Kijelentés állandó lakcímről


hugi2 # 2020.11.14. 12:16

bermuda háromszög
Megteheti, hogy beballag az okmányirodába (2 tanu, földhívatali tul. lap) és a nyilatkozata alapján kisöpörnek onnan, úgy hogy nem kérdeznek meg engem, nem nyilatkoztatnak? Még a felesége vagyok, (gyakorlatban még én magam sem tudom, hogy mi fog történni a válás kimondása után). Lenyilatkozza, hogy júniustól nem élek ott "életvitelszerűen" (ami nem igaz) két "hamis" tanu igazolja és kész, és ennyi? És akkor én most mit tehetek? Köszi

hugi2 # 2020.11.14. 11:59

bermuda háromszög
Köszi! Csak azért kérdeztem, hogy megteheti-e mert megtette, tegnap jött erről az okmányírodától egy határozat, hogy "fiktív" lettem (így a válóper kellős közepén) le kell adnom a lakcímkártyámat!

hugi2 # 2020.11.14. 10:38

hugi2 Kedves fórumozók!
Az alábbiakban kérnék segítséget: férjem 2020. június 22-én (tudtom nélkül) válókereset indított, melyről augusztus 17-én értesültem. (házasságkötésünk 2019. julisban volt, 12 év együttlét után). Ez idő alatt (2020. június hótól ezidáig) (mint írtam nem tudtam a válási szándékáról) olyan magatartás tanúsított és cselekedett(pl. holmijaimat kirakta a „fészerbe”, (van egy különálló lakrész, ahol az irodám volt),ott vizet, villanyt elzárta, bejárati kapukulcsot elvette stb, mindezekkel elviselhetetlenné téve az ott tartózkodásomat. Ügyvéd által felszólításra került a helyzet visszaállítására (július hónapban), melyet nem tett meg. Időközben elindult a válóper (még tárgyalás nem volt). Irásban jeleztem, hogy nem véglegesen költöztem el,a felperes viselkedése, hozzáállása miatt kellett így döntenem. Tehát „nem véglegesen a visszaköltözési szándék nélkül”. A kérdésem lényege: most, jelenleg a bírósági per szakaszában –(per lezárásáig a felperes tulajdonában álló ingatlanban vagyok bejelentkezve) megteheti e a felperes, jelenleg még a férjem, hogy a lakcímemet/kártyát „fiktív”-é tegye?
Köszönöm ha kapok gyors választ!

drbjozsef # 2020.11.01. 16:08

velence,

A többi tulajdonos venné meg a bent lakó részét? Tőle, ha örökölte? Hát akkor úgy kell írni az adásvételit, hogy aláírásra már kiköltözött, tessék itt a pénz, tessék neked meg itt a kulcs. Ha nem költözik, nincs kifizetés.

velence # 2020.11.01. 08:55

wers:nem mondtam, h gyerekkora óta ott lakik, gyerekként lakott ott, azóta be van jelentve.
drbjozsef:peobléma az, h nem fizetnek semmit, lakást lelakják.A másik két tulajdonos

drbjozsef # 2020.10.31. 12:49

velence,

Nem jól érted. Kijelentésről kérdeztél, az itt nem számít, nem is lehetséges, de köze sincs a problémához.

Ki venné meg a részét, és mikor?

velence # 2020.10.31. 10:55

Akkor, ha jól értem, örököl és megveszik az ő részét, pénzt megkapja,de utána sem akar kiköltözni, nem lehet tenni semmit..?????egyetlen megoldás az értékesítés..?

Szomorú örökös # 2020.10.28. 07:10

Előbb elköltöznie, mert akkor tud más valós állapotot bejelenteni

Ebben kivételesen egyetértünk, de szerintem mindkettőhöz ennek a személynek az akarata hiányzik.
Az akarat egyelőre még csak mások részéről van meg.

wers # 2020.10.28. 06:40

Igen, szóba sem jöhet a fiktiválás, hiszen ott lakik.

Azt is megkérdőjelezem, hogy egyik tulajdonos sem engedi az ott lakást, mert tuti, hogy az édesanya megengedi.

Csak a többi tulajdonosnak szúrja a szemét az, aki gyerekkora óta ott lakik. Nehezen lehetne ráhúzni, hogy engedély nélkül költözött be.

Szomorú örökös # 2020.10.28. 04:28

velence

Ha örököl és megvesszük később az ő tul.részét, akkor ki lehet jelenteni? (tulajdonos nem lesz, de életvitelszerűen ott laknak..viszont egyik tulaj sem akarja..)

Olyan nem létezik, hogy „lakcímkijelentés”. A lakcímfiktiválás meg szerintem azért nem igazán működik, mert életvitelszerűen ott lakik. Neki kell másik lakcímet bejelenteni ahhoz, hogy ez megszűnjön.

velence # 2020.10.27. 21:02

Tisztelt Fórumozók!Az alábbi helyzethez szeretném tanácsukat kérni:egy lakásban él egy házaspár, egyik tagja van bejelentve(itt nőtt fel)Nem tulajdonos egyelőre, csak ha örökölni fog, idősotthonban a szülő.A lakásnak a szülőn kívül van két tulajdonosa-anyai ágról örököltek.A lakásban lakó féltestvér adósságokat halmozott fel, ezért szeretnénk kijelenteni őt.Van-e ennek lehetősége?Ha örököl és megvesszük később az ő tul.részét, akkor ki lehet jelenteni? (tulajdonos nem lesz, de életvitelszerűen ott laknak..viszont egyik tulaj sem akarja..)Köszönöm!

