Jogi segítségkérés


Kovács_Béla_Sándor # 2022.02.10. 10:37

magánkölcsön iratmintát találsz eleget a neten.
Azért az utólagos írásbafoglalás nem teljesen sablonos dolog. (Még a kollégáknak sem mindig megy, ezért szoktak úgy tenni, mintha a felek az írásba foglaláskor kötnék meg a szerződést. Ami szigorúan véve egy hamis okiratot eredményez.)

Kovács_Béla_Sándor # 2022.02.10. 10:39

Hutyimalac, ismerjük mi azt az iratot, amit a testvéreknek sikerült az apjuk halálakor összebarkácsolni?

Hutyimalac # 2022.02.10. 14:13

Igen ismerjük.
Fő örökösként a fogyatékkal élőt jelölte meg azzal a kikötéssel a köteles részre szorítottak felé, hogy életében ajándékozott házat és ingóságot beszámítással. Kijelölte, hogy a második öccs legyen a gondozó és éljen az általa hagyott 1/2 ingatlanba. Mivel nem tudta bizonyítani férjem az ellenkezőjét és vitába sem édesanyjával sem édesapja végrendeletével nem kívánt szállni, lemondott fogyatékkal élő öccse javára azzal a feltétellel, hogy élete végéig gondozza. Ez belekerült a hagyatéki tárgyalás jegyzőkönyvébe. Az édesanya rá következő évben eladta 1/2 ingatlanrészét a gondozó öccsnek. Ebben az évben minden teher alól törölték az 1/1 ingatlant így különös tekintettel a fogyatékkal élő öccs tulajdonrészét, és a gondnokolt holtig tartó haszonélvezeti jogát. Ez a három lépés egy év leforgása alatt történt 2012-ben. 1/1-ben a gondozó nevére került teher mentesen. Bejegyzés a földhivatali iratokba, hogy gyámhatóság vagy egyéb jogcím nincs.
Elkövettük azt a hibát, hogy 10 évig nem néztük meg a földhivatali papírokat, eszünkbe nem jutott, hogy nem a fogyatékkal élő öccse nevén van e a ház, az építési telkek. (3 tehermentes ingatlanról van szó)
Férjem is egy 100%-ban rokkant fogyatékkal élő gyermekünket gondozz és engem.
Mi nem kívánnánk semmilyen jogi herce-hurcába belemenni, mert erre anyagi lehetőségünk nincsen. Férjem többek között ezért is mondott le a köteles részéről beteg öccse javára. Gondozó öccse még apósomék életében arra törkedett, hogy mindent ő kapjon meg. Erre a szülők tevékenyen így reagáltak. Az édesanya hagyatéki eljárása még nem történt meg ez miatt letttek a papírok lekérve.
De itt is édekes, mert törölték az 1/2 özvegyi jogot, ugyanekkor tartási jogcím keletkezet, mely 2012 ben ez is törlésre került.
Anyósomnak magas nyugdíja, özvegyi nyugdíja volt, gyámság alá volt helyezve 2018-ban. Gondozott sógorom rokkant járadékkal, fogyatékossági támogatásban, árvaellátásban részesül, sógornőm ápolási díjat kap gondozásáért.

Szalaine Balazs Csilla # 2022.02.14. 09:29

2021.decemberben a házunk 10 m2 bővítéséhez kerestem vállalkozót. A határidőt január 5-re ígérte, teljesen kész állapotban. Már a megállapodás teljes összegét kifizettem. De a tető beázik, a parketta felpúposodott, a falak átnedvesednek, külső falon a vakolat pereg és a lábazat nincs bevakolva. Eddig még csak ígérgette, hogy majd jön, de péntek óta már az üzenetemre se reagál. Nagyon elkeseredett vagyok, mit lehet ilyenkor tenni?

Kovács_Béla_Sándor # 2022.02.14. 09:44

Felszólítod ajánlott, tértivevényes levélben, határidővel a javításra; ha nem tesz eleget a felhívásnak, mással elvégezteted a javítást, és követeled tőle a költséget.

maya_ # 2022.03.04. 10:08

Sziasztok!
Ha egy ismerősömnek bizalmas levelet írtam egy személlyel konfliktusomról, és elküldi annak akiről írtam, azért hogy árulkodjon, az levéltitok vagy magántitok megsértésének számít?

drbjozsef # 2022.03.04. 12:30

maya_,

Nem, semmiképpen.
Azt csak harmadik fél követheti el, a címzett nem. Akinek megmutatta, az meg nyilván nem.
Ha megkapta, felbontotta, elolvasta, utána azt csinál vele, amit akar.

gerbera317 # 2022.03.04. 17:49

Ezt árulásnak hívják. Ez nem jogi kérdés, hanem etikai. Az ítélőbírátok pedig az Isten.

