albérleti kaució visszajár?


Zoltanuss # 2013.01.14. 16:26

hendrixx66 -nak !

igaz már kissé avult, de talán hasznos lehet !!
Általában ügynökségen keresztül kerülni kell a bérbevételt - természetesen az ügynökség mutatja be, de ha már megtetszik, akkor a bérbeadót is be kell vonni a mókába !!
Hiszen szerződni csak vele lehet - vele praktikus !!
És mint írtam : pénzt csak az aláírás után közvetelenül a birtokba vétel előtt adunk !!
Megtekintett állapot ?
Hát egy alapos leltár kell, akkor nincs meglepetés, hogy még ez és az eltünik a lakásból !%!%

guba" # 2013.01.14. 16:55

Egy percet sem laktunk abban a lakásban és még csak kulcsot sem kaptunk szeretnénk visszakapni a pénzünket!Mit tudunk tenni?

Azt nagyjából, amit a bérbeadó mondott. A szerződést írásban felmondani, a felmondási időre járó bérleti díjat levonni az átadott pénzből és a különbséget visszakérni.

SolnesM # 2013.01.14. 18:23

guba" !
Ez egy korrekt válasz !

Kérdés, hogy megértik é !!!

SolnesM # 2013.01.14. 18:23

guba" !
Ez egy korrekt válasz !

Kérdés, hogy megértik é !!!

Leonitre # 2013.01.21. 15:53

Tisztelt Fórum!

Most költözünk ki az albérletből és érdekelne, hogy visszajár-e a kauciónk?
A szerződésben az van leírva, hogy a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat a bérlő fizeti. Viszont ha rendeltetés szerűen van használva a lakás akkor a kaució visszajár.
A Főbérlő viszont kijelentette most, (hogy mondtuk, hogy kiköltözünk,) hogy a lakás tisztasági festése és az ajtók ablakok festése miatt nem adja vissza a kauciót. 2 és fél éve lakunk ott, és mi úgy költöztünk be, hogy közvetlen előttünk nem volt tisztasági festés. Tudunk valamire hivatkozni, hogy visszaszerezzük a pénzünket? Vagy jogos a főbérlő eljárása? Köszönöm a választ előre is.

Pihko # 2013.02.22. 14:07

Kedves Forumozok!
Az alberlom a 6 honapra kotott berleti szerzodest 2 honap berleti ido utan, felmondasi ido nelkul (ami a szerzodesunk alapjan 1 honap lenne) felmondta. Ilyen esetben visszjar a kethavi kaucio?
Elore is koszonom a valaszokat.

Kati727 # 2013.04.05. 13:21

Kiadtuk a lányom örökölt lakását 1 évre,ami júliusban fog lejárni.A bérleti díjat a lelakott hónap után fizették,(ez rossz döntés volt részemről)minden hónap 15.-éig.A szerződébe azt írtuk,hogy 15.-ig a rezsit is utalják,ami általában 20-a után érkezett meg.Most "csináltak" egy 120000ft-os gázszámlát,amiről tudnak és ígérték,hogy utalják....persze nem jött,a telefont nem veszik fel,az emailre sem válaszolnak.Mindjárt jönnek a következő számlák! Mit tehetek???Kapcsoltassak ki mindent központilag,hogy ne tudják használni??? Ha nincs víz,villany,akkor fűteni sem tudnak,akkor talán kiköltöznek,vagy tönkreteszik a lakást,mert kiakarom dobni őket? Egyedülállóként 3 gyermeket tartok el és az ő rezsijüket nem tudom kifizetni.Mit tehetek????

matthiasi # 2013.04.12. 09:48

T. Kati727 !
menj a lakásügyek topikba, ott érdekes vita zajlik a lakás törvényről !
Vannak drukkerek és ellendrukkerek.
Valószinű vesztes leszel, a törvény ugyanis a senkiháziak oldalán áll !
de próbálj meg mindent !! Vizet kikapcsoltatni nem tudsz, a villanyt és a gázt ? hát mire a procedura végére érsz újabb károk érnek.
Biróság ?
Mire az lezajlik akár egy év is eltelht, a költségeket meg kell előlegezni, de ha nyertek is nem biztos, hogy végre hajtják!!

