Ingatlanügyek

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.21. 07:26

Fourt, mi tiltaná, hogy arra költsd az eladási árat, amire a akarod? A tied. Irány Las Vegas!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.21. 07:25

4% összesen.

MajorDomus # 2016.05.20. 18:49

A tulajdonjogra és a haszonélvezetre is kell fizetni illetéket!

kaporka1968 # 2016.05.20. 12:52

az előbbihez írom még:

1. lakás tulajdonos lesz a lányom természetesen

kaporka1968 # 2016.05.20. 12:52

Tisztelt Ügyvéd úr,
az alábbiakban szeretném a segítségét kérni:
szeretnénk vásárolni 14.500.000,-ft értékben egy lakást 11 éves kislányunk részére, és szeretnénk a haszonélvezeti jogot kettőnk részére (szülők) 50-50 %-ban az ingatlanbejegyzésben érvényesíteni.
Szeretném tudni, hogy az illeték fizetés ebben az esetben hogy alakul?
köszönettel várom válaszát

Fourt # 2016.05.20. 12:14

Kedves Fórumozók!

Olyan kérdésem lenne, hogy 2005-ben vásároltam egy házat.Most szeretnék egy nagyobbat vásárolni.Az eladásból kifizetném a fennálló hiteltartozásomat.A fennmaradó összeget köteles vagyok 100%-ig beleforgatni a másik ingatlan vásárlásába? Arra gondoltam hogy egy részét fektetem be a vásárlásba , egy részéből pedig a másik házat csinosítanám. Lehetséges ez??

Előre is köszönöm a segítséget!!

lajcsó # 2016.05.20. 06:05

A jogszabály a külföldiek ingatlanszerzéséről:
http://www.njt.hu/…/njt_doc.cgi?…

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.20. 04:55

Nem kérik - nem kérhetik.

Levi1965 # 2016.05.19. 21:10

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném, ha valaki segítene egy pontos válasszal és esetleg a törvénykönyv pontos megjelôlésével arra a kérdésemre, hogy nem magyar állampolgár és nem jogi személy, de EU-s állampolgár ingatlan (pontosabban beépítetlen építési telek besorolással) vásárlásakor még mindig kérik a kormányhivatali engedélyt ?
Több helyen azt lehet látni az interneten, hogy ezt eltörölték valamikor 2015-be, de nem tudok biztos választ kapni erre a kérdésemre.
Köszönöm elôre a segítséget.

karol # 2016.05.19. 17:11

Két napja szereztünk tudomást a dologról. Miért nem tudunk az előző tulaj ellen fellépni? Mi a határidő?

ObudaFan # 2016.05.19. 16:20

A térkép közhiteles, tehát ezek szerint az önkormányzate. Az eladoval szemben pedig két év után már kétséges az igenyervenyesites.

karol # 2016.05.19. 15:36

Kedves Fórumozók!
A következő ügyben kérnék tanácsot.
Két éve vettünk egy belterületi, házas ingatlant, kerítéssel szépen körbekerítve.
Az adásvételkor ostoba módon nem néztük meg a térképet, igaz, a szerződést készítő ügyvéd sem tette meg.
Most derült ki (csatornázási munkálatok miatt), hogy a telek egy része valójában az önkormányzaté: közút ékelődik be ugyanis a mi portánk és a szomszéd ingatlana közé.
Kb. 80 nm-ről van szó a telekből, emellett pedig a ház sarka is belóg az önkormányzati területre (kb. 2 nm).
A házat az előző tulaj építette, 10-11 évvel ezelőtt.
Az előző tulaj csak azt hajtogatja, hogy ő nem tudott a dologról, érdemben nem hajlandó semmit mondani.
Az önkormányzat még nem jelentkezett, és egyelőre még mi sem mertük megkeresni őket.
Mit gondoltok, mire számíthatunk?
Köszönöm előre is,
Karola