Majordomus # 2022.03.04. 18:08

Meg a levélben emlegetett 3.személy

Isten ugye nem ver bottal,de a 3.lehet....

Trudi_ # 2022.03.05. 15:32

Kedves fórumozók!
Az bűncselekménynek számít és ha igen milyennek, ha ismerősömmel szeretnék beszélni, ezért leveleket írok neki (nem válaszol) és személyesen megkeresem munkahelyén, ahova amúgy is rendszeresen járok?
Feljelentéssel fenyeget, amikor találkozunk.
Eredetileg jó kapcsolatként indult, de tönkretette egy rosszakaróm, aki hazudott neki rólam, amit szeretnék tisztázni, mert az ismerősöm elhiszi és terjeszti rólam a rágalmat, aminek befejezésére kérném és szeretném vele helyrehozni a kapcsolatot.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.05. 15:40

Könnyen lehet zaklatás.

pipi # 2022.03.08. 14:19

Sziasztok.
Volt páromat skizofrénnek neveztem, ezért pszichiáter barátaival leíratta ezt a diagnózist és azóta zaklatnak vele.Először Erdélyi Rita zaklatott, azt mondta volt párom kérte rá, de bepereltem, akkor békén hagyott, de tárgyalásokra nem jött el.Majd Máttyássy Adrienn kezdett zaklatni.Hatóságot félrevezetik és tüneteket hazudnak vizsgálat nélkül.
Rágalmazási pert intézek ellenük, nagyon nem akarják, hogy felelősségre legyenek vonva, emiatt hamis váddal feljelentget.Máttyássy azt hazudta a tárgyaláson, hogy betegségeket képzelek és képzelődött daganat (nincs daganat) miatti kezelésbe nem egyezek bele és ezért önmagamra vagyok veszélyes. Szerinte onkológián időpontom volt, amire szerinte nem mentem és szerinte ezt csak pszichiátriai gyógyszerezéssel lehet elérni. Ezért kért gyógykezelést. A bíró mindent elhitt bizonyíték nélkül.
Az igazságügyi szakértő (látás-és hallássérült) tíz percben fizikai betegségeim miatti kezelésről kérdezett, azt kérdezte a számlákat miből fizetjük és mennyi éves a nagymamám? Egyáltalán nem volt szó mentális betegségekről.
Bizonyítékokat adtam a bíróságnak, ami alapján nekem adnának igazat, de az ítélet előtt nem nézte meg a bíró.
Már többször is életveszélyt okozva bántalmaztak kezelés alatt és rendszeresen veszélyeztetik életemet. Meg kellett menteni a pszichiátria dolgozóitól pár éve, mert bántalmazó, felelőtlen emberek, akkor még szerencsém volt. Durván bántalmaztak, emiatt életmentő kezelést kaptam.
Egyik rokonomat is rágalmazták és amikor töröltetni próbálta a téves diagnózist, megverték és nem hívtak hozzá segítséget, nem szeretnék így járni.
Volt párom nagy összeget lopott tőlem, nem akarja, hogy visszakérjem, régebben gyilkossággal fenyegetett. Máttyássy hisztérikus szadista és volt páromnak, aki kezeltet, már volt gyilkossági ügye. Azért akarnak bezárni, hogy ne tudjak perelni.
Rögtönítélő eljárást kért Máttyássy, annyira nem akarja, hogy pereljem. A bíró Máttyássynak adott igazat, de még nem nézte meg a bizonyítékokat.Máttyássy elintézné, hogy ne jöjjek ki élve, így is mindig életveszélyt okoznak.
Covidból még nem gyógyultam ki, szövődményeim vannak, nem bírnám a kezelést.
Hogyan tudom megoldani, hogy ne kelljen kezelésre mennem?

szilvia7676 # 2022.03.08. 16:22

Sziasztok!

Férjem szeptemberben lehagyta az összes iratát.
Bement az okmányirodába ahol az útlevele felmutatásával kérdés nélkül minden iratát tudta pótolni.
Felvettek egy jegyzőkönyvet, az ügyintéző annyit kérdezett, hogy minden a régi? Ő azt válaszolta, hogy igen, ennyi volt.
Kapott új lakcímkártyát, személyit, jogsit mindent.

