Kedves Ragyadezso!
Köszönöm a kioktatást. Igazad van, a meglévő két diplomám mellé ideje lenne egy jogit is beszerezni, de félek erre most nem lesz időm, mert a munkám mellett még a társasház ügyeivel is foglalkoznom kell majd. Azért lettem én az IB elnök, mert 1. más nem vállalná, 2. külsős képviselőt nem akarunk. Ja és ez nem Budapest, ahol ezrével élnek az olyan nagy tudású emberek mint Te kedves Ragyadezso!
A visszamenőleges módosítást egyszerűen nem értem (mert ugye én buta vagyok). Az idei költségvetés megszülethetett volna jan.1. is. Most azért lesz visszamenőleges, mert a közös képviselő eddig nem készítette el? És a benne előírásként szereplő összegek miért nem visszamenőlegesek?
"47. § A közös képviselő, illetőleg az intézőbizottság a számviteli szabályok szerint évenként költségvetési javaslatot készít, amely tartalmazza: ...
- a közös költséghez való hozzájárulás összegét - a tulajdonostársak nevének feltüntetésével -, a külön tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek szerinti bontásban. "
Ezek szerint az én kötelező hozzájárulásom is visszamenőleges? Ha többet fizettem eddig akkor visszajár, ha kevesebbet akkor hozzá kell fizetnem.
A közös képviselővel csak két évvel ez előtti megválasztásukkor kötöttünk szóbeli megállapodást, azóta kétszer emelte a saját díját úgy, hogy a következő költségvetésbe már nagyobb összeget írt. Megszavaztuk! Úgy kell nekünk, de csak azt az évet szavaztuk meg! 2012-ről sem szóban, sem másként nem történt megbízás.
A két kifejezést : eredménykötelem, gondossági kötelem még soha életemben nem hallottam (mert még túl fiatal vagyok?!) Nagyon szégyenlem!
Ezért fordultam Önökhöz! Köszönöm a válaszát! Sajnálom, hogy a jogi ismeretei mellett modorának fényesítésére már nem maradt ideje! Senki sem tökéletes!