Ingyenes ügyvéd


wers # 2020.03.03. 07:44

a volt párom meg akar vele zsarolni hogy felhasználja ellenem.

Az ő lett volna a tanu? (szerintem sokra nem vele, téged akar bosszantani, idegesíteni)

K1978 # 2020.03.03. 07:28

Igen én is széttépném a papírt csak nem tudom. Nem akartam felhasználni soha ezért félre raktam hogy majd kidobom csak utánna teljesen megfeletkeztem róla és most a volt párom meg akar vele zsarolni hogy felhasználja ellenem.

drbjozsef # 2020.03.03. 07:14

K1978,

végül is nem lett elküldve a papír

Akkor mi a probléma? Összetéped, elégeted, kerék alá teszed, onnan is kiveszed, volt nincs.

K1978 # 2020.03.02. 21:30

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék hogy von-e maga után valami következményt az ha valaki egy kétszázezer forintos részletfizetési kérelmen aláhamisít egy tanu nevet de végül is nem lett elküldve a papír és a tartozás is már ki lett fizetve. Előre is köszönöm a választ.

Zoltanuss # 2020.02.29. 09:53

Ja az egyik nagyapám 68 éve egy dunántúli kis faluban szintén fulladásban halt meg. Egy gyógyszer mellékhatása olyan erős volt, hogy félóra alatt megfulladt.
De azóta eltelt 68 év és a házastársam 10 évig ugyan azon orvoshoz járt mindig, csak fel kellett volna hívni a 10 év alatt, hogy ilyen mellékhatás is lehet. Nem tette.

Zoltanuss # 2020.02.29. 09:47

Nos egy ismert színész halt meg januárban az autójában közterületen. Ahogy tudom max 2 - 3 órát tartott a helyszíni vizsgálat, aztán mindenki ment a dolgára.
Nem tudhatom hogy egy fulladásnál mennyi a helyszíni vizsgálat időtartalma, de szerintem nem tarthat 10 órát. tehát ha valaki siet nem ér rá, felállíthat e hamis diagnózist ?

Zoltanuss # 2020.02.29. 09:38

Talán itt !
Tehát történt egy haláleset idestova egy éve.
A házastársam félre nyelés miatt megfulladt, amikor senki sem volt otthon.
Talán 10 , de inkább 15 perccel korábban kellett volna érkeznem, hogy segíteni tudjak.
Kihív a mentőket, 3-an jöttek, de már mondták, semmit se lehet tenni, majd ők hívták az ügyeletet, azok is jöttek 2 fő... halott kém eljárás úgy 1 óra, majd hívták a halott szállítókat, jöttek 3 -an és annak rendje módja szerint elszállították a holttestet.
Ami azóta is nem hagy békén : az ügyeletes orvos azt mondta, hogy mást állít be a halál okának mint a valóság, mert az eljárás akár 10 órát is tarthat. A helyszínen. Nem egyeztünk bele csak hallgattunk.
Na szóval a halott kém hamísított és ezt úgy állította be hogy nekünk akart ezzel kedvezni... pedig ők akartak minél előbb elhúzni. Tény hogy ez a szegény elhunyton nem segít, de a statisztikán igen, azokon akik később ilyen balesetben hunynak el.
Tehát van e értelme az utólagos panasznak !
Amúgy ha tényleg gyanús lett volna valami a halottkém csak szólt volna a mentősöknek tanúsítás miatt.
Tehát egyszerű : el akart húzni az ügyelet és ezért tette. Tény hogy ez rajtunk nem segít, de... az a rengeteg fals tanács között csak elfért volna az az egyszer, hogy a veszélyeztetett beteg elől el kell zárni az élelmiszert.

András H # 2020.02.16. 17:51

oligaliga

nem hőbörgök csak az írásodra reagáltam, seniki nem kért senkit a törvénysértésre.

ez írod;
Ha figyelmesen és èrtően olvasod, akkor kevesebbet hőbörögnél: a feleség csak akkor kérheti ki a férje eü adatait, ha azokra a feleség kezeléséhez van szükség, vagy a feleség egészségét befolyásoló ok miatt kell.

24.§ (9) A beteg életében, illetőleg halálát követően házastársa, egyeneságbeli rokona, testvére, valamint élettársa - írásos kérelme alapján - akkor is jogosult az egészségügyi adat megismerésére, ha

(ez a paragrafus nem a betegről szól hanem pl; a házastársának teszi lehetővé a megismerési jogot az egészségügyi adathoz a beteg életében vagy halálát követően!)

a az egészségügyi adatra

Ez a pont pedig leírja hogy kikről kérhető ki adat;
aa) a házastárs, az egyeneságbeli rokon, a testvér, illetve az élettárs, valamint leszármazóik életét, egészségét befolyásoló ok feltárása, illetve

ez a pont leírja hogy miért kérhető ki az adat;
ab) az aa) pont szerinti személyek egészségügyi ellátása céljából van szükség;
(erre írtam, hogy mondja azt, hogy külföldön akarja kezeltetni)

az aa) ponban lévő „házastárs” az nem az asszony hanem a beteg, és annak a házastársa kérheti ki írásban az adatot!

