5 hektár ?
416 négyszögöl a terület!
5 hektár ?
416 négyszögöl a terület!
nonolet: biztos, még 2012-ben megtörtént.
lajcsó: Köszönöm, akkor elkezdek mozgolódni a földhivatalnál
nonolet: mindegyik stimmel (51564m2 ebből 1500m2 gyümölcsös) de a négyszögöl adat nem tőlem származik.
Korábban az egész szántó volt, de azért, hogy építeni lehessen rá (engedéllyel) 1500m2 területet gyümölcsössé minősítettünk.
Később viszont szükségessé vált hitelfelvétel, és a bank csak úgy volt hajlandó elfogadni a területet fedezetként, ha a többi rész ki van vonva művelési ágból.
És most eladásra kerül mind az 51564m2.
Ja, csak a gyümölcsöst néztem.
Tisztelt Ügyvéd!
Szeretném eladni a családi házamat,de még mindig külterületi 650 nm-es művelési ág alól kivont legelő,és terménytárolóként van nyilván tartva. A környék már kiépült,utca,házszám is van. Levélben kértem az önkormányzatot,hogy nyilvánítsák belterületté,de semmi reakció,nem foglalkoznak vele. A kérdésem az lenne,hogy,és kinek tudom eladni,van e mód rá,hogy külföldi vegye meg. Esetleg én át tudom e minősíttetni? Köszönöm a választ!
„művelési ág alól kivont legelő”
Kerek négyszög és fából vaskarika.
Pety
Eladhatod bármikor.....
1.
HA!!! a teljes telek terület művelésből kivett,
azaz csak 0 AK (nulla aranykorona) van
ÉS
a tanya szó sem szerepel a tulajdoni lapon
AKKOR bárkinek és szabadon, mert
nem esik mezőgazdasági művelés alá.
2.
HA van olyan telekrész aminek
nem 0 AK (nulla aranykorona) az értéke
VAGY
a tanya szó szerepel a tulajdoni lapon
AKKOR pedig a kifüggesztés szabályai szerint,
mivel mezőgazdasági művelés alá esik.
Erre az esetre az útmutató:
https://www.nak.hu/…zikonyv/file
Mi van a tul. Lapon ?
A tanya szó nem szerepel. A megnevezése legelő,és gazdasági épület. Külterület 0371/17 helyrajzi szám. Más nincs a tulajdoni lapon.
Na, ugye, hogy nem kivett?
Az első részben művelési ág/kivett megnevezés/
Jáj. Az a rovat címe, jóember.
"Az első részben művelési ág/kivett megnevezés/"
Nem tűnik fel, hogy az csak az adatok fejléce/megnevezése?!
Alatta mi van ADAT-ként ?
A szaggatott vonal és vastag vonal között :-)
Értem én,hogy a rovat címe JÓEMBER! Alatta csak legelő,és gazdasági épület van. Az ingatlanosom szerint mivel nem zártkert,hanem külterület,nem kell kivonatni.
...és vajon 0,00 AK vagy nem ?!
Egyszer már leírtam, eladhatod kivonás nélkül is.
A kétféle eljárás rendet lásd ott...
Érdekes
Szép napot!
Én abban szeretnék segítséget kérni, hogy eladnám a külterületi ingatlanom, aminek a pontos megnevezése tanya, kivett szőlő. Eddig az ingatlanosoktól azt hallottam, hogy a kifüggesztés vagy fél év. Most utána olvasgattam interneten és 60 napot találtam. A kérdésem, hogy körülbelül mennyi időre számítsak, miután megtörtént az adásvétel és kifüggesztették?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Nos, fél év... egy év a valóság, sajnos.
Nekem pl. májustól februárig zajlott le.
Kedves nonolet!
Hihetetlen...de mi volt az ok vagy a folyamat, ami ennyi ideig tartott? Nem egy jogszabályban meghatározott idő a kifüggesztés? Hogy tudott így elhúzódni?
Köszönettel:
Tücci
A kifüggesztés magában valóban csak 60 nap.
DE! a teljes ügymenet több lépcsős...
Úgy jön össze a 180-270 nap mindenestől.
Itt a teljes kézikönyv, olvasd el.
Kedves nonolet!
Köszönöm a válaszát!
Átolvasom a kézikönyvet!
Inkább egy évre számolj!
Tisztelt Ugyvedek!
A kovetkezo kerdesem lenne,kulteruleti, foldmuvelesbol kivont 1,4 hektaros teruletet (kivett szanto) megvasarolhatja e ceg (jogi szemely) ha igen milyen feltetelekkel? Ha nem akkor maganszemely (nem foldmuves vegzettsegu) megveheti e es ha igen milyen feltetelekkel. Kivont foldteruletre vonatkozik e a kifuggesztesi szabaly vagy egyszeruen megvasarlahato?
Koszonom elore is!
Nem az számít, hogy külterület-e.... az mindegy.
HA
0 AK-ás azaz teljes egészében (mezőgazdasági)művelésből kivett
ÉS
NEM szerepel a "tanya" szó sem a tulajdoni lapon.
Akkor igen.
Mivel akkor már nem tartozik a földforgalmi törvény alá.
Igen,művelés alól kivont szántót bárki megvehet, kifüggeszteni sem kell.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |