ha megy a dolog neten keresztül, akkor ok, és ha hazajön , akkor be is megy, csak mig kint van igy kell nyomozni a lehetöségek felöl, mert olyan kevés ideig van hogy gondolkodni sincs idö. köszönöm a választ
Válás, vagyonmegosztás
OKé, kifizeti az őrá eső részt, és ezzel részéről rendben lévőnek véli a dolgot. De ha az adóstárs utóbb meg nem fizet? - a bank egyből a Lacitól követeli a még hiányzó másik részt is... Õ meg ki tudja meddig pereskedhet majd a volt adóstársával.
Minden bank e-mailban is megkereshető - akár a világ túlsó részéről is -, javaslom Laci írjon egy levelet a hitelező banknak és kérdezzen a lehetőség/megoldás felől.
a Laci csak a ráesö részt fizetné ki egyben . hogy ne kerüljön bar listára az exe miatt, egyébként köszi a választ :)
Arra is lehetőség van hogy az egyik adóstárs helyett a másik fizet a továbbaikban, de ezzel kapcsolatban is a bankhoz kell fordulni.
Létezi előtörlesztés részben vagy egészben, de ennek feltételeit a hitelt folyósító banknál kell megkérdezni. (Egyébként a kölcsöncserződés "kisbetűsében" is benne kell hogy legyen.)
sziasztok, volna még kérdésem meg szerintem lesz is, mégpedig hogy a válás után a közös hitelt az egyik fél kiegyenlitheti e egyben , konkrétan itt arrol van szo hogy a párom havi 36. 516 ft nak a felét fizeti, és milyen megoldás van arra hogy ezt egyben kifizesse ? (jelenleg irországbol küldi az exének, euroban, és ö fizeti helyette is, bár már egy már lejárt kölcsönnel bar listára vágta a páromat, ugy hogy nem fizette a törlesztöt) esetleg van e mód hogy énhozzám kerüljön, én fizessem a részét ? elöre is köszönöm!
Házastársi vagyonközösség megszüntetése esetén az értékkülönbözetet a közös vagyon értékének figyelembevételével kell megállapítani. Az értékkülönbözet után a vagyonszerzés jogcímének megfelelő vagyonszerzési illetéket kell fizetni. Ha valamelyik fél csak azért kap a közös vagyonból nagyobb részt, mert a közös tartozásból is többet vállalt át, és az átvállalt tartozás összege az értékkülönbözetet kiegyenlíti, illeték kiszabásának nincs helye.
Sziasztok,
vagyonmegosztással kapcsolatos kérdésem lenne.
Páromék 6 évvel ezelőtt váltak el, akkor úgy egyeztek meg, hogy az exneje a gyerekekkel a közös tulajdonú (50-50%) házban marad, a ház sorsáról pedig később döntenek, tehát vagyonmegosztás nem történt.
A rendezésre idén tavasszal olyan módon került sor, hogy a volt feleség megvette páromtól a ház másik felét (hitelt vett fel), így ő lett 100%-ban a tulajdonos. Ehhez egy normál adásvételi szerződés készült.
Mi úgy tudtuk, hogy a válás miatti vagyonmegosztás miatt a tulajdonjog megszerzése neki illetékmentes lesz, de az illetékhivatal mégis kiszabta az illetéket és nem fogadta el a fellebbezést sem, amiben jelezte, hogy vagyonmegosztás történt. Nem értjük, miért?
A bíróság engedélye kell hozzá, és akkor a gyámhatóság engedélyére nincs szükség. Ha tehát most folyik egy tartásdíj iránti per, abban a perben lehet ezt kérni, ha nem folyik, a bíróságtól egyezségi kísérletre idézést lehet kérni, és ott így megegyezni.
sziasztok,régen irtam, de van egy uj szitu, élettársam és exe arra készül,hogy a Laci még 2 évig fizeti kintröl a havi 120 ezer gyerektartást a két gyerekére, de utána a felesége nem kér többet, és akkor lesznek a gyerekek 15-19évesek, igy a házbol a tulajdoni része Lacinak ugymond kilenne fizetve, mivel azt nem lehetett kihajtani a volt nejétöl. nekünk igy is jo, mert egy 6 millio értékü házrol van szo csak,igy nem érte volna meg évekig perelni.
Kérdésem: Ebben az ügyben érdemes e hogy a Laci ajánlott levélben kérje erre a volt nejét, vagy mi ennek a menete, olvasgattam,és jol értem ez a gyámhatoságon és biroságon is átfog menni? Szoval a gyhatoság beleegyezése kell, és a biroság jogerösnek itéli? kell hozzá ügyvédet fogadni? kb oktober végén lenne ez megoldva, akkor jön haza a Laci.
Azonnal eltudja intézni a papirrészét, vagy ez hosszabb idö? mit tehet addig kintröl? mert csak 3 napot lesz itthon, s közben házvásárlást is intéznünk kell, ha az is megy egyáltalán?!
