elvett jogosítvány


Traffic # 2008.06.11. 20:51

T. cacacaca!

Tehát,ha csak a motorikus állapot ellenőrzése végett akartam volna elindítani,ellenőriz­ni,h teljesen oda van e az autóm,tehát totálisan az enyészeté lett e,akkor nem valósítottam volna meg még a bűncselekmény kísérletét sem?
Akkor nem. A lényeg a szándék: vezetni akart-e vagy sem.

Kísérlet esetében: 1 évig terjedő szabadságvesztés vagy pénzbüntetés vagy közérdekű munka.
Most melyik eredeti verzióra gondolt? Ha arra, hogy Ön vezetett ittasan, akkor ugyanaz a büntetés, mint kísérlet esetében.

ethazatelefonal # 2008.06.11. 20:40

Köszönöm a segítséget!

monalisa1 # 2008.06.11. 20:19

Aha, szóval a valódi - és józan - sofőr annyira megijedt a te ittasi fenyegetésedtől, hogy majd' lefutott a térképről - valakinek úgy kellett visszahoznia őt.

Nyuszi egy barátnőd lehet...

cacacaca # 2008.06.11. 20:08

Előbbiekben a 20:31-es irományomra hivatkoztam tisztelettel!

cacacaca # 2008.06.11. 20:05

Kedves monalisa1!

Nem így volt! Mint alább írtam a valódi sofőr józan volt...

Kézcsókkal:...

monalisa1 # 2008.06.11. 19:53

A motort járatni ittas állapotban nem tilos (...) csak az autóval ekként közlekedni az. Valamint bár jár a motor..., de az egész kompánia úgy tolja odébb az autót az útból - és valaki jártában benyúlva az ablakon, tekeri a kormányt megfelelően.

Én a te jogsídat azért féltem, mert végül is engedted, hogy valaki ittas állapotban vezessen...

cacacaca # 2008.06.11. 19:30

T. Traffic!

Tehát,ha csak a motorikus állapot ellenőrzése végett akartam volna elindítani,ellenőrizni,h teljesen oda van e az autóm,tehát totálisan az enyészeté lett e,akkor nem valósítottam volna meg még a bűncselekmény kísérletét sem? Ennek tükrében mi lehetett volna a rám kiszabható büntetés,valamint mi lesz az eredeti verzió végkifejlete véleménye szerint?

Köszönettel és tisztelettel:...

Traffic # 2008.06.11. 19:05

Mi épp megpróbáltuk beindítani az autót,de sikertelenül. Tettük ezt azért,mert úgy ítéltük meg,h az autó helyzete nagymértékben veszélyezteti a mi,és a köz,ill a környezet épségét.
Erre a mondatra nem figyeltem...
Az a bűncselekményi értékre ittas személy, aki a járművel arrébb szándékozott állni, elkövette a járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekmény kísérletét.

Traffic # 2008.06.11. 19:00

T. cacacaca!

A nyomozó hatóságnak el kell fogadnia az Önök által elmondottakat, különös tekintettel arra, hogy nem az intézkedő rendőr szeme láttára vezette bárki is a balesetes autót. A vezető személyét tekintve nincs más bizonyíték, mint az Önök által elmondottak.
A büntetőeljárást meg fogják szüntetni Ön ellen, a "valódi" járművezető ellen pedig szabálysértési eljárást fognak indítani, a baleset okozása miatt. Ezen szabálysértés 100.000.- forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, mellékbüntetésként járművezetéstől eltiltást is alkalmazhatnak (1-12 hónap).

A büntetőeljárásban a tanúk által elmondottak a valót fedik (nem ők vezettek), ezért ellenük hamis tanúzás miatt nem indíthatnak eljárást.

cacacaca # 2008.06.11. 18:48

Én elmondtam,h nem is emlékszem,h akkor mit miért mondtam,írtam alá,hiszen,mint a szakértői vélemény is beigazolta,"merevrészeg" voltam. Elmondtuk az igazságot,amit persze úgy éreztük,h kétkedéssel fogadtak... A valódi sofőr beismerte,h ő vezetett és azért rohant el,mert megijedt,h nem marad élve ha elérem,meg sokkot is kapott a baleset következtében,másnap reggelig bolyongott,azt sem tudva,mitévő legyen... Ön szerint mire számíthatunk???

