Attilahun
CXXXIII/2003 tv. a társasházról
Attilahun
CXXXIII/2003 tv. a társasházról
Így aztán főleg arra számíts, hogy
nem rakható ki a házból...
Ennek tudatában tervezgesd a jövőt.
"Semmilyen joga nem lenne ott tartózkodni, egyszerűen az örökös feleség mmegengedte neki."
Az örökös feleség az
és/vagy
Mert, ha igen,
akkor TÖKÉLETES JOGA VAN... ott lakni a sógornak.
Kirakni sem tudod, csak az örökös feleség tudja kirakni is.
MajorDomus,
értem, köszönöm.
Azért még a törvényt (vagy részletét) megtudná adni, ami ezt pontosan kimondja?
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom kérdésem...
Van egy kertes ház, ami banki jelzálogjoggal terhelt. A tulajdonos kb 6 éve nem tudja azt fizetni, ezért a bank rátette a kis kezét. Konkrétan Citibank. A banki tartozás kiegyenlítésébe beszát még egy bank is a fedezet miatt (nem tudom miért...gonodlom valami biztosítás miatt). Utóbbi bank a tőketartozás 75%-át kifizette a Citinek. Az ügy végrehajtóhoz került, de kisebb nagyobb utánajárás után kiderült, hogy közvetlen a Citibanknak is tudunk vételi szándéknyilatkozatot tenni. Ezt a szándéknyilatkozatot elbírálják, egyezkednek a másik bankkal és eldöntik elfogadják-e vagy sem.
Az ingatlanról tudni kell, hogy ez egy két generációs ház, a kisebb lakásban a tulajdonos elhunyt férjének a testvére lakik jelenleg és csakis szivességből. Semmilyen joga nem lenne ott tartózkodni, egyszerűen az örökös feleség mmegengedte neki. A tulaj nem is lakik a házban, évek óta kiköltözött és új életet kezdett.
A házban valahol csőtörés lehet, ami látszik 1-2 falon, de ez a pali nem foglalkozik vele. Ráadásul még a radiátorokat is leszedte, mosdókat, csaptelepeket és szépen eladogadta.
Beleírhatom a vételi szándéknyilatkozatba, hogy az ingatlan csőtörés, beázás stb miatt felújításra szorul?
Tehát most ott állunk, hogy a vételi szándéknyilatkozatot el kell küldenünk a bank ügyvédjének.
Kérdésem az lenne, mit tanácsoltok, mikre figyeljek amikor ezt a szándéknyilatkozatot benyújtjuk a bank felé?
Későbbiekben mire figyeljek, milyen buktatók lehetnek még?
Banki tőketartozás alá mennyire lehet menni az árral amikor az ajánlatomat megteszem?
Előre is köszönöm segítségeteket!
kecsandi
drbjózsef Köszönöm a válaszod!!Üdv!
Válaszoltak.
Ez egy jogi fórum, Te pedig nem jogi kérdést tettél fel.
Szerinted ki tudhatja itt, hogy kaphatsz-e hitelt?
Igen, kaphatsz. Elég pici eséllyel ezekkel a feltételekkel, de elvileg nincs kizárva.
Menj el egy neked szimpatikus bankba, és kérdezd meg, erre adnak-e hitelt.
Jogi akadálya mindenesetre nincsen.
Kedves Fórumozók! Lentebb kérdeztem valamit, senki nem tud rá választ adni?
Egyik sem!
Nem teheted meg!
Igen,a közgyűlésére,mint tulajdonos,és a Főépitész hozzájárulására!
Segítségüket kérem, hogy mely törvény mely része szabályozza a társasházi lakások felújítását.
Az egyik helyiségben az ablakot 50 centivel megnövelném lenti irányba, ami ugye megváltoztatná a homlokzati képet. Azt szeretném tudni, hogy ilyen mértékű módosítást megtehetek magam vagy valakinek az engedélyére van szükségem?
Amint megfeleltek a feltételeknek.
https://hitelnet.hu/…-beepitesre/
Mikor? Hát amint Te megkaptad édesapádtól már lehetne, de a további tulajdonváltási műveleteket a csok megakadályozza, úgyhogy ha tényleg a férjednek akarod ajándékozni a felét, akkor amit az átfutott az ingatlannyilvántartáson.
Kedves Fórumozók!
