Jogsi nélküli vezetés.


AzElitelt # 2011.08.01. 22:40

Koszonom a gyors valaszt. Gondolom, ha a kegyelmi kerveny beadom, tul sok jot ne varjak. Figyelemb veszi valaki az indokaimat, vagy a szokasos magyar rendszerrel szamoljak? Hulye kerdes...
Ha az elso fokon eljaro birohoz fordulok, O nem modosithat, vagy tehet valamifele javaslatot a koztarsasagi elnok fele?
Ha megis elkapnak, azon kivul, hogy elzarasra itelnek, elvehetik a kedvezmenyem? Szamit, hogy buncselekmeny mitt szabtak ki az eltiltast, vagy fuggetlenul ettol mukodik?

ObudaFan # 2011.08.02. 07:02

Gondolom, ha a kegyelmi kerveny beadom, tul sok jot ne varjak. Figyelemb veszi valaki az indokaimat, vagy a szokasos magyar rendszerrel szamoljak?

Olvasnivaló: http://www.origo.hu/…az-iden.html

Ha az elso fokon eljaro birohoz fordulok, O nem modosithat, vagy tehet valamifele javaslatot a koztarsasagi elnok fele?

Az elsőfokú bíróságon kell a kegyelmi kérelmet beadni, de a bíróság ebben az esetben csak postás.

Ha megis elkapnak, azon kivul, hogy elzarasra itelnek, elvehetik a kedvezmenyem? Szamit, hogy buncselekmeny mitt szabtak ki az eltiltast, vagy fuggetlenul ettol mukodik?

Automatikusan nem, de esetleg írhatott elő a bv. bíró olyan magatartási szabályt neked, ami miatt igen.

AzElitelt # 2011.08.02. 08:27

Ismet koszonpom a segitseget, kenytelen vagyok tenni egy probat igy, nincs mas lehetoseg.
Elolvastam a cikket is koszonom. Sajnos bokezuen sosem osztogattak a kegyelmet, bar ez egyik oldalrol teljesen ertheto. Az iteletemre ezsembe sem jutott volna kegyelmet kerni, de azt hiszem, az eltiltas, mint mellekbuntetes semmi masra nem jo, mint arra, hogy ellehetetlenitse az embert. Auto nelkul nem tudok haladni, akkor mit varnak? Szerintem jogos a panaszom.:-) De a Gyuri minek adta be? Neki sem lesz keves...meg nem kell keszulnie hazafele.

Tibi87 # 2011.08.14. 12:33

És mi történik akkor, ha b-kategóriás jogosítványom van, és egy motorral állítanak meg aminek a forgalmijában 33kw van. Vagyis A korlátlannal kellene vezetni. És nem is az enyém a motor. Tudni kell hogy volt egy egy éves eltiltásom ittasvezetés miatt, és idén februárban kaptam vissza a jogosítványomat. Mire számíthatok ez ügyben?

ObudaFan # 2011.08.14. 17:29

Szabs.r.

Engedély nélküli vezetés

47. § (1) Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetőleg a közúti forgalomban olyan gépi meghajtású járművet vezet, amelynek vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, továbbá aki e járművek vezetését ilyen személynek átengedi,

százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Azzal szemben, aki a közúti forgalomban gépi meghajtású járművet engedély nélkül vezet, a szabálysértési hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, továbbá a rendőrség helyszíni bírságot szabhat ki.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott közúti közlekedési szabálysértés esetén - a szabálysértési jogsegély keretében - a pénzbírságot kiszabó jogerős határozat végrehajtása átadható.

Garfield001 # 2011.08.27. 09:12

Tisztelt Mindenki!
Milyen büntetésre számíthat az, akit megállítanak 125ccm motorral "B" jogosítvánnyal, ötvenes adás-vételivel és ötvenes biztosítással a motoron.
Azonnal elvesznek mindent, vagy Kpm, vagy ?
Köszönöm a választ.

