Udvozlok mindenkit, es szeretnek tanacsot kerni onoktol.
1 eve valtam el ferjemtol, es ma is kozos lakasban lakunk, nem volt vagyonmegosztas. most mar ki tudnam fizetni a kozos neven levo lakasbol, de o nem realis osszegeket ker, es nem hajlando ugyvedhez sem menni, mert neki igy kenyelmes elni, hiszen ki van mosva a ruhaja, es van elotte etel. a rezsit fele-fele aranyban fizetjuk, de o folyamatosan tartozik, tobb havi elmaradasa van. a lakast annak idejen 4.7 millio ft-ert vettuk, a mai ara 3.7 millio korul mozog + az adossag, ami a lakason van. o 2.5 milliot ker, annyival elmenne, de akkor meg az adossag is nekem maradna, ami azt jelenti, hogy 3 milliot kene neki adnom, ami boven tobb, mint a lakas fele.
ha birosagra kerulne az ugy, tobb evig is elhuzodna, en pedig mar nem tudok varni, minel hamarabb tul akarok lenni ezen az ugyon, hogy ne kelljen vele laknom.
ha van otletuk, vagy tanacsuk, szivesen fogadnam.
koszonettel: egy elkeseredett asszony...
Válás, vagyonmegosztás
Ésszerű kompromisszum. Tehát tegyél számlára egy picivel nagyobb összeget mint amennyit te magadtól fizetni lennél hajlandó - és meglásd dalolva fog távozni. (Persze amíg "cseléd" áll rendelkezésre addig a pénztől függetlenül nem fog elmenni...)
Az eddig összegyült adósságon most ne vitatkozz - ha távozott 5 év áll rendelkezésedre hogy mindennek a felét peres úton követeld tőle.
Ahhoz hogy a lakás felét mint tulajdonjog hivatalosan magadhoz válthatsad, ügyvédi közreműködésre szükséges lesz.
"Mona"
laikus hozzászóló
T.Jogászok!
Ha válás folyamán az egyik fél leemeli a közös számláról a megtakarított pénzt, a másik mit tehet ellene?
Köszönöm!
És még valami:
a házassági bontóperben illetékmentesen lehet kérni az ingóságok megosztását? Nincs közös megegyezés, viszont a feleség hallgat az ingóságokról, ő azt szeretné ha a tárgyaláson az lenne nyilatkozva, hogy már megosztásra került. Ez pedig nem igaz. Kérni lehet az ingóságok felét pénzben?
Köszönöm!
Tanácsot szeretnék kérni. 17 évi házasság után három éve elköltöztem a családomtól, mert már nem bírtam a terrort. Házasságkötésünkkor feleségemékhez költöztem, ahol a nejem elvált apja nevén maradt az ingatlan, az anyósom lakta a házat a lányával. Víz, villany kivételével még az utcában sem volt közmű. Szép lassan mindent bevezettünk, gyönyörű tetőteret varázsoltam szüleim segítségével. Rengeteg munkám és pénzem (OTP kölcsönt az én nevemre vettem fel a felújításra, tetőtérbeépítésre) fekszik abban a házban. A leendő volt nejem most válni akar, mert a pasija már oda is bútorozott. Úgy áll a dolog - ezt a gyerekeimtől tudom, akiket a mai napig is bőkezűen támogatok -, hogy megint gyereket akar szülni.
Annak idején is csak a gyerekek érdekét néztem, most is. Nem szeretném, ha az újonnan születendő gyerek majd perre menne a féltestvéreivel szemben, és a per tárgya az én két kezem munkája lesz, amihez gyakorlatilag a harmadik porontynak semmi köze. Mi illet meg engem, hogy a gyermekeim nevére irathassam, mi a teendő, mire hivatkozhatok? Tanúim vannak, tavaly év végéig még az internetjüket is én fizettem - csekkekkel tudom igazolni -, pedig már nem is laktam ott!
Ja, még egy adalék: tanúim vannak, a vállalkozásom is oda van bejelentve. A kedves családja azonban ügyesen lavírozott, hogy semmi ne legyen a nevemen. Megint a gyerekeim járnak majd rosszul?
Pert indíthatsz annak megállapítása iránt, hogy ráépítéssel tulajdont szereztél.
De nem egyedül, hanem az asszonnyal felesben. A felvett kölcsön ugyanis nem különvagyon.
Tisztelt Ügyvéd Urak!
