Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


bolti lopás? mit tehetek?

Smaller # e-mail 2010.03.24. 16:20

Lécci segítsetek!!!
Jegyzőkönyvet vettek fel az üzletben elkérték a személyimet és alakcím kártyámat is , semmilyen tájékoztatást nem adtak ,h ezt a papirt köteles vagyok aláírni vagy sem.Tényleg köteles voltam vagy sem? azt mondták ,h küldeni fognak idézést és be kell mennem, ott mit fognak kérdezni mit kell tennem??? 1790ft értékben loptam nem is tudom miért, volt nálam pénz kitudtam volna fizetni de mégsem tettem. Milyen büntetésre számíthatók??? és mennyi idő alatt küldik ki az idézést ??? Kérlek segítsetek!!!

airis # e-mail 2010.03.14. 19:53

Tisztelt olvasók azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy bolti lopáson kapták a fiamat sajnos nagy értékű 32000 forint volt de ott a helyszinen ki is fizette miután másnap megjelent a boltban és a biztonsági őrök elkapták. Az a kérdésem milyen büntetésre számíthat ezek után? Kérem mihamarabbi válaszuk.

Köszönöm

Atezz # e-mail 2010.03.02. 21:01

Egy olyan kérdésem van, hogy másfél hónapja történt, hogy bolti lopáson kaptak,3080Ft értékben de a mai napig nem jött semmi papír az üggyel kapcsolatba. Jegyzőkönyv készült. Most ilyenkor mi van? Esetleg elfelejtették a jegyzőnek adni a papírt és csak szívattak, vagy a jegyzőnek több időbe telik ennek elbírálása?

végrehajtó1 # e-mail 2010.02.24. 10:40

Máskor több odafigyelést kérek:)

az őr annyit szólt utánam, hogy úgyis ott van a felvétel

Ja ,ahelyett hogy megállított volna...

Én nem izgulnék a helyedben.

morzsedli # e-mail 2010.02.24. 09:31

Én is ezt hittem, de a cimkéje alatt ott volt a mágnescsík. Pedig csak egy 400 g-os sajt volt, nem is egy nagy guriga.

websas # e-mail 2010.02.24. 09:01

Javítsatok ki, de sajt nem szokott besípolni

websas

morzsedli # e-mail 2010.02.24. 08:23

Akkor sem lehet belőle semmi, ha nem azért nem vettek fel jegyzőkönyvet, mert nem akartak, hanem azért mert egyszerűen eljöttem, az őr annyit szólt utánam, hogy úgyis ott van a felvétel.

végrehajtó1 # e-mail 2010.02.19. 09:49

Nem lesz semmi ha akkor nem jegyzőkönyveztek.

morzsedli # e-mail 2010.02.19. 09:10

Nagyon szégyenlem amit tettem, de a 4 éves gyerekem sírva fakadt a boltban, hogy már nagyon enne sajtot. Pénzem nem volt megvenni, így beletettem a táskámba. Kifizettem a pénztárnál a többit amit vettem, csak a kijáratnál besípoltam. Kipakoltattak velem a biztonsági őrök, kérték a blokkot, amit nem találtunk meg. Nagyon ideges voltam, tagadtam mindent fogtam magam és a gyerekemet és eljöttem. Nem készült jegyzőkönyv sem rendőri intézkedés, lehet e ennek valami következménye.
Kamerás üzlet volt, ezt emberi jogaimra való tekintettel felhasználhatják?
Köszönöm a segítséget mindenkinek.

gattaga #   2010.02.19. 04:52

toprongyos

Ezt ORVOSSAL beszéld MEG !!!!
Nem viccből írtam!Itt senkit nem érdekel a másik "nyomora",hogy mit miért nem tud kifizetni.
A kleptománia egy betegség az pedig kezelhető,igaz a szégyenérzet felmerűlhet az orvos előtt is,de legalább ott különtudják választani,hogy kényszerű cselekedetről van-e szó vagy csupán anyagi megfontolás miatt jön létre a szabálytalan "vételezés".A topikban nyugodtan visszalahet olvasni a tisztelt kérdezőknek,bizton állíthatom,hogy meglettek válaszolva a kérdéseik.

