Intrum Justitia


Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.07. 05:57

A tárgyalási pozíciót illetően pariban vagytok. Te nem tudod, mennyi a tartozás, ők meg nem tudják, mennyi az örökség. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.07. 05:56

Tessék dokumentálni a teljesítés felajánlását! Akkor a további késedelmi kamatot, sőt talán az ügyleti egy részét is meg lehet úszni.

danixxl83 # 2016.03.06. 21:11

Sziasztok!
Unokatesóm apja egy hónapja elhunyt. Ivott, mindenféle kölcsönöket vett fel.
A lányának egyszerűen sem az intrum, sem az eos nem ad felvilágosítást, hogy a tartozás (amit a lakásban talált borítékokból feltételez) miből áll és mekkora.
Pedig kifizetné a tartozást. Egyébként lehet velük egyezkedni, hogy egyösszegben befizeti, de kevesebbet?

worm # 2016.03.02. 16:21

Kedves gerbera317!
Eljutott a tudatomig a lényeg, ne aggódj!
Nem kell helyettem semmit megérteni. Pont a tartalom miatt nem reagáltam durvábban a hangnemre. De te biztosan jobban tudod mik az agyi kapacitásaim ás hogy mit miért írok, mint én magam.
Szerintem azért jött létre ez a fórum, hogy segítséget kapjanak azok, akik nem igazán értenek a joghoz. És nem pedig azért, hogy kifikázzuk őket.
Én segítséget kérni jöttem ide és nem vitázni, nem kigúnyolni azokat akik pont azért jöttek ide, mert nem tudnak valamit.
Sajnálom, hogy a jogi ismereteim egyeseknek nem felelnek meg.
És aki segítő szándékkal van felém, annak köszönöm.

Leoni # 2016.03.02. 10:50

Érdeklődnék hogy egy gáztartozás ami 2013-as és a szolgáltató eladta a tartozást az Intrum Justitia Zrt-nek, esetleg elévült e már? Most kaptam egy Közjegyzői fizetési meghagyást de úgy tudom hogy a gáztartozások nem 5 hanem 2 év alatt évülnek el. Van e valami ami az elévülési időt félbeszakítja, pl. a szolgáltatónál kért részletfizetési megállapodás. De mivel megvette az Intrum a tartozást, így már nem a szolgáltató felé van a tartozás akkor lehetséges hogy a követelést ellen lehet mondani a közjegyzőnél elévülés miatt?

gerbera317 # 2016.03.02. 10:32

Érdemi válasz volt az, csak tartalma helyett a felület simaságát vizsgáltad, és miután az nem volt elég bársonyos, a tartalom már el sem jutott a tudatodig. Meg egyébként sem azt kaptad, amit hallani szerettél volna, és ezt a kérdezők általában személyes támadásként könyvelik el.

Az üzenet pedig ez volt (már bocs, hogy helyetted is mertem megérteni):
Rosszul tudod, amit tudni vélsz. Más topikban, jogszabályi helyekkel megtámogatva, már többszörösen ki lett tárgyalva, hogy az engedményes nem harmadik fél, hanem a jogosult helyébe lépő új jogosult, tehát joga van megismerni a teljes iratanyagot, az adós adatival együtt. Ezért ne csodálkozz, ha a jogosult nem xarja össze magát ijedtében, és nem kezd hosszú magyarázkodásba. Majd jön szépen a fizetési meghagyás, annak ellent lehet mondani, és a bíróság előtt szépen előadni, hogy nem tartozol. De ezt a harmadik személyes "nem adtam rá engedélyt" kezdetű dolgot ott se nagyon emlegesd, és ha mégis, ne csodálkozz, ha a bíró "véletlenül" leejti a tollát, és eltűnik a pulpitusa mögött, hogy megkeresse.

worm # 2016.03.02. 09:43

Kedves ius latratus!
Köszönöm szében az érdembeli választ!

ius latratus # 2016.03.01. 20:21

Azt is tudom, hogy a beleegyezésem kell, hogy kiadják az adataimat 3. félnek. De ez ügyben sem kaptam semmilyen felszólítást.

Rosszul tudod.

A levélben az áll, hogy kb. A fele 5. hó 20-án lesz 5 éve. A másik fele meg 12. hó 20-án.

Szép. Ha valaki ezt érti, akkor felkötöm magam.

