Ingyenes ügyvéd


oligaliga # 2020.02.15. 08:37

Mert az Eütv. 24.§ részletesen szabályozza, hogy a beteg személyes adatait ki és higyan ismeri meg. Ami tanácsot adtál, az pont nem felel meg annak. Ha erre az intézmény kiadja az iratokat, akkor törvénysértést követnek el.

gerbera317 # 2020.02.15. 08:37

megtiltotta a kezelő orvosának,hogy a feleségének bármilyen információt adjon ki az állapotáról
És ha esetleg meghal, azt se közöljék az asszonnyal?

András H # 2020.02.15. 07:25

Ferenc83

szívesen

András H # 2020.02.15. 07:25

oligaliga

Egyet értünk csakhogy a közeli hozzátartozó ügyintézése miért is törvénytelen?

Ferenc83 # 2020.02.15. 06:21

András H.Köszönöm a gyors választ.

oligaliga # 2020.02.15. 06:16

Nem jó ötlet ezen a fórumon bárkit is törvénytelen cselekedetre buzdítani.

András H # 2020.02.14. 21:11

Ferenc83

Nyilván a férj csak az orvosnak tiltotta meg személyesen a közlést. DE van a kórháznak egy nyilvántartó irodája
ahol kisebb összegért ki lehet kérni a kezelésekről rögzített záró jelentéseket.

Az asszony sétáljon be ebbe az irodába, mondja, hogy a férjét külföldön akarja kezeltetni és a fordítónak szüksége van az iratokra, és a felírt gyógyszerek nevére így kérje ki az addigi kezelésekről kiállított zárójelentéseket. Igazolja magát, hogy ő a feleség.

Senki nem tudja meg még az orvos sem.

Ferenc83 # 2020.02.14. 19:40

Üdv!

Segitséget szeretnék kérni orvosi titoktartással kapcsolatban.Pszichiátriai kezelés alatt álló beteg,akit depresszióval,és skizofrénia gyanújával kisebb nagyobb megszakitással 1-2 hétig kórházban kezelnek aztán hazaengedik aki újra önként a betegségre hivatkozva kórházba fekszik,megtiltotta a kezelő orvosának,hogy a feleségének bármilyen információt adjon ki az állapotáról és a kezeléséről.A beteg öngyilkosságot is követett már el,folyamatosan öngyilkossággal fenyegetőzik,sokszor agressziv.Kérdésem az lenne a feleségnek van e valami joga az orvost arra kötelezni,hogy a férje állapotárol felvilágositást kapjon ha veszélyben érzi magát és a gyereket ha a férje hazamegy a kórházból.Válaszokat előre köszönöm.

András H # 2020.02.14. 14:36

szívesen

Ha már szőban elmomndták ugyan ezt írásba is meg kellene szerezned, késöbb hivatkozási alapnak jól jöhet egy
irat ami alátámasztja majd a követlésed összegszerűségét.

Juliska53 # 2020.02.14. 12:06

András H! Köszönöm a választ. Azért nem volt utasbiztosításom, mert az utolsó napon derült ki, hogy van hely a buszon, már nem volt időm rá. A biztosítónál azt mondták attól függ milyen biztosítást kötöttem volna, de erre a műtétre és a maradandó sérülésemre kb.4000000.-Ft lett volna. Köszönöm azért a választ megpróbálom elintézni ahogy írta.

András H # 2020.02.14. 09:10

Juliska53

Írd le ugynezt egy feljelentésben a NAV -nak, ők előkerítik a buszos számlát.
Az utazás szervezőnek kötelessége az üggyel kapcsolatos összes iratot számlát, szerződéseket stb.. a NAV rendelkezésre bocsájtani -ezt kérd a beadványodban.

A NAV-tól érdeklődsz, hogy hol tart az ügyed és amikor az utazás szervező leigazolta az utaztatás és szállás költségeit bemész a NAV-hoz és kérsz irat betekintést ahol a számlákról tudsz fénymásolatot kérni.
Ezekkel a számlákkal tudsz tovább intézkedni.
Jó lett volna még egy helyszíni rendőrségi feljelentést is tenni súlyos testi sértés miatt.
Lehet ez még most sem késő.

