Teljesen igazad van!!! A saját bőrömön érzem.
Ingatlanügyek
A lakásszövetkezet már egy beteg életforma.
Ja és később kiderült, igaza volt.
Az új szabályozás szerint az alapító okiratban szerepeltetni kell az összes tulajdonos nevét. Ismerősöm akart venni egy ingatlant. Mondta neki a fineszes ügyvédje: kérj az eladótól egy alapító okirat másolatot. Vitte neki. Ügyvéd mondja: ezt már évekkel ezelőtt módosítani kellett volna, biztos valamiért büdös a ház. Tulajdoni lapért el sem mentek. Lebeszélte a vételről, pedig jó ára volt.
gabguru
Ránts kardot és indíts támadást a szövetkezet ellen!
Ha le tudod váltani az elnököt akkor lesz új Alapitó Okirat. Vagy nem. De neked jó néhány ősz hajszálad biztosan.
Idáig azt gondoltam, hogy az Alapító okirat = Szentírás. Egyébként 4 évig nem tudtam a lakásomat telekkönyveztetni egyszer hasonló ügyből kifolyólag.
Mire számítasz? Feloszlatják a szövetkezetet? Lebontják a házat, és behinti a helyét sóval?
Lakásszövetkezetünk alapító okiratát közel öt éve jogszabály alapján módosítani kellett volna. Az elnök úr még csak ígéretet sem tesz az ügy rendezésére. Mit tehetünk? Vajon így is legálisan működünk?
Adó miért lenne, és az illetéktől is mentes az a vagyon, amit valaki a házassági közös vagyon megszüntetése címén szerez.
De ez téged miért is érdekel?
Szép napot!
Érdeklődnék, hogy ha váláskor a két nevemen lévő (közös tulajdonú) ingatlanból az egyik a volt férjemhez került és erről bírósági határozat van, akkor a földhivatali átírásért fizetendő illeték mellett van-e adókötelezettsége. Ha igen, akkor hány százalék, vagy hogy működik ez?
Köszönöm
Kizárólag!
Igen.
Ennek a meghatalmazásnak ügyvéd vagy közjegyző előtt kell készülnie?
Köszi
Igen.
Sziasztok,
Eladás alatt lévő ingatlan adás vételi szereződését ha nem tudom személyesen aláírni akkor meghatalmazással működik a dolog?
Köszi
Leemelik.
Korrigálok: ha jól csináljátok, akkor nem kell. De még akkor is lehet, hogy évekig pereskedni kell miatta az adóhatósággal.
Kell. 4%.
Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem,hogy ha van a volt férjemmel közös jelzálog lakáshitelünk és lakásunk,amin volt 1/2-1/2 tulajdoni hányad, viszont én lemondtam erről és a volt párom lett egyedüli tulajdonos 1/1 arányban. Különböző okok miatt(bank) vissza szeretnénk állítani az eredeti állapotot,hogy 1/2 arányban az enyém is legyen. Kell nekem ez után valamit fizetnem,illeték stb? Mert az ingatlan vásárlásakor ez már 1* ki lett fizetve....
Önálló albetét a beállós helyiség (vagy földrészlet), és az van többek közös tulajdonában.
Obudafan
A társasházban milyen a,, sima közös tulajdon, ,?
Tehát ha nem társasházi, hanem sima közös tulajdonban van.
Akkor nem, de ha osztatlan közös tulajdonban van, akkor alighanem nem sokat lehet tenni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02