Válaszoltam nekik, hogy nem adtam engedélyt, hogy kiadják az adataimat, ezért nem értem ezt a levelet. Most várom a válaszukat.

Biztos fognak válaszolni, miután kiröhögték magukat. Nem adtál engedélyt? Tyűű...

worm # 2016.03.01. 18:39

Kedves Kunci!
Köszönöm a válaszod!
Nem kaptam értesítést a providenttől. Illetve nem tudom, mert nem jutott el hozzám, mert sokat költöztem. Így azóta mióta nem tudom fizetni semmilyen levél nem jutott el hozzám.
Azt viszont tudom, hogy egy sima felszólítás már nem elég az 5 év megszakításához.
Azt is tudom, hogy a beleegyezésem kell, hogy kiadják az adataimat 3. félnek. De ez ügyben sem kaptam semmilyen felszólítást.
A levélben az áll, hogy kb. A fele 5. hó 20-án lesz 5 éve. A másik fele meg 12. hó 20-án.
Válaszoltam nekik, hogy nem adtam engedélyt, hogy kiadják az adataimat, ezért nem értem ezt a levelet. Most várom a válaszukat.

Sherlock # 2016.03.01. 09:07

Mert ilyet nem lehet csinálni

De lehet.

Lapis # 2016.03.01. 08:46

Szép napot ! Az a helyzet hogy felkeresett telefonon illetve kaptam sms-t és sima levelet nem tértitvényes levelet az instrum justitia cégtől,hogy nekem 600 ezer -ft tartozásom van! Ez a tartozás abból adódott hogy volt egy hűségnyilatkozatom a T-mobil céggel,de felbontottam velük a szerződést nem vártam meg a 2 évet hogy lejárjon.. És azóta sms-t levelet telefon hívást kapok az instrumtól viszont elmondtam nekik hogy nem velük kötöttem meg a szerződést hogy merte kiadni a T mobile az adatom harmadik félnek az én bele egyezésem nélkül!!! Mert ilyet nem lehet csinálni ,Sms-t Bárki küldhet rejtett számról hívnak nem fogom kiadni egy ismeretlenek az adataimat levelet küldenek tértilevény nélkül mondhatom igy azt is hogy meg se kaptam... Ezeket elmondtam nekik!4 nem vagyok hajlandó fizetni! A kérdésem az lenne hogy lehet nekem ebből valami bajom ? le tudják tiltani a fizetésem? Mert úgy tudom azt csak végrehajtó Bíróság Tudja! De ez a cég egy senki !! de akkor is tartok ! A következő megoldásom az lenne hogy miden hónapban fizetek nekik 2 Ezer forintot és igy nem esek el a fizetési szándékomtol igy nem is tudnak vekem mit kezdeni!! vagy mit csináljak köszönöm a válaszokat ellőre is!!!

Dr.Attika # 2016.02.26. 14:42

"Itt a fórumon már sokszor megírták(tuk) hogy nem szabad reagálni ezekre a levelek-sms-re.
Csak akkor ha a közjegyzőtöl jön a tértis ajánlott levél."

Leírtuk, leírtuk de ezek szerint is falra hányt borsó.

Ez az IJ is azt használja ki, hogy vannak emberek, nem kevesen, akik magyarázkodni akarnak, szeretnek akkor is ha nem szükséges.
Próbáljátok ki: Menjetek oda az utcán egy vadidegenhez és mondjátok neki: Ön tartozik nekem 50 ezer forinttal.
Esetek többségében nem azt válaszolják, hogy : Nem tartozom. Hanem megkérdezik, hogy " Milyen alapon tartozom?"

végrehajtó1 # 2016.02.26. 14:09

Itt a fórumon már sokszor megírták(tuk) hogy nem szabad reagálni ezekre a levelek-sms-re.
Csak akkor ha a közjegyzőtöl jön a tértis ajánlott levél.
Több levél is fog jönni:

  1. jogi útra tereljük az ügyet
  2. Jogi üt elökészitése folyamatban van.

3.jogi úton van az ügy...stb stb marhaságok...

Kunci # 2016.02.26. 11:56

"Amennyiben 3 napon belül nem rendezi tartozását, megtesszük a szükséges jogi lépéseket!
Irat: 350940000020
Intrum."