Tisztelettel:...

cacacaca # 2008.06.11. 18:37

Mivel szoros szálak fűznek a valódi sofőrhöz,nem akartam feldobni. De eljött az idő... Mikor a hatóság beidézett,az ügyvédemmel,meg a valós vezetővel megjelentünk,s elmondtuk a valóságot... Ezt alátámasztotta az akkori ittas harmadik utas is,valamint még egy személy,aki az akkori sofőrt az indulás helyére hozta és látta is,h induláskor ő vezetett. Folyt köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:31

Az egésznek az a "sava borsa",h a valódi sofőr,aki józan volt,elfutott a baleset után,a következők miatt... Miután bekövetkezett a baleset és kiszálltunk az autóból,megkérdezte,h jól vagyunk e,hívjon e mentőt. Erre azt a választ kapta,h hívjon magának,mert most agyonverem,mivel összetörte az autómat! Majd megindultam felé önkívületi állapotban... Folyt.köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:25

Csak az a bökkenő,h erősen (1liter pálinka)ittasak voltunk. Én erős alkoholos befolyásoltság alatt azt nyilatkoztam,h én vezettem. Szondát nem fújtam,irány a vérvétel,aláírtam mindent,azt sem tudtam,mit. Jogsi a helyszínen ugrott. A másik személynek csak az adatait vették fel,nem írt alá semmit,csak azt mondta,h nem ő vezetett. Folyt,köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:20

Egy szép éjjelen az autóm felfutott egy betonszigetre. Anyagi kár nem keletkezett,csak az autómban,személyi sérülés nem történt. Másfél percre rá a helyszínre érkeztek a rendőrök,épp arra jártak. Mi épp megpróbáltuk beindítani az autót,de sikertelenül. Tettük ezt azért,mert úgy ítéltük meg,h az autó helyzete nagymértékben veszélyezteti a mi,és a köz,ill a környezet épségét. Folyt köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:13

Vmiért nem jelent meg a kérdésem,ezért beklimpírozom újra,habár ez is fél óra volt...

cacacaca # 2008.06.11. 17:30

T. Traffic!

Lenne egy égető kérdésem,amennyiben "itt van"!?

Tisztelettel:...

Traffic # 2008.06.11. 17:12

T. E.T!

Nem lehet vezetni a rendőrségi határozat jogerőre emelkedésének napjától. Vezetés esetén a következmények: 150.000 forintig terjedő pénzbírság VAGY max. 60 napig tartó elzárás.

ethazatelefonal # 2008.06.10. 23:01

Üdvözletem!

Egy ismerősömnek szabálysértés miatt (jogosítványa nem volt->a forg. vizsga volt csak hátra) bevonták a jogsiját. (ami ugye a szabálysértés idején még meg sem volt)
Az alább fellelt egyik válasz alapján
("A határozat a kézhezvételtől számított 8. nap után emelkedik jogerőre s akkor lép életbe a vezetéstől eltiltás. A rendőrség értesíti a jogerős határozatról az okmányirodát, amely szintén hoz egy határozatot – a vezetői engedély visszavonásáról. Ebben a határozatban köteleznek téged a vezetői engedélyed leadására, továbbá megjelölik azt a napot, amikor az eltiltás lejár.") a kérdésem a következő:
Ha a második, tehát az Okmányiroda levele még nem érkezett meg, lehet-e vezetni? És ha nem, a be nem tartás milyen következményekkel járhat?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
E.T.

Traffic # 2008.05.21. 20:22

Tiszteletem!