Most kaptam kézhez egy nyilatkozatot melyben a következő áll. Sehol nem találom, kérem, hogy valaki segítsen abban, hogy miről szól.
" A 2008. évi XXX.tv. által módosított 1952. év II. törvény 167.§ (5) bek-ben foglaltakra utalva bejelentem, hogy a tanúk előzetesen nyilatkoztak arról, hogy nem kérik alkalmazni a törvényhely (3) és (4) bekezdés rendelkezéseit."
Sürgős lenne,
Nagyon szépen köszönöm
„De nem egyedül, hanem az asszonnyal felesben. A felvett kölcsön ugyanis nem különvagyon.”
Az asszony nem fog akarni pert indítani, ugye, de ettől még a kérdező indíthat. Az más kérdés, hogy a ráépítéssel szerzett tulajdoni hányad fele csak a kérdezőé.
fokker70
Azt, hogy a tanúk nem kérték az adataik zártan kezelését.
Isteni! Köszönöm ObudaFan!
Tisztelt Ügyvéd Ur!
Milyen károm származhat abból a bíróság előtt ha nem tudok számlát / számlákat bemutatni?
Felperes ( volt élettársam) azt kéri keresetlevelében a bíróságtól, hogy szólítsanak fel engem mint alperest, hogy amit ő mint felperes számlával tudna igazolni az nálam van és adjam oda.
Nem tudok semmi számláról, nem is találok semmit.
Számomra lényegtelen, hogy ki csinálta és hogy van számla vagy nincs mert az életközösség alatt készítettük közösen amit én Banki számlákkal tudok bizonyítani, hogy kölcsönből volt.
De lehet, hogy rosszul gondolom és a Bíróságnak más az állásfoglalása ez ügyben.
Mit tegyek?
T.Jogászok!
Ha válás folyamán az egyik fél leemeli a közös számláról a megtakarított pénzt, a másik mit tehet ellene?
És még valami:
a házassági bontóperben illetékmentesen lehet kérni az ingóságok megosztását? Nincs közös megegyezés, viszont a feleség hallgat az ingóságokról, ő azt szeretné ha a tárgyaláson az lenne nyilatkozva, hogy már megosztásra került. Ez pedig nem igaz. Kérni lehet az ingóságok felét akár pénzben is?
Köszönöm!
Köszönöm.Ez is több, mint a semmi. A gyerekeim amúgy már nagyon kiborultak,most áll a bál náluk, mert én mondtam, hogy semmit nem szeretnék, csak egy nyilatkozatot az anyjuktól, hogy a felső lakás csakis a két gyerekemé lesz. Be akarom biztosítani a jövőjüket, ilyen módon is. Persze, ugyanúgy fizetem a különóráikat, edzőtábort, extrákat ezután is, ahogy eddig. Az asszony kezdeményezi a válópert, nekem eddig nem volt fontos, a gyerekek már megszokták, hogy külön vagyunk, legalább nincs több ordiba előttük. Nekem mi a teendőm, azon kívül, hogy felkeresek egy ügyvédet?
T. Ügyvéd Asszonyok és Urak!
Kicsit utánaböngésztem.
"Házastársak közös ráépítése tekintetében a bírói gyakorlat szerint házastársi közös vagyon jön létre. A ráépítés szabályai szerint is külön tulajdon keletkezik, ha szerződés nélkül valaki már meglévő épülethez hozzáépít."
"Az építkezés ráépítés címén a tulajdoni hányadok változásával jár, ezért az építkezők az ingatlanban akkor is többlet tulajdoni hányadot szereznek, ha a tulajdonjogban bekövetkezett változás ingatlannyilvántartási átvezetését a Ptk. 116. § (I1) bekezdése alapján nem kérik, mivel a ráépítés nem származékos, hanem eredeti szerzésmód."
Kérdés: az én értelmezésem szerint ez azt jelentené, hogy a nejemmel fele-fele arányban osztozunk a tetőtéren? Válás esetén természetesen az én részem a gyerekek nevére lenne íratva. Ez járható út? Mert már ekkor is elégedett lennék. (Több, mint a semmi.)
Szép estét!!
Most januárban lesz a második(remélem),utolsó válási tárgyalás!!Közös megegyezéssel válunk,ügyvéd nélkül!
Be kell nyújtanunk a házastársi ingó közös vagyon megosztásáról megállapodást..
