Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Zajos szomszédok

Nufi_ # e-mail 2020.02.20. 12:29

Mi ilyenkor a teendő?

MajorDomus # e-mail 2020.02.19. 20:50

Mert a felújitás során valószinűleg lebontotta a szigetelést,és nem épitette vissza.

Nufi_ # e-mail 2020.02.19. 12:44

Jó napot!

Amióta felettünk 1 új szomszéd beköltözött és felújította a lakását azóta lejön a zaj.

Áthallatszik a tevékenység konyhából, fürdőből. Lakás többi részén dübörgés, rohangálás, hangos beszéd, ricsaj, kapcsoló használata este, csap vízsugár maxon, mosógép, centrifuga rezgései mintha a remegne a lakás vagy felettünk fúrnának mindenütt egyszerre olyan a hangjna, porszívó, csörömpölés, szék-bútor húzása a földön és szekrény ajtó, ajtó, fiók csapkodása; mintha a földet piszkálnák, kaparnák, simítanák spaklival de lehet h csak a porszívót húzza a földön, meg mintha golyók gurulnának a földön olyan zaj is van néha.

Nem értem mi történhetett lakás felújításkor, hogy ennek ez lett az eredménye. Előtte 15 évig felettünk semmi zaj nem jött le hozzánk és mindig csend volt. Max ha fúrtak azt lehetett régen hallani soha semmi más zajt nem hallottunk előtte régen.

Olyan hangok jönnek át amiknek nem kéne és nem voltak hallhatóak régen. Miért vezeti a lakás a hangot a lakásfelújítás után?

Bizonyos zajokat lehet hallani a felettünk lévő lakásból zajtól függően utcán amikor nyitva az ablakuk, földszinten és alatta-felette 1-2 emelettel folyosón a lépcsőházban is, de ez csak másokat zavarhat inkább. Pl a folyosón lehetett hallani ahogyan mosogat, csörömpöl konyhában meg hangosan dumál csukott ajtó mögött de ezt a lakásomból nem lehet hallani szóval csak másokat zavar.

Mi ilyenkor a teendő és miért jön át a zaj? 15 évig csend volt. Miért vezeti a lakás a hangot a lakásfelújítás után?

Mi ilyenkor a teendő?

MajorDomus # e-mail 2019.11.30. 21:35

Keressetek másik lakást.
Az egyedülálló anyuka nem tud változtatni sem a kőrülményein,sem a gyermekén,ha beteg,még birtokvédelmet és gyámhatósági támogatást sem kapsz.

Xénia1212 # e-mail 2019.11.30. 10:48

Tisztelt Fórum követők,

Egy olyan problémával, kérdéssel fordulok jogi tanácsért, ami elég kellemetlen, de valamit muszáj tennünk, mert lassan elviselhetetlen a helyzet.

Panellakásban élünk, lassan 4 hónapja. A közvetlenül felettünk lakó szomszéd egy egyedülálló anyuka, akinek a fia sajnos pontosan nem tudom, hogy mi a betegségének a neve, de valamilyen fogyatékossággal él. A lényeg, hogy amikor itthon van fel és alá rohangál a lakásban és eszméletlen módon zajog, mint ha szekrényeket borogatnának, vagy műanyag labdát gurigatna a földön. Egyszerűen elképzelésünk sincs, hogy mit csinálhat, de sokszor szinte már azt érezzük beszakad a plafon.
Amikor először szóltunk, nem tudtuk, hogy valamilyen betegség vagy fogyatékosság áll fent. Anyukája sajnos nagyon ellenszenvesen és visszautasítóan viselkedett elsőre, aztán azt mondta valamit majd kitalál, de sajnos ez van javítani nem tud sokat a helyzeten. A kérdésem az lenne, hogy tényleg ez van? El kell fogadni, hogy ilyen a szomszéd kisfia?? Kb. 7-8 éves lehet.
Azóta amikor már nagyon eldurvul a helyzet vagy hétvégén korán reggel zajong és írunk neki sms-t, vagy jelezzük, hogy kezd sok lenni, azzal "támad" vissza, hogy ha majd nekünk megszületik a kicsi, ugyanis várandós vagyok, majd ő is zaklat minket, ha sír, tehát nem túl együttműködő, ha fogalmazhatok így, azt mondanám primitív.

Mit tehetünk?
Előre is köszönöm a segítséget, tanácsot!

drbjozsef #   2019.07.31. 07:50

Ha egy éven belül kezdődött : birtokvédelem a jegyzőnél.

Egy éven túl bíróság.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Bombika1976 #   2019.07.30. 21:14

Szép Estét!

Családiházas övezetben a hátsó szomszédunk szobáztat -vendégmunkásokat szállásol el.Kb.30-35 fő.
Rendszeressé váltak a hétvégi ,kora délutáni óráktól az éjszakába nyúló bulizások-kiabálások,hangoskodások.
Már kiterjesztették a tivornyázást a hétköznap estékre is.
Mintha egy kocsma működne a kertünk végében.
Mindig azt játszuk,hogy a tulajdonosnak üzengetünk,ő jelzi a lakóknak hogy gond van-átmenetileg csend van és utána kezdődik minden elölről. Nagyon bosszantó és megkeseríti az életünket ez a helyzet.Akkor most ezt a kialakult helyzetet kötelesek vagyunk eltűrni?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat,tanácsot.

