Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Zajos szomszédok

Panna50 # e-mail 2014.04.29. 21:40

Én mennék nézőnek szívesen!!!

MajorDomus # e-mail 2014.04.29. 21:23

Esetleg menjen át zsűritagnak!

Angelicasol # e-mail 2014.04.29. 08:33

tulajdonos, közös képviselő&házirend, jegyző, csendháborítás, mint szabálysértés miatt rendőrség...

MajorDomus # e-mail 2014.04.28. 22:47

A tulajdonoshoz.
ha nem nyersz hangszórót,akkor a Jegyző,
birtokháboritás

zajosszomszéd # e-mail 2014.04.27. 19:35

Üdvözlöm!

Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a teendő a következő esetben:

A szomszéd lakást egy iroda bérelte ki, aki táncosok castingjával foglalkozik. Sajnos az én lakásom leválasztott, ezért papírvékonyak a falak, ami nem is lenne gond, ha nem a szomszéd szobában tartanák a táncos meghallgatásokat. Általában este történik fél 7 körül (épp most hallgatom vasárnap este fél 8-kor is), illetve a bejáratuk előtt a folyosón cigarettáznak, így az összes füst az én vécémbe szállingózik be, mivel ott van a szellőző nyílása.
Többször kértem már meg őket is, illetve az ingatlan tulajdonosát is, de sajnos nem történt érdembeli változás.
Tudna nekem tanácsot adni, hogy kihez fordulhatnék?
Üdvözlettel:
Egy szomorú szomszéd

MajorDomus # e-mail 2014.04.21. 17:33

A fiam mint a Kormány hivatal jogásza,inkább
jó tanácsokat ad,mire kell vigyázni,s miket betartani, tehát ez jogos.

legalább lesz aki megvédi!

Egyjogász #   2014.04.19. 12:19

"Annyira azért nem egyszerű lélek, mert a lánya ügyvéd, és ettől sajnos felsőbbrendűnek érzi magát és szerinte neki emiatt mindent meg lehet tenni."

Szerintem meg ha valaki attól, mert a lánya ügyvéd, azt hiszi, hogy ő felsőbbrendű, az bizony elég egyszerű lélek....

MajorDomus # e-mail 2014.04.18. 22:20

Rejtő el egy zacskó heroint a rönkõk alatt,ès jelentsd be a rendőrségen,hogy csempészek üzletnek ott éjszakánként.

egy jó darabig csend lesz

na jó már túl kipihent vagyok!

Judit511 # e-mail 2014.04.18. 15:35

Köszönöm a tanácsokat. Annyira azért nem egyszerű lélek, mert a lánya ügyvéd, és ettől sajnos felsőbbrendűnek érzi magát és szerinte neki emiatt mindent meg lehet tenni.
Még egyszer köszi, remélem sikerül hamar pontot tenni az ügy végére.

monalisa1 #   2014.04.18. 11:50

Aztán csak elapad...

monalisa1 #   2014.04.18. 11:30

A forrást kellene kideríteni honnan "szerzi".

Immaculata (törölt felhasználó) #   2014.04.18. 08:38

Az sem biztos, hogy ilyen fűrésztelep megengedett a lakóházak között.

Be kell jelenteni, hogy illegális tevékenység folyik.

Egyjogász #   2014.04.18. 06:32

És attól egy ilyen egyszerű lélek (hogy finoman fogalmazzak), mint a szomszédod lehet, rögtön össze is szarja magát...:))

MajorDomus # e-mail 2014.04.17. 21:47

Vedd fel videóra a farönk rakodást és kérj a Jegyzőtöl birtokvedelmet.

Judit511 # e-mail 2014.04.16. 18:22

Tisztelt Fórumozók!

