Tisztelt Fórum!
Olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy volt párommal (élettársammal) szakítottunk. Ő akkor kidobott a közösen vett lakásunkból (hitel terheli). Ez 2 éve történt, azóta folyik a gyermekelhelyezési perünk, a vagyonmegosztás még nem került a bíróságon elő. Tegnap kaptam az ügyvédjétől levelet, hogy a lakásból (melynek fele az én nevemen van) vigyem el a bútoraimat, ellenkező esetben 8 napon belül az utcára teszi azokat.
A kérdés az lenne, hogy ezt megteheti-e. Vagy a bútoraim, amiket jelenleg nem tudok elhelyezni máshol, a vagyonmegosztás végéig maradhatnak e a közös tulajdonú lakásunkban?
Illetve egy másik kérdés ezzel kapcsolatban. Miután kidobott 1 ok és 1 feltétel miatt nem költöztem vissza.
Az ok, ne a gyerek előtt zajlódjanak a cirkuszok. A feltétel ami csak szóban hangzott el, hogy mivel ő egyből beköltöztette a testvéreit a lakásunkba, ők fizessék a felvett hitel felét helyettem "albérlet" címén. Ez szabályos e, illetve vagyonmegosztáskor erre lehet-e hivatkozni, hogy ezáltal az elmúlt 2 évben is felesbe volt fizetve a lakáshitel.
Mielőtt valaki kabzsinak pénzéhesnek titulál. Tavaly augusztusban jártam bent az ügyvédjénél, és és csináltunk egy papírt, hogy amennyiben exem, leveszi a nevemről a hitelt és a szocpol rám és rá eső részét is visszafizeti az államnak, egy fillér nélkül lemondok a lakásról az ő javára. A szocpolhoz is azért ragaszkodtam, hogy ha már adok neki egy fél lakást akkor azért ne én fizessek még.
Válaszaikat előre is köszönöm!
Tisztelettel.: Krisztián