rea0 # 2013.04.29. 15:18

Sziasztok!!Egykis segítseget szeretnék kerni!!Alberletben lakunk a párommal és két gyermekünkkel.Szerzödésunk is van.En attol felek,hogyha elszeretnenk menni masik lakasba,ami tervbe van,akkor nem fogja visszaadni a kaupcionkat,amit elkert tolunk.(teszem hozza 62 ezer ft-rol beszelunk.)Mert allitolag nincs penze visszaadni,viszont en nem szeretnem lelakni!!!Ilyenkor mi a teendo??Lefoglalhatok par butorat kaupcio fejeben??

matthiasi # 2013.05.01. 02:33

Természetesen.
De ahhoz sok bútor kell, mivel a használt butorok értéke csekély. De miért nem beszéled meg a bérbedóval ?
Amúgy csak úgy hipp-hop elmennétek ? Mi lesz a felmondási idővel ?

Az rátok is vonatkozik !!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.01. 06:43

A csudát. A bérbeadó tarthatja vissza a bérlőnek a bérleménybe vitt ingóságait, de fordítva nem lehetséges. Egyenesen lopás lenne.

matthiasi # 2013.05.02. 14:11

Így van KBS ! Hogy gondolja a kedves bérlő ? Feltételezi, hogy a bérbeadónak nincs pénze a kaució visszadására (tehát feltételezi) , Szépcsendben összepakol és még viszi a bérelt lakás bizonyos cuccait is.

Tényleg mi más lenne ez mint lopás !!

matthiasi # 2013.05.02. 14:20

rea0 rea0 !

Jól meggondoltátok ?
Tehát tervezítek hogy elmentek, ennek ezer oka lehet.
Nem teccik, sok pízt fizettek érte, messze van a munkahelytől az oskolától stb stb.
Szólni kell a bérbeadónak, hogy mentek - a szerződés szerinti időben, addig rendezitek a számlákat, az esedékes lakbért - felméritek a tulajjal a lakást, megnézitek az egyenleget (ami valószinűleg a javatokra áll, mivel a szolgáltatók a számlaákat időcsúsztatásal küldik), összepakoltok és elköszöntök.

rea0 # 2013.05.03. 07:45

Elmezest kerek!! En nem azt montam h csendben ellpakolunk,termeszetesen a tulajnak szolunk ahogy a szerzodesbe be vannak foglalva a dolgok!en nem meglopni akarom,csak mi sem elnezest kerek a fifejezesert!!!pottyantjuk a penzt es amit leraktunk kaupciot azt ki tudnank esetlegesen fizetni a masikba ha talalunk!!azert szeretnenek elkoltozni mert a tudtunk nelkul jarkal be a lakasba!!Magyarul mondva fizessd az alberletet de koltozz is ki mert visszaakar koltozni meg nem is!!Az egesz helyzetet nem ertem!!Mert nekem monta h tavasszal visszajonnek,de az anyukajanak visszont azt h nem!!!Rendszeresem fizetjuk a reszit az alberlettel egyutt,minden honapban kuldi a csekekfenymasolatat nekem ,mert en igy kertem!!Ugy hogy a szolgaltatonak mindig ki mvan fizetve az esedekes honap!!Meg elobb is mint kene!!De tenyleg mit tudok tenni ha nem all modjaban visszaadni arra hivatkozva h nincsen penze??Termeszetesen rendeltetes szeruen adnank at a lakast ahogy atvettuk!!!!Koszonom!!

matthiasi # 2013.05.03. 13:32

rea0 !
hát ha ennyire nem érzítek ott jól magatokat, tovább kell állni !
Viszont ezt a bejárkálás ügyet nem lehetne vele megbeszélni ??
Addig is : amikor fizeted a lakbért mondjad nekie, hogy mennétek, tehát a pízt ne költse el mert a kaupciot visszakarod kapni ( az mellesleg kaució ), a meg, hogy mint mond az anyukájának mit érdekel az titeket ?