A segítségüket/tanácsukat szeretném kérni. Régi, kőből épült családi házban lakok. A szomszéd telken nem laknak, de a tulajdonosa egyfajta "raktárként", avagy lerakodó helyként használja. A problémám azzal van, hogy rendszeresen több méteres farönköket hoz a telkére, amit egy géppel "pakol le", később fűrészeli. Fűrészelés előtt nem leveszi a halomról, hanem legördíti a "gravitációra" hagyatkozva. Robajjal érkezik a farönk a földre, amit még nem találnék annyira zavarónak,viszont a házam falai is beleremegnek és emiatt megrepedeztek (a ház régi de csak a szomszéd felőli falakon vannak repedések). Többször kértem, hogy finoman tegyék és figyeljen oda, hogy ne okozzon kárt a tevékenységével. Erre konkrétan képen röhögött és a melegebb éghajlatra küldött. Mit tehetek az ilyen szomszéddal, aki tulajdonképpen nem is lakik ott? Mivel tudnám bizonyítani, hogy az ő tevékenysége miatt nekem károm keletkezik? Milyen "hatósághoz" fordulhatok ezzel kapcsolatban?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
K.Judit

MajorDomus # e-mail 2014.02.26. 22:06

kérjetek birtokvédelmet a helyi Jegyzőtől!

az önkormányzati vagyonkezelőnél kezdeményezzetek bérleményellenőrzést!

akár hetenként is,előbb utóbb felmondják a bérleti jogviszonyt!

gergo001 # e-mail 2014.02.26. 11:11

Tisztelt Fórumozók!

A mi társasházunknak a következő problémája adódott, melyben szeretnénk kikérni a véleményüket! A FSZ-i önkormányzati lakásban lakó idős úr (a lakás bérlője a lánya, aki már jóideje külföldön tartózkodik) körülbelül 6 hete befogadott egy .... családot 3 fővel (1 kisgyermek). Azóta napi szinten jár hozzánk a rendőrség a folyamatos hangoskodás, veszekedés, ajtócsapkodás miatt, de volt már kint a gyámügy és a gyermekjóléti szolgálat is. Mostanában eldurvult a helyzet, mivel gyermekelhelyezési vita is adódott így előfordult hogy betörték az önkormányzati lakás ablakát, ököllel ütötték az ajtót, éjszaka mindenhova becsöngettek stb.. A lakók már írtak az önkormányzatnak hivatkozva a lakástörvényre és kérték az illetéktelen lakók eltávolítását. Az önkormányzat nem reagál semmire, állítólag nem tehet semmit (számomra a törvényből nem ez következeik). Pillanatnyilag nem tudjuk mit csináljunk, forduljunk ügyvédhez vagy a rendőrségen tegyünk feljelentést? Volt szó róla, hogy a hölgyet és a gyermeket anyaotthonba helyezik el, de állítólag nem kötelezhetik őket (ezt a tájékoztatást a körzetileg illetékes védő mondta). Ezúton kérjük a szíves fórumozók tanácsát valóban nem lehet semmit tenni? Személy szerint nekem a 3,5 hónapos kislányom miatt probléma, aki rendszeresen sírva ébred éjszakánként, ha ordibálnak és csapkodják az ajtókat.

Válaszukat előre is köszönjük.

Üdvözlettel:
M. Gergő

MajorDomus # e-mail 2014.02.21. 23:57

egyetértek

a
szomszédnál változatosabb állatfaj nincs

monalisa1 #   2014.02.20. 23:17

Nemrég a BBC tévében volt egy sorozat ahol is "problémás" gyermekek szüleit próbálta megtanítani a szakember gyermeket nevelni, vagyis alapvetően nem a gyermekkel van a baj.

MajorDomus # e-mail 2014.02.20. 22:57

a suszter cipője,és a pedagógus gyereke!

Számszon, a szadiszta sza # e-mail 2014.02.20. 10:33

Per pillanat a mai műsor: Most 10.21 van, reggel 8 óta kisebb szünetekkel üvöltés, most főleg egyfolytában dübörögnek, mintha valami munkások nehéz tárgyakat dobálnának. De nincs ott semmiféle melós, csak a két kiskretén.

Amúgy nekünk nem a z a cél hogy elköltözzenek (bár azt se bánnánk, ennél csak jobb jöhet) hanem hogy este nyolctól másnap tízig lehessen rendeltetésszerűen használni a lakást (pihenni), és az üvöltés-dübörgés ezen kívül is szűnjön meg. Fegyelmezzék meg a kölyköket, és hangszigeteljék a gyerekszobát, ez végülis egy alap, normális elvárás!

