Tisztelt Fórum!
Aziránt érdeklődnék, hogy céges Ipari ingatlan bérbeadásához szükséges bármilyen engedéllyel rendelkeznie a társaságnak? (A cégkivonatban szerepel a saját tulajdonú ingatlan bérbeadási tevékenység)
Tisztelt Fórum!
Aziránt érdeklődnék, hogy céges Ipari ingatlan bérbeadásához szükséges bármilyen engedéllyel rendelkeznie a társaságnak? (A cégkivonatban szerepel a saját tulajdonú ingatlan bérbeadási tevékenység)
Köszönöm ! Sajnos erre gondoltam én is, de azért bíztam....-hátha van valami kiút !
Milyen adásvételi szerződés? Azt írtad, elcserélted.
Ha a csereszerződésbe kevesebb került forgalmi értéknek, akkor azt megszívtad (mert gondolom, ha egy az egyben cseréltél, akkor nemcsak a Te régi lakásod ára ez, hanem azé is, amiben most laktok). Ha most eladod ezt a lakást, és többért, mint amit a csereszerződésbe írtatok, akkor ezen különbözet után kell 15% adót fizetned. Nem számít, hogy másikat vennétek belőle.
"Sajnos belementem, hogy az adásvételi szerződésben kisebb összeg szerepeljen a lakásomra."
Ezt teszi egy korrekt nevű ...vicces....
Vagyis inkább gáz!
Egyébként 15% adóra a haszonból.
Kedves ObudaFan !
Segítségét szeretném kérni az alábbiak miatt :
1./ Adott egy lakás ingatlan, melyben 20 évig éltem a férjemmel.
2./ Idén ezt az ingatlant egy az egyben elcseréltem, nem keletkezett sem többletem. /Sajnos belementem, hogy az adásvételi szerződésben kisebb összeg szerepeljen a lakásomra./
3./ Pár hónap telt el, és mi nem érezzük jól magunkat ebben a lakásban, szeretnénk eladni, másikat venni !
Milyen adó, illetve illetékvonzata lesz ha eladom, a csak pár hónapja megvásárolt lakást ?
Előre is köszönöm a válaszát !
Ha hozzatartozod a vevő, ő nyilván tud a perről, így nem jóhiszemű, tehát mehet ellene tovább a per.
Jutka70
Mivel MÁR!!! per van folyamatban, így a perről neked TÁJÉKOZTATNI kell a vevődet.
Hisz tán még az is lehet, hogy a "rokon" tulajdonos társad lesz :-)
A követelt 160/6180 rész arányban.
Amit a vevő nem csípne, vélhetően.
- -
Némi pénzért cserébe ésszerű volna a pert megszüntetni.
HA esélye van a rokonnak a pernyerésre...
Azaz kifizetni a rokonnak a 160 m2 árát egy egyezség keretében.
Mert, ha pert veszítesz és netán a tulajdonos társad lesz.
Az szívás lesz neked...
az nem befolyásoló tényező ha rokon család tag? ingatlan eladásra értettem.
Ebben az esetben ha a vevő nem tud a perről, akkor a felperesek a továbbiakban kártérítésre perelhetnek téged.
volt perfeljegyzés, de a felperesek kérték a levételét 2018.05.10 én jogerősen, le vették az ingatlanról, a per jeljegyzést tényét. ebben az esetben sem szűnne meg adás vétel esetén?
Nem, de hogy mi lenne a pontos jogkövetkezmény, az függ attól, hogy van-e perfeljegyzés, illetve a vevők tudnak-e a perről.
elnézést, nem jól írtam, csak egy részét szeretné a 6180m2 bőL 160m2 szeretne elbirtokolni. Amennyiben eladnám a házamat, abban az esetben is oka fogyott lenne?
Jutka70
HA önálló ingatlan, akkor ez önállóan is elbirtokolható.
Így AZ nem számít semmit, hogy közben elköltöztek....
Mivel az elbirtoklás maga MÁR!!! megtörtént!
HA!!! valóban megtörtént.
Most csak egy per folyik.
Ami ezt igazolja "hivatalosan" is.
Amit ha megnyer, akkor az övé lesz.
Hisz egy ÖNÁLLÓ ingatlan egésze amit megszerez.
Szóval: a per folytatódni fog.
- -
Akkor szűnne meg, ha csak egy részét birtokolta volna el el és azt a saját telkéhez csapni.
Mert akkor ugye az eladás után ez oka fogyott lett már.
Szerintem másikat adtak, ami a szomszédban volt...
Ne haragudj, de valami nem kerek. A felperesek eladták azt az ingatlant, amely az elbirtoklási per tárgya, tehát amelynek nem ők a bejegyzett tulajdonosai?
önálló ingatlan.
perindítás volt előbb, tulajdonjog megállapítása, elbirtoklás jogcímen.
Nomeg mi a per tárgya?
EGY önálló ingatlan?
vagy
CSAK egy az eladotthoz csatolható darab lett volna?
Melyik volt előbb?
A perindítás vagy az eladás?
Üdv, azt szeretném kérdezni polgári per van ellenem, tulajdon jog és elbirtoklás a per tárgya. De a felperesek eladták az ingatlant, megszűnik a per így?
holleanyo2
"Mi ennek a menete?"
Ha belemennek, akkor örülsz.
A többi már csak papír munka.
Azonban aligha mennek bele, mert ne hülyék...
Mivel nekik ez aligha jó.
Vajon,
miért is akarnának téged kerülgetni a közös terület helyett?!
Mit tudsz/akarsz cserébe felkínálni a KÖZÖSSÉGNEK?!
Amiért mégis...
Köszönöm szépen a választ.
holleanyo2
SZMSZ-ben rendelkezhet róla a társasház.
Kedves Fórumozók!Tanácsot szeretnék kérni. Vásároltunk egy földszinti lakást egy 12 lakásos társasházban. Szeretnék kizárólagos kerthasználatot a társasház közös kertjéből a lakásunk előtti területen. Mi ennek a menete? Meg kell-e váltanom ezt a jogot, ha igen, van-e méltányos összeg? Ha megkapom, körbe keríthetem-e a területet? Lakáseladás esetén joga lesz az új tulajdonosnak a kerthasználat? Köszönöm, ha segítetek.
Szomorúka...
Az öröklési szerződés tipikus esetben
meghatározott – egy vagy több – vagyontárgyra
jelöli ki az örököst.
Azonban lehetőség van arra is, hogy az örökhagyó a teljes!!! vagyonára örökösnek nevezze meg eltartóját, vagyis a vele szerződő személyt.
Utóbbi szempontból érdekes a kötelesrész intézménye,
ugyanis ebben az esetben
a törvényes örökösöket megillető kötelesrész nyújtására nincs kötelezettsége.
- -
A szülő pénzéből a gyereknek vett lakás az ajándékozás...
Szerintem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02