Ez a pont pedig világossá teszi remélem a számodra is, hogy nem az asszon egészségügyi kezeléséhez lehet kikérni az iratokat mert az asszony ha beteg ő tudja, hogy mi a baja és van neki zárójelentése,

  1. az egészségügyi adat más módon való megismerése, illetve az arra való következtetés nem lehetséges.

EZ A KULCS MONDAT!tehát nem az asszony egészségügyi adatait nem lehet más módon megismerni hanem a betegét!

Nem nekem van a szövegértéssel a problémám.

oligaliga # 2020.02.15. 15:10

Andras H

Az a GDPR:

Eürv. 24 § (2) A betegnek a rá vonatkozó személyes adataival kapcsolatos jogaira a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló, 2016. április 27-i (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet, és az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló törvény rendelkezései irányadóak.
(10) A (9) bekezdés szerinti esetben csak azoknak az egészségügyi adatoknak a megismerése lehetséges, amelyek a (9) bekezdés a) pontja szerinti okkal közvetlenül összefüggésbe hozhatók. Az egészségügyi adatokra vonatkozó tájékoztatást a beteg kezelőorvosa, illetve az egészségügyi szolgáltató orvosszakmai vezetője adja meg, az orvosi tájékoztatásra vonatkozó előírásoknak megfelelően, - szükség esetén - a kérelmező kezelőorvosával való szakmai konzultáció alapján.
(12) Az egészségügyi adatok kezelésének és védelmének részletes szabályait az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló törvény állapítja meg.

1997. évi XLVII. törvény
az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről
7. § ugyanaz, mint az eütv. 24. §.

Ha figyelmesen és èrtően olvasod, akkor kevesebbet hőbörögnél: a feleség csak akkor kérheti ki a férje eü adatait, ha azokra a feleség kezeléséhez van szükség, vagy a feleség egészségét befolyásoló ok miatt kell.

Az általad hivatkozott tiltakozást nem tudom, honnan vetted, de viztos, hogy annak nem sok köze van az eddigiekhez. Sőt, ha tényleg figyelmesen olvasol, és kevesebbet hobbijogászkodsz, akkor azt is megtalálod, hogy az adatokat a fenti eseten kìvül csak a beteg írásbeli hozzájárulása esetén, az abban meghatározott terjedelemben lehet átadni.

András H # 2020.02.15. 14:09

Ja az orvosának szóban: Doki ne szójon az asszonynak, hogy depis vagyok mert rettegésben tartom a családom különben is mindjárt öngyilkos leszek és viszam magammal a gyerekeket is nehogymá az asszonynál maradjanak.

közben a jogszabály:
Az érintett a tiltakozását az egészségbiztosítási szerv részére személyesen, postai úton vagy elektronikus úton juttatja el.

az orvos tehát nem az egészségbiztosítási szerv

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.15. 11:45

Kivéve, ha a beteg megtiltotta.

András H # 2020.02.15. 09:32

oligaliga

legalább olvass utána!

24.§ (9) A beteg életében, illetőleg halálát követően házastársa, egyeneságbeli rokona, testvére, valamint élettársa - írásos kérelme alapján - akkor is jogosult az egészségügyi adat megismerésére, ha

  1. az egészségügyi adatra

aa) a házastárs, az egyeneságbeli rokon, a testvér, illetve az élettárs, valamint leszármazóik életét, egészségét befolyásoló ok feltárása, illetve

ab) az aa) pont szerinti személyek egészségügyi ellátása céljából van szükség; és

b) az egészségügyi adat más módon való megismerése, illetve az arra való következtetés nem lehetséges.

Most akkor hol itt a törvénysértés ha egyszer az asszonynak (házastárs) jogában áll kikértni az iratokat?

oligaliga # 2020.02.15. 08:37

Mert az Eütv. 24.§ részletesen szabályozza, hogy a beteg személyes adatait ki és higyan ismeri meg. Ami tanácsot adtál, az pont nem felel meg annak. Ha erre az intézmény kiadja az iratokat, akkor törvénysértést követnek el.

gerbera317 # 2020.02.15. 08:37

megtiltotta a kezelő orvosának,hogy a feleségének bármilyen információt adjon ki az állapotáról
És ha esetleg meghal, azt se közöljék az asszonnyal?

András H # 2020.02.15. 07:25

Ferenc83

szívesen

András H # 2020.02.15. 07:25

oligaliga

Egyet értünk csakhogy a közeli hozzátartozó ügyintézése miért is törvénytelen?

Ferenc83 # 2020.02.15. 06:21

András H.Köszönöm a gyors választ.

oligaliga # 2020.02.15. 06:16

Nem jó ötlet ezen a fórumon bárkit is törvénytelen cselekedetre buzdítani.

