Kukutyim,
A válaszhoz ismerni kellene a szerződéseteket, és az ingatlanos cég ÁSZF-jét, ha van olyan.
Kukutyim,
A válaszhoz ismerni kellene a szerződéseteket, és az ingatlanos cég ÁSZF-jét, ha van olyan.
Kuktyim,
Egyébként gondolom a kérdésed nem az, hogy érvényes-e még (miért ne lenne az?), hanem hogy hogyan mondható fel :
„6:297.§(1) A határozatlan időtartamra kötött közvetítői szerződést bármelyik fél a naptári hónap utolsó napjára felmondhatja. A felmondási idő a szerződés első évében egy hónap, a szerződés második évében két hónap, a harmadik és az azt követő években három hónap. Ennél rövidebb felmondási idő kikötése semmis.”
Tisztelt Fórumozók!
Jól gondolom, hogy ingatlanossal határozott időre kötött, kizárólagosságot tartalmazó szerződés a lejárat napján automatikusan megszűnik, amennyiben nem érkezett vételi ajánlat? Szükséges írásban a fordulónap előtt felmondani a szerződést?
Alap esetben igen.
Kivéve, ha a szerződésben pl van valami a határidő automatikus meghosszabbodásáról, ha egyik fél sem jelzi megszüntetési szándékát.
Alap esetben igen.
Kivéve, ha a szerződésben pl van valami a határidő automatikus meghosszabbodásáról, ha egyik fél sem jelzi megszüntetési szándékát.
El kell olvasni....
nanemaaa,
nincs ilyen pont. Köszönöm a gyors választ!
Akkor pont....
Tisztelt Cím!
Május 11-én kötöttem egy kizárólagos megbízási szerződést a Home&People céggel az eladásra. Egyrészt nem hoztak senkit három hét alatt, másrészt nem az hirdeti az ingatlant, akivel szerződtem. Harmadrészt úgy alakult a helyzet, hogy nem akarom eladni, ezért írásban, hivatalosan felmondtam a szerződést, kértem vegyék le a hirdetést. Erre az a válasz jött, hogy 120 napig köteles vagyok velük szerződésben lenni és csak ezután még 60 napra mondhatom fel a szerződést! Van ilyen a magyar jogban, hogy köteleznek engem az eladásra?
Ha ezt írtad alá a szerződésben akkor van.
Szeretném megkérdezni, hogy ha felmondtam az irodával a megbízási szerződést és kb egy hónap múlva hoz vevőt. Jár nekik az a jutalék ami a szerződésben volt? Köszönöm
Szeretném megkérdezni, hogy ha felmondtam az irodával a megbízási szerződést és kb egy hónap múlva hoz vevőt. Jár nekik az a jutalék ami a szerződésben volt? Köszönöm
Agnes0916,
Egy felmondott szerződés szerint biztosan nem.
Kössetek egy újat. Vagy ha anélkül hozták, hát így jártak. Megegyezhetsz velük, ahogy neked is megfelel.
Biztosan felmondtad? El is fogadták? Ők hivatkoznak most a nem élő szerződésre?
(helyesen : a szerződésnek megfelelő felmondásodat persze nem kell elfogadniuk, mert az egy egyoldalú jognyilatkozat. A kérdés pontosabban az, hogy a szerződésben foglaltaknak megfelelően mondtad-e fel. Esetleg, hogy nem volt-e benne még kikötés a szerződés utáni időszakra, jellemzően 3-6 hónapra, hogy ha hoznak vevőt, akkor...)
Agnes0916
Járhat nekik jutalék, ha úgy van megírva.
De azért egy eladó hanem akarja eladni hát nem adja. El lehet riasztani a vevőt. Egyébként is a közvetítő először csak érdeklődőt hoz....küld.
Egy mustrán azért lehet olyan szituáció előidézni, hogy a kedv elmegy az ügylettől.
Ha annak adtad el akit a közvetitő hozott,akkor jár a jutalék nekik.
Ez nyilván így van, de az előrelátó ember ilyen csapdába nem megy bele.
Amúgy a mai világban az esetek bizonyos részében ezt el lehet kerülni.
Ha az eladó ingatlan nyíregyházi az eladó pedig a Zalában lakik ,nyilván nem megy. de a másik véglet amikor az eladó, a tulaj a lakásban lakik és ingatlanost bíz meg. Nyilván valamiért fél az egyedüli akciótól.
A jó eladáshoz kell egy jó hirdetési felület.Lehet fizetős és lehet ingyenes. Aztán a bemutatáshoz jó állóképesség. Pléhpofa, mert bizony a vevők a mustra során a vevők/érdeklődők néha nagyon leszólják az ingatlant.
A bérleti akciónál viszont teljesen más a dolog. Ott leszólni egy kiveendő lakást órási taktikai hiba.
Találkoztam már ócsárolóval, ezermesterrel,meghallgattam a kifogásukat, az 'építő' elképzelésüket.Azt gondoltam.... majd a magadéban, de nem itt.
Hááát,mostanában a kedvező áru albérleteknél tülekedés van.
Én augusztusban tartottam bérlő castingot az érdeklődőknek.
