Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Zajos szomszédok

Jeromos # e-mail 2019.06.07. 17:49

Állatvédőknek jelentsd be. Ha dzsungel van az udvaron, valószínűleg rossz körülmények között tartja a kutyáit, az állatvédők pedig eljárást indíthatnak. Ha szerencséd van elveszik tőlük a kutyákat.

aprilismajus # e-mail 2019.06.07. 12:53

Kedves maoka, talán a helyi hivatalban azért nem foglalkoztak az üggyel, mert egy éven túl a helyi bíróság illetékes a birtokvédelmi panasz elbírálásában - 2013. évi V. törvény - a Polgári törvénykönyvről, 5:7. §.

maoka # e-mail 2019.06.07. 12:01

Szép Napot Mindenkinek!
Nálunk is szomszéd kutyaugatás probléma van, úgy kb. 10-12 éve tart a mizériánk.
4-5 kutyát tart a szembeszomszéd, pontosan nem lehet tudni, mert olyan dzsungel van az udvarán, hogy szinte csak hallani lehet az állatokat, látni nem.
A lényeg, hogy betonon kénytelenek szerencsétlen állatok élni - de legalább nincsenek megkötve. Annál hangosabbak viszont. Amikor mindannyian ugatnak - hát az, hogy félelemkeltő a hangjuk, az a legfinomabb megfogalmazás. Hátborzongató. 2 óriás medveölő vagy mi, egy közepes terrier (ez a legelviselhetetlenebb hangú), egy puli és egy nemtudommilyen fajtájú borzolják az idegrendszeremet. Szó szerint. Sírógörcsöt kapok, amikor rázendítenek. Nemegyszer kénytelen voltam beülni az autóba és csak menni-menni, hogy ne halljam őket.
Igen, pár éve szóltam nekik, hogy talán kellene tenni ez ellen valamit. Akkor a női szomszéd megígérte, hogy majd jobban figyel, de amúgy a terrier hangja őt is idegesíti - mondta akkor még őszintén.
Teltek múltak a hetek-hónapok-évek :) és persze semmi változás. Megint szóltam, de akkor már agresszíven közölte, ha nem tetszik, költözzünk el.
Van két gyermekem, akkor még picik voltak, jó lett volna, ha néha alszanak pár órát, hát ez nem jött össze a hülye kutyáik miatt. Azóta nagyon rossz a viszonyunk, ha csak meglátom őket, már gyomorgörcsöm van. (Most is ugat az egyik óriás szőrös dög)
A hivatalban kinevettek, amikor mondtam, hogy mi a gondom. A főállatorvosnak írtam levelet ezügyben, lerázott, hogy ő semmit nem tehet... a rendőrségre nem megyek, mert kiröhögnek (kis város...)
És hát a legfontosabb, nem is veszélytelenek ezek a dögök. A kutyák gazdájának 2 éves unokájának a lábát majdnem csontig harapta az egyik. A mellettünk lakó srác karját is megharapta. És ennek ellenére a kutya még mindig itt van. Nem történt semmi!!! Azon kívül, hogy azóta a gyerek nem nagyon jár nagyikához... és még valami. Azért sem szívesen állnak velem szóba a hatóságok, mert a tulaj rokonságban van a helyi országgyűlési képviselővel... nem kell folytatnom ugye?
Semmi esélyem ellenük. Van akinek van joga a csendhez, nekem úgy látszik nincs. Teljesen el vagyok keseredve, mert kilátástalannak tűnik ez az egész. Több mint 10 éve szenvedek ettől... Segítséget szeretnék kérni. Elnézést, ha kicsit hosszúra sikeredett, sokkal többet is tudnék írni, de egyelőre azzal is megelégszem, ha egyáltalán valaki elolvassa a panaszomat. Köszönöm!

MajorDomus # e-mail 2019.04.25. 22:40

Igaz,előbbi viszont csendes!

wers #   2019.04.25. 07:27

Minek? A kutya tartása többe kerül.

MajorDomus # e-mail 2019.04.24. 21:02

Megvan a megoldás.
Dobjatok össze egy riasztóberendezésre!

Cabron_ # e-mail 2019.04.24. 08:28

Lehet, csak nem így vagyunk szocializálva. Nehéz kilépni a komfort zónából. :)
Mi kommunikációval kezdtük, és évekig próbáltunk beszélni, ötletelni, segíteni nekik és a kutyának.
Az volt a legnagyobb probléma, hogy nekik az volt a lényeg, hogy a kutya ugasson, legyen mindenkivel ellenséges, legyen vad, és akkor majd biztos senki illetéktelen nem fog hozzájuk bemenni. Kb. riasztó berendezésnek használták, egyáltalán nem foglalkoztak vele, a kutya csak úgy volt...

