Üdvözlök mindenkit.
Nekem olyan problémám van,: hogy 5 évig éltem az élettársammal az anyjánál,és két gyermekével,aztán született egy közös kislányunk! Amiben nem lehetek 100 % biztos,hogy én vagyok az apja! Azt kérdezném,hogy ha a bíróságon én ezt elmondom,hogy nem vagyok biztos az apaságban,akkor nekem kell dns vizsgálatot csináltatnom,és nekem kell fizetni? És kb.mennyibe kerül 1 apasági teszt elvégzése? A második kérdésem pedig a következő lenne.: megteheti azt a volt élettársam hogy nem enged be az anyja házába az én ruháimért és ingóságaimért? Mert a múlt héten ez történt! És ezt hol jelezzem,a bíróságon,vagy elég egy ügyvéd? Esetleg a rendőrségen? Válaszaikat köszönöm! További szép napot mindenkinek! Gergő.
Válás, vagyonmegosztás
Üdvözlök mindenkit.
Nekem olyan problémám van,: hogy 5 évig éltem az élettársammal az anyjánál,és két gyermekével,aztán született egy közös kislányunk! Amiben nem lehetek 100 % biztos,hogy én vagyok az apja! Azt kérdezném,hogy ha a bíróságon én ezt elmondom,hogy nem vagyok biztos az apaságban,akkor nekem kell dns vizsgálatot csináltatnom,és nekem kell fizetni? És kb.mennyibe kerül 1 apasági teszt elvégzése? A második kérdésem pedig a következő lenne.: megteheti azt a volt élettársam hogy nem enged be az anyja házába az én ruháimért és ingóságaimért? Mert a múlt héten ez történt! És ezt hol jelezzem,a bíróságon,vagy elég egy ügyvéd? Esetleg a rendőrségen? Válaszaikat köszönöm! További szép napot mindenkinek! Gergő.
Üdvözlök mindenkit.
Bocsánat,de gond volt az internetemmel,azért ment el az üzenetem többször! Nem szándékos volt! Még 1x elnézést
„Azt kérdezném,hogy ha a bíróságon én ezt elmondom,hogy nem vagyok biztos az apaságban,akkor nekem kell dns vizsgálatot csináltatnom,és nekem kell fizetni?”
Az attól függ. Ha tettél elismerő nyilatkozatot, akkor neked kell pert indítanod az apasági vélelem megdöntése iránt, és akkor te is előlegezed a szakértő díját. Ha nem, akkor a gyermek nevében az anya indíthat pert, és ő előlegez.
„ És kb.mennyibe kerül 1 apasági teszt elvégzése? ”
Százezres nagyságrend.
„A második kérdésem pedig a következő lenne.: megteheti azt a volt élettársam hogy nem enged be az anyja házába az én ruháimért és ingóságaimért? Mert a múlt héten ez történt! És ezt hol jelezzem,a bíróságon,vagy elég egy ügyvéd? Esetleg a rendőrségen?”
Polgári pert indíthatsz ingó kiadása iránt.
Köszönöm a válaszát Obudafan! További kellemes napot önnek!
Köszönöm a válaszát Obudafan! További kellemes napot önnek!
Nincs mit.
Tisztelt Szakértők!
Vagyonjogi keresetemet már beadtam a bíróságra, de még nem foglalkoztak vele.
2 közös ingatlanunk volt, az egyiknek ingatlannyilvántartáson kívüli tulajdonosa vagyok (voltam), mivel a válás kezdetekor alperes eladta. (Én vagyok a felperes).
A másik ingatlan 50-50% tulajdonjogú, ennek ellenére-már javában folyt a per- alperes a tudtom és beleegyezésem nélkül eladta a tulajdonrészét. (nem hívott fel az elővásárlási jogom gyakorlására sem). Ezt az ingatlant most én használom, de hivatalosan nem tudom, ki a társtulajdonos.
(Ebből az ingatlanból fél évre ki is zárt, lecserélte a zárat, ebből lett feljelentés, rendőrségi ügy, de bizonyíték hiányában felmentették.Minden ingóságot kipakolt, a személyes holmijaimat is, még a wc deszkát is!)
1. Ezekből valaha viszontláthatok-e valamit? (Többmilliós ingóságról van szó)
Mondhatja-e, hogy nincs nála semmi?
