Ingatlanügyek

tisztesség # 2012.07.21. 16:33

Kedves Fórumozók! Az előző problémámhoz új információk: Az egyik eladó mielőtt bement a pszichiátriára kezelésre, ügyvéd jelenlétében írt egy meghatalmazást a másik tulajdonosnak -a férjének- hogy a ház eladásával kapcsolatos ügyekben , így az eladásnál az adásvételi szerződésben is aláírhatja helyette az iratokat. Ez mennyire szabályos, és megtámadható-e? Azt mondták, hogy az orvos nem fog kiadni semmilyen papírt a zárójelentésen kívül. Amíg tart a kezelés, addig nem írhat alá a tulajdonos. Ha van információtok ezzel kapcsolatban , megköszönném, ha megosztanátok velem.

tisztesség # 2012.07.21. 11:45

Köszönöm a gyors választ!Ha tehát a kezelőorvosa ír egy nyilatkozatot, amiben leírja, hogy cselekvőképes, akkor semmi gond nem lehet? Még egyszer köszönöm!

ObudaFan # 2012.07.21. 11:34

Attól, hogy ott kezelik, még nem feltétlenül cselekvőképtelen. De lehet kérni erről egy igazolást a kezelőorvosától.

tisztesség # 2012.07.21. 10:56

Kedves Fórumozók!
Szeretnénk venni egy családi házat. Egy házaspár, /férj, feleség / a tulajdonos. Megegyeztünk a vételárban, és akkor derült ki, hogy a feleséget a pszichiátrián kezelik. Szerintetek belemenjünk egy ilyen helyzetbe? Jogilag tisztán meg-lehet -e venni egy ilyen ingatlant.?Anélkül, hogy utólag bepereljenek stb... Segítségeteket előre is köszönöm!

dokra79 # 2012.07.21. 07:08

Sziasztok.Elég nagy problémám van.10 évig párom szüleinek a házában éltünk.2 gyermekünk van.Mi a saját pénzünkből felújítottuk a házat és rendbe tartottuk,amiről számláink vannak.8 év után az anyja hazaköltözött és két év után elérte hogy elköltözzünk.Most eladta a házat és a pénzt amit ráköltöttünk a házra nem hajlandó kifizetni.Az a kérdésem,hogy érdemes e egy ügyvédet felkeresni ?Vissza tudom e perelni a pénzemet? Köszönőm előre is.

MajorDomus # 2012.07.20. 23:15

Megtámadhatja.
De nyerni nem fog.

Emesi # 2012.07.20. 19:15

Köszönöm válaszotokat!
Még egy kis segítség kellene. Elég sürgős!
Úgy vettük a termőföldet, hogy csereszerződést kötöttünk, mivel akinek elővásárlási joga volt, annak nem akarta semmiképp eladni az eladó. Aztán az elcserélt földet visszavásároltuk. Most az illető azzal fenyegetőzik, hogy perre viszi az ügyet, mert állítólag azt mondta neki egy ügyvéd, hogy megtámadhatja a szerződést, mert egyértelmű, hogy azért lett cserélve, hogy őt kikerüljük. Tényleg megtámadhatja a szerződést? Elveheti tőlünk a földet?

MajorDomus # 2012.07.20. 18:56

Két esetben lehet de nem utólag.
Fizetned kell.

pazs # 2012.07.20. 08:43

Közben látom, hogy lajcsó a másik topikban válaszolt és láthatóan jobban ért hozzá, mint én... hallgass rá.

pazs # 2012.07.20. 08:37

Nincs ilyen. Építési telekre van hasonló: ha vállaljátok, négy éven belül beépítitek, akkor nem kell illetéket fizetni.

Emesi # 2012.07.20. 06:57

Sziasztok!
Termőföldet vásároltunk és most megkaptuk a levelet az illetékfizetési kötelezettségről. A kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy illetékmentességet kérni? Én hallottam olyat, hogy ha vállaljuk, hogy 5 évig nem adjuk el a földet, akkor nem kell illetéket fizetni. Tud erről valaki valamit?

lajcsó # 2012.07.20. 06:02

Lakás esetében lehet kérni 6 hónapra a vh felfüggesztését, függetlenül attól hogy ki lakik benne. (Vht. 48. § (6) bekezdése alapján.)

