmi!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 14:15

A házastársi vagyonközösség alatt az egyik házastárs által kötött szerződések a másikat is kötelezik. És az így szerzett kötelezettsége nem szűnik meg a házasság megszűnésével.

Ki az, aki biztosra tud valamit? Hiszen csak az biztos, hogy semmi se biztos. Legalábbis azt hiszem...