2. Mivel nincs a nevén ingatlan, hogyan kérhetem majd a részemet? Mondhatja, hogy felélte az ingatlaneladásokból származó bevételeit?
3. Ha végrehajtásra kerülne sor, az hogyan zajlik? Én is ott lehetek? Hiszen ki tudja, mi volt az enyém?
Köszönöm a választ!
„Ezt az ingatlant most én használom, de hivatalosan nem tudom, ki a társtulajdonos.”
Azt a földhivatalban meg tudod nézni. Egyébként meg pert indíthatsz a ziránt, hogy a vételár vevőnek való megfizetése ellenében az a hányad is a tiéd legyen.
„1. Ezekből valaha viszontláthatok-e valamit? (Többmilliós ingóságról van szó)
Mondhatja-e, hogy nincs nála semmi?”
Azt neked kell bizonyítani, hogy elvitt valamit, ami a tiéd. Tanúkkal, stb.
„2. Mivel nincs a nevén ingatlan, hogyan kérhetem majd a részemet? Mondhatja, hogy felélte az ingatlaneladásokból származó bevételeit?”
Azt te jobban tudod, mint mi, hogy lesz-e mit végrehajtani rajta, vagy sem.
„3. Ha végrehajtásra kerülne sor, az hogyan zajlik? Én is ott lehetek? Hiszen ki tudja, mi volt az enyém?
”
Foglalásnál jelen lehetsz, ha akarsz.
Tisztelt Válaszadók!
Arra szeretnék választ kapni, hogy mennyi ideig tarthat egy válás, ha az egyik fél nem egyezik bele?
Illetve csak meghatározott összeg fejében tenné, amit nem áll módban kifizeni neki. Milyen tényeken kell alapulnia, hogy a válást eléggé megalapozottnak tekintsék még akkor is, ha csak az egyik fél akar válni?!
Valamint vagyonmegosztásnál játszik e szerepet egy harmadik fél megjelenése? Kaphat e többet azért a fél mert a másiknak van valakije?
Válaszukat és türelmüket előre is köszönöm!
Arra szeretnék választ kapni, hogy mennyi ideig tarthat egy válás, ha az egyik fél nem egyezik bele?
- Ezt senki nem tudja előre...
Milyen tényeken kell alapulnia, hogy a válást eléggé megalapozottnak tekintsék még akkor is, ha csak az egyik fél akar válni?!
- A tényeket csak a két fél ismeri...ha valaki nem akar válni, a másik meg igen, előbb vagy utóbb a bíróság szétválasztja őket, csak idő. Sok idő. Bizonyítani kell a felperesnek, hogy végérvényesen és helyrehozhatatlanul megromlott a kapcsolat...stb.
Valamint vagyonmegosztásnál játszik e szerepet egy harmadik fél megjelenése? Kaphat e többet azért a fél mert a másiknak van valakije?
- nem.
Válóper esetén ki kaphat költségmentességet?
Ha a fél jövedelme (munkabére, nyugdíja, egyéb rendszeres pénzbeli juttatása) nem haladja meg a munkaviszony alapján megállapított öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, vagyona pedig - a szokásos életszükségleti és berendezési tárgyakon felül - nincs, részére költségmentességet kell engedélyezni. Költségmentességben kell részesíteni - jövedelmi és vagyoni helyzetének vizsgálata nélkül - azt a felet is, aki aktív korúak ellátására jogosult, vagy aktív korúak ellátására jogosult, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti közeli hozzátartozójával él közös háztartásban.
Nagyon szépen köszönöm!
Még egy kérdésem lenne...lehet e valamilyen formában személyiségi jogokra hivatkozni magánnyomozó közben járása esetén?! Illetve, ha fényképek készültek, amin nem nem csak ez egyik házastárs, hanem annak "új partnere" is szerepel.
Előre is köszönöm!
„ha fényképek készültek, amin nem nem csak ez egyik házastárs, hanem annak „új partnere“ is szerepel”
A válóper során alapvetően nincs jelentősége annak, hogy miért romlott meg a kapcsolat a felek között. Ha minden rendben lenne, akkor nyilván nem lenne "harmadik". Sajnos kidobott pénz volt a magánnyomozó, a bírót nem fogja különösebben érdekelni.
Tisztelt Válaszadók!