Édesapám eladna, majd vásárolna egy másik ingatlant, amelyet nekem kíván ajándékozni. Haszonélvezeti jogot sem kíván magának. Mivel a házastársak között illetékmentes az ajándékozás, én a felét a férjemnek ajándékoznám. A kérdésem az lenne, hogy bővítésre (tetőtér beépítés) az ajándékozást követően mikor vehetnénk igénybe a Csok-ot? Köszönöm!
Úgy tudom, hogy ez díjmentes eljárás.
Inkább 6600 Ft/ingatlan
Csak nem ügyvéd köteles, ha hitelintézet a jogosult.
"A szocpol folyósításra jelzálogot, elidegentiesi- es terhelési tilalmat jegyeznek be"
Valóban.
"a MAGYAR ALLAM javára"
Hát nem... vagy nem mindig.
A szocpolt nekem pl. az OTP intézte anno.
Hitelezte!!! az állam megbízásából.
Ezért aztán az OTP lett a jogosult is!
Hisz neki tartoztam.
Így aztán az OTP adta ki tavaly a törlésit is rá.
Amikor rájöttem, hogy még nincs törölve.
Pedig már 16 éve lejárt...
Azért itt valami nem kerek. A szocpol folyósításra jelzálogot, elidgentiesi- es terhelési tilalmat jegyeznek be a MAGYAR ALLAM javára. A szocpol miatt tulajdonjoga plane nem kellene lennie az OTP-nek.
A szocpol terheinek levetelet amugy sem az otp-tol kell kerni, hanem ha lejart a tiz ev, akkor az allamtol, en anno asszem az allamkincstartol kertem meg, most feltetelezem hogy egy kormanyablakban kellene. Aztan azt bekuldeni a kerelemmel a foldhivatalba.
"(illetéket fizetsz ezért)"
Úgy tudom, hogy ez díjmentes eljárás.
Neked kell intézni... hiába vársz!
Levélben kéred
az OTP Back Office-nak címezve a törlési engedélyt
A szükséges adatokat persze megadva a levélben.
OTP Bank Nyrt.
Back-Office Főosztály
1475 Budapest,
Pf. 347.
Idővel megjön...
Földhivatalban beadod a törlési kérelmet
(illetéket fizetsz ezért)
Törlik.
2005 évben kaptam szoc.pol. támogatást lakásépítéshez.A tulajdoni lapon 1/2-1/2 részben az OTP és én a tulajdonjogos. Azóta sem kaptam határozatot a törlésről, pedig 10 év eltelt. Mit kell tennem, várjak ?
Jogi Fórum...
Érdeklődnék, ha egy háromgenerációs házat a gyerekeimmel együtt vennénk meg, 20 millió hitelre lenne szükségünk, plussz van még 4 milla önrész, de csak nekem van 8 órás bejelentett állásom, és 180 ezer fix jövedelmem, akkor kaphatok 20 milliót, 15 éves időtartamra? A többieknek csak részmunkaidős minimálbéres állása van. Mind a négyen tulajdonosok lennénk. Előre is köszönöm a választ!
A kormányablaknál lekérik a tulajdoni lapot helyben. Ha haszonélvező is van, neki is kell a hozzájárulása.
Ezért kell kormányablakon intézni!
Zoltanuss, most inteztunk allando bejelentkezest kormanyablaknal. Az elmondottakon tulmenoen helyrajzi szamot kertek meg, tulajdoni lapot mar nem kernek.
Beryl 21
Zoltanuss,
én úgy tudom, hogy ELVILEG nem kell. Ki kell tölteni a lakcímbejelentőt, ott a szállásadónak (aki lehet a tulajdonos, a haszonélvező, és akár a bérlő is) kell kitöltenie és aláírnia.
Ennek ellenére, mindenhol kérik a tulajdoni lapot, hogy bizonyítható legyen a szállásadó jogosultsága a bejelentésre. Én bepróbálkoztam régebben, hogy nem viszek, mutassák meg törvényben, hogy miért kell, mi írja elő, aztán azt is mondtam, hogy akkor szerezzék be ők maguknak, ha kell, ott van a nyilvántartás, nézzenek bele. Ez még akkor volt, amikor a polg.hiv.-ban kellett bejelentkezni. El is hajtottak, azt mondták, nem kell, de akkor nem is fogadják be a kérelmet. Tovább nem szívóztam.
Most a kormányablakoknál kell intézni, ők szerintem már tényleg simán láthatnák az ingatlannyilvántartást.
Lehet, hogy most már tényleg nem kell.
Legalábbis eszerint a leírás szerint nem kell :
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02