By
gattaga

By
gattaga

toprongyos # e-mail 2010.02.18. 22:50

Bolti lopást követtem el.Sajnos másfél éven belül 3.Szor. Most egy 190 ft os csokit vettem el és rajtakaptak.60 éves vagyok.Nem tudom miért emeltem el.Borzalmasan megbántam.Elözö pénz büntetést kifizettem Lehet már börtönbe is csuknak?Most már lehet ki sem tudom fizetni a büntetést.Nem tudom mit tegyek.Nem merek már boltba menni sem.És tényleg 100000 ft felett lessz a büntetés? Rokkant nyugdijas vagyok.Ez már sorozatos lopásnak számit?

istván007 # e-mail 2010.02.12. 18:37

websas

kivánom h ne legyen abba részed mint amiben nekem volt
amúgy meg hova írjak, kitől kérjek segítséget ?

a próblémámat már ismertettem lentebb

websas # e-mail 2010.02.12. 17:56

Mi lett itt ?

Tolvajok fóruma ?

istván007 # e-mail 2010.02.12. 17:33

SÜRGÖS

18 éves vagyok nyíregyházán lakok a mai napon sikerült elrontanom egy pár dolgot, nem vagyok büszke rá sőt hány ingerem van,
a lényeg a profiban megkiséreltem ellopni egy árút (nem emlékszem pontosan de talán 100 FT értékben, a lényeg h egy snickers csoki volt az) értékben, a pénztár után megállitottak elvezettek, az őr kitöltött egy papírt mondta h kivagyok tiltva, a sulinak ellesz küldve, ki is rúghatnak, büntetést küldenek majd nekem ami akár a 100 000 FT is elérheti

kérdésem mit tegyek ? tényleg ennyire rossz a helyzetem ? most lesz a továbbtanulás fel fognak tudni venni ? UGYE NEM ? NEM TUDOM H MIT TEgyek, kérem segítsenek

gattaga #   2010.02.10. 06:05

delikat

Annyit tehetsz,hogy még legalább 5-6 topicba beírod!!!!
Nem volna elég egyetlen helyen kapnál választ?

By
gattaga

By
gattaga

delikat # e-mail 2010.02.10. 00:17

Üdv emberek!!!!
Nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre!

Az a lényeg 20 éves vagyok!!
18 évesen elkÖvettem egy butaságot loptam egy büféből egy pénzes vödörből 2 haverommal 14.000ft-ot!
Voltak ebből szembesítések 1 targyalás is volt mar de egy tanu nem tudott megjelenni és elnapoltak ,de kihalgattak mar töbször a vallomásom is megvan vagy 100 helyen a rendőrségen!Annyinak utána jártam hogy max fél év felfüggesztettet kaphatok de ezt a legrosszab esetben.

Kérdésem az lenne hogy most lesz a tárgyalás megint (mert akkor nem volt ott egy tanu és elnapolták)
De én a tárgyalás előtt kimennék külföldre hosszú időre mert most van munka lehetőség!Szóval mit kaphatok ha nem jelenek meg a tárgyaláson???Nagyon nagy bűn ez???
ÉS ti mit tenntétek a helyembe kérlek segitsetek mert nem sokára indulnék és szeretnék kimenni!!!Kérlek írjatok !!Köszi mindenkiek
ide is írhattok: laonda1990@citromail.hu

Baj van # e-mail 2010.02.05. 15:17

15 éves fiú vagyok.
A TESCO-ban 01000 ft értékű lopáson kaptak kb 3 hete.
Jegyzőkönyvet írtak és kijött 1 rendőr is. most érkezett meg a levél amiben ez áll:Tanúit és bizonyítékait hozza magával.Magát meghatalmazottal is képviseltetheti,de vallomást csak Ön tehet.
Felhívom a figyelmét,hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter,valamint a pénzügyminiszter bekezdése szerint "Az elővezetés,illetve a hatóság elé állitás költségének megtérítése az elővezetést,illetve a hatóság elé állítás elrendelő határozatban megjelölt személyt kell kötelezni,amelynek mértéke kilométerenként 450 ft,de legalább 7000 ft.

akkor most be kell mennem a megjelölt helyre és kb 10000ft os büntetésre számíthatok?
előre is köszönöm a válaszokat.

monalisa1 #   2010.01.23. 14:28

Ahogy vezetés közben ne (nagyon) telefonáljunk mert elvonja a figyelmet, lám hasonlóan járhatunk bevásárláskor is...

Malacod volt!

Üdv.

h_era # e-mail 2010.01.23. 13:44

Kedves Monalisa1!