Azt szeretném megkérdezni, hogy válás esetén mindenképpen megosztja-e a bíróság a közös vagyonba tartozó ingatlan tulajdonjogát, akkor is, ha azt az egyik fél ellenzi? Az ingatlan használata megosztható, és a feleség nem szeretne kiköltözni. Kiskorú gyermek nincsen, de az ingatlan a tulajdoni lapon is megosztható lenne, és elég lenne a férj által használt rész eladni... Ilyen esetben valyon hogyan dönt a bíróség, kényszerértékesíttetheti az egész ingatlant az egyik fél akaratának és egy praktikusabb tlajdoni megosztási lehetőség ellenére?
Köszönöm előre is a válaszokat?
A bíróság háromféle módon dönthet: természetben megosztja az ingatlant (ami az esetek többségében nem lehetséges), az egyik felet feljogosítja arra, hogy a másik fél hányadát magához váltsa, vagy árverést rendel el.
Üdvözlöm. Feleségem 6 év házasság után válni akar. A házasságunk alatt hiteleket vettünk fel,autó,lakás folyószámla hitelt. A válás után csak a lakás hitelt akarja fizetni,mert ott adó társ. Követelhetem e a többi hitel felét is? Továbbá kiköltözött a lakásból,és a feléért albérletet akar kérni töllem. Jogos e ez?
Kedves Obudafan!
Köszönöm szépen a gyors válaszát. Tudomásom szerint is ezek a lehetőségek vannak, a kérdésem arra irányulna, hogy a bírói joggyakorlat szerint melyikre számíthatunk. Az egyik fél ellenkezése és a természetbeni megosztás lehetősége mellett is el tudja képzelni, hogy az ítélet a teljes ingatlan értékesítéséről szóljon?
Hálás köszönet, hogy mégegyszer időt szán rám.
Szép napot Mindenkinek!
Az én problémám elég kacifántos.A pár hosszas küzdelem után elvált.Született egy vagyonközösségi megállapodás egy közös ingatlanról.A hölgytag kívánta megtartani az ingatlant és pénzben kiváltani a volt férjét.A rajta lévő hitelt ő vállalta át ebben a szerződésben.Ennek egy éve.A tuli lapon "eladás tulajdonjog fenntartással" bejegyezték, a hölgy az ingatlant kiadja,de a hitelt nem fizeti, és az adós kiengedésről sem intézkedik a banknál,természetesen a volt férjet sem fizeti ki.
A "férj" rossz adósként BAR(KHR) listára került, a Bankot nem érdekli a polgári szerződés, a hölgy nem intézkedik az adós csere ügyében, eladásról hallani sem akar, a bérleti díjat bezsebeli és elkölti.
Állítólag ez egy sakk matt helyzet és tehetetlen az ember.Tényleg az???? Mit lehetne tenni, kihez fordulni, a Bank és a PSZÁF nem partner.
Köszönöm
Egy ismerősömnem mejadnem 2 év után kimondták a válását.
Családiházban laknak, 5 gyermekük van.
A gyerekeket az anyána itélték, igaz az apjukat nem is érdeklik a gyerekek.
Ingóságokban is megeggyeztek.
A férj nem költözik ki, ott maradt a házban.
Megteheti-e ,hogy az ingóságait nem engedi használni a családnak még a gyerekeinek sem.
Megteheti-e, hogy összapakolja és a nappalit butorraktárnak használja.
Elvinni nem akarja.
Bevonható-e a gyámügy, ugyanis a gyerekek teljesen kivannak idegileg az anyukáról nem is beszélve.
Van-e valamilyen jogszabály arra, hogy egy 5 gyermekes család válásánál a gyerekek figyelembe sem lettek véve, mintha nem is láteznének.
Minden ingóság(pl. kiskanál is) kétfelé lett elosztva.
Éppen csak azt nem mondtad, ami a legfontosabb: a lakáshasználatról hogyan rendelkezett a bíróság.
közös a lakáshasználat
Nyilván a bíróság arról is rendelkezett, hogy melyek a közös használatú helyiségek, és mely helyiségeket ki használ kizárólagosan, annak megfelelően kell eljárni. Nyilván a máséhoz az nyúlhat, akinek a másik megengedi. A közös használatú helyisgeket pedig egyik fél sem használhatja úgy, hogy a másik használatát azzal megakadályozza, pl. a totális telepakolással.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02