MajorDomus # e-mail 2019.04.23. 21:52

Ezzel kellett volna kezdeni!

Cabron_ # e-mail 2019.04.23. 09:01

Kalicloud:

Mi most vagyunk túl egy hasonló szitun, igaz nálunk kicsit durvább volt a "zajszennyezés". Az elsődleges jogi út is megvolt, természetesen nem adtak helyt a panaszunknak (ebbe most nem mennék részletesen bele), de elértük, hogy megszűnjön a zaj. Nonstop kutyaugatás volt a probléma, belátták a szomszédok, hogy zavaró volt a történet, mert egy ideje odafigyelnek. Mivel itt kutyáról volt szó, így azt is sikerült elérnünk, hogy az állatvédők rájuk szálljanak. Egy kutya éveken át tartó folyamatos, órákon át tartó ugatása nem volt annyira méltányolható részünkről.
Nekünk ez volt a célunk és nem az, hogy megbírságolják őket.

Amit ők elértek ezzel a cirkusszal: Mi úgy éltünk az életünket, hogy odafigyeltünk arra, hogy a szomszédainkat lehetőleg ne zavarjuk semmiben. Pl. hiába lehet szombaton reggel 6-tól este 9-ig fűkaszálni, mégsem tettük délelőtt 10 óra előtt. Emberségből. Voltunk annyira emberek, hogy ha láttuk, a kertben sütögetnek a barátaikkal, nem rántottuk rájuk a fűkaszát. No, de ennek vége.
Miután nyáron a dög melegben kellemesebb reggel 6-kor végezni az ilyen tevékenységet, ezentúl így fogunk eljárni, valamint átkozottul nem fog érdekelni, ha netán pontosan tudjuk, hogy az adott tevékenységünk őket épp zavarná.

Szóval, tégy panaszt először a tulajnál, hátha felszólítja őket és legalábbis csökkentik a zajkeltést. Mást nem nagyon tudsz tenni.

Szomorú örökös #   2019.04.23. 00:19

Kalicloud

Most húsvét hétfőn fél8kor megint megy a mosógépe

És az miért baj? Fél 8 az már nem az az időkategória, hogy bármiféle csendtilalomra hivatkozz. Reggel fél 5-kor valóban túl korán van, de az általad jelzett időpont már kívül van a kötelező elviselendő tűréshatáron. Vagy már az is baj, hogy egyáltalán levegőt vesznek napközben? Nehogy már azt szabd meg, hogy hétvégén meg ünnepnap ne csinálhassa, mert attól én tuti abban a pillanatban agyfrászt kapnék. :-)

MajorDomus # e-mail 2019.04.22. 17:26

Vagyis ők is bérlők!
.
miért nem a tulajdonoshoz fordulsz panasszal?

drbjozsef #   2019.04.22. 14:06

Kalicloud,

Ha úgy hallod, akkor bizonyára igen.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kalicloud # e-mail 2019.04.22. 09:32

Sziasztok.
Olyan albérletben lakunk ahol az egész ház egy cég tulajdona, van egy közös képviselő akinèl panaszkodtam már a felettünk lakó párra. Rendszeresen vasárnap reggel arra kelünk hogy porszívóznak, úgy járnak a lakásban, hogy a mennyezetünkön a festés már berepest (remélem ezt is majd a mi kaucionkból vonják le). Hétköznap általában fél7kor kelünk, de ők gondoskodnak róla, hogy hajnali 5kor ébresjek a mosógépe centrifugájára. Most húsvét vasárnap 7kor a teraszukon vihognak mint a sakáll + futkosás, hupogás. Most húsvét hétfőn fél8kor megint megy a mosógépe?!
Múlt hónapban szóltak, hogy klimát szerelmek pakoljak el a teraszomról, szóltam a képviselőnek, hogy ennek nem igazán örülünk hiszen így is sokat nyelünk a viselkedésük miatt nem szeretném ha nyáron az ablakom felett búgna a klimájuk. Erre a válasz: nem szóltak egy büdös szót sem se kérdés semmi. Mi másnap rendeztük a teraszunkat, kerítést festettünk ők beszóltam ha felmegy a szag hozzájuk akkor írnak a képviselőnek..
Tehetetlennek érzem magam mert nem szeretném ha miattunk tennénk ki őket, szólni már nem merek hiszem volt rá példa hogy 22óra ugán porszívoztak és felmentem szólni, le lett tagadva. Párom szintén szólt egyszer amikor este úgy mentek megint mint az elegánt annyi volt a válasz hogy pedig ők mem táncoltak.. nem tudom mit lehetne tenni mert nekünk is a hétvége lenne a pihenés amikor nem kell korán kelni se sajnos nincsen tőlük nyugalmunk és már borzasztóan ki van a tökünk hogy eszükbe nem jut, hogy a másik szeretne pihenni de ha esetleg nyáron 20órakor párom a teraszon telefonál ők szólnak hogy hangosan beszél. Furcsa a helyzet mivel szüleink kora beli emberek..