ObudaFan # 2013.07.10. 21:38

A szerződést fel kell mondani, a felmondási időre járó díjat buktátok. Ha ezek után marad valami az óvadékból, az visszajár.

czberni # 2013.08.10. 15:58

Tisztelt Fórumozók!

Kiköltöztünk az régi albérletből, egy évet laktunk ott. Ma volt a kulcsátadás, amikor is a tulaj azt mondta, hogy a lakás nem megfelelő állapotban van, azért ilyen, mert nem takarítottunk, festésre szorul, ezt-azt ki kell cserélni. Párom volt ott, jelezte, hogy a lakás hasonló állapotban van, mint mikor egy éve átvettük a kulcsot, előtte nem volt festés, a redőnyök nem működtek, és több hibája is volt. Azt mondta, hogy a két havi kauciót (120 ezer forintot) visszatart, nem adja vissza. Mit tudunk ez ellen tenni? a lakást kitakarítva adtuk át, a lakásban ugyanazok a hiányosságok megvannak, amelyek akkor is voltak. A tulaj persze máshogy emlékszik. Mit tudunk tenni? még 0-s igazolást sem hozott a rezsi költségekről, pedig gázfogyasztásból túlfizetésünk volt. Mit tudunk tenni? szerződésünk volt, de abban az nem volt megállapítva, hogy nincs kifestve, stb. Egyszerűen azt mondja, hogy nem adja vissza a 2 havi kauciót? és mi nem tehetünk semmit?

Zöldövezeti11 # 2013.08.12. 08:15

Egyszerűen azt mondja, hogy nem adja vissza a 2 havi kauciót? és mi nem tehetünk semmit?

Be kell perelni ! Nade ennyire biztosak vagytok az igazatotokban ? Egy per lehetőség lebegtetés esetén lehet belemegy egy alkuba.

Chichi # 2013.08.19. 12:54

Sziasztok! Kibéreltünk egy házat szept.1-től, ingatlanirodán keresztül, 2 havi kauciót kifizettük, szerződésben minden benne.
A tulajjal történt megállapodás szerint a bérlés megkezdéséig is bejárhattunk a kertet rendezni, ehhez kulcsot is kaptunk.
Az utolsó látogatásunknál láttuk, hogy a házba betörtek, a kerítés bedöntve, minden szétverve. A tulaj közben külföldön nyaral. A rendőrséget kihívtuk, helyszínelés megtörtént.
Ennek tükrében nem érezzük biztonságosnak, és szeretnék visszamondani.
Ilyen esetben a kaució visszajár?
A tulajjal még nem tudtunk beszélni, amíg haza nem ér Amerikából.

ReniV # 2013.09.26. 11:42

Kedves Fórumozók, Tisztelt Jogi Fórum!

A segítségüket, illetve a tanácsukat szeretném kérni egy ügyben. Házbérleti szerződést kötöttem augusztusban egy szegedi férfivel, és a szerződéskötés után átutaltam 80.000,- Ft kaukciós díjat, mert a ház felújításra szorul, és a férfi azt mondta, csak akkor kezdi el a felújítást, ha komolyak a bérleti szándékaim. Sajnos csak a pénz átutalása után érdeklődtem a földhivatalban a ház tulajdoni jogáról, és kiderült, hogy nem is annak a nevén van az ingatlan, akivel a szerződést kötöttem. Azonnal felbontottam a szerződést, hogy így érvénytelennek tartom, kérném vissza a kaukció díját. Ez a férfi közölte, hogy nem fizeti vissza a kaukciót, mert én bontottam szerződést, és november 1-re, mikorra a beköltözést írtuk rendezi a jogviszonyokat, és az ő nevén lesz az ingatlan. De én már becsapottnak érzem magam, elveszítettem a bizalmamat, nem szeretnék már ebbe a házba költözni. Valóban jogos, hogy nem fizeti vissza a kaukciót? Mit tehetek?

