Banki tartozásért börtön?

diemond # 2009.11.12. 18:35

még egy utolsó kérdés légyszi még erre válaszoljatok
mivel h több banknál van tartozás számszerint 4
a fizetésüket teljes egészében elvehetik?
vagy ez h működik?
szóval ezt úgy értem h mondjuk az egyik bank levonja a fizetésük harmadát meg a másik is meg a harmadik is és így elmegy az egész fizetésük?

végrehajtó1 # 2009.11.12. 18:40

mivel h több banknál van tartozás számszerint 4
a fizetésüket teljes egészében elvehetik?
vagy ez h működik?
szóval ezt úgy értem h mondjuk az egyik bank levonja a fizetésük harmadát meg a másik is meg a harmadik is és így elmegy az egész fizetésük?

Ezt sem hallottad sehol csak magadtól találtad ki..:)

Alapesetben 33%-ot vonhatnak.De több letíltás esetén 50% a maximum.

Javaslom a szülők ne a nevük alatt futó bankszámlára utaltassák a keresményüket .

diemond # 2009.11.12. 18:44

igen jól gondoltad ezt is csak magamtól kérdezem ebből látszik mennyire nem értek hozzá
köszönöm szépen a választ
annyira jó h megtaláltalak titeket
most már azért megnyugodtam valamennyire tényleg köszönöm
és akkor anyának is és apának is a fizetésének az 50 %-át max igaz?

végrehajtó1 # 2009.11.12. 18:47

Apád munkanélkulijéből nem lehet letíltani.Csak ha majd lesz keresménye akkor.

diemond # 2009.11.12. 18:49

ja és ha minden bank felmondja majd a szerződést mert eddig 2 mondta fel 2 még vonja
akkor 4 perre kell majd járniuk?
és honnan tudja az egyik bank hogy egy másik már levonta a fizetésük 33 %-át mondjuk?
ja és anyának meghalt az anyukája szóval van a nevén egy negyed lakás mivel van egy testvére és az apja még él ezért csak egy negyed
azt elvehetik tőle?
ha igen akkor hogyan?

Ius Strictum # 2009.11.12. 18:53

Végrehajtó 1 jól írta, hogy apukád munkanélkülije érinthetetlen. Azonban ennek kérje a postás bácsi által való kézbesítését, mert ha bankszámlára kéri, ott már senkit nem érdekel, hogy milyen jogcímen ment rá az összeg....
Ott már csak egy egyenleg van, ugyanis...

Ius Strictum # 2009.11.12. 19:30

,,ja és ha minden bank felmondja majd a szerződést mert eddig 2 mondta fel 2 még vonja
akkor 4 perre kell majd járniuk?"

Majd mindjárt megsajnálom őket...

,,és honnan tudja az egyik bank hogy egy másik már levonta a fizetésük 33 %-át mondjuk?"

várnak a sorukra. Majd a végrehajtással megbízott személy tudja a dolgát...

,,ja és anyának meghalt az anyukája szóval van a nevén egy negyed lakás mivel van egy testvére és az apja még él ezért csak egy negyed
azt elvehetik tőle?"

Igen.

,,ha igen akkor hogyan?"

Nehezen.

Ha még nincs végrehajtás, akkor megszabadulhat tőle.

diemond # 2009.11.12. 19:35

nem azért írtam hogy sajnálni kellene őket én tudom hogy ők a hibásak csak kérdeztem hogy ez hogy működik
de köszönöm a válaszokat
jó éjszakát nektek

kriszta5 (törölt felhasználó) # 2009.11.12. 19:38

Jó estét!A munkanélkülit valóban célszerű postai úton kérni,mivel én most jártam pórul.Munkanélküli,családipótlék,gyerektartás bankszámlára érkezett,de felvenni már nem tudtam egy inkasszó miatt.

diemond # 2009.11.12. 19:41

mit jelent amúgy az az inkasszó?

kriszta5 (törölt felhasználó) # 2009.11.12. 19:44

Igazából én azt szeretném megtudni,hogy ha egy banknál van kétféle tartozásom,és ezért teljes inkasszót tettek a bankkártyámra,még teljes vagyoni elkobzást is végrehajthatnak?És ha igen,mit nem vihetnek el?/albérletben neveljük két kiskorú gyermekünket/

kriszta5 (törölt felhasználó) # 2009.11.12. 19:45

végrehajtást jelent

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.12. 19:49

Az inkasszó nem végrehajtás. Az inkasszó azonnali banki beszedési megbízás.

kriszta5 (törölt felhasználó) # 2009.11.12. 19:52

bocsánat,igen ez így van

végrehajtó1 # 2009.11.12. 19:55

Igazából én azt szeretném megtudni,hogy ha egy banknál van kétféle tartozásom,és ezért teljes inkasszót tettek a bankkártyámra,még teljes vagyoni elkobzást is végrehajthatnak?

Ez nem büntető eljárás.Csak ott van ilyen.