Vicky Mena # e-mail 2019.07.30. 20:26

Elkeserítő, hogy egy problémás önkormányzati bérlő esetén sem a jegyző, sem a Lakásügyi csoport nem hajlandó segíteni.
A bérlő rákiabál az emberre,hogy "Fogd be a pofád!"

Vicky Mena # e-mail 2019.07.30. 20:26

Elkeserítő, hogy egy problémás önkormányzati bérlő esetén sem a jegyző, sem a Lakásügyi csoport nem hajlandó segíteni.
A bérlő rákiabál az emberre,hogy "Fogd be a pofád!"

MajorDomus # e-mail 2019.07.01. 20:26

Pontosan!
Egy beszélgetést megér az ügy,mielőtt a 400 wattos hangfalakra ráengeded a bikicsunájt,szigorúan a nyelvórák alatt!

drbjozsef #   2019.07.01. 17:59

Tartok tőle.
Este 10-ig korlátok között zajonghatnak. Ha nem nyúzzák a gyerekeket (vagy azok egymást), elképzelhető, hogy az a "hangoskodás" ebbe még belefér - még ha titeket zavar is.

Ezért mondanám, hogy elsőre érdemes hozzájuk fordulni, és megpróbálni konstruktívan megoldani a problémát.

Aztán ha nem megy, lehet kevésbé konstruktívan is, mint szomszéd, Te is tudsz nekik kellemetlenkedni, hogy ne legyen az az iskola olyan komfortos...

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Masiniszta # e-mail 2019.07.01. 15:57

Köszönöm a gyors választ. Azt nem értem, hogyan adhatnak működési engedélyt ilyen tevékenységre. Ha meg megengedték, attól tartok, hogy vesztésre állok a hivatallal szemben.

drbjozsef #   2019.07.01. 14:33

Masiniszta,

Elsőnek a szomszédhoz.

Másodszor kérhetsz birtokvédelmet a helyi jegyzőtől (ha a zajongás kevesebb, mint 1 éve megy).

Végső soron, ha a jegyző intézkedése nem megfelelő, bírósághoz fordulhatsz.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Masiniszta # e-mail 2019.07.01. 14:21

Tisztelt Fórumozók!

Egy zárt beépítésű családi házas övezetben lakom. A mellettünk lévő családi házat megvásárolták, ahol nyelviskolát működtetnek. A tanítási év alatt a gyerekek bent az épületben vannak, míg a várakozó szülők ill. a testvérek kint az udvaron hangoskodnak. Az utolsó csoportok este 7 órakor végeznek, így addig nem tudjuk a saját kertrészünket ill. teraszunkat használni a hangoskodás miatt. Ma pedig elkezdődőtt a nyáritábor, így egésznap "élvezhetjük" a gyerekek üvöltözését, hangoskodását. A kert kb. 300nm-es, van amikor 20 gyerek is van ezen a kicsi területen és a tábor este 6 óráig tart.. Ami szintén nincs megoldva az a parkolás kérdése, mivel a gyerekeket kocsival hozzák, nincs annyi parkolóhely, hogy mindenki elférjen ezért a szomszédos házak előtt hagyják a kocsikat. Arra hivatkozik a tulajdonos, hogy az iskolának nem kell parkolóhelyet biztosítani. Kérdésem, kihez fordulhatok, hogy visszakapjam "kertvárosi" nyugalmunkat?
Üdvözlettel!

MajorDomus # e-mail 2019.06.24. 21:31

Miért nem szólsz neki?

karolina1969 # e-mail 2019.06.24. 19:30

Kedves Fórumozók!
Az normális dolog, hogy 32 decibeles ajtón keresztül is hallom a szomszédom, aki a saját lakásának ajtaját mindig teljes szélességben nyitva tartja a közös, zárt folyosóra, ahonnan a kettőnk lakása nyílik? Nem mindig lehet érteni mit beszélnek, de a hangjuk folyamatosan átjön hozzánk, pedig új ajtót is csináltattam...egyáltalán normális, hogy mindig nyitva van az ajtaja.....őszintén szólva végtelenül rossz érzés, naponta többször elsétálni a nyitott ajtajuk mellett, ahogy belépünk a közös folyosóra, a fejünket azonnal fordítjuk a másik irányba, hogy még véletlenül sem nézzünk be....nekem olyan putriszagú az egész így......nem vagyok kekec, de ez nem jó így, zavaró....

Nety90 # e-mail 2019.06.23. 20:22

MajorDomus

Értem, az a baj, hogy a birtokvédelemről csak most szereztem tudomást, ahogyan arról is, hogy bérlőként is kérhetem. Írtam nekik, hogy ez az utolsó felszólításom, a következő már hivatalos úton fog zajlani. Még mindig várom, hogy mi lesz a reakció. De azért ez tényleg szőrnyű, hogy egyesek ennyire tojnak a másik fejére.