Én ugy gondolkodtam-mivel a világ egyik leggonoszabb nöje ő- hogy megijedt hogy Laci hamarosan hazajön, és akkor nagyon kevés gyerektartás illetné, pláne a 120 ezerhez képest. ezért bebiztositja magának a 2 évre 120 at. nem jönne még haza mert nekünk is szükségünk van a pénzre, és ugye jo ha a nö azt elöre nem tudja hogy akár 4 évig is kint lesz még a párom?!
mert akkor fifikázik:( elöre is köszi a válaszokat: Éva
Bocsánat, a kommentár lemaradt: ez egy paradoxon.
Okosan, pláne jól válni nem lehet.
szeretném okosan és jóóóól csinálni hogy a fiam ne sérüljön miatttunk!
Kedvesek vagytok KÖSZÖNÖM!Tudom a válás nem nindig a legmegfelelőbb magoldás...szeretném okosan és jóóóól csinálni hogy a fiam ne sérüljön miatttunk!
Mindenkinek szép napot!
Addddri,
a legelább megyei székhelyű városokban van telefonos lelkisegély szolgálat, a helyi újságban a telefonszám megtalálható. Létezik családterapetura - családsegítitő - szolgáltatás is, igaz ez fizetős. De legjobb egy közös barát, ismerős, aki elbeszélget a férjeddel...
(Igen, ilyen egyszerű egy válást elinditani, de ami azután jön a házasfelek közt...)
Az a "20 millióig" elszámolás nagyon is bölcs javaslat. Tehát leülni, őszintén elbeszélgetni, aztán időt hagyni a "hogyan tovább" átgondolására. És ha mindezek után sem képes dönteni: a családja és/vagy a barátnője, akkor tényleg nincs miért tovább halogatni a válókereset beadását.
Elválni egyszerű (...), de a gyerekelhelyezés dolga + a kapcsolattartás részletes lepapírozása + a t.díj összege és fizetési módja mindenjárt nem kevés vita tárgyát képezheti. Aztán a házastársi közös vagyon megosztása...
Ha a bíróság netán úgy dönt hogy a lakáshasználatot megosztja, akkor a kényszerűségből történő közös fedél alatti élés rossz esetben maga a pokol...
Illetve a másik fél esetleges jelenlegi lakóhelyére is be lehet adni a keresetlevelet, ha az jobb.
ObudaFan már leírta:
a legutolsó közös lakóhely szerinti helyi bíróságra kell menned, ott adhatsz be keresetlevelet.
Minden helyi bíróságon tartanak ún. panasznapot, ahol a keresetevél megfogalmazásában segítenek.
Mielőtt elindulsz, érdeklődj telefonon, hogy a hét melyik napján van panasznap.
Vidd magaddal a házassági anyakönyvi kivonatotok eredeti példányát, a közös gyermeketek születési anyakönyvi kivonatát meg 12.000 Ft összegben illetékbélyeget.
Ha az illetékbélyeg megvásárlására anyagi helyzetedre figyelemmel nem vagy képes, lehet kérni személyes költségmentesség engedélyezését. Ehhez a szükséges nyomtatványt szintén a bíróságon adják.
igen ez lenne a kérdés hogy merre kell elindulni?
Köszönöm!
Mi a kérdés, mit szeertnél, és mit nem tudsz? Ha válni szeretnél, a legutolsó közös lakóhely szerinti helyi bíróságon adhatsz be keresetlevelet, ott panasznapon ennek megfogalmazásában segítenek is.
minden segítségnek nagyon örülök...Köszönöm!
badriks2003@freemail.hu
Azért húszmillióig, mert az jó sokáig tart. De lehet 30. is.
Szerintem jobb lenne mediátorral próbálkozni előbb - ha már mindenképpen kívülálló kell a konfliktusotok rendezéséhez. A bíróságnak nincs módjában a házasságot, kapcsolatot reparálni, csak felbonthatja azt.
(Lennének észrevételeim, de azok nem jogi természetűek, ha kíváncsi vagy rájuk, emilben szívesen elmondom őket.)
miért pont 20 millióig...? már többször leültünk...eredmény nincs...nő van...és lesz is mert a férjemnek így kényelmes...
Leülni, elszámolni 20 millióig, megnyugodni. Hirtelen felindulásból nem csinálni nagyobb bajt, mint amekkora már úgyis van.
Sziasztok!
Nagyon el vagyok keseredve...van egy 9 hónapos kisfiam és a férjem egy éve csal egy kolléganőjével...tehát már a terhesség idején!Ígérgeti hogy elhagyja...szakít vele ...de nem bírom tovább! Nem akar elválni 9 éve vagyunk házasok van egy közös lakásunk és nem hajlandó elmenni...a kérdésem az lenne hogyan kellene elkezdenem???Mi a teendő ilyen esetben????
Nincs mit.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02