Szeretnék tanácsot kérni,milyen formában kell ezt megírni,hogy azért hivatalosan nézzen ki!!
Köszönettel:Barbuska!
Nincs előírt formai és tartalmi kötelezettség, tehát úgy írjátok a megállapodást ahogy az nektek megfelelő. (3 pld.-ban készüljön.)
Külön annyit hogy az egyes tárgyakat avultsági értékén számoljátok, tehát semmit se a valamikori újkori árán - hiszen nem is azok már.
És esetlegesen nem kell elaprozódni az osztozkodásban...
"Mona"
laikus hozzászóló
De hogy kell normálisan megfogalmazni az elejét??
Sajna nem értek az ilyen dolgokhoz:-))
Teljesen mindegy, szóban úgyis meg kell erősíteni, és a végső verziót a bíróság fogalmazza meg. A legtöbbet azzal segítetek a bírónak ha minél tömörebben csak a megállapodásotokat írjátok le.
Köszönöm a segítséget!!
Nincs mit.
T. Jogtudósok! A férjem válni akar! 6 Éve házasodtunk. Egy elég nagy céget vezet. Én 5 éve nem dolgozom. Háztartásbeli vagyok. A nevemen csak a közösen szerzett ház fele van. A cég, a házasságunk alatt jött létre. Milyen lehetőségeim vannak? Kérhetek valami juttatást az ő cégéből?
a házasság alatt szerzett vagyon közös lesz, így ha a cég a házastárs tulajdona, akkor abból is lehet kérni értékben a megfelelő hányadot.
Felhívom a figyelmet arra, hogy az, hogy "a céget vezeti" nem jelent tulajdoni viszonyt is, és hogy a cég értékét egyáltalán nem az álló és forgóeszközök jelentik, így nem egyszerű vita esetén a bizonyítás.
nemjogtudós.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Kedves Ügyvédurak és Hölgyek!
Lenne egy kérdésem!
Válás előtt álok. Tavaly vettünk egy lakást 4.8 millióért 3.000.000.- Ft-ot vettünk fel kölcsönt. A törlesztőrészletet együtt fizetjük. Az párom fizetése kevés, ha beadom a válópert valóban Nekem is kell fizetnem ugyanúgy a törlesztőrészlet felét és a rezsi felét????
Ha nem tud Ő kifizetni Engem belőle???
Viszont ha Én elköltöznék és az egész lakást a nevére íratnám, mi lenne, hisz olyan keveset keres, hogy nem tudja fizetni a törlesztést.Behajthatják Tőlem is??? Mennyi lenne az én költségem????
Köszönöm válaszukat!
Orsika
Üdvözlök mindenkit.
Nekem olyan problémám van,: hogy 5 évig éltem az élettársammal az anyjánál,és két gyermekével,aztán született egy közös kislányunk! Amiben nem lehetek 100 % biztos,hogy én vagyok az apja! Azt kérdezném,hogy ha a bíróságon én ezt elmondom,hogy nem vagyok biztos az apaságban,akkor nekem kell dns vizsgálatot csináltatnom,és nekem kell fizetni? És kb.mennyibe kerül 1 apasági teszt elvégzése? A második kérdésem pedig a következő lenne.: megteheti azt a volt élettársam hogy nem enged be az anyja házába az én ruháimért és ingóságaimért? Mert a múlt héten ez történt! És ezt hol jelezzem,a bíróságon,vagy elég egy ügyvéd? Esetleg a rendőrségen? Válaszaikat köszönöm! További szép napot mindenkinek! Gergő.
Üdvözlök mindenkit.
Nekem olyan problémám van,: hogy 5 évig éltem az élettársammal az anyjánál,és két gyermekével,aztán született egy közös kislányunk! Amiben nem lehetek 100 % biztos,hogy én vagyok az apja! Azt kérdezném,hogy ha a bíróságon én ezt elmondom,hogy nem vagyok biztos az apaságban,akkor nekem kell dns vizsgálatot csináltatnom,és nekem kell fizetni? És kb.mennyibe kerül 1 apasági teszt elvégzése? A második kérdésem pedig a következő lenne.: megteheti azt a volt élettársam hogy nem enged be az anyja házába az én ruháimért és ingóságaimért? Mert a múlt héten ez történt! És ezt hol jelezzem,a bíróságon,vagy elég egy ügyvéd? Esetleg a rendőrségen? Válaszaikat köszönöm! További szép napot mindenkinek! Gergő.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02