MajorDomus # e-mail 2019.03.04. 20:41

Az önkormányzatnál ez nem igy működik!
komolyan veszik a bejelentést!
.
.
a magánlakás esetében fogadd meg drb... javaslatát.
hatásos lehet....

drbjozsef #   2019.03.04. 11:33

Vicky Mena,

"Komoly" jogi megoldás nincs erre.

Írjatok tértis levelet a tulajdonosnak (ha nincs meg a címe, akkor hívjátok fel, és kérjétek el a lakcímét, mondván, bírósági keresetlevélhez kell, mert beperelnétek), hogy beszéljen a bérlőivel, de ha 8 napon belül nem változik a hozzáállásuk a társasház közös szabályaihoz, akkor őt perelitek be bíróságon. Tartassa be a házirendet a tulajdonos a bérlőivel, ha nem tudja, mondjon fel nekik.
Hátha ez hat.

Sok értelme nincs, inkább nyomásgyakorlás.
Egy próbát megér.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Vicky Mena # e-mail 2019.03.04. 09:47

Hiába tesznek a lakók panaszt, a bérbeadóknak ez biznisz. Mit érdekli ezeket,hogy a bérlőjük megszegi a társas együttélés szabályait.A jegyző eddig nem reagált.

MajorDomus # e-mail 2019.03.03. 16:57

Az önkormányzati bérlő esetében kérj a házkezelőségtől bérleményellenőrést, indokolt esetben fel is mondják a szerződését.
.
mindkét esetben kérhetsz a Jegyzőnél birtokvédelmet!

Vicky Mena # e-mail 2019.03.03. 08:56

Nem én adtam bérbe a lakást.
Az egyik albérlő kiabál,csapkodja az ajtókat,22 óra után bömbölteti a tv-t.

Ha nem lenne elég,kaptunk egy önkormányzati bérlőt, pont közvetlen melléjük.Ezek is kiabálnak,csapkodnak.

2 család keseríti meg a lakók életét,többször szóltak a lakók mindketőnek.
A közösképviselő próbált segíteni,más nem.

Komoly jogi segítség kell!!!!

MajorDomus # e-mail 2019.03.02. 23:21

Nem biztos hogya saját albérlőjével van gondja!

drbjozsef #   2019.03.02. 20:22

Bizonyos esetekben.

Mi a problémád?

Egyébként, ha felmondod a bérleti szerződést, a lejárat után már lakoltathatod is kifele (pontosabban, elindíthatod a kilaoltatást, ami jó esetben pár hét, rossz esetben pár év alatt eredményre is vezet).

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Vicky Mena # e-mail 2019.03.02. 17:51

Milyen esetekben lehet kilakoltatni egy problémás albérlőt?!

MajorDomus # e-mail 2019.02.20. 21:38

Pereljétek be a tulajdonost!

Vicky Mena # e-mail 2019.02.20. 19:16

Nagy az Isten állatkertje alacsony a kerítés!
Mennyi hülyének kellene tanyára menni.

Vicky Mena # e-mail 2019.02.20. 19:11

Egy ismerősömnek is meggyűlik a baja az idegbeteg alsó szomszédjával: 19-23 óra között üvölt,bömbölteti a tv-t, a gyereke hazudozik, a pár fenyegetőzik,ha szólnak,tiszta erőből becsapják az ajtókat(lakás,lépcsőház),rongálják a lépcsőházi dekorációt.
Csak albérlők.

Szóltak a tulajnak, a rendőrségnek,a közös képviselőnek- hiába szóltak ök is rájuk.

3 éve ez megy. Ne a normális,kultúrált lakók menjenek el!
Mikor lehet kitenni az ilyet?!

MajorDomus # e-mail 2019.02.18. 22:14

Dehogynem!
A tulajdonos felel a bérlője viselkedéséért!
Kérj a Jegyzőtől birtokvédelmet, majd ő elszámoltatja a lakásgazdálkodási osztályt.