Dr.Attika # 2009.11.12. 19:56

A családipótlék nem vonható végrehajtás alá. Nyilván a bank minden jóváírást "bekebelez". Annyi a teendő, hogy be kell menni a bankba és közölni- amit ők is tudnak- hogy ez családipótlék jogcímen került átutalásra és ezt nem "vételezhetik be". nyilván az ügyintéző ezt nem fogja érteni és felfele mutogat.

Feleőtlen kölsönszerződésnek ez a következménye.

Én egy konkrét ügyben átolvastam többször egy ilyen svájci frankos ingatlanra vonatkozó szerzőést. A kölcsönt felvevő mindenben "lefeküdt" a banknak. És mivel ezek standartizált szerződések, így feltételezem, hogy minden "deviza hiteles" ebbe a "hibába" esett, ezért talán idézhetem azt a mondást, hogy "Hülyének lenni alanyi jog, de ha ezzel az alanyi joggal él valaki, akkor ne panaszkodjon."

végrehajtó1 # 2009.11.12. 20:06

Nem a bankba kell menni mert a bank nem vizsgálhatja az inkassó jogosságát.Ellenben ha nem teljesíti felel érte.
Hanem a végrehajtónál (elrendelő bíróságnál) kell vh kifogást beadni .Ha igazat adtak a pénz összeget visszakövetelni kamatostul a végrehajtótol.Ugyanis a végrehajtó ha "ész nélkül" adja ki az inkassót nem jár el körültekintően mert lehetősége van lekérni az Apehtől hogy milyen jogcímen kap kifizetést az adós.És akkor látja hogy munkabér gyerektartás stb..ilyen esetben csak letíltásnak van helye...

végrehajtó1 # 2009.11.12. 20:07

bocs gyerektartás esetében még annak sincs helye

Dr.Attika # 2009.11.12. 20:08
kriszta5 (törölt felhasználó) # 2009.11.12. 20:35

Hát,itt se tudja senki a választ.Jó éjszakát!

Dr.Attika # 2009.11.12. 20:47

De tudják itt a választ. Ön nem tudja, hogy a foglalás és elkobzás két büntetőjogági fogalom. A foglalás polgári jogi, az elkobzás büntetőjogi jogintézmény.

Értelmes ( józanparaszti) kérdésre bizonyosan kap megfelelő jogi választ.

Egyébként e jogifórumot tekintse nyugodtan egy ingyenes jogsegély szolgálatnak.

Nem ennek indult, hanem jogászok vitafórumának. Sajnos az üzemeltető fenntartási érdekei miatt átalakult ilyen "Loptam a Tesco-ból mit csináljak?" fórummá. Sok tisztességes jogász ennek elenére segíteni kíván az ilyen eltévelyedetteknek is.

Én már nem nagyon. Néha nézek be ide, de az Ön reakcióját látva még ritkábban fogok.

Dr.Attika # 2009.11.12. 20:49

Javítás: "két jogági fogalom"

kriszta5 (törölt felhasználó) # 2009.11.13. 06:55

Dr.Attika!Kérem nézze el nekem,hogy úgymond össze-vissza írok,de én nem a "loptam a tescóból"kategóriába sorolom magam.Egy snassz mezei háziasszony vagyok,jogi képesítés nélkül.Történetem gondolom a "típus esetekhez" tartozik.Munkahely megszűnése miatt nem tudtam fizetni személyikölcsönöm,és hitelkártyám törlesztését.Megegyeztem egy behajtócéggel,hogyan tudnám törleszteni-mert hiszen ki szeretném fizetni a tartozásom,de az alapfeltételekkel nem ment.Kaptam 5évre való csekket,amit becsületesen fizetek.Ezért nem értem,miért van letiltás a bankkártyámon?Kérdeztem a végrehajtót,Ő "átpasszolt" a követelőnek.Kérdeztem a követelőt,Ő pedig a behajtócéghez küldött.A behajtó cég nem tud semmiről,de kéri fizessem tovább a csekkeket.Fizetném én,de hogyan?Igazából nem értem az egészet,még ha a józan paraszti eszemmel próbálok gondolkodni,akkor sem.Gondoltam,talán okos tanult emberek tudják mit kell ilyenkor tenni,és talán tanácsukkal segíthetnek nekem.

kriszta5 (törölt felhasználó) # 2009.11.13. 07:03

A fogalomzavar pedig azért van,mert mindezek tetejébe kaptam egy végzést a bíróságtól,amin teljes vagyoni elkobzás szerepel.Tény,hogyha tudtam volna,hogy nem fogom tudni fizetni a részleteket,nem veszek fel kölcsönt,de 8éve dolgoztam azon a munkahelyen,ami hipp-hopp bezárt.Elköltöztem azért,hogy legyen munkám,de fél éve már az sincs.Albérletben,két gyerekkel,ilyen végzésekkel...

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.13. 07:23

kaptam egy végzést a bíróságtól,amin teljes vagyoni elkobzás szerepel.
Kizárt dolog!
Megbocsáss, kriszta5, de te tényleg nem tudod, mit írsz össze. Vagy önsorsrontó mértékben tájékozatlan vagy, vagy szórakozol velünk.