Még az lehet, hogy itthon pereled be kinti rendező szövetséget, mert nem godoskodtak a rendezvényen résztvevők testi épségéről és súlyos maradandó sérülést szenvedtél az általa biztsított rendezvényen.
Ehez nem ártana pár tanú is akik tanúvallomását egy közjegyző hivatalos iratba foglalhatja.
Ez utóbbiba nem vagyok teljesen biztos hogy lehet de ott a telefdon és kérdezz meg egy közjegyző irodát lehet-e?

A perhez nem kell semmilyen számla csak bizonyítanod kell, hogy ott voltál és nem a saját hibádból megsérültél, ez miatt sürgős ellátásban részesültél.

Több féle kártérítéásre is jogosult lehetsz.

Menj el egy biztosítóhoz és érdeklődd meg, hogyha ezt történne veled mit fizetnének a sérülésed alapján, nem kell elmondanod, hogy mi történt veled csak érdeklődés szintjén kérdezz.

Ha úgy ítéled meg, hogy kedvező amit mindanak akkor ismételd meg a Magyar Biztók Szövetségénél írásban akkor írásban kapsz válasz és ezt mellekeld az itthoni peredhez.

Kár, hogy nem kötöttél utas biztosítást mert akkor könyebb lenne a dolgod a biztosító mindent elintézne -ELVILEG mert sokszor velük is pereskedni kell. SAJNOS

Juliska53 # 2020.02.14. 08:28

T.Kovács Béla Sándor!

Igen fizettem, mert csoportosan voltam, de nem adja a számlát aki szervezte az utat. Azt mondta, hogy a szállásról van számla az Ő nevére, de a buszról nincs. Nem értem , hogy az miként lehet.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.13. 16:45

Valakinek csak fizettél. Nem adott bizonylatot? Akkor adjon utólag.

Juliska53 # 2020.02.13. 14:13

Tisztelt Fórum!

Segítséget szeretnék kérni baleseti üggyel kapcsolatban. 2019.majus 31.-én baleset ért Kölnbe a kézilabda F4-on. Az opening partin, a játékosok labdákat dobáltak a közönség felé, ahol több ezer ember volt.Ugrálás közben három fiatalember rám eset, ők felugrottak és ugráltak tovább észre sem vették, hogy én mögöttük sérülést szenvedtem. Sajnos a biztonsági szolgálat sem volt a helyzet magaslatán, mert nem segítettek ki a tömegből, pedig nem tudtam lábra állni.A szurkolók vittek ki a kerítés széléhez. Sajnos kiderült, hogy combnyaktörést szenvedtem, amit ott Kölnben azonnal megműtöttek. Most az Nemzetközi Kézilabda Szövetséggel levelezek kártérítési ügyben. Kérik tőlem a számlákat, hogy küldjem el. Mivel csoportosan busszal utaztam, a szállást is csoportosan intézték, így nincs róla számlám. A hazahozatalomat a családom intézta ök jöttek értem autóval, és hoztak haza de erről sincs számlám.8 napon túl gyógyuló sérülésem van és sajnos maradandó.Milyen kártérítést kérhetek.Köszönöm

kisher # 2020.02.13. 13:20

drbjozsef
Köszönöm a válaszát!
Kovács_Béla_Sándor
Köszönöm a válaszát!


Nem értek a joghoz, ezért minden segítséget köszönök szépen!

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.13. 12:28

bírósági perrel behajthatod
Ha jó az az ítélet, akkor nem kell újabb per.

drbjozsef # 2020.02.13. 10:57

Ez azt jelenti, hogy volt feleségemnek kötelező a hitel végéig utalni a részleteket a számlámra?
Amíg az van megadva a banknak, hogy vonja a részleteket, addig igen, vagy legalábbis neki fizetnie kellene akár más módon is. Ez technikai kérdés. A korrekt az lenne, ha bemennétek, és közösen megváltoztatnátok a számlaszámot, ahonnan beszedi a pénzt a bank. Ne rajtad keresztül teljesítsen.

Illetve azt jelenti, hogy bár semmi módon nem fogok kötődni a lakáshoz, mégsem tudok kilépni abból a hitelszerződésből?
Igen. Már, ha a bank nem egyezik bele. Akár másik adóstárs bevonásával, vagy kezes bevonásával, esetleg kiegészítő ingatlanfedezet adásával. Vagy bármilyen olyan biztosíték felajánlásával, amit a bank elfogad helyetted.

