Tisztelt Fórumozók,
Elöjáróban: valamibe keveredtem az egyik szolgáltatóval 30 év után, ugyanis megkaptam a szomszéd tulajdoni hányad házas ingatlanjának 508.000 Ft-os számláját, melyet nem kívánok kiegyenlíteni, hiszen semmi közöm az elfogyasztott áramhoz, lentebb részletezem. Nagyjából fogalmaztam egy kérelmet, szeretném kérni, ilyen formában elküldhetem-e, a szolgáltató nevét (szolgáltató) illetőleg a benne lakókat megkülönböztetésül karakterekkel neveztem el,
Ami a segítség kérésem Tisztelt Fórumozók, kérem segítsenek, hogy precízen meg tudjam fogalmazni lenti Címnek a kérésemet.
Tervezet!
Tisztelt Budapesti Békéltető Testület,
Alulírott xxxxx alatti lakos, az alábbi kérelemmel fordulok Tisztelt Békéltető Testülethez,
Kérelmem számla küldési címének megállapítása, a B. község,utca,házszám. szám alatti címhelyen 4/32-ed tulajdoni hányadú, kerítéssel elválasztott, villanyórás házas ingatlant n e m tartalmazó telekrészemre 508.221.- Ft összegű számlát kaptam, amely nem engem illet, azért mert nem tudok áramot vételezni, nincs villanyórás házam.
Egyeztető Kérésem ellenére a Szolgáltató a keletkezett szerződést, mint alapbizonylatot nem küldte meg. így nem tudom annak az okát, miért szerepelek így harminc év után a számlázási rendszerükben .A szolgáltató indokolása alapján korábban a Biatorbágy ..... címhelyre küldték NEVEMRE a számlákat, azokat maradéktalanul ki is egyenlítették, (KI??) Én nem tartózkodtam soha a Biatorbágyi ingatlanban.
Álláspontom szerint ma is annak kell kiegyenlíteni e számla összegét, aki korábban kifizette a nevemben, illetve áramot vételezett a nevemben!!!
A szolgáltató tájékoztató levele alapján, az elmúlt 30 évben a számlák maradéktalanul ki lettek egyenlítve a nevemben,amit a telek címre küldtek, (én soha nem tartózkodtam ott) álláspontom szerint volt szomszédom T. Ferenc fizette a nevemben a villanyáram számláit, aki 2010. június 5. napján elhalálozott. Jogutódja Felesége T. Ferencné szül. Sz. Rózsa, a villanyórás házat ő örökölte, illetőleg M. B. Aranka ..... Honvéd u. 67. sz. alatti lakosok, melyről a Földhivatali Határozatokat is csatolom. A villanyórás házban ezen három személyek tulajdonosa és családjaik laktak és laknak, birtokolják azt, én a szomszéd teleknek vagyok a tulajdonosa, természetben a villanyórás háztól elválasztott telekrészben. A villanyórás házban én soha nem tartózkodtam, azt mindig T. és felesége, illetőleg M.B. tulajdonolta, illetve birtokolta,4/32-ed tulajdoni arányú tulajdonban.
Tisztelt Békéltető Tesület,
Fent vázoltak és a mellékelt bizonyítékaim alapján, Kérelmem a ...számla küldési címének megállapítására irányul.Én nem tudtam elhasználni egy gramm áramot sem az elmúlt 30 évben, azért, mert nem voltam soha a villanyórás házban. Vagyis én soha nem tartózkodtam az ingatlanban.
A szolgáltató számlázási rendszere az én címemmel tévedés, hiszen a mérőlapon is rajta van ki az értesítési cím. (T. .......... u. 255.) Tehát az Szolgáltatónak T. F-t, illetőleg a családját kell megkeresnie. Én semmilyen formában, nem vagyok T. Ferenc jogutódja, nem vagyok illetékes a villanyórás ház áramdíjának kifizetésében sem, melyről szóló földhivatali bejegyzési határozatokat csatolom.
Az én telek tulajdoni hányadom nem esik egybe a villanyórás ház tulajdoni határával. Akkor miért kaptam a villanyszámlát, miért nem T..F. címére küldte az Szolgáltató.
A szolgáltatónak benyújtottam panaszomat, és az arra adott válaszát, melynek lényege, hogy így szerepelek a számlázási rendszerükben, melyet jelen kérelmemhez mellékelek. elválaszthatatlan részét képező, mellékletekkel együtt, számlázási címhely megállapítására vonatkozó kérelmem alapbizonyítékaként.
Szíves türelmét, meghallgatását köszönöm.
Tisztelettel kérem Önöket, legyenek segítségemre abban, hogy a Szolgáltató és az én álláspontom közeledjenek egymáshoz, hiszen nem vagyok áramhasználó a B. ingatlanban. A nevemben más vételez villanyáramot. Tisztelettel, .....