MajorDomus # 2012.07.19. 21:31

De ha kifizetted az ingatlan vételárát,a tied a lakás, akkor miért ők laknak benne, és miért nem fizetnek érte, az albérleti díjból simán fizetted volna törlesztörészleteket
Mivel zsarolnak benneteket ?

csenli # 2012.07.19. 19:48

Lajcso! Tanácsért jöttem nem cinikus hangnemért.

Olvastam, hogy elvileg ha kiskorú is él az ingatlanba akkor 6 hónapra kérhetem a vh felfüggesztését. Nem vagyok jártas az ilyen dolgokba ha nem így van azt is elfogadom.

ritimi # 2012.07.19. 15:35

Üdvözletem.
Jelenleg egy zártkerti ingatlanban lakom, mint albérlő. Sajnos csőtörés történt, amit nem mi, hanem a földrengés okozott. Mivel a rengeteg föld miatt elég későn észleltük, elég magas vízdíj összejött (150000 ft).A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor kinek kell fizetni, a tulajnak, vagy nekem, mint bérlő, esetleg felesben?
Köszönöm a választ.

lajcsó # 2012.07.19. 13:54

Áruld már el légy szíves, hogy a vh-t milyen indok alapján akarod felfüggesztetni? Ez ugyanis ez nem kívánságműsor.

csenli # 2012.07.19. 13:16

Az ingatlan vétel ára 3,2millió ft volt. Ebből 2,8 millió ment a faktoringnak 200 ezer az émásznak a maradék nekik ment. Minden kifizetett forint aző tartozásuk rendezésére ment.
A levelekbe folyton azt írja, találjak ki valamit mert nem mehetnek a híd alá. Ott van 2 kisgyerek nekünk pedig 1. Végül is a kérdésem még mindig az, hogy fel lehet-e a vh-t felfüggeszteni. Hitelezési csalás? Megvettük, kifizettük, amíg birtuk törlesztettük... Jót akartam és én leszek meghurcolva? Most nagyon elvagyok keseredve...

ObudaFan # 2012.07.18. 20:22

Ez bizony csalás és magánokirat hamisítás halmazata.

Szerintem inkább hitelezési csalás. De ez a lényegen nem sokat változtat.

MajorDomus # 2012.07.18. 19:05

Ja és miért nem fizeti ki ő,mit csinált a vételárral?

MajorDomus # 2012.07.18. 19:03

Még mindig nem értem. Mért zavar az téged hogy őket kiraknák a lakásból amiért megkapták a vételárat,ráadásul ingyen laknak benne.

Ez sötét ügy ,szerintem valamivel zsarolhatóak vagytok, ezért fenyeget naponta.

csenli # 2012.07.18. 07:40

Hát sajnos ez így van és nem kitaláció.. Az ismerős azt várja, hogy akasszak le 3,8 milliót fizessem ki a tartozást hogy ne vigyék el a házat! Azaz mi oldjuk meg újra a gondot. Ha azt mondaná, hogy közösen semmi kifogásom nem lenne. Ő még most se akar 1 fillérrel se beszállni. Igen is aggaszt a saját sorsunk is! Ezèrt is kérdeztem, hogy fel lehet-e függeszteni a vh-t?

guba" # 2012.07.18. 07:29

Úgy tűnik, mintha nem az aggasztana, hogy elbukod a lakásodat, hanem az, hogy háromszor felhív naponta. Nem életszerű ez a történet, az biztos. Ő milyen megoldásra vár? A lakását már eladta.

csenli # 2012.07.18. 07:21

Mi megvettük a házukat, amit ők adta el. Ebben semmilyen okirat hamisítás nem volt. Mi vettünk fel hitelt amit meg is kaptak az utolsó fillérig. Az elmúlt 2 évben elveszítettük a munkahelyünket így most vh alatt van. A hitelt amíg tudtuk fizettük, de ők lakták.

lajcsó # 2012.07.18. 06:25

Ahogy kivettem a kérdező előadásából: itt arról van szó, hogy mivel az ingatlan tulajdonosa nem volt hitelképes, ezért a kérdező férje vett fel a tulajdonos számára hitelt egy fiktív adásvételi szerződés alapján. Ez bizony csalás és magánokirat hamisítás halmazata.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.18. 06:25

Nem tudjuk mi azt, mire szerződtek. Persze, a feljelentés nyilván aránytévesztés.