Tisztelt fórumozók!
Még a tavalyi évben kiírtam kérdésemet ami valami miatt nem jelent meg, most leírom ismét, hátha valaki tud tanácsot adni.
Múlt év december 23.-án vásárolni voltam a CBA-nál, ahhoz hogy a parkolóját megközelítsük 1 sorompón kell keresztül haladni, ha itt hirtelen balra kanyarodnánk elérnénk az üzlet parkolóját és a kijáratot is egyben. Azonban ezt nem tehetjük, mert balra záró vonal van az úttestre felfestve pedig egyenes haladási irány, pár méterrel följebb pedig a visszafele érkezőknek behajtani tilos tábla tehát vásárlás után balra 1 kört kell leírni, hogy a kijáratot elérjük.
Vásárlás után én így is tettem, azonban amikor elértem a kijárati sorompót az előttem lévő autó pont a kereszteződés közepén állt meg, nem fértek el tőle, tolatnia kellett, így nekem is.
Amikor tolattam a középső visszapillantóba belenéztem mögöttem nem állt senki így tolattam, majd csatt mégis volt mögöttem valaki. Amikor kiszálltam kiderült, hogy egy hölgy érkezett a bejárat felől át a záróvonalon a haladási iránnyal szemben, a kocsim bal hátulját összetörve. Amikor kiszállt irdatlanul leteremtett, hogy mi az, hogy én csak össze-vissza tolatgatok, és nem nézek a tükörbe,
hiába mutattam neki, hogy záróvonalon, forgalommal szemben, behajtani tilos táblánál jött, nem ismerte el felelősségét ezért én ragaszkodtam hozzá, hogy rendőrt hívjunk.
Két 20 év körüli rendőr jött, akik megállapították, hogy én vagyok a hibás, mert hiába, hogy a másik fél átlépte a záróvonalat, a CBA parkolója zárt magánterületnek minősül és itt nem érvényesek a KRESZ szabályai és mivel én tolattam álló autóba ismerjem el felelősségem, vagy polgári perre mehetek.
Mivel hittem a 2 rendőrnek a betétlapon elismertem, hogy én okoztam balesetet, de egész este nem hagyott nyugodni, hogy mitől lenne a CBA parkoló zárt magánterület, mikor oda bárki bemehet és nehéz elfogadni, hogy ide nem érvényesek a KRESZ szabályai. Már hívtak a biztosítótól jan. 28.-án jön a kárszakértő, nem elég. hogy a saját kocsim javíttatását én fizetem, még a biztosításom is megemelkedik.
A kérdésem az lenne, hogy eben az esetben valóban én okoztam-e a koccanást, ha így van elfogadom, de nagyon bánt a dolog, mert 15 év vezetés után még soha nem volt balesetem.
A válaszokat előre is köszönöm!