Üdv, kiderült, hogy az ingatlanos meg akart kàrosìtani (zsebbe kèrt pènzt egy èrdeklődőtől,cserèbe nem tovàbbìtotta màsok ajànlatàt).
Azonnal felmondtuk vele a szerződèst, viszont eladhatom most olyannak a lakàst,akit ő hozott?
dafo
„kiderült, hogy az ingatlanos meg akart kàrosìtani (zsebbe kèrt pènzt egy èrdeklődőtől,cserèbe nem tovàbbìtotta màsok ajànlatàt).”
Érdekes...és ez hogy derült ki?
„Azonnal felmondtuk vele a szerződèst, viszont eladhatom most olyannak a lakàst,akit ő hozott?”
Honnan is tudhatnánk mi ezt itt? Ismerjük mi a ti szerződéseteket?
„Azonnal felmondtuk vele a szerződèst, viszont eladhatom most olyannak a lakàst,akit ő hozott?”
A helyes válasz erre az, hogy persze, minden további nélkül. Hiszen nem tilos az.
Ha az a kérdés, hogy a felmondás ellenére ki kell-e fizetned az ingatlanosnak a díját, azt persze nem tudhatjuk, olvasd át alaposan mi szól erről a szerződésben.
Ha az ingatlanos perelne a díjaért, akkor tudnád kétséget kizárólag bizonyítani a bíróságon, hogy nem a szerződés szerint, de legalábbis nem jóhiszeműen, a te érdekedben járt el?
Lehet hogy többe kerül a leves mint a hús!
.
Szerintem egyezzetek meg
50 %-ban. Mindenki jól jár.
Tisztelt Fórumozók!
Nagymamám nemrég elhunyt, lakását édesapám örökli, aki már korábban is rendelkezett - nagyapám után örökölte - a lakás felével. Beszélt egy ingatlanossal, átküldte neki a tulajdoni lapot, mely szerint a fele lakás az övé, a másik fele az elhunyt nagymamámé, de majd ha meglesz a hagyatéki, akkor el akarná adni.
Az ingatlanos azt javasolta, hogy már hirdessék meg most, ha hamar lenne vevő, akkor "meg tudják sürgetni" a hagyatékit. Kimentek hozzá, lefényképezték a lakást, és egy tableten aláíratták vele, hogy akkor felvették az adatait, "majd emailen küldik" a szerződést. Papírt, ÁSZF-et, feltételeket nem látott.
Most megküldték a "szerződést", amin édesapám aláírása is szerepel, hogy látszik, hogy rá van nyomtatva (gondolom a tabletről) A szerződésben eszméletlen feltételek vannak. Az még a kisebbik baj, hogy kizárólagos szerződésnél 4% + ÁFA jutalék van benne. De az is szerepel, hogy ha hoznak egy olyan "Megfelelő Vételi Ajánlatot", aki hajlandó 90 napon belül szerződni, nekik már akkor is jár a jutalék, ha egyébként nem lesz belőle szerződés.
A legnagyobb félelmem az, hogy hoznak egy - akár kamu - ajánlatot, amit nyilván addig nem lehet teljesíteni, amíg le nem megy a hagyatéki (gondolom, 6-12 hónap), de már ki kellene fizetni a közvetítőnek a díjat feleslegesen.Ráadásul tulajdonképpen "meghamisították" édesapám nyilatkozatát, hiszen a "szerződésbe" beleírták, hogy édeasapám kijelenti, hogy kizárólagos tulajdonát képezi az ingatlan, valamint per- teher- és igénymentes, ami nyilvánvalóan nem igaz, hiszen direkt át is küldte nekik a tulajdoni lapot, hogy most még csak a fele az övé.
Van bármi szabály, ami alapján ez a szerződés semmis/érvénytelen lehet? Eleve az, hogy tableten alíratnak vele valamit, aztán átküldenek neki egy olyan szerződést, amit nem látott, problémás, de ráadásul a kizárólagos tulajdonra vonatkozó nyilatkozatok is bizonyíthatóan hamisan vannak felvéve. Eddig vevőjelöltet még nem hoztak, "csak" meghirdették ingatlanportálokon.
Megsértődsz, ha azt mondom, hogy annyira nem értesz te ehhez, hogy még a kérdéseid se jók?
Szerencsére nem akkora baj ez - hiszen az egész nem a te dolgod, hanem az apádé.
Nem sértődök meg, tudom, hogy nem értek hozzá, pont azért írok ide, hogy tanácsot kérjek. Csak első dühömben meglehetősen indulatos voltam, hogy édesapámat megpróbálták átverni, amiket beírtam, csak a legkirívóbb dolgok. Mondjuk az a megjegyzésed, hogy " az egész nem a te dolgod, hanem az apádé", eléggé minősíti a hozzáállásodat a családi kapcsolatokhoz.
Kicsit hidegebb fejjel átolvasva valószínűleg a 14 napon belüli elállás lesz, tekintettel arra, hogy az ÁSZF-ük is tartalmazza, hogy ha
a szerződés nem a Megbízott vagy annak almegbízottja (partnere) üzlethelyiségében jött létre, akkor 14 napon belül el lehet állni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |