Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Ingatlan Adás - vétel

Dakova # e-mail 2014.10.23. 11:09

Köszönöm szépen a gyors és korrekt választ! Logikailag én is így gondolom, de olvastam már annyi variációt ezügyben, hogy nem tudtam dűlőre jutni. Most már tiszta.

lajcsó # e-mail 2014.10.22. 09:32

"A konkrét kérdés az hogy abban az estben ha a Bank nem ad Neki hitelt az Neki felróható ok? Tehát ebben az esetben a FOGLALÓ visszajár a részére vagy sem?"
Nem jár vissza. Pontosan ilyen ügyben perem is volt és a bíróság az eladónak adott igazat.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

Dakova # e-mail 2014.10.21. 16:50

Tisztelt Szakértők!

Olyan kérdésem volna, hogy eladtam az ingatlanomat és már lassan 2 hónapja kötöttünk egy adás-vételi szerződést (Én vagyok az Eladó) a Vevővel. A szerződés megkötésekor átadásra került FOGLALÓ és mivel a Vevőm a vételár egy részét banki hitelből fizetné így húzódik a dolog. A konkrét kérdés az hogy abban az estben ha a Bank nem ad Neki hitelt az Neki felróható ok? Tehát ebben az esetben a FOGLALÓ visszajár a részére vagy sem? A szerződésben csupán annyi van leírva, hogy ha neki felróható okból nem jön létre a szerződés teljesítése elveszíti a foglalót....tehát arra nem tér ki, hogy ha nem kapna hitelt abban az esetben másképp történne-e a foglaló sorsa.
Teszem azt ha vissza járna akkor mi van azzal a 2 hónappal amíg Ő intézkedett.....vagyis Nekem ezzel "kárt" okozva hisz addig eladhattam volna az ingatlanomat?!

A válaszokat előre is köszönöm!