Igen a 2. fenyegetőbb SMS nekünk is ugyanez volt csak teljesen más ügyszámmal. :)

"bermuda háromszög: Tűnődj el a múltban, lehet-e tartozásod valamely cég felé."

Ha lenne is akkor azért az elmúlt időszakban párszor csak megpróbálták volna már figyelmeztetni, felszólítani az ügyfelet az adott cégek mielőtt továbbadják az ügyet. Akkor meg csak lenne tippünk vajon milyen tartozásról lehet szó. De! Még ha jogos is a követelés akkor sem hinném, hogy egy-egy SMS béli megkeresés lenne a normális, hivatalos útja az ügyintézésnek. Már csak azért is "büdös" mert ugyan elvileg ismerik az adós telefonszámát de első körben meg sem próbálják azon felhívni és egy kölcsönös beazonosítás után elmondani miről van szó.

Kajszi83 # 2016.02.25. 13:36

Kedves Mindenki!

Olvastam itt a hozzászólásokat, és pont ma kaptam egy hasonló sms-t, mint Kunci.
Nem néztem meg, hogy milyen számról küldték, és persze egyből válaszoltam is, hogy nem értem az egészet!
Aztán láttam, hogy üzenet elküldése sikertelen, nincs szám, amire a küldhetném.
Az üzenet a következő:

Amennyiben 3 napon belül nem rendezi tartozását, megtesszük a szükséges jogi lépéseket!
Irat: 350940000020
Intrum.

Ha chatelnék, annyit tudnék rá írni, hogy he?!
Ehelyett megpróbáltam velük kapcsolatba lépni, de képtelen voltam rá.
Másrészt kaptam mindezek előtt egy másik levelet is, egy másik cégtől, aminek a neve: Expert Inkasszó Kft.
Mellékeltek egy kézzel írott csekket is,amin csak az összeg szerepel, de az égvilágon semmi más, és egy szám, ami azt se tudom, hogy kihez tartozik.
Erre pedig egy mobilszámot adtak meg, melyet fel is hívtam, de csak csörgött és csörgött. Megadtak egy e-mail címet is, hogy bármi kérdésem van odaírják, de az is valószínűleg nem létezik.

Abban kérném a segítséget, hogy most akkor ezzel mit csináljak? Vagy hogyan szüntessem meg az eljárást, amit nem is tudom miért indítottak ellenem?

Kunci # 2016.02.25. 10:48

Kedves Fórumozók!

Tárgybéli cég a tegnapi napon a nejemet is "értesítette" egy szűkszavú SMS-ben, hogy keresse fel őket tartozása rendezése ügyében.
Természetesen tudjuk ez csak kamu vagy max. tévedés, hiszen nincs semmilyen tartozása. Az Instrumon kívül még soha senki nem is jelentkezett semmilyen formában, hogy lenne. Így persze nem is jelzett vissza. Ma már egy fenyegtőbb hangvételű üzenetet kapott, hogy ha 3 napon nem jelentkezik akkor jogi útra terelik :) Tereljék csak ha sok idejük meg pénzük van erre sem reagálunk fizetni meg pláne nem fogunk nekik.
Ahogy olvasom nem mi vagyunk az egyetlenek akiktől ilyen formában megpróbálnak pénzt kicsalni. A telefonszám amire az üzeneteket küldik nem nyilvános és soha senkinek nem adtunk felhatalmazást, hogy harmadik fél részére továbbadja úgyhogy már az elég aggályos, hogy honnan és hogyan juthattak hozzá hát még, hogy ezen "zaklatnak".
A kérdésem csak az lenne, hogy törvényes keretek között lehet-e valamit tenni velük szemben, ellenük ami talán elvenné a kedvüket?

Kunci # 2016.02.25. 10:37

Kedves worm!

Ha Ön vette fel a kölcsönt (Ön volt a szerződő) akkor Önnek is kell visszafizetnie. Az nem fog érdekelni senkit a bíróságon, hogy ki miatt vagy mire kért pénzt a Providenttől.
Azt nem tudom, hogy a tértivevényes is vagy csak az ajánlott levél számít hivatalos megkeresésnek.