ZZ24 # 2020.04.30. 16:03

Kettőnél meg lehet próbálni, a harmadiknál meg mindegy, mert végigrodeózta az országot, most éppen a szabolcsi rendőrségtől jött a levél, már gyűjteményem van, talán csak pár megye hiányzik.

wers # 2020.04.30. 07:03

Ha már kiderült, van bejelentett tartózkodási helyük, első kőrben érdemes lenne felhívni a figyelmüket, hogy szándékotokban áll a bejelentett lakóhely címet fiktiváltatni. Ez azzal jár, hogy megszűnik a bejelentett tartózkodási hely is, ezét kéritek, hogy a rendezzék a lakcímbejelentést önként, és jelentsék be a tartózkodási helyet lakóhelyként.
Ha nem teszik önként, akkor majd a hatóság fogja ezt kérni. Ha akkor sem, akkor nem lesz bejelentett lakcímük.

ZZ24 # 2020.04.29. 14:50

Értem, köszönöm, akkor marad az A terv.

Szomorú örökös # 2020.04.29. 14:28

ZZ24

ők hajlandóak írásban kijelentkezni....Ehhez elég ha a saját nevükben beküldenek nyilatkozatot?

Nincs olyan, hogy bárhonnan „kijelentkezni”. Ehhez egy másik állandó lakcímre kell bejelentkezniük, azzal szűnik meg automatikusan nálad az állandó lakcímük. De az macerás, mert abban a pillanatban - ha jól sejtem - megszűnik a mostani tartózkodási helyük. Szóval marad a fiktiválás, ahhoz viszont akár az ő írásbeli nyilatkozatukat felhasználhatod szerintem. De ezt majd más vagy megerősíti itt, vagy cáfolja.

ZZ24 # 2020.04.29. 14:24

Van új fejlemény. A 3 ból két illetőnek megvan a tartózkodási helye, ők hajlandóak írásban kijelentkezni.

Ehhez elég ha a saját nevükben beküldenek nyilatkozatot?

wers # 2020.04.28. 06:06

Ha nem lesz más a bérbeadó elküldi külföldről a beadványt, + egy meghatalmazást.

Talán nem is kellene más megoldást keresnetek. Nem kell személyesen beadni a kérelmet, lehet levélben is. Tanácsos a fiktiválandó cím szerinti járási/kerületi Kormányhivatalnak küldeni, majd ők tudják, melyik Kormányablak folytatja le az eljárást.

Az is lehet, ami talán gyorsít, hogy neked küldi el mihamarabb a megírt kérelmet a meghatalmazással, így te beviheted a Kormányablakba. Az lesz az illetékes, amelyik korábban Okmányiroda volt.
Időpontot kell kérned előre.

De a lényeg, amit gerbera is írt, hogy alapjában a fiktiválással sok problémát nem oldotok meg.

ZZ24 # 2020.04.28. 00:02

Köszönöm a válaszokat.

Kiderítem, mi van a bérleti szerződésben. Az egyik illetőt többszörös betörésért, lopásért körözik, csak 6 rendőr kereste.

Ha nem lesz más a bérbeadó elküldi külföldről a beadványt, + egy meghatalmazást.

wers # 2020.04.27. 06:55

+ 1

gerbera317 # 2020.04.27. 06:30

Ha fiktiválva van a cím, és máshol nem találják, vagy ez az egyetlen ismert, vagy utolsó ismert címe, akkor is ellenőrzik ezt a címet.

wers # 2020.04.27. 06:23

Sürgős lenne

Ez normál esetben sem lenne az, most pedig biztos nem.

Látni kellene a szerződést, mire jogosítja fel a bérlőt.

Pl. önkormányzati bérlakásoknál a bérlő rendelkezhet a bentlakókról.

drbjozsef # 2020.04.27. 05:38

ZZ24,

Szerintem alapesetben nem.

A kormányablak szerint a szállásadó jogosult az eljárás megindítására. Ez a tulajdonos, vagy a haszonélvező lehet, a bérlő nemigen.

Viszont, ha tudnának írni egy meghatalmazást, azzal eljárhatna a bérlő. De ehhez vagy találkozniuk kellene, vagy, ha nem jön haza a tulajdonos, akkor el kellene mennie a konzulátusra, hogy ott hitelesítsék az aláírását.
(Bár általános magánokiratra nem is biztos hogy kell).

Meghatalmazás nélkül szerintem nem fog menni.

ZZ24 # 2020.04.26. 23:16

pontosítva?

A (bérbeadó távollétében) a bérlő indíthat e fiktiválási eljárást a leírt okok alapján?

ZZ24 # 2020.04.26. 23:13

üdv,

a következő lenne a kérdésem:

A bérlő indíthat e a bérleti szerződés csatolásával lakcím fiktiválást az illetékes kormányhivatalnál.

A tényállás a következő: a lakásba bérlőkön kívül 3 illetéktelen személy be van jelentve és állandóan a bérlők címére küldözgetik a 3 illetéktelen személy rendőrségi, bírósági papírjait.

A probléma az, hogy ezekről az illetéktelen személyekről a bérbeadó se tudott, viszont ő nem tudja jelenleg megindítani a fiktiválási eljárást, mert külföldön tartózkodik.

A kérdés, hogy a bérbeadó a tényállás előadásával és a bérleti szerződés csatolásával. illetve a lakóközösség két tanújának aláírásával ellátott fiktiváli kérelmet benyújthat e?

Sürgős lenne, mert már több alkalommal rendőrök is keresték ezeket az illetéktelen, fiktív embereket.

wers # 2019.04.04. 07:58

Elég ha kormànyablakban fiktiválom

Elég, de fordulhatsz a helyi jegyzőhöz is. Ők majd megkeresik.