A munkás zajokról annyit, hogy korábban magam is dolgoztam az építőiparban, és otthon komoly műhelyt tartok fenn, rengeteg zajos kis és nagygéppel. Ha nekem van annyi belátásom és kulturáltságom, hogy nem kezdek el reggel hétkor a kertben flexelni, akkor más se tegye, végülis nem vagyunk a puszta közepén a senki földjén!

Amúgy nem értem, miért nincs a két féreg óvodában, bár a nő állítólag pedagógus.. Ez a gyereknevelési eredményein nem igazán látszik.

T. Egyjogász, itt nálunk is az egyik gyerek a hülyébb, ez teljesen debil, a másikra viszont eléggé nagy hatással van, már az is totál hülye lett. De többnyire mindig a kisebbik kezdi a szirénázást meg a dübörgést, ezt már megfigyeltük. Őszintén megértem Önt, a hasonszőrű problémái miatt, vélhetően az egész orzág tele van hasonló esetekkel, csak mi nem tudunk róluk..

Egyjogász #   2014.02.20. 08:22

A mi szomszédunkban pont az van, ami Számszonéknál, úgy látszik nem egyedi a dolog.

Az egyik szomszéd kisgyereknek valami stichje lehet, mert minden ok nélkül folyton üvölt, ahogy a torkán kifér (pl. áll a kert közepén, nincs a közelében senki, nembántja senki, és csak áll és üvölt).
Az öccse egy darabig tök normális, aranyos kissrác volt, de amikor tudatosult neki a bátyja viselkedése, elkezdett versenyt üvölteni vele (amikor a bátyja nincs ott, érdekes módon akkor továbbra is tök normális).

Az apjuk (aki csendes, halk szavú ember) próbálja nevelni őket, de szarnak rá, sőt a nagyobb (kb. öt éves lehetett) lazán elküldte a picsába az apját, aki erre bambán vigyorgott.

Az anyjuk és a nagymutter viszont szinte élvezi, ha a gyerekek üvöltenek, szinte hergelik őket.

Szerintem erre a hatóság nem fog lépni semmit, valószínűleg orvoshoz kellene vinni a nagyobb gyereket, de ha ezt mi, mint szomszédok mondanánk a T. szülőknek, valószínűleg nem állnának velünk szóba többet.

valóban lehet várni, amíg felnőnek, csak kicsit hosszú idő, és nyáron, ha ők kint vannak a kertben, nekünk be kell csuknimindent, mert a szobában nem értjük egymás szavát.

Pont azon poénkodtunk a feleségemmel, hogy vajon a nagyobb gyerek egyetemista korában is ki fog ülni a kert közepére, és üvölt? Mert akkor talán már ki lehet hívni a fehér köpenyes bácsikat a kényszerzubbonnyal....(hacsak nekünk nem hozzák ki már korábban):))

szurikáta111 #   2014.02.20. 07:19

Kedves Számszon!

Kezdjük a végén. Hivatalosan valószínűleg nem. De ha mégis, az csak valamilyen kétoldalúságon alapulhat. Gondolok itt arra, hogy legyen mondjuk 10 óra a zajongás kezdete, viszont délután 4-6-ig aztán senki sem szólhat semmit, ha a gyerek, vagy a kutya kicsit aktívabb. Egy normál emberekből álló társadalomban ennek úgy kellene működni, hogy minimum mindenki beszélőviszonyban van a szomszédjával. Mondjuk mondhatod azt, hogy "jaj Mancika kedves, tudod nekem a munkám miatt az egyetlen amikor ki tudom magam aludni, az a szombat délelőtt meg a szerda délután. Csináljuk már úgy, hogy akkor a lehetőségekhez mérten a legnagyobb csend legyen" Viszont egyéb időpontban meg a gyerek az gyerek. Persze nem éjszaka, hanem nappal... Valahogy így kellene ennek működni. Ha én lennék Mancika, akkor valahogy úgy csinálnám a békesség érdekében, hogy akkor csend legyen. Akkor megyünk múzeumba, meg a nagymamához. Az viszont nem megy, hogy "de mindig csend legyen". Lehet ilyet akarni, de úgyse lesz így.