És igen, ha nem fizet, akkor a bank tőled is követelheti, rajtad is behajthatja, és fizetned is kell. Viszont ez után, megegyezés híján, bírósági perrel behajthatod Te ezt az exnejeden.

kisher # 2020.02.13. 10:38

Kovács_Béla_Sándor
Köszönöm válaszát!
További kérdéseim:
Ez azt jelenti, hogy volt feleségemnek kötelező a hitel végéig utalni a részleteket a számlámra?
Illetve azt jelenti, hogy bár semmi módon nem fogok kötődni a lakáshoz, mégsem tudok kilépni abból a hitelszerződésből?


Nem értek a joghoz, ezért minden segítséget köszönök szépen!

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.13. 07:08

Kisher: a házassági perben hozott ítélet csaka belső jogviszonyotokban hatályos. Ott viszont kötelező.

Tavi # 2020.02.13. 04:45

Oligaliga!

Köszönöm szépen.

kisher # 2020.02.12. 18:25

Üdvözlöm a Jogértőket!
A következő problémában kérek eligazítást:
banki segítséggel vásároltam egy lakást. A hitel felvevője én voltam. A lakás fele a (volt) feleségem nevére került, így Ő adóstárs lett. Válás előtt felesben fizettük a részleteket, a válás kimondása óta az ítélet szerint a törlesztőrészleteket neki kellett fizetni és Ő lett a lakás 1/1-es tulajdonosa, miután megfizette a megváltási árat.
Közeledik a lakás elhagyásának ideje, Ő kerül vissza a lakásba (ami már az Övé), de -többször hangoztatott ígérete ellenére- már nem akarja átvállalni a hitelt.
A banki ügyintéző hallani sem akar arról, hogy kikerüljek a hitelből, mondván: velem kötöttek szerződést, őket nem érdekli, hogy már nem rendelkezek tulajdonrésszel az adott lakásban és ott sem fogok lakni.
Továbbra is az én számlámról (illetve tőlem) vonják a törlesztőrészleteket egy olyan lakásért, amihez már (rövidesen) semmi közöm nem lesz.
Tartok attól, hogy ha a volt feleségem fog lakni volt közös lakásunkban (ami már a saját lakása), akkor már nem fogja utalni a lakásnak a törlesztőjét a számlámra (hogy a bank levonja onnan).
Ráadásul amíg "nyakamban van" ez a hitel, addig másikat sem tudok felvenni, hogy legyen egy saját lakásom.
Ki tudok kerülni ebből a hitelből valahogy?
(Elállás, felmondás, bárminek is nevezik.)

Segítségüket előre is köszönöm!


Nem értek a joghoz, ezért minden segítséget köszönök szépen!

oligaliga # 2020.02.12. 13:54

Tavi

A túlélő házastárs által megszerzett örökrész illetékmentes.

Tavi # 2020.02.12. 13:18

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan kérdésem lenne, hogy van-e öröklési illeték,a feleségnek a férj halála után? (férj nevén van egy ingatlan)

Köszönöm szépen előre is.

gerbera317 # 2020.02.10. 07:54

Kézbesítési vélelem megdöntése iránt kell?
Ez arra való, ha a kézbesített határozat már jogerős. Neked még nem az, tehát magával a határozattal szemben kérhetsz jogorvoslatot.
Milyen indokkal?
Valljon milyennel??? Hát kéred megváltoztatni olyanra, hogy ez neked is tetsző legyen. Jézusom...

HevesiR # 2020.02.08. 19:02

Jó napot kívánok!

Nagyon sűrgős segítségre lenne szükségem hagyatéki eljárással kapcsolatban. Megkaptam a hagyatéki végzést, annak ellenére, hogy nem kaptam idézést, mert nem tartózkodtam otthon, hanem a lakcímkártya szerinti tartózkodási helyemen voltam. A végzés szerint fellebbezési jogom van, ezt milyen formanyomtatványon tehetem meg?
Milyen indokkal? Kézbesítési vélelem megdöntése iránt kell?
Esetleg kézbesítési kifogás?
Mert a hagyatékról le szeretnék mondani, és még 15 napon belül vagyok, vagy így nem kell bajlódnom az indokkal sem, csak egyszerűen le kell mondanom?

Válaszokat köszönöm!