Csabika90 # 2011.09.05. 18:42

Tisztelt címzett!
Érdeklődnék,hogy 2011.04.30.-án elkaptak egy 50ccm-es robogóval(sisak volt,szonda negatív).Akkor nem volt még jogosítványom,pár napra rá volt a forgalmi vizsgám és meg is kaptam a jogosítványt bár már a nem jogerős határozatot a kezemben tartottam.(B.kategória).A büntetésben a következők álltak:engedély nélküli vezetés szabályszegése és persze 50 ezer forint pénzbírság és 5hónap eltiltás.Ezt sokalltam(mert még egyszer sem voltam büntetve és nem is vagyok notórius szabályszegő,egyszer sem voltam még eltiltva)ezért kérvényt nyújtottam be hogy csökkentsék a pénzbírságot és az eltiltást is. a pénzbírságot csökkentették (30ezer Ft-ra)az eltiltást nem.
Majd ezt is megkérvényeztem,hogy részletekbe fizethessek.Ezt is elfogadták.Most már szeptember 5.-e van,immár eltelt az 5 hónap viszont a jogerős példányt amitől elvileg számít az eltiltás azt nem kaptam meg! Beszéltünk az illetékesekkel és azt mondták hogy azért nem jött még az önkormányzattól meg a jogerős határozat mert ennyit kérvényeztem!(mivel nem értek hozzá elhittem bár kétségeim támadtak mivel nem gondoltam hogy az önkormányzathoz elküldött jogerős példányt hátráltatja a kérvényezésem.Az interneten utána néztem és 30nap átfutási időt találtam(5x letelt)!Mit tehetek most? fellebbezhetek-e?Mennyi idő a jogerőre emelkedés?elévül-e a büntetés amiért nem emelkedett jogerőre?Kérlek segítsetek!Köszönöm

pmoncsi # 2011.10.07. 04:53

Tisztelt Mindenki!
Egyik ismerősöm kb 3 éve gyorshajtott, akkor elvették a jogsiját pár hónapra. Ez idő alatt autót vezetett és ismét elkapták, ekkor már engedély nélküli vezetés miatt. Én úgy tudtam, azóta már visszakapta a jogsiját, de kiderült, hogy mégsem. Átvert. Múlt héten kölcsönadtam neki a kocsimat, abban a tudatban, hogy van jogosítványa, de nem volt-szerintem azóta sem kapta vissza, hogy 3 éve elvették. Két kérdésem volna. Az egyik, hogy visszaesőként mit fog kapni az ismerősöm? Megint pénzbírságot? A másik pedig, hogy én-aki kölcsönadtam, neki az autómat- számíthatok én is valami büntetésre? Köszönöm a választ/okat!

Ropika # 2011.10.07. 06:38

pmoncsi!

Ismerősöd valószínűleg pénzbüntetésre számíthat, esetleg eltiltják mégtovább a vezetéstől! Viszont te is számíthatsz a büntetésre, ugyanis mikor kölcsönadtad az autót, meg kellett volna győződnöd hogy van e jogosítványa! Az, hogy ő azt mondta, hogy van...nagyon kevés!

Gabicsek # 2011.10.07. 08:29

Járművezetés tiltott átengedése
189. § (1) Aki vasúti, vagy légi jármű, valamint gépi meghajtású vízi jármű vagy úszó munkagép avagy közúton gépi meghajtású jármű vezetését szeszes italtól befolyásolt állapotban levő „vagy a vezetésre egyéb okból alkalmatlan személynek ”engedi át, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.587 588

Razorback # 2011.10.22. 16:49

Arra lennék kíváncsi, hogy A-s jogsiból a kresz már megvan, de motorozok! Mellette van B,C és CE jogsim. Ha véletlenül utolér a rendőr, akkor mi a büntetés?

ultimark # 2011.10.24. 09:54

Tisztelt Mindenki!
Amennyiben tudom hogy valaki évek óta lejárt jogosítvánnyal, gyakran alkoholfogyasztást követően autót vezet, az önmagában okot ad egy rendőrségi feljelentésre? Vagy ebben az esetben szükséges az, hogy minderre egy közúti igazoltatás során "derüljön fény"?
Előre is köszönöm a választ!

Gabicsek # 2011.10.25. 19:01

Rezorback!
Pénzbírság és vezetéstől eltiltás (ez azt jelenti, hogy x hónapig nem szerezheted meg a motorra a jogsit)

ultimark!
Hiába a feljelentés, nem lesz bizonyíték az ittas vezetésre. Csak ha lebukik és elkapják (akkor, amikor ittasan vezet), akkor lehet bizonyítani. Tanúvallomás ahhoz nem elég. Lejárt jogosítvánnyal vezetést be lehet jelenteni, de elkapni csak akkor tudják, ha beleütköznek.

zoleee74 # 2011.11.03. 11:58

Szép napot kívánok!
Lenne egy olyan gondom, hogy édesapám gépkocsija kint állt a kapu előtt, le volt járva a műszakija, és a forgalomból is ki volt vonva.
De senki sem ült benne, és nem is vezette, még csak a motor se járt, mikor megjelent egy rendőrautó, és elkezdtek intézkedni édesapámmal szemben, elkérték a jogosítványát, forgalmi engedélyét, megbüntették, és leszedték a rendszám táblát is.
Az lenne a kérdésem, hogy ez jogos intézkedés volt e, mert én ugyan számon kértem a rendőrurakat, hogy miért is igazoltatják, ha a gépjárművel nem vett részt közúti forgalomban. Azzal, hogy az autó kint állt, nem követett el szabálysértést, hiszen nem tilosban parkolásért büntették meg.
Továbbá mit lehet tenni akkor, ha a rendőr az intézkedés során kezet emel az intézkedés alá vont személlyel szemben, minthogy tette ezt édesapám esetében is, mert mert nekik szólni az intézkedés jogtalansága miatt.

