Megörököltem a nővéremmel közösen 1/2-1/2 arányban egy házas ingatlant, ami nem megosztható. Ha szeretnék vele megosztási megállapodást kötni, úgy, hogy a ház és egy szűkebb telekrész az 'övé', a nagyobb, de beépítetlen telekrész az enyém, szolgalmi úttal megközelíthetően, akkor,
- a vázrajzot csak geodéta (ha jól írom) készítheti-e el, vagy az önkormányzat digitális térképéből kimásolva és felnagyítva jelölhetem-e azon a szükségeseket,
- ha a közművek a házas telekrészen vannak, köteles-e a azt a részt használó tulajdonostárs engedni a rácsatlakozást (külön mérőkkel), vagy meg kell egyezni, akár fizettség ellenében, vagy új rácsatlakozást kell kiépíteni? A szolgalmi útnál tudom, hogy az Önkormányzat ad meg minimum szélességet, és ilyen esetben a közművezetékek is ott kell áthaladjanak. Ezt jól tudom?
Ügyvédi ellenjegyzéssel lesz hiteles? Ilyen esetben egyedi tarifa érvényes, vagy a telek értéke alapján kell az ügyvédi díjat kiszámítani? Ha ez utóbbi, akkor hol tudok a százaléknak utánnanézni?
Köszönöm.