Épp múlt pénteken tárgyaltunk egy kifogást a "földbizottság" állásfoglalásával szemben. Tehát szó sincs róla, hogy mechanikusan "átengednék" a tulajdonszerzéseket.
Termőföld kifüggesztés
Pedig az AB határozat szerint ez lesz.
Már részletes indoklást kell írni elutasítás esetén
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000
Szerintem eddig is kellett.
Ami új, az inkább a képviselőtestületi döntéssel szembeni bírósági jogorvoslat kívánalma. (Amivel magam teljesen egyetértek.)
eddig csak arab számokat írtak be indoklás helyett, ami utalt a jogszabály szövegére, vagyis nem volt egyediesített
indoklás
IMHO meg sem tudnák csinálni
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000
Földhivatali bejegyzéssel.
Az meg a kérelem benyújtásának a dátumával történik.
én február 3.-án kifizettem az ügyvéd előtt a teljes vételárat egy zártkertért. azóta tarta kifüggesztés, bírálat, stb, kb szeptemberre igérik. addig amíg konkrétan nincs a nevemen, kinek kell vágni a füvet? kit büntetnek meg, ha pl parlagfüves a telek?
"kinek kell vágni a füvet? kit büntetnek meg, ha pl parlagfüves a telek?"
A birtokbaadás időpontját hogy határoztátok meg? El kell olvasni a szerződést!
nem történt birtokbaadás.
a birtokbaadás időpontja a földhivatali átírás időpontja. a földhivatali esetleges értékfelmérés miatt döntöttünk így, hiszen ha bármit megváltoztatok az alatt a röpke 6-7 hónap alatt, bármit beruházok, azt mondanák, hogy jóval több járulékot kell fizessek, mivel nem akkor mérik fel, amikor elindítottuk a folyamatot, hanem akkor, amikor lezárúl a folyamat, vagy az után.
Így viszont még az eladó kötelessége a parlagfű írtás stb.
Meg a nevén van a terület.
Üdv, ismét kérdésem lenne:
A szituáció: Már kötöttem szerződést vkivel, ki is fizette, ám a földhivatali hercehurcán több sebből is elvérzett, nem felelt meg. Jelentkezett egy elővásárló, de ő meg most vissza fog valószínűleg lépni.
Ha visszalép, olyankor mi van? Nulláról kell kezdenem?? Vagy mi a menete? Újra hirdetést feladni, vásárlót keresni, ügyvédhez menni? Vagy ilyenkor köt minket az elő vásárlóval kötött szerződés, és csak annyiért kereshetek vevőt amennyiért vele szerződtem?
Miért?
Nincs személyi igazolványa?
Elég zavarosnak tűnik a történet. Amennyiben a hatóság megtagadta a szerződés jóváhagyását, abban az esetben nincs hatályos szerződés, sem a vevővel sem az elővásárlási jogosulttal. Tehát az elővásárlási jogosultnak nincs is mitől visszalépnie. Persze lehet kötni egy új szerződést, új feltételekkel, akár az elővásárlási jogosulttal is.
Csak előbb vissza kell adni a pénzt az,, elvérzō,, vevőnek, s vele felmondani a szerződést.
Még mindig nem jelentkeztek, hogy most akkor kell-e neki a föld, vagy nem. Ilyenkor én mit tehetek? Mondhatom azt, hogy akkor le vagytok ejtve és keresek mást, vagy az elővásárlási nyilatkozata miatt csak neki adhatom el?
emeld az árat, helyzeti előnyben vagy.
Mármint neki emeljem az árat, vagy keressek új vevőt, és annak? Szerintem az elővásárlónak nem lehet árat emelni, annyiért kell neki eladni amennyi az eredeti szerződésben van
Jo estet. A kerdesem a kovetkezo. Az eladasra kinalt foldemre elovasarlasi joggal rendelkezo jelentkezett. Felkinalta azt a lehetoseget, h elore kifizetne a vetelarat. Mivel eleg hosszu folyamat ez a fold eladas mizeria es a penzre szuksegem lenne, fontolora vettem ezt a lehetoseget. Onok szerint kockazatos lehet elore elfogadni a penzt? Egyaltalan hogy tortenik ennek a folyamata?
Koszonom a valaszt.
Udv. M. Szilvia
Kockázatos lehet. A vevőnek, de nem neked.
Attól függ, hogy a vevőd milyen jogcímen jogosult elővásárlásra. Ha elől van a rangsorban akkor sanszos, hogy ő lesz a "nyerő". Ha ki akarja fizetni a vételárat még szerződés jóváhagyása előtt, akkor fogadd el! Csak a pénz elköltésével legyél óvatos! Mert ha megtagadják a szerződés jóváhagyását, abban az esetben a kapott vételárat vissza kell fizetned.
Addig is romoljon nálad!
Kérdd a pénzt euróban!
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként igen, elől van a rangsorban.
Már folyamatban van a Földhivatalnál is... de a pénzt nem mertem elfogadni... még.
Szép napot!
Egyébként, ha előre elkérem a vételárat, akkor erre egy külön szerződést kell írni....?? Egyáltalán mi a folyamata? Párnap alatt ezt el lehet intézni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02