Szerintetek ez jól van így?
Konkrétan a lakcímmel van bajom, mert én úgy tudom, hogy ha valaki valahova bejelentkezik akkor a tulajdonosnak alá kell írnia egy bejelentő lapot, ahol kvázi engedélyt ad a bejelentkezésre.
Nem jól tudom? Vagy ez egy olyan eset, hogy ezt nem kellett kérje az ügyintéző, mert én semmilyen papírt nem írtam alá.
(én vagyok a tulaj és válunk, tehát nagyon nem mindegy mi a jogi felállás ebben az esetben)

Le van ez valahol írva, milyen jogszabályban találom meg?

Köszi szépen, ha valaki érdemben tudna válaszolni!

Szomorú örökös # 2022.03.08. 16:39

szilvia7676

Konkrétan a lakcímmel van bajom, mert én úgy tudom, hogy ha valaki valahova bejelentkezik akkor a tulajdonosnak alá kell írnia egy bejelentő lapot, ahol kvázi engedélyt ad a bejelentkezésre.

De ez itt nem lakcímbejelentés volt, hanem irat-pótlás. Az útlevélben található fénykép és adatok alapján keresték meg a rendszerben és a jelenleg is ott található adatokra állítottak ki neki mindent. Ehhez nem kell a te engedélyed, ha eddig is ott volt bejelentve az állandó lakcíme.

Szomorú örökös # 2022.03.08. 16:45

szilvia7676

Tavaly nyáron nekem is elvesztek az irataim, de mivel tudtam kívülről az elveszített személyi igazolványom számát, simán lekérték az adatokat és már ment is minden előre, mint a karikacsapás. Ma már nem feltétlen szükséges mindenféle igazoló okirat, hogy az elveszített irataidat tudd pótolni. A férjednél pl. látod, hogy elég volt egy útlevél.

pipi # 2022.03.10. 16:50

Sziasztok.
Kényszergyógykezelés eljárásnál a kérelmezőnek bizonyítania kell, hogy a kérelmezett bűncselekményt tett?
Azt is bizonyítania kell, hogy elmebetegség miatt tett bűncselekményt?
Az elmebetegség valódiságáról kell adnia objektív vizsgálati eredményt?
Ha az igazságügyi szakértő már vizsgálta a kérelmezettet, akkor megint kirendelhetik és adhatja ugyanazt a vizsgálati eredményt?
Mi történik ha az igazságügyi szakértő nem vizsgálja a személyt csak más témáról beszélget vele pár percet?
Ha a tanú és a kérelmező barátok és mindketten hazudnak, akkor is figyelembe lehet venni a tanú véleményét?
Ha a kérelmezett tudja bizonyítani, hogy hamisan vádolják és a tárgyalásra visz bizonyítékokat hogy a kérelmező hazudik, akkor fel kell menteni?

wers # 2022.03.11. 04:37

Nincs ügyvéde? Legyen! Méghozzá JÓ.

Majordomus # 2022.03.11. 08:41

Ez nem olyan kérdés amit itt meg lehet ítélni....

say124 (törölt felhasználó) # 2022.03.17. 11:25

Mi a véleményetek a kommunikatív kapitalizmusról mi a lószar ez a megfigyelő állam?

pipi # 2022.03.23. 15:57

Ha egy ismerősömmel összevesztünk és bosszúból panaszkodik rólam gyámhivatalnál dolgozó barátjának, akkor a gyámhivatal indíthat pert, amely a cselekvőképességet korlátozza, úgy hogy csak téves pszichiátriai diagnózisom van, amely miatt már kezdtem rágalmazási pert?

Majordomus # 2022.03.23. 20:00

Baráti fecsegés alaohán nemigen....

drbjozsef # 2022.03.24. 05:03

pipi,

Ha az a kérdés, igen, a gyámhivatal indíthat gondnokság alá helyezési pert hivatalból - de szerintem ezt te is tudod.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.24. 06:57

Sőt, van olyan helyzet, amikor kötelessége.

momoka # 2022.03.28. 13:12

Jó napot segítséget szeretnék kérni! Egy házra írásban tettem egy vételi ajánlatot banki hitellel szeretném megvenni ,foglalóbba is megegyeztünk. Kértem a házra elő becslést de bank elutasította a hitelt .Akkor ki kell e fizetnem a foglalót? elszerződést nem kötöttünk
Várom a mielőbbi válaszát köszönettel :Mónika

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.28. 13:59

Nem tudjuk. Az attól függ, mit sikerült összebarkácsolnotok. Minden szó számíthat. (Annyit azért mondhatok, hogy azt ne nagyon hangoztasd, hogy „foglalóbba is megegyeztünk”. Az ilyesmire jobb nem emlékezni.)