Szerintem jobb ha minél előbb felveszi a kapcsolatot a Providenttel és megérdeklődi valóban átadták-e a követelés kezelést az adott cégnek. Ha igen akkor próbáljon velük megegyezni hiszen ha jogos követelésről van szó (és a tértivevényes levél átvétele hivatalos megkeresésnek számít) akkor a jelenlegi kamatokkal felhalmozott tartozása tovább nőhet ha bíróságra viszik az ügyet.
Illetve azt nem írta meg, hogy az elmúlt kb. 5 évben a Provident megkereste-e valaha Önt hivatalosan a tartozása ügyében. Mert ha igen akkor minden egyes hivatalos megkeresés után kell +5 évet számolni az elévülésre. Tehát ha 2011 óta tartozik de még 2015-ben is kapott értesítést, felszólítást a cégtől akkor majd csak 2020-ban pontosabban 2021-ben évülhet el, hiszen még idén is megkeresték az ügyben csak már a kintlévőség kezelő cég.

worm # 2016.02.19. 10:40

Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem a következő lenne: Kaptam ma egy levelet az intrumtól. Tértivevémyes. Egy régi provident hitelről küldtek behajtó levelet. Az utolsó fizetés április végén lesz 5 éve. Nem tudom pontosan mikor évül el a dolog, de nem szeretném kifizetni, mert az exem miatt vettem fel a hitelt, aki szépen le is lépett. Szóval, a segítségeteket kérném, hogy mit tehetnék? Tud-e bármot is kezdeni velem a intrum, vagy nem? Van-e esély, hogy elévüljön a dolog mielőtt mégis be tudnák hajtani?
Előre is köszönöm a válaszokat!

végrehajtó1 # 2016.02.18. 16:08

baric79
emailon mit akarsz megtámadni?

végrehajtó1 # 2016.02.18. 15:59

goldengate

Ne csinálj semmit, nem kommunikálj velük.
majd ha kapsz fhm-t akkor mondj ellent hogy elévült.
Addig semmi vh cselekmény nem lesz

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.18. 15:42

Azért a felszólítás és a letiltás között még van néhány lépés.

goldengate # 2016.02.18. 12:19

Tisztelt Fórumozók! A mai napon kaptam egy ügyvédi és egy Intrumos levelet, miszerint 10 napon belül fizessek meg háromszázegynehány ezer forintot...
A történet lényege, hogy az ügy 2006-os, BÁR listára tettek, majd 2012-ben a bank veszteségként leírtA az adósságot. (Nem saját kölcsön!)Ezt egy KHR lekérdezéskor tudtam meg.
A mai napon pedig megkaptam a felszólító leveleket.
Mit tehetek? Sem az ügyvéddel, sem az Intrummal nincs szerződésem, de állításuk szerint Ők megvették a tartozást.
Köszönöm, ha valaki tudna ebben segíteni, hiszen ha nem teszek valamit, akkor letiltják a nyugdíjam, ami egyenlő az éhenhalással - más szerencsétlensége miatt.

baric79 # 2015.12.16. 13:23

Tisztelt fórum!

Segítséget szeretnek kérni hogy az intrum-mal fel vettem a kapcsolatot és küldtek emailt hogy mennyi a részletem havonta. De meg szeretném támadni valahogyan mert családom van albérletben lakunk és hisz tudjuk itt magyarországon nehéz a meg élhetes.
És már csak pár napom van hogy irjak nekik. Ha nem írok akkor ezzel jováhagyom az egészet.

Előre is köszönöm Zsolt

Dr.Attika # 2015.12.07. 18:19

Tisztelt Hajnesz!
Ha az Intrumtól kap egy sms-t, hogy 3 napon belül kasztráltassa magát, akkor is megkérdez egy jogi fórumon, milyen jogi alapon,hol , mikor kell kasztráltatni, mert az sms-ben nem közölték.

runningman # 2015.12.07. 13:43

Én nem tennék abszolúte semmit.

Várnám a közjegyzői kamarától a fizetési meghagyást amiből kiderül, hogy mi az a tartozás és közben erősen remélném, hogy az intrum kifut az elévülési időből. Addig sem érdeklődnék utána, nem hívogatnám őket telefonon, kinyomnám a telefonjukat, sőt még a levelüket sem venném át még akkor sem ha az tértivevényes, de világosan látszik, hogy az intrumtól jött és nem a Mokk-tól (közjegyzői kamara).

(Akkor van gikszer, ha az intrumnak már van egy jogerős fizetési meghagyása és annak birtokában fenyeget. Ennek a valószínűsége erősen 1% alatt van úgy hiszem, de a kockázat a tiéd.)