Előre is köszönök, mindenfajta segítséget.

Kenderice # 2011.11.03. 13:26

Én úgy tudom, ha kivonnak egy gépjárművet a forgalomból, akkor le kell adni a rendszámtáblát.
Lehet, hogy nem volt kivonva csak nem fizette a kötelezőt. Az okmányiroda kivonta a forgalomból, a rendőrök meg jöttek a rendszámért, nem?

Gabicsek # 2011.11.03. 19:44

A rendőrök nem mennek a rendszámért. Gondolom - édesapáddal ellentétben - a rendőrök látták, hogy a jármű - amely ki volt vonva a forgalomból - részt vett a közúti közlekedésben. Kérdés, ha nem csinált semmit édesapád, és a kocsi csak kint álldogált az utcán, hogy került sor vele szemben rendőri intézkedésre? Ott álldogált mellette? Véletlen arra járt? Vajon mi érdekük lenne a rendőröknek azt állítani, hogy közlekedett vele, ha ez nem igaz? Sántítgat ez nekem. Pénzbírságra számíthat (feljelentés után).

zoleee74 # 2011.11.14. 09:54

Jó napot kívánok!

Tudni kell, hogy az egész család romák közt él, ahol a rendőri jelenlét mindennapos.Teszem hozzá,hogy Magyar vagyok,és nem roma.
A kérdésem pedig az volt, hogy igazoltathat e rendőr úgy, hogy a gépjárműben nem ül senki.Tisztában kéne lenni azzal a fogalommal,mi számít közúti közlekedésnek.
Az édesapám pedig az udvarban tartózkodott, és nem vezetett.
Szerintem akkor jogos a rendőri intézkedés, ha ténylegesen a közúti forgalomból szedik ki, tehát megállítják.
Az intézkedésre azért került sor,mert lejárt a műszaki,és nem azért,mert ki volt vonva a forgalomból.
Csak az a bibi,hogy nem vezette senki az autót,és ezért nem tartom jogosnak az intézkedést.

Agent Cooper # 2011.11.14. 10:03

Tudni kell, hogy az egész család romák közt él, ahol a rendőri jelenlét mindennapos.Teszem hozzá,hogy Magyar vagyok,és nem roma.” - ezzel mire próbált célozni?

A kérdésem pedig az volt, hogy igazoltathat e rendőr úgy, hogy a gépjárműben nem ül senki.” - a rendőr intézkedésre jogosult hivatalos személy, bármikor igazoltathat, amennyiben indokoltnak látja.

Ha egy picit részletesebben kifejtené ezt a parapszichológiai jelenséget, talán érdemben is hozzá tudnánk szólni...

Üdv: Agent Coopes


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.14. 21:01

Agent Cooper!
Olvass hárommal-néggyel lejjebb, ott 11.03-án leírja ezt a jelenséget.

Advica # 2011.11.15. 17:25

Kedves Mindenki!

A kérdésem a következő: van egy autó, amely ki van vonva a forgalomból-rendszám az okmányirodában-, azért le kell műszakiztatni. Ahhoz, hogy oda eljusson, ha rátesszük egy másik autó rendszámát( nem P-t), és elkap a rendőr, akkor milyen büntetésre lehet számítani?

Köszönöm!

Gabicsek # 2011.11.15. 19:26

Egyedi azonosító jel meghamisítása925
277/A. § (1) Aki

  1. egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
  2. olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez jár érte. Először el kell ugye távolítani az eredeti autóról, azutn pedig az eltávolított egyedi azonosítójelet felhasználod. Ugye megéri?

Agent Cooper # 2011.11.15. 22:10

Gabicsek,

köszönöm, valahogy elsiklottam az előzményen! :) Így már jobban értem.

zoleee74, és a papa korábban sem vezette az autót? Nem lehet, hogy a rendőrök meglátták, és utána mentek, de addig a papa már beért az udvarba?

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.16. 19:34

Nem gond, van ilyen:)
A rendőrök pedig csak láthattak valamit - vagy tudhattak valamit -, ha intézkedtek, valószínűleg ismerhették is már a kocsit.

Agent Cooper # 2011.11.16. 22:39

Gabicsek, egyre jár az agyunk.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.17. 20:25

Na, ennek örülök:) Nem vagyok legalább egyedül a fránya gondolataimmal.