A felújításra vonatkoztatva meg szintén legfeljebb ebben lehet bízni. Viszont az kőkemény gazdasági kérdés. Nem mindegy, hogy hány napig fizetem a brigádot, hány napig kell szabit kivenni emiatt. Ma az építőiparban hivatalosan is 6 napos munkahéttel számolunk. Tuti ne fogják azt bevezetni, hogy 10-12-ig lehet dolgozni. Ugyanmár!
Merthogy a felújítás olyan, hogy ma nekem, holnap neked. Előbb-utóbb mindenkire rákerül a sor. Ha nem önszántából, előbb-utóbb kényszerből, mert annyira tönkremegy minden.

Ami a konkrét esetedet illeti, szerintem irány a jegyző, mindenkinek jobb, ha minél előbb tisztázódik a helyzet, ebben így fórumon igazságot úgyse lehet tenni.

Viszont ha már ilyen jól összemelegedtünk, adok egy pár tanácsot:

Rötgön az első, hogy a saját érdekében a bejelentéskor csiszoljon a stílusán egy kicsit, mert csak fél ilyen kijelentés, amit itt az elmúlt szösszenetekben megengedett, és még akkor se fognak szóbaállni Önnel, ha történetesen minden szava igaz. Az önkormányzatnál nagyon nem mellékes, hogy ki az ügyben a szimpatikus.

A másik az, hogy azért készüjön fel a háborúra. Ne feledje, hogy az egyik legjobb bosszú, hogyha elköltöznek. Miért is? Mert ők adják el a lakást. ÉS ŐK DÖNTIK EL, KINEK. Tovább nem is mondom...

A harmadik meg, amit már említettem, és érdemel lenne utánanézni: ha óvodás korúak, akkor miért nincsenek óvodában? Az én gyerekeim reggel 7-kor kilépnek az ajtón, és délután ötkor lépnek be, nyáron meg inkább hétkor. 5 éves kortól kötelező az óvoda. Olyannyira, hogy nálunk pl. évente 3 szülői igazolást fogadnak el, szóval már azt se tehetem meg, hogy elmegyünk egy-két napra a nagyihoz csak úgy. Tényleg baromi szigorúan veszik. Idéntől meg jönne be az, hogy már 3 éves kortól kötelező az óvoda. Bár talán ebben volt valami enyhítés, nem vagyok teljesen naprakész, de az biztos, hogy arra irányul a szemlélet, hogy az óvodában legyenek a gyerekek. Ez alól lehet felmentést kérni, de az eleve jegyzői kérvénnyel jár, meg azzal, hogy megnézik a családot, hogy jó helyen van-e a gyerek otthon. Esetleg ezen a vonalon elindulni??

Számszon, a szadiszta sza # e-mail 2014.02.19. 17:46

Nem hiszem, hogy a jelenlegi cirkuszhelyzet a közeli jövőben megváltozna, az se valószínű hogy ép ésszel kibírjuk addig, amíg ez a két rohadt kis féreg felnő.

(sajnos ezek tényleg agyalágyultak, neveletlen és bizonyára nem 100-asok agyilag - ismerek pár kisgyerekes családot, remek kölkökkel, velük semmi gond nincs. Én sem voltam üvöltős kiskoromban, de a családunkban is senki sem volt ennyire borzalmas gyerekkorában, szóval itt nem az átlagos gyerekhisztiről van szó!)

Mivel a házaspárral, főleg a pasassal amúgy köszönőviszonyban vagyunk, beszélni fogok a manussal, hogy szigeteljék ki a gyerekszobát, és nyáron ne üvöltözzenek a kölkök az utcán.

Ha belemegy, akkor minden oké, ha pedig nem lesz változás, akkor gyámügy + birtokvédelem, ha a párom is egyetért ezzel. (én csak vendég vagyok itt náluk) A tapasztalatokat szívesen megosztom veletek / Önökkel is, majd meglátjuk mi sül ki az egészből.

Országgyűlési képviselőnek vajon volna-e értelme írni, egy általánosabb de szigorúbb csendrendelet (országos) lakossági kikényszerítése végett?

MajorDomus # e-mail 2014.02.18. 21:14

türelem! a gyerek hamar megnő