zellerke20 # 2016.05.19. 15:09

Üdvözlet!
Szeretnék kérni egy kis jogi segítséget.
Sajnos rossz szomszédi viszony miatt körül kell járnunk a következő kérdéseket, mert kezd elfajulni a helyzet:(
1980-ban épült az udvarunkon egy melléképület: gyakorlatilag fészer, ahol fát tárolunk (max 20 nm). Blokkból épült, palatetős, rendezett építmény, ami viszont nincs rajta a telek térképmásolatán, gyanítom annó nagyszüleim nem kértek rá építési engedélyt. Hogyan lehet legálissá tenni a melléképület létezését így utólag? Nem szeretnénk, ha lebontatnák velünk:(
Másik kérdés: tudomásunk van róla, hogy a telekhatár eltolásra került a rovásunkra kb 1,5 m-rel. Amennyiben ez már hosszú évek óta így van, ugye nem kerül a szomszéd tulajdonába a telekrészünk?! Ennyi idő után kérhetjük, hogy a szomszéd a megfelelő helyre állítsa a kerítését?
Az udvarunkon kb 4 m magasságban átmegy a szomszéd kábeltévé vezetéke. Kérhetjük, hogy ez szűnjön meg és ne rajtunk keresztül vezesse be a vezetéket a telkére?
Eddig mindent igyekeztünk szép szóval rendezni, de sajnos van, amit már nem lehet.
Előre is köszönöm!

big_tits # 2016.05.19. 12:56

ladyd
Na most megtanultad, hogy kulcsátadáskor célszerű fizetni az utolsó részletet. Egyébként meg MD.

MajorDomus # 2016.05.18. 19:47

Egyszerübb ha leszerelteted a villanyórát!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.18. 13:41

Ha a birtokos határozott idejű bérleti szerződés alapján birtokol, de az lejárt, akkor meghatározott feltételekkel per nélkül lehet kérni végrehajtást a kilakoltatásra.

ladyd # 2016.05.18. 13:37

Ez mit jelent pontosan, amit utóbb írt? Nem igazán értem, kis magyarázatot írna?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.18. 13:34

Ítélet nélkül? Mégis hogy gondolod? Bemondásra?

(Esetleg a határozott idejű bérleti szerződésekre vonatkozó Vht.-szabályokat lehetne analógiásan alkalmazni, de nem hiszem, hogy a bíróságot erre rá lehet venni.)

ladyd # 2016.05.18. 13:27

Nem fog fizetni, az biztos...
A peren kívül nincs más lehetőség? Kilakoltatás? Rendőrség? Végrehajtók?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.18. 13:12

Perrel. Az viszont nem pár hét.

Viszont arra az időre, amikor jogcím nélkül lakik, követelhetsz tőle használati díjat.

ladyd # 2016.05.18. 13:07

Üdv mindenkinek!

Kérdésem lenne. Vettem egy lakást,kifizettem a teljes vételárat. Ez történt 2 hónappal ezelőtt. A tulajnak volt egy hónapja a szerződés szerint a kiköltözésre, aztán ilyen olyan kifogásokkal élve kiharcolt magának újabb egy hónapot. Úgy volt, hogy múlt hét vasárnap kulcsátadás, azonban a hölgy hevesen tiltakozott a telefonba, hogy neki még szüksége van pár hétre (!!!) a kiköltözéshez.
Na most itt betelt a pohár részemről. Hogy megy jogilag a kilakoltatás? Hogyan tudom törvényes eszközökkel elérni, hogy kiköltözzön?

MajorDomus # 2016.05.16. 13:13

,,ügyvédhez fordulni sokba kerül ,
Ügyvédhez nem fordulni,háromszor annyiba,,!

big_tits # 2016.05.15. 21:47

Én egyszer egy foglaló írásban történt átvételekor elfelejtettem egy mondatot beleírni, amiben szóban megállapodtunk. A vevőm 5 nap múlva már nem akart teljesíteni. Majdnem egy négyes csere ugrott.

MajorDomus # 2016.05.15. 20:27

Nem annyira vészes!
A foglalo szokásos mértéke 10%,ezt 2 tanu által hitelesitett átvételi elismervénnyel át lehet adni,De abban igazad van,hogy jobb mindent ügyvéd előtt intézni!

big_tits # 2016.05.15. 10:15

Elég ha a felek szóban igazolják ezt a tényt. Az ügyvéd majd ezt írja a szerződésbe. Csak ismerje el aki kapta, meg azokkal a feltételekkel amire ti emlékeztek.
Nagy bátorságra vall amit csináltatok. Én mindent ügyvéddel csináltatnék. Még a földhivatali érkeztetést is.