Közlekedési baleset


biucika800 # 2024.01.10. 08:06

Igen ezzel teljes mértékben tisztában vagyok!

Kovács_Béla_Sándor # 2024.01.10. 08:01

Ha egyszer te mulasztottad el az elsőbbségadást.

biucika800 # 2024.01.10. 06:28

Persze ez természetes, hogy én vagyok az a fél aki fekelősségre lenne vonható.

Szomorú örökös # 2024.01.10. 06:14

biucika800

szerintem mind a ketten hibásak vagyunk ebben a szituációban

Ez nem teljesen igaz. Te írtad ugyebár: „Egy alsóbbrendű útról, ahol csak balra kanyarodással lehet kihajtani, a merőleges úton két oldalt biciklis út megy keresztül alap esetben ez az út egy irányú lenne, csak a bicikliseknek két irányú.....Pont jött egy autó jobbról, balról meg nem jöhet megálltam. Körbe néztem akkor még sehol nem volt balról a biciklis, jobbról viszont érkezett egy gyalogos kis hölgy/lány, aki meg is állt. Elhaladt az autó gondoltam, akkor indulok. Erre már előttem is volt a biciklis.

Ergo a biciklis akármelyik irányból érkezik, elsőbbsége van és irreleváns, hogy milyen ruhában közlekedett (bár sötétben én kötelezővé tenném a láthatósági mellényt lakott területeken is). Max. az számíthat, hogy volt-e előírás szerinti világítása - ami ugyebár akkora fénnyel kell világítson, hogy tiszta időben legalább 150 méterről jól észlelhető legyen. Figyelmetlen voltál, ha feljelentett volna, akkor téged megbüntetnének elsőbbségadás elmulasztása miatt. Eléggé egyértelmű a helyzet.

biucika800 # 2024.01.10. 05:49

Nem nem esett el. Azt biztosan láttam, csak leszállt a bicikliről és nézre azt. Persze nyilván itt az én felelőssegem a nagyobb, sőt. Köszönöm szépen!

drbjozsef # 2024.01.10. 05:40

biucika800,

El sem esett? Akkor baja biztosan nincs, ha elment, mert ha megsérült volna, akkor ő ugyanúgy megszegte a szabályokat, mintha te mentél volna el (KRESZ 58.§).
Nincs teendőd, ne is izgulj miatta, felesleges. Nem élt a jogával, nem lett kára sem feltehetőleg. Utólag meg már eső után köpönyeg.

(„Holott szerintem mind a ketten hibásak vagyunk ebben a szituációban.” Ha a közlekedési szabályok szerint elsőbbsége volt, akkor érdekes vélemény, de téves.)

biucika800 # 2024.01.10. 05:27

És még egy olyan kérdésem lenne hogy, ha időközben meggondolta magát a másik fél és mégis feljelentést tesz ellenem, mert miért ne tehetné még. Holott szerintem mind a ketten hibásak vagyunk ebben a szituációban. Akkor ennek milyen következményei lehetnek rám nézve? Vagy egyáltalán mit tudok tenni az ügy rendezése érdekében. Vagy csak várjak? Aztán vagy jön idézés vagy nem?

biucika800 # 2024.01.10. 04:46

Tegnap voltam bent a rendőrségen, nem tett feljelentést. Legalábbis a rendőrségen nem mondták. Nízom benne tényleg nem lett semmi baj ha elment.

Majordomus # 2024.01.09. 20:39

Vedd át a rendszámot.
Addigra kiderűl tett e feljelentést!

biucika800 # 2024.01.09. 20:17

Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi esetben mi a teendő:
Egy alsóbbrendű útról, ahol csak balra kanyarodással lehet kihajtani, a merőleges úton két oldalt biciklis út megy keresztül alap esetben ez az út egy irányú lenne, csak a bicikliseknek két irányú. Mivel elég magas a fal a kijáratnal ezért kicsit kiengedtem az autó orrát rá a járdára kicsit, hogy lássam jön e valaki most is lassan engedtem az autót ki hogy lássam jön e valaki. Pont jött egy autó jobbról, balról meg nem jöhet megálltam. Körbe néztem akkor még sehol nem volt balról a biciklis, jobbról viszont érkezett egy gyalogos kis hölgy/lány, aki meg is állt. Elhaladt az autó gondoltam, akkor indulok. Erre már előttem is volt a biciklis. Fekete kötött sapka volt rajta hosszú fekete kabát, arcát nem láttam átlagosan magas/testalkat. Szerintem nő lehetett. Kis koppanást hallottam. Semmi több gondolom a pedál ment neki a rendszámtáblának. Félreálltam, hogy kiszáljak, kiraktam az elakadás jelzőtt, néztem a visszapillantóba a biciklist. Nézegette a biciklijet de én úgy láttam nincs baja. Folyamatosan néztem a bal oldali tükörben mikor tudok kiszállni, mert senki nem állt meg, folyamatosan jöttek az autók. Mire ki tudtam volna szállni addigra a középső tükörbe nézve már a hült helyét se láttam. Ez kb. nagyon maximum 1,5 perc lehetett. Gondoltam, akkor nagy baj nem lehet ha elment.Így úgy döntöttem nem szállok ki, haza megyek, a parkolóban megláttam nincs meg az első rendszám egyből visszamentem. De már addigra elvitték..valaki leadta a rendőrségen. Kerdésem, hogy ebben az esetben, hogyha a biciklis mire beszélni tudtam volna vele elment, ez cserbehagyásnak számít részemről? Úgy láttam neki nem volt baja, nem esett el, tényleg csak a biciklijét nézte. Nem tudom ilyenkor mit tudok tenni ha nem tudom ki lehetett a másik fél..

thomaser # 2016.04.09. 10:26

Pontosan

xmad # 2016.04.02. 22:07

*autója

xmad # 2016.04.02. 18:33

de gondolom az autóm eleje meg újra fújt természetesen :)

xmad # 2016.04.02. 18:32

könnyen megállapítható, hogy a lökhárító mögött a tartó vas görbült, javított-e....

a vissza kalapálás igencsak meglátszana

Bea1 # 2016.04.02. 18:08

Utólag felszerelt lökhárító.

thomaser # 2016.04.02. 09:08

Köszi!
A lökhárító fényezetlen, tehát anyagában fekete.
A feljelentés szerint a másik autón pedig zöld szín került a lökhárítóra.
Mindezt úgy hogy az én autómmal nem történt semmi

Balesethelyszínelő # 2016.04.01. 10:22

Thomaser!

A szabàlysértési eljárás hatàrideje az eljàrás indulásától szàmított 30 nap, ami egy alkalommal 30 nappal meghosszabbítható. Ez idő alatt kell határozatot kapnod hogy a hatóság milyen módon zàrta le az eljàràst.

Attól hogy a lökhàrítód nincs színre fújva még hàtrahagyhatta a saját színét egy másik autón.

Elvileg itt van egy tanú aki làtni vélt valamit, de nyom nélkül ez 1 àllítás 1 tagadás.

Szerintem nem rosszak az esélyeid. Ha a hàtrahagyott nyom színe megegyezik a jàrműved színével, de nem azonos a lökhárító színével akkor kifejezetten jók az esélyeid.

thomaser # 2016.03.31. 06:52

Megvolt a meghallgatas.

Mivel elmondtam hogy a kerdeses idopontban valoszinuleg en vezettem az autot utana egybol eljaras ala vont szemely lettem.

Nem ismertem el hogy barkinek is neki mentem,
Mert a feljelentes szerint belementem valakibe akinek a lokharitoja ossze tort es rajta maradt a kocsim színe.
Az én autóm lökháritója nem színre fújt tehat az autóm színe nem kerulhetett rá a másik autóra.

Körbe fotózták a kocsimat, a kérdéses jobb elejét főként ahol persze karcolas sincs.

Tovabb kuldik az illetekeseknek es majd döntenek.
Ez mennyi ido szokott lenni?
Jók az eselyeim?

Balesethelyszínelő # 2016.03.26. 13:26

xmad

Elírta a szabálysértési előadó, vagy aki az idézést csinálta. Menj el az idézésre és mindent meg fogsz tudni.

xmad # 2016.03.25. 10:32

ami lemaradt, ez egy második idézés, mert az elsőre nem tudtam elmenni.

azon a papiron pedig még az állt, hogy ismeretlen személy ellen.
most pedig az (én nevem) tanú ellen

xmad # 2016.03.25. 10:30

üdv!

én is kaptam egy idézést közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt.

ami érdekes hogy XY Tanú ellen közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt inditott szabálysértési ügyben tanúkénti meghallgatás

ha ellenem inditottak valamit, hogy lehetek tanú?

Szomorú örökös # 2016.03.20. 17:05

Joci0529

  1. Szerintem nem a koccanás miatt lesz ellened eljárás - bár ez csak az én véleményem - hanem azért, mert két ember lábát eltaláltad a kocsiddal. Alap dolog, hogy mindig rövidebb legyen reakcióidővel együtt a fékutad, mint amennyire a fényszóróval ellátsz.
  2. Nagy valószínűséggel nem egyenes úton járhattak a románok, nyilván ezért nem akartak mentőt meg rendőrt. Lehet valamibe belecsöppentél, amibe nem kellett volna...
Joci0529 # 2016.03.20. 07:32

Tisztelt Szakértők és Fórumozók!
2016.03.10.-én balesetet szenvedtem. Ellenem indítanak eljárást, mert én koccantam neki a másik autónak. Az eset úgy történt, hogy lakott területen kívül láthatósági mellény nélkül tök sötétben tolták a teljesen fekete autót négyen(román férfiak) hátulról, bár az elakadás jelző be volt kapcsolva, de ahogy négyen tolták hátulról teljesen kitakarták és már csak akkor vettem észre őket mikor elég közel voltam hozzájuk az volt a szerencséjük, hogy körülbelül 60-70 km/h sebességgel mentem és volt a kocsijukon vonóhorog ami megfogtam az autóm, de így is kettő lábának lett baja. A baleset után azzal kezdtek el fenyegetni, hogy megkéselnek meg ne hívjak rendőrt meg mentőt se. Az volt a szerencsém, hogy pont arra járt egy rendőr szolgálaton kívül és mindjárt intézkedett, de mondta, hogy már ő is észrevette őket még a település határán, csak ő azért úszta meg az ütközést, mert a vasúti átjáró fénye rávilágított és még időben eltudta rántani a kormányt, én ezt azért nem tudtam megtenni, mert szemből jöttek autók. Én nem érzem magamat hibásnak, mert ha betartanak mindent szabályt nem történik ez.
Azt szeretném kérdezni, hogy ebből nekem lehet bármiféle bajom?
Előre köszönöm a válaszokat!

thomaser # 2016.03.19. 05:09

Ettol fuggetlenul hogy ki vezette, ha valakinek neki is mentek a kocsival az mindenkeppen latszódnia kellene.

De ezen semmi se latszódik, rétegvastagságmérővel is körbemérhetik

pohicop # 2016.03.18. 20:38

Van ez így sokszor. Főleg parkolókban. Az emberek "észre sem veszik", hogy rányitották az autójuk ajtaját egy másik autóra, vagy nekimentek. Csak, hát ugye azok a fránya kamerafelvételek...... :)

Lehet nem is te voltál, hanem az asszony, csak nem merte mondani XD

Majd elmondják miért idéztek. Ok nélkül biztosan nem.