Egy Üh-1 övezetben lévő 1080 m2 vizparti ingatlanon 1080m2legelő műv.ág / 6 / oszt. 0,10 ak ért.Ingatlanon,stég lakókocsi.fa sörkiülő,wc,villany található.Eladás miatt a legelő 1080m2 területet,művelés alól ki szeretném venni. A hosszú procadura miatt.Milyen anyagi vonzata van,és szükséges-e ügyvédet fogadni? Köszönöm a válaszokat.
Külterületi ingatlan vásárlás
Tisztelt Illetékesek!
A következő lenne a kérdésem:
Ki szeretnék bérelni egy ingatlant, amelynek a következő ingatlan-nyilvántartási besorolása van:
- kivett tanya, b) erdő
Namármost, engem kicsit zavar az erdő besorolás. Jelenthet ez nekem bármiféle akadályt a bérlet tekintetében? Nem vagyok földműves, erdővel sem foglalkozom. Nem akarok erdőgazdasági tevékenységet végezni, az erdőt maximum arra akarom használni, hogy bográcsozáskor gallyat szedjek, illetve rendezvény esetén sátorhelynek. Az ingatlant egy magánszemélytől bérelném.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Tisztelt Illetékesek!
Az lenne a kérdésem:
A településünkön szeretnék venni egy föld területet,a földhivatali nyilvántartásban(belterületű kivett beépítetlen területként szerepel. A kérdésem az lenne, hogy ezt ki kell e függeszteni, illetve a tulajdonosokon kívül bárkinek van-e elővásárlási joga (szomszéd)?
Segítségüket előre is köszönöm.
szüpi,
Aminek a megnevezésében szerepel a "kivett" szó, az azt jelenti, hogy művelésből kivett, vagyis nem vonatkozik rá a FFtv. szerinti szabályok.
A "belterület, kivett" a köznyelvben az építési telek.
„A "belterület, kivett" a köznyelvben az építési telek”
Ez még itten a külterületes topik. Ez nem drbj-nek szólt, hanem a kérdezőnek.
Tisztelt Illetékesek!
A következő lenne a kérdésem:
Ki szeretnék bérelni egy ingatlant, amelynek a következő ingatlan-nyilvántartási besorolása van:
kivett tanya, b) erdő
Namármost, engem kicsit zavar az erdő besorolás. Jelenthet ez nekem bármiféle akadályt a bérlet tekintetében? Nem vagyok földműves, erdővel sem foglalkozom. Nem akarok erdőgazdasági tevékenységet végezni, az erdőt maximum arra akarom használni, hogy bográcsozáskor gallyat szedjek, illetve rendezvény esetén sátorhelynek. Az ingatlant egy magánszemélytől bérelném.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Tisztelt Szakemberek,
érdeklõdöm, hogy
1.) a 'kivett' ingatlanon, ha olyat vásárolok, azaz 0 AK-val bír, ott is lehet mezõgazdasági tevékenységet folytatni (gyümölcs, zöldség termesztés)
2.) õstermelõként is max. 1 ha a vásárolható föld nagysága
3.) kert/szõlõ/szántó stb. területekre 3%-os általában a beépìthetõség, azonban mi a helyzet az öko-házzal, Noah Ház tìpusu, ami esetleg csatornázást, villanyt, stb nem igényel vagy a hobbit házzal, föld alatt is és föld felett is van része? azok milyen engedélyhez/adminisztrációhoz kötöttek?
Köszönöm! Rita
Jó napot
Olyan gondom lenne hogy szeretnék venni 1 ingatlant 0404/17hrsz ki kell függeszteni nincs tanya feltüntetve csak udvar meg valami 3sz 2661 nm ből 400 nm az udvar nem igazán értek hozzá és hogy van e elővásárlási joga bárkinek is
Előre is köszönöm a választ.
Értelmes válaszhoz érdemes szabatos kérdést feltenni.
Mindenesetre ha ki kell függeszteni, akkor azt pont azért kell, hogy az elővásárlásra jogosultak azt megtehessék, úgyhogy igen, biztos hogy vannak elővásárlásra jogosultak, nem is kevesen : szomszéd földművesek, helyben lakó földművesek, közeli települések földművesei, és persze az állam (és feltéve, hogy te egyik kategóriába sem tartozol, ezek mind megelőznek téged).
Lásd : Fftv. 18.§
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02