Köszönöm válaszod. Én is abban reménykedem, hogy jegyzőkönyv nélkül nem megy tovább a dolog. A nevemen kívül az adataimat sem rögzítették.
A tanulság pedig valóban életre szóló. Nem is tudok napirendre téreni a dolog felett. Néhány percig fel sem fogtam, el sem hittem, hogy mindez velem történik. Ha csak rágondolok, remegni kezd a gyomrom. Ezentúl nem fogom ilyen lazán kezelni a dolgokat.
Még egyszer köszönöm. További szép napot!

monalisa1 #   2010.01.23. 13:37

Ha az esetről nem készült jegyzőkönyv utólag már nem is lesz semmi, mert "A pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs" kitétel visszafelé is érvényes.

A videot valószínűleg nem nézig árgus szemmel egész nap - emberek vagyunk, valamint egyidejűleg x számú kamera monitorját kell/ene/ figyelemmel kisérni.

Szóval ha utólag látnának/találnának is valamit akkor sincs már semmi mert a tettenérés dokumentálása elmaradt! (Szóval simán letagadható, vagyis csak "kotorászás" volt p.zsebkendőért és nem zsebbe pakolás.)

Az esetről a tanulság egy életre szóló legyen!...

"Mona"
laikus hozzászóló

h_era # e-mail 2010.01.23. 12:19

Kedves Felhasználók! Elég kellemetlen helyzetbe kerültem. Egy nagyáruházban vásároltam, és egy kis értékű, és mellesleg méretre is apró termék folyton kiesett a bevásárló kocsiból. Végül zsebrevágtam. Aztán jött ezer telefon… megfeledkeztem róla. A pánztártól való távozásom után biztonsági őrök kérték ellenőrzésre a blokkot, majd bekísértek egy szobácskába, ahol persze célirányosan a zsebem kiürítését kérték. Elég nonszensz volt a helyzet, mert nagy értékben vásároltam, látszott, hogy nem anyagi megfontolásból követtem el tettem. Szó szó követett. Udvariasak voltak. Nem volt semmi gond. A terméket persze visszaadtam. A lényeg, hogy végül nem vettek fel jegyzőkönyvet, nem írták fel az adataimat sem, csak a nevemet… azt is csak egy cetlire…
De engem aggaszt, hogy egy videó felvétel készült erről az esetről…
Mivel a lakóhelyemen köztiszteletben álló személynek számítok, érdekelne hogy lehet-e ennek bármi további következménye? Ha nincs jegyzőkönyv, tehetnek a jegyző vagy a rendőrség felé később feljelentést, bejelentést, ha meggondolják magukat? Meddig őrizhetnek meg egyáltalán egy ilyen felvételt rólam?
Nagyon fontos lenne, hogy választ kapjak a kérdéseimre, mert aggódom. Nagyon kellemetlen ez az egész a számomra… és pláne az lenne, ha a polgármesteri hivatalba kerülne…
Előre is köszönöm gyors segítségeteket!

Atezz # e-mail 2010.01.23. 12:01

Az kicsit para. De mikor ott voltam annyit mondtak, hogy pénzbírságra számíthatok.Olyan 5 és 10 között.Amit heteken belül megkapok.Akkor is lehet belőle tárgyalás?!

ObudaFan # e-mail 2010.01.23. 10:12

A jegyzőhöz, de ő tarthat tárgyalást.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Atezz # e-mail 2010.01.22. 22:06

Sziasztok!Egy olyan problémám van, hogy tegnap bolti lopáson kaptak aminek az értéke 3080FT.Ez volt életem első és utolsó lopása is.A Jegyzőkönyvet megírták és aláíratták velem.Kérdésem, hogy kb mekkora összegű bírságra számíthatok,ezért behívhatnak e a rendőrségre,vagy elbeszélésre esetleg az önkormányzathoz, és hogy fel vagyok e jelentve, vagy ez csak a jegyzőhöz kerül?!Előre is köszönöm.:(

kékrózsa # e-mail 2010.01.22. 20:49

KÖSZÖNÖM VÁLASZAITOK!! Meg nyugodtam hogy nem lesz ebböl birosági ugy.Már csak a szégyent kell tul éljem ha ez kiderül,ha az ügyész el mondta valakinek,remélem nem.Ez volt az első és az utolso,hogy el tulajdonitottam valamit.ebböl a szégyen a legrosszabb.