  • 2 év áll rendelkezésre a szabálysértési eljárás lefolytatására.
  • Igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság.
  • 100.000 forintig terjedő pénzbírság, illetve járművezetéstől eltiltás -minden kategória- (1-12 hó).
  • az eljáró hatóságnak jelezni kell, hogy melyik kategória szükséges és ezt meg kell alaposan indokolni.
  • attól a kategóriától, amellyel elkövetted a szabálysértést, minde3nképpen el fognak tiltani

T. karbalu!

Az ítélet jogerőre emelkedésének napjától él a járművezetéstől eltiltás, akár nálad van a vezetői engedély, akár nincs. Az előzőleg leadott vezetői engedély leadásától eltelt időt beszámítják az eltiltásba.

monalisa1 # 2008.05.20. 11:29

jusu!

Elvileg 60 nap a hivatalos eljárás. Enyhe fokú alkoholos állapot, pár tízezer forint közlekedési bírság és 1-12 hónap eltiltás lehetséges.

A határozatban majd benne lesz, hogy "totál" a tiltás, vagy csak a motorra vonatkozó. A határozat ellen fellebbezést lehet beadni, egyrészt kérhető az eltiltott kategóriák "pontosítása" - külön is tekintettel a munkavégzés/megélhetés dolgára -, másrészt ha netán 6 hónapot meghaladó a tiltás - bár nem valószínű -, akkor a mérséklés is kérhető.

Ügyvéddel esetleg konzultálhatsz, de felkérni/megbízni konkrét bírósági eljárás előtt még nem sok értelme lenne. (Vélem egy rövid, tárgyszerű fellebbezési kérelmet bizonyára te magad is meg tudsz írni, és azt tértis levélként elküldeni.) Ügyvéd ott kellhet majd ha tárgyalás lesz, mármint az egyenlőre nem ismert kategóriák eltiltása dolgában.

karbalu!

Igen, a 2. fokú itélet a kihirdetéstől jogerős, az más dolog, hogy némi időt vesz igénybe annak írásbeli megfogalmazása és kipostázása.

karbalu # 2008.05.20. 09:39

Sziasztok.

Ha másodfokú bíróság tilt el a vezetéstől, akkor mikortól számít az eltiltás. Jól tudom, hogy a másodfokú bíróság ítéletének kihirdetésekor? Mert ha jók az infóim, akkor a 2. fok az azonnal végrehajtandó.....
Vagy onnan, amikor leadtam a jogsim?

jusu # 2008.05.16. 09:32

Sziasztok!
Másféle hete motorral hazafelé tartottam, amikor szondáztattak és 0,25. alkoholszintet mértek, vérvétel nem volt, a jogsimat azonnal elvette a rendőr. 15 éve van jogosítványom, ( de ezalatt semmilyen szabálysértést sem követtem el. A kategóriák közül kettő, a munkavégzéshez számomra szükséges. A kérdésem az, hogy ebben az esetben mire számíthatok? Kb. mennyi időre fogják elvenni? Mennyi idő után kapok értesítést? Minden kategóriára elveszik-e? érdemes ügyvédet fogadnom? Előre is köszönöm a válaszokat.

monalisa1 # 2008.04.21. 20:08

... az eltiltásnak is vége.

monalisa1 # 2008.04.21. 20:07

Kb. 20 hónap leteltével magad kezdeményezzed a tanfolyamra jelentkezést, hogy mire azzal megleszel, nagyjából az eltiltásnak is vére.

Ha nem kéred a bírósági tárgyalást soha nem fogod megtudni, hogy esetben sikerült volna az eltiltásból "lekönyörögni" néhány hónapot.

Azt, hogy esetlegesen mire lehet hívatkozni a mérséklésnél, Traffic az egyik-másik témaazonos topicban előzőekben leírta már - olvassál vissza.

Tittaaa # 2008.04.21. 15:38

T. Traffic!

Ha két évre vették el a jogsimat kapok értesítőt, hogy utánképzésre kell járnom, vagy mennem kell magamtól a NKH-hoz beiratkozni?
Köszönöm a válaszokat.


Tittaa