Hekus, ha tényleg "hozzá tartozna", akkor rajta lenne. De nem tartozik hozzá, legalábbis nem úgy, ahogyan te gondolod.
Ingatlanügyek
Atti, akkor ott már nulla az adó alapja, ergo az adó is.
Társasházi lakáshoz tartozik egy fél garázs, ez rajta kell hogy szerepeljen a tulajdoni lapon?
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Lakóingatlan.
32 nm-es panel, amit most dupla annyiért tudnék eladni, mint amennyiért 2005-ben vásároltam.
De nem ingatlant vásárolnék a pénzből.
Atti, az attól függ, hogy lakóingatlan vagy más.
Na ez az, ami hihetetlen!
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Ezúton szeretném kérni a szakmai tanácsát. Van egy saját tulajdonú 34m2-es lakásom és egy különálló 5m2-es önálló bejáratú kamrám/tárolóm ami ugyan a szomszéd lépcsőházban van,de a lakással egy helyrajzi számon van nyilvántartva.
A kérdésem,hogy a tárolót eladhatom-e külön,önállóan a lakástól függetlenül?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Zsipe4
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az szeretném megtudni, hogy a 10 éve vásárolt ingatlanom eladása után, kell e adót fizetnem, ha nem ingatlant szeretnék vásárolni a pénzből.
Változott e a az erre vonatkozó jog 2016-ban? (Mert eddig úgy tudom, hogy 5 év után nem kellett)
Köszönöm
Kérd meg a hagyatéki leltár másolatát! Hátha!
Kedves Dr. Szücs Lajos!
Köszönöm a tanácsot, ajánlott levélben megpróbálom kikérni a helyrajzi számokat.
Tisztelettel:
Kocsis Éva
"hogyan juthatok hozzá a helyrajzi számokhoz, mivel személyesen nem tudok elmenni a közjegyzőhöz, mi ennek a hivatalos módja."
A hagyatéki ügyintézőnél (is)tehetsz egy próbát! (Az örökhagyó utolsó lakóhelye szerinti önkormányzati hivatalban.)
Kedves Dr. Attika!
Köszönöm a válaszát.
A levélben amit a közjegyzőtől kaptam, semmilyen módon nincs beazonosítva a földterület. Csak az örökösök vannak felsorolva, a hagyatéki tárgyalás időpontja, és a hagyatéki eljárás lefolytatásának várható költsége van feltüntetve.
Így milyen lehetőségem van megtudni a helyrajzi számot, vagy hogy kérhetem ki a közjegyzőtől?
Köszönöm a segítséget.
Tisztelettel:
Kocsis Éva
Az értesítőben benne kellett lenni a helyrajzi számnak. Földterület anélkül nem is azonosítható be.
Hogy van a közjegyzői éretesítőben a föld azonosítva?
" Néhai Kovács Bódog földje, ami a Lapos-dűlő után balra sederedik és a paszúly földekig tart."
Kedves Fórumozók!
Föld terület hagyatéki eljárásról kapott közjegyzői értesítésre, e-mailben érdeklődtem a hagyaték tárgyát képező területek helyrajzi számairól.
Ezt a választ kaptam : "Tájékoztatom arról, hogy törvényi felhatalmazás hiányában a közjegyzőhöz e-mail útján nem terjeszthető elő joghatályosan beadvány."
Segítséget kérek, hogy hogyan juthatok hozzá a helyrajzi számokhoz, mivel személyesen nem tudok elmenni a közjegyzőhöz, mi ennek a hivatalos módja.
Előre is köszönöm a segítséget.
Tisztelettel:
Kocsis
Fourt
A Csok igénylését bankoknál, hitelintézeteknél, takarékszövetkezeteknél lehet kezdeményezni. Adnak infot.
Vagy:
http://csaladitudakozo.kormany.hu/
http://emmiugyfelszolgalat.gov.hu/
Telefon a lap alján (szociális ügyekben).
Szorri vagyok, most látom, hogy a csokkal bővült a tényállás. Nos, az valóban okozhat problémát.
De.
Nem kérdezted ezt már?
Abban kérném még a segítséget, hogy ha használt házat veszek és igénybe szeretném venni a csokot akkor a jelenlegi házam eladásából származó összes bevételt köteles vagyok befektetni a másik ház vásárlásába? Vagy van valami kibúvó hogy egy részét felhasználhassam másra, akár ügyvéd vagy NAV kifizetésre?
"Lehetünk e haszonélvezők ezen a telken is ha mi vagyunk a képviselői?"
Lehettek csak a szerződés megkötése során nem járhattok el a kiskorú gyermeketek érdekében. A szerződéskötéshez eseti gyám kirendelését kell kérni az illetékes gyámhatóságtól!
30 nap
igen
Két dologban kérnék segítséget
Az egyik. Eladtunk egy hétvégi hàzat kb két hete voltunk ügyvédnél. A telken vezetékjogot jegyeztetett be az E-on. Kiskorúnak vették meg. Gyámhatósàgi engedély kell hozzá. Ez mennyi idő alatt intéződik el?
Màsik. Két telkünket két gyermekünknek szeretnénk ajándékozni. Az egyik kiskorú. Lehetünk e haszonélvezők ezen a telken is ha mi vagyunk a képviselői? Ha nem, mivel jár és mi a költsége? Köszönöm
Két dologban kérnék segítséget
Az egyik. Eladtunk egy hétvégi hàzat kb két hete voltunk ügyvédnél. A telken vezetékjogot jegyeztetett be az E-on. Kiskorúnak vették meg. Gyámhatósàgi engedély kell hozzá. Ez mennyi idő alatt intéződik el?
Màsik. Két telkünket két gyermekünknek szeretnénk ajándékozni. Az egyik kiskorú. Lehetünk e haszonélvezők ezen a telken is ha mi vagyunk a képviselői? Ha nem, mivel jár és mi a költsége? Köszönöm
Azért használd fel okosan!
kaporka1968
Vagy vegyétek meg a saját nevetekre. Aztán majd ha nagykorú lesz megkapja ajándékba. Haszonélvezetet akkor is bejegyeztethettek. Az ő nevére csak akkor vegyétek, ha biztosak vagytok abban, hogy 7 évig a tulajdonában marad.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02