András H # 2020.02.14. 21:11

Ferenc83

Nyilván a férj csak az orvosnak tiltotta meg személyesen a közlést. DE van a kórháznak egy nyilvántartó irodája
ahol kisebb összegért ki lehet kérni a kezelésekről rögzített záró jelentéseket.

Az asszony sétáljon be ebbe az irodába, mondja, hogy a férjét külföldön akarja kezeltetni és a fordítónak szüksége van az iratokra, és a felírt gyógyszerek nevére így kérje ki az addigi kezelésekről kiállított zárójelentéseket. Igazolja magát, hogy ő a feleség.

Senki nem tudja meg még az orvos sem.

Ferenc83 # 2020.02.14. 19:40

Üdv!

Segitséget szeretnék kérni orvosi titoktartással kapcsolatban.Pszichiátriai kezelés alatt álló beteg,akit depresszióval,és skizofrénia gyanújával kisebb nagyobb megszakitással 1-2 hétig kórházban kezelnek aztán hazaengedik aki újra önként a betegségre hivatkozva kórházba fekszik,megtiltotta a kezelő orvosának,hogy a feleségének bármilyen információt adjon ki az állapotáról és a kezeléséről.A beteg öngyilkosságot is követett már el,folyamatosan öngyilkossággal fenyegetőzik,sokszor agressziv.Kérdésem az lenne a feleségnek van e valami joga az orvost arra kötelezni,hogy a férje állapotárol felvilágositást kapjon ha veszélyben érzi magát és a gyereket ha a férje hazamegy a kórházból.Válaszokat előre köszönöm.

András H # 2020.02.14. 14:36

szívesen

Ha már szőban elmomndták ugyan ezt írásba is meg kellene szerezned, késöbb hivatkozási alapnak jól jöhet egy
irat ami alátámasztja majd a követlésed összegszerűségét.

Juliska53 # 2020.02.14. 12:06

András H! Köszönöm a választ. Azért nem volt utasbiztosításom, mert az utolsó napon derült ki, hogy van hely a buszon, már nem volt időm rá. A biztosítónál azt mondták attól függ milyen biztosítást kötöttem volna, de erre a műtétre és a maradandó sérülésemre kb.4000000.-Ft lett volna. Köszönöm azért a választ megpróbálom elintézni ahogy írta.

András H # 2020.02.14. 09:10

Juliska53

Írd le ugynezt egy feljelentésben a NAV -nak, ők előkerítik a buszos számlát.
Az utazás szervezőnek kötelessége az üggyel kapcsolatos összes iratot számlát, szerződéseket stb.. a NAV rendelkezésre bocsájtani -ezt kérd a beadványodban.

A NAV-tól érdeklődsz, hogy hol tart az ügyed és amikor az utazás szervező leigazolta az utaztatás és szállás költségeit bemész a NAV-hoz és kérsz irat betekintést ahol a számlákról tudsz fénymásolatot kérni.
Ezekkel a számlákkal tudsz tovább intézkedni.
Jó lett volna még egy helyszíni rendőrségi feljelentést is tenni súlyos testi sértés miatt.
Lehet ez még most sem késő.

Még az lehet, hogy itthon pereled be kinti rendező szövetséget, mert nem godoskodtak a rendezvényen résztvevők testi épségéről és súlyos maradandó sérülést szenvedtél az általa biztsított rendezvényen.
Ehez nem ártana pár tanú is akik tanúvallomását egy közjegyző hivatalos iratba foglalhatja.
Ez utóbbiba nem vagyok teljesen biztos hogy lehet de ott a telefdon és kérdezz meg egy közjegyző irodát lehet-e?

A perhez nem kell semmilyen számla csak bizonyítanod kell, hogy ott voltál és nem a saját hibádból megsérültél, ez miatt sürgős ellátásban részesültél.

Több féle kártérítéásre is jogosult lehetsz.

Menj el egy biztosítóhoz és érdeklődd meg, hogyha ezt történne veled mit fizetnének a sérülésed alapján, nem kell elmondanod, hogy mi történt veled csak érdeklődés szintjén kérdezz.

Ha úgy ítéled meg, hogy kedvező amit mindanak akkor ismételd meg a Magyar Biztók Szövetségénél írásban akkor írásban kapsz válasz és ezt mellekeld az itthoni peredhez.

Kár, hogy nem kötöttél utas biztosítást mert akkor könyebb lenne a dolgod a biztosító mindent elintézne -ELVILEG mert sokszor velük is pereskedni kell. SAJNOS

Juliska53 # 2020.02.14. 08:28

T.Kovács Béla Sándor!

Igen fizettem, mert csoportosan voltam, de nem adja a számlát aki szervezte az utat. Azt mondta, hogy a szállásról van számla az Ő nevére, de a buszról nincs. Nem értem , hogy az miként lehet.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.13. 16:45

Valakinek csak fizettél. Nem adott bizonylatot? Akkor adjon utólag.