Szomorú örökös #   2019.06.23. 06:45

MajorDomus

s ,,a célból,, tettem rá egy félkilós lakatot

s amit a tűzoltóság első körben úgy lever, mint a sicc, ha áramtalanítani akarja a lakásodat egy esetleges tűz esetén...mellesleg az óraleolvasó sem tudja így ellenőrizni az órát.

MajorDomus # e-mail 2019.06.22. 21:40

Olivia...
Fotók,hangfelvétel,bizonyitékok,és birtokvédelem kérése a Jegyzőtöl,levél az eszközkezelőnek,kérve a bérleményellenőrzést!

MajorDomus # e-mail 2019.06.22. 21:37

Sz.örökös
Szerintem eszükbe jutott nekik is,de szintenként van elektromos szekrény acélból,s ,,a célból,, tettem rá egy félkilós lakatot.

OliviaHerdsmann # e-mail 2019.06.22. 07:39

Kedves fórumozók!
10 éve élek egy szociopata szomszédjaként, éppen alatta. A folyamatos, mások által is említett csendháborítással a mai napig nem lehet mit kezdeni, ha elmentem az önkormányzathoz bejelenteni, másnap össze volt karcolva az autónk, a postaládánk meg szét verve...
A lakásunkat állandóan áztatta egy éven át. A konyha, nappali, WC és fürdő teljesen tropa, a biztosító pedig nem fizet, mert nem lett időben megkezdve a kár elhárítás. Ez megint csak nem a mi hibának volt, hiszen szóba sem állt velünk, helyette rám küldte a szövetkezet emberét, aki közölte, hogy ne zaklassam szegényeket, mert nem ők áztatnak, és különben is gyerek kora óta ismeri a nőt, nem tehet szegény a neveltetéséről...
Végül kiderítettem, hogy az eszközkezelőnél van a lakás, értesítettem őket is. Kiderült, hogy 4 helyen csőtörés van a lakásunkban és három ponton áztattak minket.... Miután ki akarták tenni őket innen, még ő kezdett el aláírást gyűjteni ellenem, hogy én akarom őket kitenni és egy pszichopata vagyok... Ez volt februárban, azóta is itt vannak és a zaj terhelés azóta csak fokozódott, gondolom csak azért is.
Azt már csak mellékes jegyzem meg, hogy a kutyájuk havonta egyszer össze sz@rja a lépcső házat, de nyilván nem ők azok, mert pórázon sétáltatják. Ez megint csak egy oltári rizsa, a kutya már rég lent van, míg ők az ajtót zárják...

Szomorú örökös #   2019.06.22. 05:43

Egyébként anno pár éve egy nyaralóövezetben meglátogattunk egy ismerőst. A szomszéd nyaralóban igen-igen hangosan zenét hallgattak szinte egész nap. Nem szóltunk érte, mert fiatalok és hadd élvezzék. Bár néhány ötlet eszünkbe jutott, pl. a „véletlen” áramtalanítás is. Aztán délután egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy csend van. Kiderült, hogy véletlenül egy pohár ital ömlött a Hi-Fi-re, ezért nem tudták tovább hallgatni. Szinte egyszerre ugyanaz volt mindannyiunk gondolata: „Óóóóó, de sajnáljuk!” :-D

Szomorú örökös #   2019.06.22. 05:40

MajorDomus

Mikor elmentünk dolgozni,felkapcsoltam a Rock rádiót a 4 hangfallal....Két hónap múlva elköltöztek.

Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna, ha lekapcsolják ilyenkor az automatát a folyosón és máris csend van. Neked meg egy totál leolvadt hűtőd, mire hazaérsz. No persze nem adok ötleteket. :-D

MajorDomus # e-mail 2019.06.22. 00:49

A birtokvédelem nem játszik,azt egy évén belül kérheted. Nyugodtan hozd ide a babát! Kutyaharapást szőrivel!

Nety90 # e-mail 2019.06.21. 17:13

MajorDomus

Értem és köszönöm a hozzászólást. Igazából ez már kb. 3 éve tart. Már úgy érzem, hogy kezdünk megőrülni. A birtokvédelmi eljáráson gondolkodom. Nagyon aranyos a kölykök, amikor hallom őket a társasházban énekelni, meg kiabálni, de úgy gondolom, hogy amit a lakásban leművelnek, az már tarthatatlan. Ha egész nap itthon vannak, akkor egész álló nap, viccen kívül, talán amikor esznek nem, megy a dübörgés, a zuhogás és a zörgés. Anyuka úgy oda tudja verni a sarkát néha, hogy az ágyunk is belerezonál. Sajnálom, hogy ilyen sokaknak vannak hasonló panaszaik. Tényleg köszönöm, hogy leírtad a történeted, látom, nálatok sem volt jobb a helyzet. Így terhesen folyamatosan stresszelek miatta, és attól félek, hogyha ne hogy Isten, nem végzünk az építkezéssel, akkor a babát még ide kell hoznunk, és bele se merek gondolni, hogy akkor mit fogunk tenni. Remélem, azért találunk majd megoldást és a minden rendeződni fog :)