nzvykq # 2013.10.21. 10:35

Kedves Fórumozók a tanácsotokat szeretném kérni. 2013. augusztusában vettem ki albérletbe egy lakást, 1 hete derült ki, hogy a gáz konvektor egyáltalában nem működik, és már tavaly is csak úgy lehetett begyújtani a tulajdonos elmondása szerint, hogy gyufával kellett a lángot meggyújtani. Mivel a tulajdonos tudott róla, hogy nem gyújt be ha a szikrával akarják begyújtani, de nem csináltatta meg, van-e lehetőségem úgy felmondani a bérleti szerződést, hogy ne veszítsem el a kauciót.

Köszönöm előre is válaszokat.

Zoltanuss # 2013.10.22. 17:06

nzvykq !
Ősszel begyújtod gyufával és tavaszig megy Őrlángon !
Hogyan szerződtél ?

A kaució a szerint jár vissza.

guba" # 2013.10.23. 09:35

Mivel a tulajdonos tudott róla, hogy nem gyújt be ha a szikrával akarják begyújtani, de nem csináltatta meg, van-e lehetőségem úgy felmondani a bérleti szerződést, hogy ne veszítsem el a kauciót.

Ezért nincsen. Jelentéktelen hiba. Ha nincsen gyufád, akkor kérheted, hogy a bérbeadó javíttassa meg a szikráztatót.

zsolt012 # 2013.11.09. 14:57

Az lenne a kérdésem hogy az albérletben ahol laktunk 1év volt a minnimum amennyit ott kellet volna lennünk, de el kellet költöznünk hamarabb mert a lakást ellepték a patkányok,egerek,meg a döglegyek vaqyis egy 1-éves gyerekkel ez lakhatatlaná vált a fébérlö szórt ki mérget de visszont bent a szobában ahol a gyermekünk alszik tehát az volna a kérdésem hogy ilyenkor a kaukció vissza jár?

Gigus02 # 2014.01.22. 10:43

Segítségre lenne szükségem. Albérletben laktam a volt párommal, de sajnos el kellett költöznünk. A bérleti szerződés 2014.01.31 -ig szól. Én január 11 -én költöztem el. A lakás tulajdonosa elkérte tőlem a kulcsot, leírta az óra állásokat, valamint írtunk egy olyan papírt, hogy a volt élettársam január 31 -ig marad a lakásban. A lakás tulajdonosa felajánlotta, hogy a kaucióból levonja a rezsit illetve a január 31 -ig a bérleti díjat (előtte nem volt elmaradásunk, rendszeresen utaltam a rezsit és a bérleti díjat).
Január 17 -én a lakástulajdonos egy érdeklődőt vitt a lakásba, aki közölte, hogy január 19 -én költözne és a volt párom költözzön ki a lakásból. A volt élettársam kiköltözött az érdeklődő beköltözött. Én ezt a cserét a volt páromtól tudtam meg január 21 -én. A lakás tulajdonosa nem értesített. Miután én felhívtam, közölte velem, hogy a kaucióból levonja a rezsit és január 31 -ig a bérleti ill. a közös költség díját. Tehát nem kapok vissza egy fillér kauciót sem, mert úgy írták meg a szerződést, hogy az új bérlő, január 19-31 -ig csak a lakásban tartózkodik, de csak február 1 -től bérlik a lakást és ő egy fillért sem kapott az új bérlőtől január 19-31 -e közötti időszakra.
Kérdésem, hogy ez mennyire jogszerű, hogy az én kauciómból vonja le a január 19-31 -e közötti időszakot, amikor se én sem pedig a volt párom nem lakik már a lakásban? Ha az én nevemen van a bérleti szerződés január 31 -ig, akkor miért nem értesített engem a lakás tulajdonosa, hogy 19 -től kiadta a lakást.
Valóban nem jár nekem vissza a kaució?

Előre is köszönöm a segítséget!